Diğer Sporlar
Gece yarışları başladı
01 Haziran 2007 , 10:58

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İzmir Vali Yardımcısı Celalettin Eran, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci'nin yanısıra binlerce İzmirli gece yarışlarının ilk gecesinde yerini aldı. Türk müziğinin başarılı seslerinden Faruk Tınaz ile Türk Pop müziğinin besteci yorumcu ismi Fatih Erkoç açılışta konser verdi.
Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, gece koşusunun Türkiye'de bir ilk olduğunu ve bununda 10 milyon YTL harcanarak yapılan ışıklandırma sistemi ile gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Eker, "Halkın ilgisinin oldukça yoğun olduğunu görüyoruz. Gece yarışları atçılık sektörü için önemli bir adım. İzmir'deki bu gelişme sıcak bir iklimi olan kentler için iyi bir örnek. Burada yapılan uygulama ile hayata geçirilen gece yarışları, Adana ve Şanlıurfa gibi kentlerimizde de yapılması mümkün" dedi.
Dünya standartlarında ışıklandırmasıyla Türkiye'de ilk kez gece yarışlarına ev sahipliği yapmaya başlayan hipodromda 155.440 metrekarelik alanda 1281 box ahır ile at hastanesi, 100 araçlık otoparkı, gezinti padoklarının yanı sıra 323.674 metrekarelik koşu alanıyla toplam 479.114 alana sahip. Hipodrom alanı içersinde 1756 metrelik kum pist, 1572 metrelik çim pist, 1345 metrelik antrenman kum pist, 2 tribün binası, 2 panoramik restoran, 2 bahçe restoran, 1 kır kahvesi, çocuk oyun bahçesi gibi sosyal tesisler de bulunuyor.
YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Ajansspor.com Anket
Sizce, gelecek sezon Süper Final uygulaması yapılmalı mı?
Duvar Kağıtları















