Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
   GÖZDEN KAÇIRMA : Spor Toto Süperlig | Puan Durumu | Süper Final Şampiyonluk Grubu | Süper Final Avrupa Ligi Grubu |

Özmekik: "Badmintonda çıkış sürüyor"

Tarih10 Ekim 2011 , 12:57

“LONDRA’DA OLACAĞIZ” Olimpiyatlara puan veren ve 15.000 dolar ödüllü olan turnuva 4 gün sürdü. Badminton Milli Takımımız turnuvaya 8 sporcu ile katıldı.

Tek Bayanlarda dünya sıralamasında 65. sırada olan ve olimpiyat kotasında en yakın durumda olan sporcumuz Özge Bayrak, ilk turda Ukraynalı Maria Ultınayı ve 2. turda İngiliz Riou Panuga’yı yenerek çeyrek finale kadar çıkma başarısını gösterdi. Çeyrek finalde turnuvanın 3 numaralı seri başısı olan Bulgar Linda Zeciri ile mücadele etti.

Özge Bayrak müsabakayı 2-1 kaybetmesine rağmen 2.200 puan aldı ve dünya sıralamasında 61. sıraya kadar yükselme başarısını gösterdi.

Genç yaşına rağmen tek bayanlarda dünya sıralamasında 113. sırada olan Neslihan Yiğit turnuvada tarih yazdı. Yiğit, sırasıyla turnuvanın 7. seri başı Kanadalı Charmaine Reid’i, ardından Bulgar Stefani Stoeva'yı ve turnuvanın 4 numaralı seri başı İrlandalı Chloe Magee’yi 2-0 yenerek yarı finale çıktı.

Yarı finalde de turnuvanın 2 numaralı seri başısı Ukraynalı Larisa Griga ‘yı da 2-0 yenerek finale çıkma başarısı gösterdi. Finalde turnuvanın 3 numaralı seri başısı Bulgar Linda Zeciri’ye yenil n Neslihan Yiğit, turnuvada 2. olmasından dolayı 3.400 puan aldı ve dünya sıralamasında 89. sıraya kadar yükseldi. Bu sonuçların ardından 2012 Londra Olimpiyatlarına kota mücadelesi veren bayan sporcu sayımız ikiye çıkmış oldu.

Diğer bayan sporcumuz Öznur Çalışkan ise 1.turda turnuva’nın 6 numaralı seri başısı Karin Schnaase’ne yenilerek 920 puan alabildi. Çalışkan, dünya sıralamasında şuan 93. sırada bulunuyor.

Çift Bayanlarda Özge Bayrak ve Neslihan Yiğit ikilisi ilk turda Bulgar, 2. turda Ukraynalı ve çeyrek finalde İngiliz rakiplerini yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde turnuvanın 1 numaralı seri başısı İngiliz rakiplerine yenilince turnuvada 3.’lükle yetindiler.

Müsabakaları izleyen Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik turnuva ile ilgili olarak, “Artık Avrupa Badminton Federasyonu Başkanı dahi 1 Türk Sporcusunun Londra Olimpiyatlarına gideceğine inanıyor.Özellikle Genç Sporcumuz Neslihan Yiğit’in Turnuva’nın 7., 4. ve 2 numaralı seri başlarını yenerek 2. olmasıyla yaptığımız yatırımların karşılığını aldığımızı görmek beni mutlu etti.Bundan sonra Londra Olimpiyatlarına katılmak için rekabet yapan 2 bayan sporcumuz var. Rekabetten başarı geleceğine inanıyorum” dedi.



YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
FACEBOOK YORUM
Toplam Yorum

SON HABERLERTüm Haberler
  •  
RESİM GALERİLERİ
AKTİF HABERLERTüm Haberler
ÇOK OKUNAN HABERLERTüm Haberler
AjansOtomobil.com

ah