Diğer Sporlar
Yıldız bayanlarımız "Çek"işmesiz kazandı!
14 Ağustos 2008 , 20:57

Türkiye : Olcay Çakır 4 (3 ribaund), Özlem Öztürk 3 (1 ribaund), Pelin Gülbağ 11 (3 ribaund, 7 asist), Rana Derin 2, Ayşe Cora 14 (4 ribaund), Özge Turmuş 8 (3 ribaund, 2 asist), Betül Kalfalı 5 (4 ribaund), Özge Kavurmacıoğlu 9 (13 ribaund), Emel Güler 21 (9 ribaund, 1 asist), Melda Baltacı 2, Kübra Dicle (4 ribaund, 1 asist), Ebru Türkyılmaz,
ÇEK CUMHURİYETİ : Klara Ovsikova 3 (2 ribaund, 2 asist), Hana Smidkova 1, Karolina Elhotova 21 (5 ribaund, 4 asist), Renata Pudlakova 11, Barbora Sloupova 3 (2 ribaund), Jana Hausknechtova 4 (3 ribaund, 1 asist), Michaela Horakova 7, Monika Sívrova 1 (4 ribaund, 1 asist), Barbora Kasparkova 2 (3 ribaund, 1 asist), Tereza Sedlackova 2 (4 ribaund), Martina Cepelkova 2 (3 ribaund, 1 asist
1.Periyot:18-15
2.Periyot:24-16
3.Periyot:24-18
4.Periyot:23-12
Maça Yıldız Milliler, Olçay Çakır ve Emel Güler’in basketleri ile başlarken, Çek Cumhuriyeti de Renata Pudlakova-Karolina Elhotova ikilisi ile skor üretti. 4. dakikayı 6-9 Çek Cumhuriyeti önde geçerken, Emel Güler’in boyalı alandan bulduğu basketlerin ardından Pelin Gülbağ ile 3 sayılık bir basket daha kazanan Ay Yıldızlılar, yakaladığı 7-2’lik seri ile 6. dakikaya 13-11 üstün girdi. Potasında gördüğü sayılara, hücum ribaundlarındaki etkili oyunu sonucunda Özge Kavurmacıoğlu ve Betül Kalfalı’nın basketleri ile cevap veren Millilerimiz, ilk periyodun son dakikasında top kayıpları yaparak farkı arttırma şanslarını iyi değerlendiremedi ve ilk periyodu 18-15 önde tamamladı.
İkinci periyoda Çek Cumhuriyeti, Michaela Horakova’nın basketi ile başlarken Ay Yıldızlılar, Özge Turmuş ve Rana Derin ile üst üste basketler buldu. Rakibinin skor üretemediği dakikalarda Betül Kalfalı’nın 3 sayılık basketi ile farkı 7 sayıya çıkartan Yıldız Milliler, skoru da 12. dakikada 25-18’e taşıdı. Bu dakikadan sonra hücumda toparlanan ve pota altından sayılar bulan Çek Cumhuriyeti, 15. dakikada yakaladığı 8-1’lik seri ile skorda dengeyi kurdu(26-26). Ayşe Cora-Pelin Gülbağ ikilisi ile skordaki suskunluğunu bozan Millilerimiz, Karolina Elhotova ve Klara Ovsikova’nın sayılarına engel olamadı ve Çek Cumhuriyeti 17. dakikanın içerisinde skor üstünlüğünü ele geçirdi(30-31). Ayşe Cora’nın arka arkaya bulduğu 8 sayı ile skordaki üstünlüğü tekrar eline geçiren Millilerimiz, savunmasını da sertleştirerek rakibini top kayıplarına zorladı. Emel Güler’in de skora katkısı ile 12-0’lık bir seri yakalayan Yıldız Milliler, ilk yarıyı 11 sayı farkla 42-31 önde kapattı.
İkinci yarıya Kırmızı Beyazlılar, Emel Güler’in arka arkaya bulduğu 6 sayı ile başladı. Çek Cumhuriyeti, potasında gördüğü bu basketlere hemen karşılık verirken, 24. dakikaya Millilerimiz 48-38 üstün girdi. Serbest atışlarda düşük bir yüzde ile mücadele eden ancak ribaundlardaki üstünlüğü ile ikinci hücum şanslarını iyi değerlendiren Yıldız Milliler, Özlem Öztürk, Pelin Gülbağ ve Emel Güler ile skor üretmeye devam etti ve 16. dakikada farkı 16 sayıya çıkarttı(58-42). Karolina Elhotova’nın gayretli oyunu ile farkı eritmeye çalışan Çek Cumhuriyeti, Pelin Gülbağ ve Özge Kavurmacıoğlu’nun basketlerine engel olmadı. Ay Yıldızlılar son periyoda da 66-49 önde girdi.
Final periyoduna da Emel Güler ve Özge Turmuş’un basketleri ile başlayan Yıldız Milliler, farkı giderek arttırdı ve 35. dakikayı 23 sayı farkla 75-52 üstün geçti. Oyun disiplininden uzaklaşan Çek Cumhuriyeti karşısında Özge Kavurmacıoğlu ile skor üretmeye devam eden Kırmızı Beyazlılar, maçtan da 79-57 galip ayrıldı.
Türkiye, 16 ve 17 Ağustos'ta yapılacak klasman maçlarında mücadele edecek.
YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.

Son Basketbol Fotograf Galerileri »

RESİM GALERİLERİ
Ajansspor.com Anket
Adnan Polat'ın "Lincoln dönse de artık Galatasaray forması giymeyecek" açıklamasını nasıl buluyorsunuz?

Duvar Kağıtları




(Dak: 40') GOL


























