Diğer Sporlar
Mersin Büyükşehir söyleşide..
15 Mart 2008 , 12:30
HABER İLE İLGİLİ TAKIMLAR
Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide antrenör Ahmet Çakı, idari menajer Suat Özdal ve oyunculardan Kevin Burleson, Polat ve Altan öğrencilerle sohbet edip, soruları yanıtladı.
Türkiye'yi ve Mersin'i daha önce hiç duymadığını, çevresinden gelen ''Türkiye basketbol ligi çok iyi'' yönündeki yorumlar sayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden gelen teklifi kabul ettiğini ifade eden ABD'li oyuncu Burleson, ''Türkiye'ye gelirken en büyük korkum, yemek kültürüydü. Çünkü yemek yapmayı bilmiyorum. Ama Türkiye'nin yemek kültüründen çok memnun kaldım'' diye konuştu.
Burleson, ''ABD ve Türkiye'deki basketbol kültürünü kıyaslayabilir misiniz?'' şeklindeki soru üzerine ise, ''ABD'de her yerde basketbol potaları görürsünüz. Benim basketbolda başarı yakalamamızdaki en büyüt etken de bu olsa gerek. Türkiye'de ise Avrupa ülkelerinde olduğu gibi futbol ön planda. Ama bu zamanla değişiyor. Yani basketbol yavaş yavaş futbolun seviyelerine ulaşıyor'' dedi.
ABD'de hücum ağırlıklı, seyirciye eğlenceli vakit geçirtme amaçlı ve ekonomik getiri sağlamaya dönük bir basketbol tarzı varken, Türkiye'de savunmayı önemseyen ve sert bir oyun benimsendiğine dikkati çeken Burselon, her şeye rağmen, Türkiye'deki basketbol ligi takımları arasında önemli bir yer edinmiş takımda forma giymekten çok mutlu olduğunu söyledi.
Antrenör Ahmet Çakı ise, takımda geçen sezon 9 yabancı oyuncunun forma giydiğini hatırlatarak, bu sezon Türk basketbolculara ağırlık verildiğini vurguladı.
Sahaya çıkan oyuncularının elinden gelen mücadeleyi verdiğini ifade eden Çakı, ''Oyuncularımızın hepsi, genç, dinamik, takım kurgusunu bozmadan ve kariyer odaklı oynuyor. Bu da takım için gelecek vaat ediyor'' diye konuştu.
Menajer Suat Özdal da, en büyük eksiklerinin rakip takımı yıldırıcı etkiye sahip taraftar olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
''Mersin taraftarı çok sessiz. Daha önce, futbol kültüründen gelip argo tezahüratlarda bulunarak ailesiyle birlikte maça gelen basketbol seyircisinin önünü kesen taraftarları biz engelledik. Onların tribüne gelmesini yasakladık. Şu an ilköğretim okullarında, liselerde ve üniversitede öğrencilerle buluşarak bilinçli bir taraftar yaratmaya çalışıyoruz. MEÜ öğrencileri de neden bir Selçuk Üniversitesi taraftarı gibi takımını ateşlemesin? Maçların kazanılmasında taraftarın payı çok büyük. Bu nedenle herkesi maçları izlemeye davet ediyorum.''
YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.

RESİM GALERİLERİ
Ajansspor.com Anket
Adnan Polat'ın "Lincoln dönse de artık Galatasaray forması giymeyecek" açıklamasını nasıl buluyorsunuz?

Duvar Kağıtları


























