Diğer Sporlar

Hedefini boynunda taşıyor
19 Ocak 2012 , 09:13
O, Türkiye tarihine adını altın harflerle yazdırmış durumda! Artistik cimnastikte 96 sporcunun arasından ilk 30'a girmeyi başardı ve cimnastikte Türkiye'yi Olimpiyatlarda temsil etme hakkını kazanan ilk sporcu oldu.
Göksu Üçtaş; henüz 21 yaşında! 5 yaşında başladığı cimnastikte bugün zirvede yer alıyor... 1995 yılında G.Antep'te başladığı spor hayatını bu şehirdeki tesislerin yetersizliği nedeniyle şu anda Bolu'da sürdürüyor.
BOYNUNU süsleyen olimpiyat halkalarından oluşan kolyesi ilk dikkat çeken detayı! Sorulduğunda, 'Geçen sene kendim yaptırdım. Bu hedefe inandığım için' diyor; eklemeyi de ihmal etmiyor, 'Ama taşları biraz döküldü.' İngiltere'deki olimpiyatlardan madalyayla dönersen gerçek taşlardan oluşanını hediye eder sana büyüklerimiz deyince sadece gülümsemeyi tercih ediyor.
2008'in acısını çıkartacak
LONDRA'da başarılı olacağına inanıyor; 'Ben bir ilki başardım. Antrenörüm Mergül hocaya da teşekkür ederim üzerimde emeği büyüktür' diyerek vefa örneği sergiledi. 2008 Olimpiyatları'na sakatlık nedeniyle gidemediğini hatırlatan Göksu, 'Bu kez yakaladığım şansı kaçırmak istemiyorum' diye konuştu.
DENGE ve yer aletinde daha başarılı olduğunu anlatan Göksu'nun bu dallarda aldığı dereceler ise şöyle: 2009 Akdeniz Oyunları'nda atlama masasında Türkiye'ye ilk gümüş madalyayı kazandıran sporcu. 2010'da da Dünya Kupası yer aletinde altın, denge ve atlama aletinde de gümüş madalya aldı.
YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
SON HABERLERTüm Haberler
- 11:38 A Milli Kadınlar tam gaz
- 11:30 Sutopunda doping!
- 11:07 Bobo Mersin'e mi geliyor?
- 11:02 Fevzi Şeker'in anısına...
- 10:45 TB2L şampiyonu belli oluyor!
RESİM GALERİLERİ
AKTİF HABERLERTüm Haberler
ÇOK OKUNAN HABERLERTüm Haberler
AjansOtomobil.com










