Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
SİTE ARAMA:
 
Reklam
GÖZDEN KAÇIRMA : İddaa | Skor Tahmin | Süperlig | 1. Lig | Spor Forumları

Balkan Spor Tırmanış Şampiyonası sona erdi!

Tarih04 Ağustos 2008 , 12:30

Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Balkan Spor Tırmanış Şampiyonası'nda ''lider tırmanış'' ve ''hız tırmanış'' disiplinlerinde ''erkekler'', ''bayanlar'', ''gençler'', ''yıldızlar'' ve ''minikler''den oluşan 10 kategoride mücadele edildi.

Türkiye'den 44, Bulgaristan'dan 33, Sırbistan'dan 25, Makedonya'dan 14, Romanya'dan 12, Yunanistan'dan 10, Karadağ'dan 2 olmak üzere toplam 140 sporcunun katıldığı şampiyonada, 40 kişilik hakem ve antrenör grubu görev yaptı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, Merkez Yerleşke Spor Tırmanış Alanındaki ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kütahya ve üniversite olarak uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük spor tırmanış duvarından birinin 2005 yılında DPÜ'de hizmete girdiğini anlatan Prof. Dr. Önce, 672 metrekare tırmanış yüzeyi ve 280 ara emniyet noktasına sahip duvarın yüksekliğinin 14,5 metre, rota uzunluğunun 22 metre olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Önce, şampiyonanın spor tırmanışın gelişmesi için önemli bir adım olduğunu belirterek, ''Bu organizasyon, Türkiye'de uluslararası tırmanışlara açılan önemli bir kapı oldu. DPÜ olarak sporcuların, gelişimine ve bu sporu dünya standartlarında geliştirmelerine destek olmaktayız'' dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Dağcılık Kulübü'nden (DPÜDAK) verilen bilgiye göre, şampiyonada sıralama şu şekilde oluştu:
Minik kızlarda Spasına Nedyakov (Bulgaristan) birinciliği, Bengü Sülüşoğlu (Türkiye) ikinciliği, Sofia Hliopoulou (Yunanistan) üçüncülüğü elde etti.

Minik erkeklerde Bulgaristan'dan Blagovest Lazarov birinci, Zlatı Markov (Bulgaristan) ikinci, Luka Perinoviç (Sırbistan) ise üçüncü olmayı başardı.

Yıldız kızlar (A) kategorisinde Myrto Petalidou (Yunanistan) birinci, Bojana Popoviç (Sırbistan) ikinci, Kristina Tseneva (Bulgaristan) üçüncü oldu. Romanya'dan Antonia Trifu'nun birinciliği kazandığı yıldız kızlar (B) kategorisinde, ikinciliği Sırbistan'dan Stasa Gejo, üçüncülüğü aynı ülkeden Jelena Mrdja elde etti.

Yıldız kızlar (C) kategorisinde ilk üç sırayı Sırbistan'dan Andjela Sekulic, Bulgaristan'dan Ina Dobreva ve Berfin Dindar aldı. Yıldız erkekler (A) kategorisinde ilk üç sırada, Vane Naunov (Makedonya), Lampros Anestis (Yunanistan) ve Stefan Nikalaev (Bulgaristan) yer aldı. Yıldız erkekler (B) kategorisini Todor Sharkov (Bulgaristan) birinci, Boris Radak (Sırbistan) ikinci, Turhan Özer de üçüncülükle bitirdi.

Viktor Trpovski'nin (Makedonya) birinci olduğu yıldız erkekler (C) kategorisinde Rudi Pantazianu (Romanya) ikinci, Sercan Sağır üçüncü oldu.

Sırbistan'dan Katarina Manovski'nin birinciliği kazandığı genç kızlar (A) kategorisinde ikinciliği Makedonyalı Marija Spasova, üçüncülüğü aynı ülkeden Biljana Serafimovska elde etti.

Genç kızlar (B) kategorisinde ise aynı puana sahip Bulgar sporcular Julia Keremedchieva, Antonia Florova ve Viktoria Balcheva ilk üç sırada yer aldı. Genç erkekler (A) kategorisinde Bozidar Lybenov (Bulgaristan) birinci,İsaak Lekeımıdıs ikinci(Yunanistan), Rıdvan Barış Siligür üçüncü oldu. İlk iki sırayı aynı süre ve puanla tamamlayan Bulgar sporcular Viktor Genov ve Kristian Petrov'un paylaştığı genç erkekler (B) kategorisinde de Burak Yıldırım üçüncü sırada yer aldı.

Lider yarışları kategorisinde büyük erkeklerde Bulgaristan'dan Ivaylo Krastev yarışmayı birinci tamalarken, Blogovest Lazarov (Bulgaristan) ikinci, ülkemizi temsil eden Mümin Karabaş üçüncü olmayı başardı.

Lider yarışları kategorisi büyük bayanlarda Spasina Nedyalkova (Bulgaristan) birinciliği kazanırken aynı ülke vatandaşı Radka Petkova ikincilik elde etti. Bu kategoride Türkiye'yi temsil eden Gülgel Özver üçüncülük derecesiyle ülkemize maldalya kazandırdı.

Şampiyonada son olarak hız müsabakaları gerçekleştirildi. Hız yarışlarında büyük bayanlar kategorisinde Radyana Maneva (Bulgarisatan) birinci, Sipisina Nedyalkova (Bulgaristan) ikici ve aynı ülkeden Radka Petkova üçüncü oldu. Aynı yarışların büyük erkekler kategorisinde ilk üç sırayı Bulgaristan vatandaşları olan Blagovest Lazarov, Metodi Zarchev ve Svetoslav Savov paylaştı.

Yıldız kızlar hız yarışmalarında Spasına Nedyakov (Bulgaristan) birinci, Sofia Hlıopoulou (Yunanistan) ikinci, Elena Kostovska (Makedonya) üçüncü oldu. Yıldız erkekler hız yarışmalarında Blagovest Lazaro (Bulgaristan) birinci olmayı başarırken aynı ülkeden Zlati Markov ikinci, Metodi Zarchev üçüncü oldu.

Hız yarışmaları genç bayanlar (A) kategorisind Katarina Monovski (Sırbistan) birinci, Marija Sapasova (Makedonya)ikinci, aynı ülkeden Bilijana Serafimovska üçüncü oldu. Genç erkeklerde Svettoslav Savov (Bulgaristan) birinci, Isaak Lokeımıdısb (Yunanistan) ikinci, Rıdvan Barış Siligür üçüncü oldu.

Şampiyonada dereceye giren sporculara ödülleri DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce tarafından verildi.

YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Son Fotograf Galerileri »
Reklam
Ajansspor.com Anket
Sizce, UEFA Kupası B Grubu son maçında Herta Berlin ile karşılaşacak olan Galatasaray, grubu nasıl bir sonuçla kapatacak?
  • Lider bitirecek
  • 2.sırada bitirecek
  • 3.sırada bitirecek
  • Gruptan çıkamayacak
[Tüm Anketler]   [Anket Sonucu]