Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takimi

Nereden Yazdırıldığı: Ajansspor
Kategori: Basketbol
Forum Adı: Türkiye Ligleri
Forum Tanımlaması: TBL, TBBL, Türkiye Kupası ve Türkiye'deki Bütün Basketbol Ligleri Burada
URL: http://www.ajansspor.com/forum/forum_posts.asp?TID=755
Tarih: 09 Şubat 2010 Saat 16:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.05a - http://www.webwizforums.com


Konu: Fenerbahçe Bayan Basketbol Takimi
Mesajı Yazan: denizli1907
Konu: Fenerbahçe Bayan Basketbol Takimi
Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2007 Saat 18:03
Bayan basketbolda 4 imza
10 Temmuz 2007 Salı

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, eski oyuncularımız Nevriye Yılmaz ve Nalan Ramazanoğlu ile birlikte Beşiktaş Cola Turka'dan Esmeral Tunçluer ve Slovak Gergena Branzova Erdenay ile resmi sözleşme imzaladı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Basın Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen 4 oyuncunun imza töreninde konuşan Asbaşkanımız Mahmut Uslu,  bayan basketbolun son 10 yılda Fenerbahçe'de önemli bir yer edindiğini vurgulayarak, "Bu yıl da iyi bir takım kurduk. Anlaşmaya vardığımız oyunculara teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Geçtiğimiz sezon şampiyon olarak emekleri boşa çıkarmadıklarını söyleyen Nalan Ramazanoğlu, "Yeni hedefimiz yine şampiyonluk. Hedeflerimize Avrupa'da başarıyı da eklemek amacındayız" dedi. Nevriye Yılmaz ise, "Fenerbahçe'nin hedefleri büyüktür. Ben bu camiada bulunmaktan mutluyum. Avrupa'da geçen sene yapamadığımızı bu sene yapmak istiyoruz" dedi. Yeni transferlerimizden Gergena Branzova Erdenay ise "Fenerbahçe'de basketbol oynayacak olmaktan dolayı mutluyum, gururluyum. Hedeflerimiz çok büyük" şeklinde konuştu. Esmeral Tunçluer ise, "Fenerbahçeli olmaktan mutluyum. Takıma faydalı olmak için buradayım. Hedef şampiyonluk. Fenerbahçe'nin olduğu her yerde hedef şampiyonluktur. Hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu. Resmi sözleşmelere imza atan oyuncularımızı Asbaşkanımız Mahmut Uslu, tek, tek tebrik etti. Daha sonra oyuncularımız hep birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar

 



-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2007 Saat 21:41
Cappie ve Tammy ile 1 yıl daha
16 Temmuz 2007 Pazartesi

Fenerbahçemiz, Bayan Basketbol Takımımızın başarılı oyuncuları Cappie Pondexter ve Tammy Sutton Brown ile birer yıllık sözleşme imzaladı.
Bayan Basketbol Takımımızın geçen yıl kazandığı Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'nda büyük pay sahibi olan ABD'li basketbolcular Pondexter ve Brown WNBA'in sona ermesinin ardından ekim ayından itibaren takımımızdaki yerlerini alacak.
Geçen sezon 28 maçta forma giyen Cappie Pondexter, 15.8 sayı, 3.9 ribaund ve 3.1 asist ortalamaları ile oynadı.
30 maçta Fenerbahçe formasını taşıyan Tammy Sutton Brown ise 13.4 sayı ve 6.7 ribaund ortalamaları ile mücadele etti.



-------------


Mesajı Yazan: selo91
Mesaj Tarihi: 21 Ağustos 2007 Saat 17:33

bu senede bayan takımı olarak çok iddialıyız.geçen seneki başarımızda büyük pay sahibi olan cappie pondexter ve sutton brown ile tekrar anlaştık.nilayı gönderip onun yerine esmerali aldık.gergena erdenay ile anlaştık kadro iyi.şimdi bir 3 numara ve 4 numara alıp transferi kapatacağız sanırım.



-------------
+1907


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2007 Saat 23:01
Fenerbahçe 70-60 Lukoil
19 Ekim 2007 Cuma

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Fenerium tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Fenerium Turnuvası'nda, Dereağzı Samim Göreç Spor Salonu'nda karşı karşıya geldiği Bulgaristan Lukoil takımını 70-60 yenmeyi başardı. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk periyodu takımımız 20-18 önde bitirdi. İkinci periyotta farkı açan bayan basketbolcularımız devreyi 39-28 önde kapadı. Üçüncü periyodu 12 sayı farkla 58-46 önde geçen takımımız maçı da 70-60 galip bitirdi. Takımımızın maçını futbol altyapı Paf ve bayan basketbol altyapı takımlarımız da izledi. Karşılaşmanın durduğu anlarda Brezilya'dan gelen Brasılim Dans Grubu gösteriyle seyircileri coşturdu.

Salon:Samim Göreç

Fenerbahçe: Tuğçe  İnöntepe (4), Esmeral (10), Birsel (6), Begüm (8), Tuğçe Murat (2), Melike (10), Nevriye (11), Selin (2), Branzova (17)

Lukoil: Makarieva(2), Kostova(14), Mehmedic(14), Fabianova(5), Rodionova(4), Mihalkova(6), Topalova( 9), Slavoya(6)

1.Periyot: 20-18
Devre:     39-28
3.Periyot: 58-46

 

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar











-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2007 Saat 22:45
Fenerbahçe 97 – 66 Migros
20 Ekim 2007 Cumartesi

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Fenerium tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Fenerium Turnuvası'nın ikinci gününde, Dereağzı Samim Göreç Spor Salonu'nda Migros ile karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 97-66 galip ayrıldı.

SALON: Samim Göreç Spor Salonu

FENERBAHÇE :  Tuğçe İnöntepe 6, Tuğçe Murat 4, Esmeral 4, Birsel 10, Begüm 19, Melike 10, Duygu 1, Nevriye 6, Ceren 2, Branzova 19, İpek 4, Tammy 12

MİGROS: Aylin 4, Kübra, Nihan 10, Mirşah, Melis, Ashley, 7, Melek 12, Nalan 1, Jennifer 10, Berrin 8, Dione 7, Ishola 7

1. PERİYOT: 31-16
2. PERİYOT:  23 - 13
3. PERİYOT: 33 - 10
4. PERİYOT:  10 -27

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar









-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2007 Saat 19:39
Kızlarımız Turnuvanın Galibi
21 Ekim 2007 Pazar

Bayan Basketbol Takımımız, Fenerium Bayan Basketbol Turnuvasında USK Praga ile karşı karşıya geldi. Samim Göreç kapalı Spor Salonunda karşılaşan iki takım başa baş bir mücadele sergiledi. Bayan basketbolcularımız tempolu geçen maç sonrasında sahadan 83-72'lik skorla ayrılarak turnuvayı kazanan ekip oldu. Bayan basketbolcularımız turnuva boyunca sergiledikleri başarılı grafik ile Cumhurbaşkanlığı Kupası maçına ve yeni sezona  hazır olduklarını gösterdiler. Bu sene dördüncüsü yapılan Fenerium Bayan Basketbol Turnuvası sonunda oyuncularımızdan Nevriye turnuvanın en iyi pivot'u seçilirken Birsel ise turnuvanın en değerli oyuncusu unvanını aldı. Fenerium Turnuvasının ödülleri Fenerium Fenel Müdürü Bahadır Kaan Türkay tarafından oyunculara dağıtıldı.

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-10-21_feneriumbasin.jpg - BASIN FOTOĞRAFI

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar















-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2007 Saat 19:51
Fenerbahçe 78 – 71 T.E.D Kayseri Koleji
04 Kasım 2007 Pazar

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız bu akşam Caferağa Salonu'nda T.E.D Kayseri Kolejini misafir etti. Bayan Basketbolcularımız salondan 78-71'lik skorla galip ayrıldılar.

Türkiye Bayan Basketbol Ligi ilk haftasında Bayan Basketbol Takımımız T.E.D Kayseri Koleji maçı ile sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Caferağa Spor Salonu'da 16:30'da başlayan karşılaşma iki tarafın mücadelesine tanık oldu. Bayan Basketbolcularımız salondan 78-71'lik skorla galip ayrıldılar.

Karşılaşmayı Başkanımız Aziz Yıldırım, Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'da seyretti.


FENERBAHÇE (78) : Esmeral 13, Birsel 10, Nevriye 21, Gergena Branzova Erdenay 7, Sutton Brown 12, Melike 2, Pondexter 13

T.E.D Kayseri Koleji (71) : Stoneava 15, Betül 2, Serap 2, Mactabene 14, Monique Coker 25, Aynur 5,Jacqueline 8

Periyotlar :
1 Periyot: 22-16
2.Periyot: 16-20
3.Periyot: 16-21
4.Periyot: 24-14 

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar









-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2007 Saat 11:52
Fenerbahçe 85-79 Phard Napoli
07 Kasım 2007 Çarşamba

FIBA Avrupa Ligi A Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, gruptaki ilk maçında, Caferağa Spor Salonu'nda, İtalya'nın Phard Napoli takımını konuk etti. Takımımız, normal süresi 71-71 sona eren maçtan, uzatma dakikaları sonunda 85-79'lık skorla galip ayrıldı. Karşılaşmayı Başkanvekilimiz Nihat Özdemir. asbaşkanlarımız Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı, Tahir Perek, Serhat Çeçen, Nihat Özbağı ve yönetim kurulu üyemiz Ali Yıldırım da izledi.

Karşılaşmaya her iki takımda basketler bularak başladı. İlk periyotta rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyen takımımız,  karşılaşmanın 5. dakikasını 9-8 üstün geçti. Bu dakikadan sonra konuk ekip, Fenerbahçe karşısında Ndiaye ile sayılar buldu. Savunmada etkili bir oyun sergileyen takımımız,  Pondexter'ın basketleriyle farkı korudu. Rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Fenerbahçe birinci periyodu da 21-19 üstün tamamladı.

İkinci periyoda basketle başlayan Phard Napoli skorda eşitliği yakaladı. (21-21). Bu dakikadan sonra ise her iki takımda hücumlardan boş döndüler ve sayı 2,5 dakika boyunca sayı üretemediler. Mücadelenin 14. dakikasına konuk ekip skorda 21-23 üstünlüğü yakaladı. Takımımız ise skordaki suskunluğunu Pondexter'ın basketiyle bozdu ve skorda yeniden eşitliği yakaladı (23-23). İtalyan ekibi ise Panerda'nın faul atışlarından bulduğu basketlerle yeniden üstünlüğü yakalasa da, Fenerbahçe yine Pondexter'ın basketiyle eşitliği sağladı (25-25). Bu dakikadan sonra konuk ekip özellikle pota altından bulduğu sayılarla devrenin bitmesine 2 dakika kala skoru 27-32 yaptı. Pondexter ile sayılar bulan Fenerbahçe farkı 1 sayıya kadar indirdi (31-32). Phard Napoli Basket ise özellikle pota altında Ndiaye ile etkili oldu ve skoru 31-36'ya getirdi. Bu dakikadan sonra her iki takımda hücumlardan boş döndü ve ilk devre İtalyan ekibin 31-36'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya her iki takımda karşılıklı basketler bularak başladı. Karşılaşmada 22. dakika ise 34-43 Phard Napoli'nin üstünlüğüyle geçildi. Esmeral'in 3 sayılık basketiyle sarı lacivertliler skoru 37-43'e getirdi. Rakibine baskı uygulayarak hataya zorlayan Fenerbahçe bu isteğinde başarılı oldu ve farkı 4 sayıya kadar indirdi (39-43). İki takımda büyük mücadele sergilerken periyotta son 5 dakika 40 saniyeye konuk ekip 45-49 üstün girdi. Rakibine baskı uygulamaya devam eden sarı lacivertliler Birsel Vardarlı'nın basketiyle farkı 2 sayıya kadar indirdi (47-49). Periyotta son 2,5 dakikaya girilirken Pondexter'ın basketiyle skor 49-52 oldu. Özellikle dış atışlardan etkili olan konuk ekip final periyoduna 53-59 üstün girdi.

 Takımımız, final periyoduna Gergana Branzova Erdanay'ın basketiyle başladı. Konuk ekip ise ilk sayısını Yasemin Horasan ile buldu. Etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, Birsel'in basketiyle farkı 1 sayıya kadar indirdi (59-61). Sarı lacivertliler maçın bitmesine 6 dakika 30 saniye kala Pondexter ile skorda 61-61 eşitliği yakaladı. Karşılaşmada büyük çekişme yaşanırken son 4 dakika 40 saniyeye 65-65 eşitlikle girildi. Skorda üstünlüğü yeniden ele geçiren konuk ekip son 2 dakika 46 saniyeye 67-69 üstün girdi. Maçın bitmesine 1 dakika 25 saniye kala Fenerbahçe Esmeral'in basketiyle 69-69 eşitliği yakaladı. Maçta son 30 saniyeye girilirken Esmeral'in fauş atışlarıyla üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe rakibinin basketine engel olamadı ve mücadelede normal süre 71-71 eşitlikle tamamlandı.

Uzatmadaki ilk basket Fenerbahçe'den Birsel ile geldi. Sarı lacivertliler Nevriye ve Sutton-Brown'un pota altından bulduğu basketlerler skoru 78-71 yaptı. Konuk ekip ise ilk sayısını Ndiaye ile buldu. Maçın bitmesine 10 saniye kala Gentile faul atışlarından farkı 2 sayıya indirdi (81-79). Mücadelenin bitmesine 9 saniye kala Nevriye'nin faul atışlarından bulduğu basketle farkı açan Fenerbahçe, Birsel'in de serbest atıştan bulduğu basketlerle farkı daha da açtı ve karşılaşmadan 85-79 galip ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu
HAKEMLER: Marin Mehandijev, Dragan Kralj, Elena Chernova

FENERBAHÇE (85): Esmeral Tunçluer 14 (1 ribaund, 3 asist), Birsel Vardarlı 14 (2 asist, 6 ribaund), Cappie Pondexter 26 (4 asist, 2 ribaund), Nevriye Yılmaz 11 (12 ribaund, 3 asist), Gergana-Branzova Erdenay 5 (2 ribaund, 1 asist), Melike Bakırcıoğlu (3 ribaund), Tammy Sutton-Brown 15 (8 ribaund),

PHARD NAPOLİ (79): Stefania Paterna 4, Mariangela Cirone 4 (3 ribaund, 3 asist), Paola Mauriello, Sara Giauro 6 (1 ribaund), Adia Barnes 9 (6 ribaund), Immacolata Gentile 9 (2 ribaund, 2 asist), Lasma Jekabsone 2, Kedra Holland – Corn 13 (4 ribaund, 4 asist) Yasemin Horasan 10 (5 ribaund), Astou Ndiaye 16 (9 ribaund, 2 asist), Dorothea Richter 6 (2 asist)

1.PERİYOT: 21-19
2.PERİYOT: 10-17
3.PERİYOT: 22-23
4.PERİYOT: 18-12
UZATMA: 14-8

 

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar











-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2007 Saat 11:53
Fenerbahçe 89 - 71 İstanbul Üniversitesi
10 Kasım 2007 Cumartesi

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, ligin 2. haftasında İstanbul Üniversitesi ile Caferağa Spor Salonu'nda karşılaştı. Takımımız İstanbul Üniversitesi'ni 89-71 yendi.

Seyircisiz oynanan mücadeleye iyi başlayan Fenerbahçeli bayanlarımız, iyi hücum ve savunmasını ilk iki periyotta sürdürdü ve devreye 51-35'lik üstünlükle girdi

Sarı-lacivertli bayanlarımız, ikinci yarıda da oyun üstünlüğünü rakibe kabul ettirdi ve karşılaşmadan 89-71'lik galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçemizde Nevriye Yılmaz 29 sayı, 17 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Branzova Erdenay 18 sayı, 6 ribaund, Cappie Pondexter 14 sayı, Esmeral Tunçluer ise 13 sayı ile maçı tamamladı.

Fenerbahçe Bayan Basketbol takımımız, ligin 3. Haftasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak.

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar








-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2007 Saat 07:11
MKB Euroleasing 89 - 79 Fenerbahçe
14 Kasım 2007 Çarşamba

Bayanlar Euroleague'de A Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçemiz, grubundaki ikinci maçında Macaristan temsilcisi MKB Euroleasing ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Takımımız mücadeleden 89-79'luk skorla mağlup ayrıldı.

Maça her iki takım da karşılıklı bulduğu sayılarla başladı. Takımımız Nevriye Yılmaz ve Sutton Brown ile skor üretirken, ev sahibi ekip de Gorbunova ve Nemeth ile karşılık verdi. İlk dakikalarda her iki takım da birbirine üstünlük sağlamakta zorlanırken maçın 2. dakikası 4-5 Fenerbahçemizin üstünlüğünde geçildi. Bu dakikadan sonra her iki takım da sayı üretmekte zorlandı ve periyodun son 4:46 dakikasına girilirken MKB Euroleasing 8-7'lik üstünlüğü ele geçirdi. Nevriye Yılmaz ve Esmeral Tunçluer ile rakibine karşılık veren takımımız periyodun son 1:44 dakikasına girilirken skoru 13-11'e taşıyarak farkı 2 sayıya indirdi. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçın ilk periyodunun son anlarını daha iyi oynayan Fenerbahçemiz, ilk 10 dakikayı 19-20 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci periyoda Gorbunova'nın 3 sayılık basketi ile başlayan rakibimiz, Honti, Balas ve Gorbunova ile üst üste sayılar bularak 15-0'lık bir seri yakaladı ve skoru bir anda 34-20'ye taşıdı. Branzova, Sutton Brown ve Pondexter ile farkı eritmeye çalışan temsilcimiz devrenin son 1 dakikasına girilirken skoru 42-32'ye taşıyarak farkı 10 sayıya kadar indirdi. Son dakika içinde de takımımıza farkı daha fazla eritme fırsatını tanımayan konuk ekip, ilk devreyi 11 sayı farkla 45-34 önde tamamladı.

İkinci devreye Pondexter'ın bulduğu sayı ile başlayan Fenerbahçemiz Branzova ile karşılık veren MKB Euroleasing, Birsel Vardarlı, Sutton Brown ve Nevriye Yılmaz'ı durdurmakta zorlanınca takımımız farkı 6 sayıya kadar indirdi (47-41). Milovanovic'in 3 sayılık basketi ile Fenerbahçemize karşılık veren rakibimiz, Nemeth ve Gorbunova ile üst üste basketler bularak skoru 54-41'e taşıdı ve farkı tekrar 13 sayıya kadar çıkardı. Pondexter'ın 3 sayılık basketine Honti'nin 3 sayılık basketi ile hemen cevap veren MKB Euroleasing 3. periyodun son 4 dakikasına da 57-44'lük skorla önde girdi. Bu dakikadan sonra Pondexter ve Nevriye ile farkı eritmeye çalışan Fenerbahçemize karşılık veren rakibimiz, devrenin son 2 dakikasına da 61-48'lik skorla önde girdi. Takımımız mücadelenin final periyoduna 14 sayı geride 69-55'lik skorla girdi.

Son periyoda her iki takım da karşılıklı sayılar kaçırarak başlarken, periyodun ilk sayısını Pondexter'ın serbest atışları ile Fenerbahçemiz buldu. Gorbunova ile skor üreten rakibine Birsel ile cevap veren takımımız, skoru 71-59'a getirdi. Son periyot içerisinde özellikle Pondexter ile etkili olan ve farkı kapatmaya çalışan Fenerbahçe, maçın son 5 dakikasına girilirken skoru 76-67'ye taşıyarak farkı 9 sayıya kadar indirdi. Bu dakikadan sonra Honti ve Horti ile sayılar bulan MKB Euroleasing, maçın 38. dakikasını da 82-69'luk skorla önde geçti. Melike ve Birsel ile skor üretmeye çalışan Fenerbahçemiz, bunda da istediği başarıyı sağlamayınca ev sahibi ekip maçın son 1 dakikasına da 85-75'lik skorla önde girdi. Takımımızın son dakika içindeki çabaları da farkı kapatmak için yeterli gelmeyince Fenerbahçemiz Bayanlar Euroleague'deki ikinci maçından 89-79'luk skorla mağlup ayrıldı.

MKB EUROLEASING (89): Boglarka Kocsis, Bernadett Nemeth 13 (1 ribaund, 8 asist), Edit Ratkaine, Olexandra Gorbunova 14 (7 ribaund, 3 asist), Dora Horti 4 (2 ribaund, 2 asist), Katalin Honti 11 (5 ribaund, 5 asist), Albena Bronzova 10 (1 ribaund, 4 asist), Barbara Semsei 5 (4 ribaund, 2 asist), Andrea Karolyi 16 (2 ribaund), Jelena Milovanovic 16 (3 ribaund, 1 asist).

FENERBAHÇE (79): Esmeral Tuçluer 2, Birsel Vardarlı 8 (11 ribaund, 4 asist), Yasemin Dalgalar (1 ribaund), Coppie Pondexter 29 (3 asist), Nevriye Yılmaz 15 (8 ribaund), Branzova Erdenay 4 (4 ribaund), Melikle Bakırcıoğlu 4 (4 ribaund), Tammy Sutton Brown 17 (12 ribaund, 1 asist).

1. PERİYOT: 19-20
2: PERİYOT: 26-14
3. PERİYOT: 24-21
4. PERİYOT: 20-24



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2007 Saat 23:40
Mersin B. B. 75 - 78 Fenerbahçe
18 Kasım 2007 Pazar

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 3. haftasında Fenerbahçemiz deplasmanda karşılaştığı Mersin Büyükşehir Belediye'yi 75-78'lik skorla mağlup etti.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (75): Tuğba Palazoğlu 13 (5 ribaund, 6 asist), Müjde Yüksel (2 ribaund, 4 asist), Aslı Kartaltepe (3 ribaund, 1 asist), Aylin Yıldızoğlu 15 (3 ribaund, 2 asist), Tatum Brown 14 (7 ribaund, 1 asist), Pelin İncel, Jessica Simmonds (4 ribaund, 1 asist), Tamara James 20 (2 ribaund), Tyesha Fluker 13 (6 ribaund, 2 asist)

FENERBAHÇE (78): Birsel Vardarlı 8 (2 ribaund, 6 asist), Yasemin Dalgalar (3 ribaund, 2 asist), Nevriye Yılmaz 22 (8 ribaund, 2 asist), Gergena Branzova Erdenay (5 ribaund), Tammy Sutton Brown 8 (8 ribaund, 1 asist), Melike Bakırcıoğlu 18 (4 ribaund, 1 asist), Cappie Pondexter 22 (4 ribaund, 2 asist)

1.PERİYOT: 25-20
2.PERİYOT: 14-25
3.PERİYOT: 11-20
4.PERİYOT: 25-13



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2007 Saat 23:42
Fenerbahçe 71 – 69 TTT Riga
21 Kasım 2007 Çarşamba

Bayanlar Euroleague'de Fenerbahçemiz grubundaki 3. maçında karşılaştığı TTT Riga'yı 71-69'luk skorla mağlup etti.

Takımımız mücadeleye Pondexter'in basketiyle başlarken konuk ekip ise bu baskete Kityzina ile cevap verdi. Nevriye Yılmaz ve Birsel Vardarlı ile sayılar bulan Fenerbahçe 3. dakikayı 6-2 üstün geçti. Konuk ekip ise bu sayılara Kityzina ve Zherzherunova ile karşılık verdi ve skorda 6-6 eşitliği yakaladı. Başarılı savunmasıyla rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Fenerbahçe üst üste bulduğu sayılarla rakibi ile arasındaki farkı açtı ve son 4 dakika 26 saniyeye Sutton-Brown'un faul atışlarından bulduğu basketlerle 12-6 üstün girdi. Bu basketlere karşılık veremeyen TTT Riga ise farkın açılmasına engel olamadı. Takımımız periyodun sonlarına doğru Nevriye Yılmaz ve Birsel Vardarlı'nın da skor katkısıyla skoru 18-6 yaptı. Rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçemiz ilk periyodu da 23-15 üstün tamamladı.

İkinci periyoda Fenerbahçemiz, Pondexter'ın 3 sayılık basketiyle başladı. Rakibi karşısında Nevriye Yılmaz ve yine Pondexter ile sayılar bulan takımımız farkı 15 sayıya kadar çıkardı (30-15). Konuk ekip ise periyottaki ilk sayısını Dreimane ile buldu. Devrenin bitmesine 5 dakika 42 saniye kala Fenerbahçemiz Branzova Erdenay'ın basketiyle skoru 32-20 yaptı. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen temsilcimiz devrenin bitmesine 2 dakika 14 saniye kala ise skoru 40-28 yaptı. Konuk ekip ise Tare'nin basketiyle farkı 8 sayıya kadar indirdi (40-32). Rakibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermeyen Fenerbahçemiz ilk yarıyı da 42-32 üstün tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız Melike Bakırcıoğlu'nun basketiyle başlarken konuk ekip ise bu baskete Tillis ile cevap verdi. Periyotta son 6 dakikaya girildiğinde ise Fenerbahçe, Pondexter ile skoru 53-36 yaptı. Sert savunmasıyla farkı koruyan takımımız son 3 dakika 36 saniyeye ise 55-41 önde girdi. Farkı kapatmak isteyen konuk ekip ise Kityzina'nın basketiyle skoru 59-47'ye getirdi. Skor avantajını iyi kullanan Fenerbahçemiz final periyoduna da 63-49 önde girdi.

Final periyoduna konuk ekip Tare'nin basketiyle başlarken bu baskete temsilcimiz ise Sutton-Brown ile cevap verdi. Martins ve Kityzina ile art arda sayılar bulan TTT Riga skoru 64-57 yaptı. Etkili oyununu sürdüren konuk ekip periyotta son 4 dakika 41 saniyeye girilirken Tillis'in faul atışlarından bulduğu basketle skoru 64-59 yaptı. Büyük çekişme yaşanan maçta son 2 dakika 41 saniyeye girilirken konuk ekip farkı 3 sayıya kadar indirdi (66-63). Fenerbahçe ise Nevriye Yılmaz ile skoru 68-63'e getirdi. Oyundan kopmayan TTT Riga, Tillis'in ard arda bulduğu sayılarla maçın bitmesine 1 dakika 6 saniye kala skorda 68-68 eşitliği yakaladı. Birsel Vardarlı'nın faul atışlarından bulduğu basketlerle skorda yeniden üstünlüğü ele geçiren Fenerbahçe, Pondexter'in de faul atışından bulduğu sayı ile karşılaşmadan 71-69 galip ayrılan taraf oldu.


SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (71): Burcu Erbaş (1 ribaund), Birsel Vardarlı 6 (8 ribaund, 7 asist), Yasemin Dalgalar 4 (3 ribaund), Cappie Pondexter 27 (6 ribaund, 3 asist), Nevriye Yılmaz 16 (8 ribaund, 1 asist), Deniz Selin Ekiz 2, Gergana Branzova Erdenay 4 (2 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 2 (5 ribaund), Tammy Sutton-Brown 10 (6 ribaund)

TTT RİGA (69): Iciss Tillis 15 (7 ribaund, 2 asist), Santa Dreimane 12 (3 ribaund, 1 asist), Micaela Martins Jacintho 6 (7 ribaund, 3 asist), Zane Eglite 4 (6 ribaund, 4 asist), Ieva Tare 9 (3 ribaund, 2 asist), Olena Zherzherunova 13 (4 ribaund), Elizaveta Kityzina 10 (8 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 23-15
2.PERİYOT: 19-17
3.PERİYOT: 21-17
4.PERİYOT: 8-20

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar










-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2007 Saat 19:31
Fenerbahçe 117 - 67 Burhaniye Bld.
24 Kasım 2007 Cumartesi

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 4.haftasında oynanan karşılaşmada Fenerbahçemiz, Burhaniye Belediyesi'ni 117-67 mağlup etti.

Karşılaşmaya Burhaniye Belediyesi Brittany Jackson'un basketleriyle başlarken, Cappie Pondexter ile üst üste sayılar bulan takımımız maçın ilk iki dakikasının sonunda skoru 8-8 yaptı. Bu dakikadan sonra rakibine sert bir savunma ile karşı koyan Fenerbahçemiz Burhaniye Belediyesi'ni hata yapmaya zorlayarak hem dışardan hem de pota altından sayılar bularak farkı arttırmaya başladı. Cappie Pondexter'ın özellikle dış atışlardan bulduğu sayılarla fark açılırken Fenerbahçe Ülker pota altında da Nevriye Yılmaz ve Gergena Bronzova Erdenay ikilisi ile sayılar buldu e ilk periyot ev sahibi ekibin 36-18'lik üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın ikinci periyodunda temposunu daha da arttıran Fenerbahçemiz, farkı arttırmaya devam etti. Yüksek bir şut yüzdesi ile oynayan takımımızda hemen hemen tüm sayılar dış atışlardan gelirken farkın açılmasında Cappie Pondexter, Nevriye Yılmaz ve Gergena Bronzova Erdenay başrol oynadılar. İkinci periyodun ikinci son 5 dakikalık bölümünde ise antrenörümüz Zafer Kalaycıoğlu daha çok genç oyuncularına süre verdi. Bu genç oyunculardan Yasemin Begüm Dalgalar kaydettiği 6 sayı ile takımının skoruna katkı sağlarken ilk yarı Fenerbahçemizin 60-36'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın İkinci yarısında da üstün olan taraf takımımız oldu. Birsel Vardarlı ve Cappie Pondexter'ın etkili oyunu ile rakibi karşısında üstünlük kuran Fenerbahçemiz üçüncü periyodun son 4 dakikasına 78-42 gibi farklı bir skorla girdi. Takımımızın etkili oyunu karşısında Brittany Jackson ve Reshea Bristol ile dış atışlardan sayılar bulmaya çalışan Burhaniye Belediyesi pota altında da Milica Cetanovic ile rakibine cevap vermeye çalıştı. Melike Bakırcıoğlu'nun üç sayılık basketiyle periyodun son iki dakikasına 34 sayılık fark ile 86-52 önde giren Fenerbahçemiz final periyoduna da 89-54 önde başladı. Yakaladığı fark ile maçın final periyodunda da rahat oynayan takımımız, 100.sayısını Begüm Dalgalar ile bulurken karşılaşmayı da 117-67 kazandı.


SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Elif İnci, Fatih Güler

FENERBAHÇE (117): Birsel Vardarlı 12, Begüm Dagalar 23, Nevriye Yılmaz 15, Selin Ekiz 3, Gergena Bronzova Erdenay 24, Tuğçe Murat 5, Melike Bakırcıoğlu 10, Duygu Fırat, Ceren Sarper, İpek Derici 7, Cappie Pondexter 18

BURHANİYE BELEDİYE (67): Şükran Çapalı 3, Ceren Zeytingöz 3, Reshea Bristol 6, Tuğçe Canbaz 2, Tuğçe Kaya , Milica Cvetanovic, Ezgi Ocaktürk 4, Gülnur Sandallıoğlu 23, Brittany Jackson 24, Seda Bayraktar 2

1.PERİYOT: 36-18
2.PERİYOT: 24-18
3.PERİYOT: 29-18
4.PERİYOT: 28-13

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar











-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2007 Saat 23:49
Botaş 65 - 76 Fenerbahçe
02 Aralık 2007 Pazar

TBBL'de 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz Menderes Spor Salonu'nda karşılaştığı Botaş'ı 65-76 mağlup etti.

Mücadeleye hızlı başlayan Fenerbahçemiz Begüm Dalgalar ve Tammy Sutton-Brown'un basketleri ile skoru 0-6'ya getirdi. İlk sayılarını Kristen Newlin ile bulan Botaş, Nevriye Yılmaz ve Tammy Sutton-Brown ikilisinin üst üste bulduğu 8 sayıya karşılık veremedi (3-14). Naile İvegin ve Carmen Guzman'ın basketleri ile uzun süren suskunluğunu bozan ev sahibi ekip 5. dakikayı 8-14'lük skorla geçti. Nevriye Yılmaz, Cappie Pondexter ve Ceren Sarper'in basketleri ile üstünlüğünü kaybetmeyen Fenerbahçemiz ilk periyodu da 17-25 önde tamamladı.

İkinci periyoda Gülşah Gümüşay'ın üçlüğü ile başlayan Botaş farkı da 5 sayıya indirdi. Begüm Dalgalar ve Gergena Branzova Erdenay ile skor üreten konuk ekip ise 12. dakikayı 23-31'lik skorla geçti. Tammy Sutton-Brown ve Cappie Pondexter'in de skora katkısı ile birlikte üstünlüğü rakibine kaptırmayan Fenerbahçemiz ilk yarının son 5 dakikasına da 28-36'lık skorla girdi. Kristen Newlin'in basketine Nevriye Yılmaz'ın üst üste bulduğu basketlerle karşılık veren Fenerbahçemiz, Cappie Pondexter'ın sayıları ile ilk yarının son 3:44 dakikasına 11 sayılık fark ile önde girdi (30-41). Sarı lacivertlilerimiz ilk yarıyı da 34-46 önde tamamladı.

İkinci yarıya Tammy Sutton Brown'un basketi ile başlayan Fenerbahçemiz, Chrissy Givens'ın basketine Cappie Pondexter ve Tammy Sutton-Brown ile karşılık vererek farkı 14 sayıya çıkardı (38-52). Gergena Branzova Erdenay ve Cappie Pondexter'in sayıları ile üstünlüğünü koruyan konuk ekip skoru da 42-58'e getirdi. Chrissy Givens, Naile İvegin ve Pınar Turan ile üst üste basketler bularak 8-0'lık seri yakalayan Botaş farkı da 8 sayıya kadar indirdi (50-58). Bu seriyi Cappie Pondexter ve Tammy Sutton-Brown'un sayıları ile bitiren sarı lacivertlilerimiz son 10 dakikaya 58-65 önde girdi.

Final periyoduna Birsel Vardarlı'nın üçlükleri ile başlayan Fenerbahçemiz, Tammy Sutton-Brown'un serbest atış çizgisinden bulduğu sayı ile 33. dakikayı 58-71'lik skorla geçti. Final periyodunun ilk 6 dakikasında sayı üretemeyen Botaş karşısında üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçemiz Gergena Branzova Erdenay'ın üçlüğü ile normal sürenin son 3 dakikasına 60-76'lık skorla girdi. Son dakikalarda farkı kapatamayan rakibi karşısında Fenerbahçem,z mücadeleden 65-76 galip ayrılan taraf oldu.

SALON: Menderes Spor Salonu

HAKEMLER: Altuğ Köselerli, Özlem Renksoy

BOTAŞ (65): Naile İvegin 7 (2 ribaund, 2 asist), Burcu Çiğil 2 (2 ribaund, 1 asist), Pınar Turan 4 (1 ribaund, 2 asist), Carmen Guzman 5 (1 ribaund, 2 asist), Gülşah Gümüşay 8 (4 ribaund), Gamze Takmaz (2 ribaund), Chrissy Givens 15 (12 ribaund, 6 asist), Görkem Ertaş 2 (1 ribaund), Kristen Newlin 22 (11 ribaund, 3 asist)

FENERBAHÇE (76): Birsel Vardarlı 5 (6 ribaund, 3 asist), Yasemin Begüm Dalgalar 4 (4 ribaund, 3 asist), Nevriye Yılmaz 10 (12 ribaund, 2 asist), Gergena Branzova Erdenay 11 (4 ribaund), Tammy Sutton Brown 23 (9 ribaund), Ceren Sarper 6, Cappie Pondexter 17 (2 ribaund, 8 asist)

1.PERİYOT: 17-25
2.PERİYOT: 17-21
3.PERİYOT: 14-19
4.PERİYOT: 7-11



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2007 Saat 23:43
Fenerbahçe 75 – 61 ESB Lille Metropol
05 Aralık 2007 Çarşamba

Bayanlar Euroleague'de Fenerbahçemiz, A Grubu'ndaki 5. maçında evinde konuk ettiği Fransa'nın ESB Lille Metropole takımını 75-61'lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya her iki takımda karşılıklı basketler bularak başladı. İlk dakikalarda rakibine oranla daha etkili olan takımımız Sutton-Brown ve Pondexter'in basketleriyle skoru 7-3 yaptı. Periyotta son 5 dakikaya girilirken Fenerbahçemiz Sutton-Brown'un faul atışlarından bulduğu basketlerle skoru 9-5'e getirdi. Rakibi karşısında basketler bulmaya devam eden takımımız son 2 dakikaya ise 14-8 üstün girdi. Periyodun sonlarına doğru temsilcimiz karşısında etkisini arttıran Fransız ekibi Fombonne'nin basketleriyle farkı kapatsa da öne geçemedi ve Fenerbahçemiz ilk periyodu 18-15 üstün tamamlayan taraf oldu.

Mücadelede ikinci periyoda konuk ekip İlic'in 3 sayılık basketiyle başlarken Fenerbahçemiz ise bu baskete Sutton-Brown ile cevap verdi. Konuk ekip 12. dakikada Robert'in basketiyle skorda 20-20 eşitliği sağladı. Takımımız bu baskete Yasemin Dalgalar ile hemen karşılık verirken Pondexter'in de skora katkısıyla temsilcimiz skoru 26-20 yaptı. Bu dakikadan sonra taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçe devrenin bitmesine 3 dakika kala skoru 35-29 yaptı. Rakibiyle arasındaki farkı koruyan sarı lacivertliler ilk yarıyı ise 39-35 üstün tamamlayan taraf oldu.

Mücadelede ikinci devreye iki takımda sayılar bularak başladı. Periyoda hızlı başlayan Fenerbahçemiz üst üste bulduğu basketlerle farkı açtı ve 23. dakikada Birsel Vardarlı'nın basketiyle skoru 48-37 yaptı. Yaptığı sert savunmayla rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen temsilcimiz periyotta son 3 dakika 54 saniyeye girilirken Nevriye Yılmaz'ın da basketiyle skoru 57-47'ye getirdi. Periyodun sonuna doğru farkı daha da açan takımımız final periyoduna 62-49 üstün girdi. Final periyodunda ilk 2 dakika boyunca her iki takımda sayı üretemedi. Periyottaki ilk basket Fenerbahçe'den Sutton- Brown ile gelirken konuk ekip ise ilk sayısını Evangelista Dantas ile elde etti. Fenerbahçe mücadelenin bitmesine 5 dakika kala Nevriye Yılmaz'ın basketiyle skoru 69-55 yaptı. Etkili oyununu maç boyunca sürdüren Fenerbahçe mücadeleden de 75-61'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Maçı Başkanımız Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyelerimiz Şekip Mosturoğlu ve Ömer Temelli'de izledi. Başkanımız maç sonrasında oyuncularımızı tek tek tebrik etti.

SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (75): Birsel Vardarlı 15 (5 ribaund, 9 asist), Yasemin Dalgalar 12 (4 ribaund, 2 asist), Cappie Pondexter 16 (1 ribaund, 4 asist), Nevriye Yılmaz 10 (8 ribaund), Deniz Ekiz (1 asist), Gergana Branzova-Erdenay 6 (7 ribaund, 1 asist), Tammy Sutton-Brown 16 (9 ribaund, 1 asist)

ESB LILLE METROPOLE (61): Bintou Dieme 5 (4 ribaund, 5 asist), Benedicte Fombonne 9 (2 asist), Jucimara Evangelista Dantas 10 (4 ribaund, 3 asist), Ljubica Drljaca 8 (5 ribaund, 2 asist), Geraldine Robert 12 (4 ribaund, 1 asist), Fatimatou Sacko 7 (9 ribaund), Shala Keneise Crawford 7 (5 ribaund, 2 asist), Jasmina İlic 3

1.PERİYOT: 18-15
2.PERİYOT: 21-20
3.PERİYOT: 23-14
4.PERİYOT: 13-12

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar










-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2007 Saat 10:17
Fenerbahçe 95 – 63 Çankaya Ünv.
08 Aralık 2007 Cumartesi

TBBL'nin 6. haftasında Fenerbahçemiz, İstanbul'da Çankaya Üniversitesi'ni konuk etti. Takımımız 95-63'lük skorla maçtan galip ayrıldı.

Maça Fenerbahçemiz, üst üste bulduğu sayılarla iyi başladı. Nevriye ve Pondexter ile skor üreten takımımız karşısında Çankaya Üniversitesi, Filiz ve Ndiaye ile ilk basketlerine ulaştı. Maçın 4. dakikasına Fenerbahçemiz 12-6 üstün girdi. Birsel'in de skora katkısı ile ev sahibi takım ilk periyodu farkı arttırarak 13 sayılık üstünlükle 26-13 önde tamamladı.

İkinci periyoda Çankaya Üniversitesi Henry'in basketi ile başlarken, Fenerbahçemiz bu baskete Pondexter'ın 3 sayılık basketi ile hemen karşılık verdi. Branzova ile üst üste basketler bulan takımımız, Belvin ve Henry'in basketlerine engel olamadı. 14. dakikaya 34-23 Fenerbahçemiz önde girdi. Nevriye ve Yasemin ile skor bulan ve hücumda topu çok iyi paylaşarak farkı arttıran ev sahibi takım 17. dakikada 18 sayılık farka ulaştı(42-24). Nevriye'nin sayıları ile ilk yarıyı takımımız 46-26 üstün tamamladı.

İkinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Nevriye ve Yasemin ikilisi ile hücumda çok etkili olan Fenerbahçemiz kolay sayılar bulmaya devam etti ve 25. dakikayı da 59-33 önde geçti. Savunmasında az hata ile oynayarak rakibine hücumda kolay sayı şansı tanımayan takımımız son periyoda da 70-44 önde girdi.

Final periyoduna Birsel'in 3 sayılık basketi ile başlayan Fenerbahçemiz ipek ve Nevriye ile skor üretmeye devam etti. Son 5 dakikasına 81-53 önde girdiği maçtan Fenerbahçe 95-63'lük skorla galip ayrıldı.
SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Tunçtan Durmuşcan-Alpay Alev

FENERBAHÇE(95):Birsel Vardarlı 8 (7 ribaund, 8 asist), Yasemin Begüm Dalgalar 14 (5 ribaund, 3 asist), Nevriye Yılmaz 32 (10 ribaund, 3 asist), Deniz Selin Ekiz (1 ribaund, 2 asist), Gergena Branzova Erdenay 17 (5 ribaund, 1 asist), Tammy Sutton Brown 6 (7 ribaund, 3 asist), Duygu Fırat (1 ribaund), Ceren Sarper, İpek Derici 9 (2 ribaund, 2 asist), Cappie Pondexter 9 (3 ribaund, 4 asist)

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (63): Ndeye Ndiaye 14 (10 ribaund, 2 asist), Tuğba Kılınç 2 (2 asist, Ebru Ünal (1 asist), Filiz Yükrük 8, Natasha Brackett 2 (4 ribaund, 4 asist), Matalya Belvin 12 (2 ribaund, 4 asist), Candide Öztürk 2, Randee Henry 12 (4 ribaund, 2 asist), Ceyda İşbırakmaz 8 (5 ribaund), Belgin Onbaşı (1 ribaund, 1 asist), Deniz Boz 3 (3 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT:26-13
2.PERİYOT:20-13
3.PERİYOT:28-20
4.PERİYOT:25-19

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar









-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2007 Saat 01:41
Napoli 73 – 77 Fenerbahçe
13 Aralık 2007 Perşembe

Bayanlar Euroleague'de Fenerbahçe A Grubu'ndaki 6. maçında Phard Napoli ile deplasmanda karşılaştı. İlk maçı uzatma periyodu sonunda 85-79 kazanan takımımız bu maçtan da 73-77 galip ayrıldı.

Maça Phard Napoli üst üste yaptığı top kayıpları ile başlarken, Fenerbahçemiz Sutton-Brown ile maçtaki ilk basketini kazandı. Ndiaye ve Yasemin ile skor bulan ev sahibi takıma Yasemin-Pondexter ikilisi ile cevap veren takımımız 4. dakikayı 6-9 üstün geçti. Hücumda Holland-Corn ve Ndiaye ile etkili olan Phard Napoli karşısında Nevriye ile pota altından, Pondexter ile de dışardan skor üreten sarı lacivertiler, skordaki dengeyi korudu. İlk periyodu ev sahibi takım 1 sayı farkla 22-21 önde tamamladı.

İkinci periyoda Sutton-Brown ve Branzova-Erdenay'ın sayıları ile başlayan Fenerbahçemiz 10-2'lık bir seri yakalayarak 13. dakikada 24-31'lik üstünlüğü yakaladı. Savunmada ve hücumda çok istekli bir oyun sergileyen takımımız, 5 dakika boyunca rakibine sadece 3 sayı şansı tanırken Sutton-Brown ile de skor üretmeye devam etti ve farkı 15. dakikada 10 sayıya çıkarttı(25-35). Skordaki suskunluğunu Yasemin ile bozmuş olsa da Phard Napoli, takımımızın sert savunmasını geçmekte zorlandı. 18. dakikayı da 31-39 Fenerbahçemiz önde geçti. Bu dakikadan sonra 3 sayılık basketlerle etkili olan ev sahibi takım farkı eritmeye çalışırken, takımımız ilk yarıyı 35-43 önde tamamladı.

İkinci yarıya Nevriye ve Pondexter'ın sayıları ile başlayan takımımız, Barnes ve Cirone'nin basketlerine engel olamadı. Karşılıklı basketler bulan iki takımın mücadelesinde maçın 24. dakikasını Fenerbahçemiz 47-56 önde geçti. Pondexter'ın skorer oyunu ile birlikte serbest atışlarda yüzde yüz isabet ile oynayan sarı lacivertliler maçın 28. dakikasına girilirken farkı 12 sayıya çıkarttı(50-62). İtalya temsilcisinin farkı eritme çabaları bu dakikalarda sonuçsuz kaldı ve son periyoda da Fenerbahçemiz 53-62 önde girdi.

Final periyoduna Jekabsone ve Barnes'in üst üste bulduğu basketlerle iyi başlayan taraf Phard Napoli oldu ve 7-2'lik bir seri yakalayarak farkı 4 sayıya indirdi(60-64). Pondexter'ın 3 sayılık basketi ile farkın daha fazla erimesine izin vermeyen takımımız, son 4 dakikaya da 62-69 önde girdi. Ev sahibi takım Ndiaye ve Holland-Corn ile farkı 3 sayıya kadar indirirken Fenerbahçemiz skor üretmekte zorlandı. Maçın son bölümünde iki takım da üst üste top kayıpları yaparak hücumlardan boş döndü. Sutton-Brown'un boyalı alandan bulduğu basketle son 1 dakikaya 68-73 önde giren takımımız maçtan da 73-77'lik skorla galip ayrıldı.

PHARD NAPOLİ (73):Mariangela Cirone 9 (2 ribaund, 3 asist), Paola Mauriello (1 ribaund, 1 asist), Sara Giauro (3 ribaund), Adia Barnes 10 (7 ribaund), Lasma Jekabsone 4 (1 ribaund, 2 asist), Kedra Holland – Corn 24 (5 ribaund, 2 asist) Yasemin Horasan 9 (5 ribaund, 4 asist), Astou Ndiaye 17 (8 ribaund, 1 asist),

FENERBAHÇE (77): Esmeral Tunçluer 6 (3 ribaund), Birsel Vardarlı (2 asist, 3 ribaund), Yasemin Dalgalar 2, Cappie Pondexter 29 (2 asist, 2 ribaund), Nevriye Yılmaz 7 (12 ribaund, 1 asist), Gergana-Branzova Erdenay 13 (2 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 4 (3 ribaund, 1 asist), Tammy Sutton-Brown 16 (6 ribaund, 1 asist)


1.PERİYOT: 22-21

2.PERİYOT: 13-22

3.PERİYOT: 18-19

4.PERİYOT: 20-15



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2007 Saat 21:15
Galatasaray 71-80 Fenerbahçe
16 Aralık 2007 Pazar

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşılaştığı ezeli rakibi Galatasaray'ı 80-71 yendi. Maçın ilk periyodu 21-21 eşitlikle geçilirken, devreyi Fenerbahçemiz 37-41 önde bitirdi. Galatasaray final periyoduna 58-56 önde girmesine rağmen, Fenerbahçemiz maçtan 71-80 galip ayrıldı.

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe üst üste bulduğu sayılarla hızlı başlarken ev sahibi Galatasaray rakibine yanıt vermekte gecikmedi. İlk periyotta her iki takım da temkinli bir oyun anlayışı sergilerken mücadele başa baş geçti. Galatasaray'da Chantelle Anderso, Anette Johnson ve Işıl Alben etkili oynarken, Fenerbahçe'de Cappie Pondexter ve Tamara Sutton Brown takımlarını sürükleyen isimleri oldular. Karılaşmanın ilk periyodunda Galatasaray Anette Johnson ve Işıl Alben ile dış atışlardan şutlar bulurken, konuk ekip Fenerbahçe Cappie Pondexter, Esmeral Tunçluer ve Birsel Vardarlı ile üçlük sayılar buldular. Her iki takımın da birbirine cevap vermekte gecikmediği maçta ilk periyot 21-21 beraberlikle sonuçlandı. Maçın ikinci yarısına ise hızlı başlayan Galatasaray oldu. Fenerbahçe'nin hücumlarını Işıl Alben'in çaldığı toplarla kesen Galatasaray, Annette Johnson ve Işıl Alben ile sayılar bulmaya devam etti. Birsel Vardarlı, Cappie Pondexter ve Esmeral Tunçluer ile hücumlarını hızlandırmayı başaran Fenerbahçe da bulduğu sayılarla rakibinin skor farkını arttırmasına izin vermedi. Her iki takım da savunmasını sertleştirirken Galatasaray yaptığı top kayıplarıyla hücumlardan boş dönmeye başladı ve Fenerbahçe pota altında Tamara Sutton Brown, Nevriye Yılmaz ve Gergena Bronzova Erdenay ile sayılar bularak öne geçti ve karşılaşmanın ilk yarısını da ezeli rakibi karşısında 41-37 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da her iki takımın sert savunma anlayışı ile başladı. Her iki takım da savunmasını sertleştirerek rakibine üstünlük kurmak isterken, maçın 3.periyodu sayı bakımından kısır geçti. Fenerbahçe dış atışlarla sayı yapmaya çalışırken, ev sahibi Galatasaray ise pota altında sayılar bulmaya çalıştı. Karşılaşmanın son 40 saniyesine Fenerbahçe 54-52 önde girerken Galatasaray pota altında üst üste bulduğu sayılarla maçın final çeyreğine 58-56'lık avantaj ile girdi. Galatasaray final periyodunun hemen başında Annette Johnson ile bir hücumdan yararlanamazken, Fenerbahçe Tamara Sutton Brown ile bulduğu sayıyla skoru 58-58 yaptı. Her iki takımın da karşılıklı attığı basketlerle geçen 2 dakikanın ardından Fenerbahçe'de Tamara Sutton Brown 5 faulle oyun dışında kaldı. Sarı lacivertlilerin önemli oyuncularından birinin oyunda dışında kalmasını iyi değerlendiren Galatasaray maçın bitimine 6 dakika kala 65-60 öne geçerek farkı 5 sayıya kadar çıkardı ancak Cappie Pondexter'ın üçlük basketiyle fark yeniden 2'ye indi (65-63) Maçın son 4.30 dakikasına da bu skorla girilirken Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz ile üst üste bulduğu sayılarla 65-67 öne geçti. Sarı lacivertlilerin bulduğu iki basketten sonra hücumlardan boş dönen Galatasaray, Cappie Pondexter'ın da hızlı hücumdan kaydettiği sayıya engel olamadı ve Fenerbahçe rakibi karşısında bir anda 65-69 öne geçti. Fenerbahçe'nin üst üste bulduğu sayılar karşısında sayı üretemeyen Galatasaray, rakibinin aksine üst üste hücumlardan boş döndü ve Fenerbahçe maçın son 2 dakikasına 67-76 önde girdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Fenerbahçe üstünlüğünü sürdürerken sarı lacivertliler karşılaşmayı 71-80 kazandı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Dalay, Çetin Artan

GALATASARAY (71): Annette Johnson 12 (7 ribaund, 2 asist), Denise Anderson 13 (8 ribaund, 3 asist), Gülşah Akkaya , Işıl Alben 12 (7 ribaund, 3 asist), Petra Ujhelyi 7 (5 ribaund, 3 asist), Şebnem Kimyacıoğlu 3 (6 ribaund, 1 asist), Sophia Phienola 21 (8 ribaund, 3 asist), Didem Sarıca , Esra Şencebe 3 (

FENERBAHÇE (80): Esmeral Tunçluer 10 (6 ribaund, 3 asist), Birsel Vardarlı 7 (5 ribaund, 9 asist), Nevrişye Yılmaz 12 ( 8 ribaund), Gergena Bronzova Erdenay 4 (4 ribaund), Tamara Sutton Brown 13 (7 ribaund, 5 asist), Tuğçe Murat, Melike Bakırcıoğlu 3 (4 ribaund), Cappie Pondexter 31 (3 ribaund, 4 asist)

1.PERİYOT: 21-21
2.PERİYOT: 16-20
3.PERİYOT: 21-15
4.PERİYOT: 13-24

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar












-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2007 Saat 00:04
http://www.youtube.com/watch?v=nJm_nSlHN-M - http://www.youtube.com/watch?v=nJm_nSlHN-M

-------------


Mesajı Yazan: cem54
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2007 Saat 00:52
Orda birisi girse patlatsa bi tane kim suçlusu..TErbiyesiz karı....Gelicek yine oraya...

-------------


Mesajı Yazan: Albatros2
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2007 Saat 02:36
       Sen maç içersinde küfür edersen,sonunda oda sana bu hareketi yapacaktır.Öncelikle Galatasaray taraftarlarının bayan maçında dahi küfür etmesi çok yanlış,çünkü seni tahrik eden rakip taraftarda yok.Küfür etmeni haklı kılacak  bir nedenin de yok.Tabii maç bitimindede Capie Pondexter'in yaptığı yanlış.bu arada geçen hafta erkekler maçında Hüseyin BEŞOK'un F.Bahçe Benjine yaptıklarınıda pas geçmeyelim.Bu kız bidaki maça Ayhan ŞAHENK'e gidemezse,Hüseyin BEŞOK nasıl gelecek A.İPEKÇİ'ye.Bırak bu işleri bunlar boş laflar.Hüseyin BEŞOK'ta gelir İPEKÇİ'ye Capie de gider Ayhan ŞAHENK'e

-------------
Bir Şarkısın Sen.Ömür boyu Sürecek.


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2007 Saat 00:03
Fenerbahçe 78 -61 MKB Euroleasing
19 Aralık 2007 Çarşamba

Bayanlar Euroleague'de mücadele eden Fenerbahçemiz, Macaristan temsilcisi MKB Euroleasing'i 78-61 mağlup etti.

Karşılaşma konuk ekibin Andrea Balas'ın elinden bulduğu sayı ile başlarken takımımız rakibine yanıt vermekte gecikmedi ve Cappie Pondexter'in üç sayılık basketiyle öne geçti. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı atılan basketlerle geçerken Fenerbahçemiz, pota altında Nevriye Yılmaz ve Sutton Brown ile MKB Euroleasing ise Gorbunova ile sayılar buldu ve ilk periyodun son 2 dakikasına takımımızın 17-12'lik üstünlüğü ile girildi. Bu dakikadan sonra rakibi üzerindeki baskılı oyununu arttıran Fenerbaçemiz Esmeral Tunçluer'in de skora destek vermesiyle ilk periyodu 20-16 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyoduna her iki takım da sert savunma anlayışı ile başladı. Karşılıklı yapılan top kayıplarının ardından ilk üç dakika iki takım da sayı bulmakta zorlanırken ilk yarının bitimine 7 dakika kala skor 24-20 Fenerbahçemizin lehine oldu. Nemeth ve Balas ile üst üste sayılar bulan MKB Euroleasing takımı ilk yarının son 3 dakikasına 26-27 önde girdi. Bu dakikadan sonra oyunda ki üstünlüğünü yeniden eline geçiren takımımız Birsel Vardarlı, Tamara Sutton Brown ve Nevriye Yılmaz ile bulduğu sayılarla farkı yeniden arttırdı ve 36-30 öne geçti. Maçın ilk yarısının son dakikasına bu skorla girilirken ilk yarı da yine aynı skorla sona erdi.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreği Birsel Vardarlı'nın 3'lük sayısı ile başlarken takımımız üst üste bulduğu sayılarla farkı arttırmaya başladı ve skoru 44-31'e taşıdı. Albena Bronzova'nn sayıları ile maça tutunmaya çalışan MKB Euroleasing. Fenerbahçemizi 44 sayıda tutarak bulduğu sayılarla periyodun son 5 dakikasına girilirken skoru 44-37'ye getirdi. Bu dakikadan sonra rakibinin baskılı savunmasını kıran takımımız, Tammy Sutton Brown, Birsel Vardarlı ve Nevriye Yılmaz'ın elinden bulduğu sayılarla farkı yeniden arttırmaya başladı ve karşılaşmanın üçüncü periyodun son 3 dakikasına 50-37 önde girdi. Bu dakikadan sonra oyunda ki üstünlüğünü sürdüren takımımız Cappie Pondexter'ın etkili oyunu ile sayılar bulmaya devam etti ve final çeyreğine 59-43 önde giren taraf oldu. Karşılaşmanın son çeyreğine 16 sayılık farkın rahatlığı ile giren temsilcimiz Fenerbahçemiz, final periyoduna da sayılar bularak başladı. Birsel Vardarlı ve Capie Pondexter'ın dışardan, Nevriye Yılmaz ile Tamara Sutton Brown'ın ise pota altından bulduğu sayılarla arada ki farkı koruyan takımımız maçın son 2 dakikasına da 71-56 gibi farklı bir skor ile girdi. Konuk ekibin dış atışlarla arada ki farkı kapatma çabaları da sonuç vermeyince  Fenerbahçemiz karşılaşmadan 78-61 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE (78): Esmeral Tunçluer 10 (1 ribaund, 2 asist), Birsel Vardarlı 12 (3 ribaund), Yasemin Dalgalar (1 ribaund), Cappie Pondexter 14 (2 ribaund, 7 asist), Nevriye Yılmaz 21 (11 ribaund, 2 asist), Gergena Bronzova Erdenay 5 (4 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 1 (5 ribaund), Tammy Sutton Brown 15 (7 ribaund, 1 asist)

MKB EUROLEASİNG (61): Zsuzsanna Horvath 3 (4 ribaund, 1 asist), Bernedet Nemeth 5 (2 ribaund, 2 asist), Edit Retkaine (1 asist), Olexandra Gorbunova 12 (6 ribaund, 1 asist), Dora Horti 6 (5 ribaund), Katalin Honti 3 (3 ribaund, 6 asist), Albena Branzova 5 (5 ribaund, 2 asist), Barbara Semsei 4 (1 ribaund), İva Sliskovic 8 (2 ribaund), Andrea Balas 10 (5 ribaund), Jelena Milavanovic 5 (3 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 20-16
2.PERİYOT: 16-14
3.PERİYOT: 23-13
4.PERİYOT: 19-18

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar










-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2007 Saat 23:47
Bu Nasıl Ceza?
22 Aralık 2007 Cumartesi

16 Aralık tarihinde Bayan Basketbol takımımızın deplasmanda Galatasaray Bayan Basketbol takımı ile oynadığı maçın sonunda formasını öpen oyuncumuz Cappy Pondexter'ın, tribünlere el hareketi yaptığı gerekçesi ile konu ile ilgili soruşturma tamamlanana kadar maçlara çıkmaması kararı verildi. Maç sonunda galibiyet sevincini formasını öperek kutlayan oyuncumuzun TV kameralarına da yansıyan bu görüntüsü gözlemci raporuna el hareketi olarak yansıtıldı. Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan ve dakikalarca oyuncularımıza küfürler edilen, sahaya yabancı maddeler atılan ve oyuncularımıza tribünden tükürülen bir maça göz yuman gözlemci Sayın Sezer Üner oyuncumuzun formasını öpmesini de el hareketi şeklinde rapor etti.

Disiplin Kurulu Başkanı'nın yurtdışında, disiplin kurulu başkan vekilinin konudan haberdar olmadığı bir ortamda Genel Sekreter Ata Dinçer'in herhangi bir toplantı dahi yapmadan sadece gözlemci raporuna bakarak oyuncumuza ceza verildiğini açıklaması ve verilen ceza ile Cappy Pondexter'ın BJK maçında sahaya çıkamayacak duruma düşürülmesi anlaşılır bir karar değildir. Forma öpme gözlemci tarafından el hareketi olarak görülse bile bu ancak sportmenliğe aykırı olarak değerlendirilmesi durumunda cezaya tabi olabilir ve bunun disiplin talimatnamesine göre ihtar ile cezalandırılması gerekir. Buna rağmen Cappy Pondexter ile ilgili olarak soruşturma sonunda ceza verilip verilmeyeceği bile belli değilken oyuncumuz ile ilgili maçlara çıkmama kararı verilmesi mantık ve standart dışıdır. Ayrıca savunma isteminin kulübümüze Çarşamba günü, tedbir kararının da cuma günü tebliğ edilmesi araya giren bayram tatili nedeniyle sözlü savunma yapmamıza ya da itiraz başvurusunda bulunmamıza da imkân tanımamıştır.

Disiplin Kurulu Genel Sekreteri Sayın Ata Dinçer oğlu Galatasaray Kulübü'nde görevli bir gözlemcinin yazdığı rapora istinaden herhangi bir toplantı yapmadan, ortadan itiraz hakkımızı da kaldıracak bir tarihte oyuncumuz Cappy Pondexter'a verdiği cezanın kamuoyuna açıklamasını yapmak zorundadır.

Cappy Pondexter Amerika'da geçtiğimiz sene yılın oyuncusu seçilmiş dünya bayan basketbolunun önde gelen isimlerinden biridir. Bu kadar değerli bir oyuncunun Türkiye'de bir lig maçında kafasına su şişeleri atılması, üzerine tükürülmesi ve kendisine dakikalarca küfür edilmesi her şeyden önce Türk basketbolunun üzerine düşmüş kara bir lekedir. Bayan oyuncularımıza dakikalarca küfürler edilmesi ve hakaret edilmesinin ardından halen herhangi bir işlem yapmayan federasyonun maç sonunda formasını öpen oyuncumuzu "seyirciyi tahrik etti" gibi gerçeklikten uzak ve mantık dışı bir kararla cezalı duruma düşürmesi ve araya giren bayram tatilini adeta fırsat gibi görerek itiraz başvurusu hakkımızı da ortadan kaldırması nasıl açıklanabilir. Ayrıca Disiplin Kurulu tüm bu saha ve seyirci olayları konusunda şu ana kadar Galatasaray Kulübü'ne karşı herhangi bir karar almış ya da savunma istemiş midir? Basketbol federasyonu disiplin kurulunu biran önce bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz. Her açıdan çifte standart ve art niyet içeren bu kararı alanları da esefle kınıyor Fenerbahçe Spor Kulübü'nün ilerlediği yoldan hiç kişi yada kurum tarafından çevrilemeyeğinin herkesçe bilinmesini istiyoruz.

Saygılarımızla
Fenerbahçe Spor Kulübü



-------------


Mesajı Yazan: cem54
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2007 Saat 00:22

bildiğin haraket çekti ne bu kıvırmalar?

 
tarihte küfür yiyen ilk basketçi o mu türkiyede.. çeksin cezasını..


-------------


Mesajı Yazan: inadınaksk
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2007 Saat 00:46
Bence de cezası normal. Her küfür yiyen hareket yaparsa işin sonu gelmez. Taraftar ile sporcu arasında fark olmalı.

-------------
1,2,3,4...20,21


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2007 Saat 21:20
Yaptigi hareketde ne var ki alkisliyor formasini öpüyor bu kadar

-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2007 Saat 21:21
Fenerbahçe 82 – 73 Beşiktaş C.T.
23 Aralık 2007 Pazar

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 8. haftanın son maçında Fenerbahçemiz ile Beşiktaş Cola Turka, Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Takımımız mücadeleden 82-73 galip ayrılan taraf oldu.

Karşılaşmaya siyah beyazlılar Hayden-Johnson'un basketiyle başlarken takımımız ise ilk basketini Sutton-Brown'un faul atışından bulduğu basketle elde etti. Dış atışlarla etkili olmaya çalışan Beşiktaş Cola Turka Lovelace-Tolbert'in 3 sayılık basketiyle skoru 2-5 yaptı. Karşılaşmanın 3. dakikası ise 4-7 Beşiktaş Cola Turka'nın üstünlüğüyle geçildi. Hücumdaki etkisini arttıran Fenerbahçemiz taraftarının da desteğini arkasına aldı ve Esmeral Tunçluer'in basketiyle skorda 7-7 eşitliği yakaladı. Takımımız Sutton-Brown'un da basketiyle skorda 9-7 önde geçti. Bu dakikadan sonra her iki takımda buldukları basketlerle birbirlerine üstünlük kurmaya çalışırken Fenerbahçemiz 7. dakikayı 18-14 üstün geçti. Toparlanan Beşiktaş Cola Turka ise Ayşe Dilek Ünüvar'ın 3 sayılık basketiyle skorda yeniden öne geçti (18-19). Başa baş mücadelenin yaşandığı ilk periyodu Fenerbahçe 23-22 önde tamamladı.

İkinci periyoda her iki ekipte basketler kaçırarak başladı. İlk basketini Nilay Yiğit ile bulan Beşiktaş Cola Turka, Hayden-Johnson'unda basketiyle skoru 23-26 yaptı. Takımımız ise ilk basketini Nevriye Yılmaz ile buldu. Rakibi karşısında sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe skorda üstünlüğü yeniden ele geçirdi (27-26). Takımımız periyotta son 6 dakikaya ise 32-26 önde girdi. Rakibinin farkı açmasına izin vermeyen konuk ekip ise Hayden –Johnson'un basketiyle skoru 32-28'e getirdi. Devrenin bitmesine 3 dakika 17 saniye kala siyah beyazlılar Spiric'in basketiyle skoru 36-34 yaptı. Periyotta son 1 dakikaya girilirken takımımız Melike Bakırcıoğlu'nun basketiyle skoru 44-38'e taşıdı. Başa baş mücadelenin yaşandığı ilk yarıyı Fenerbahçe 44-42 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci devreye her iki ekipte karşılıklı basketler bularak başladı. Her iki ekipte başa baş mücadele verirken karşılaşmada 22. dakika 47-47 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra her iki ekipte sayı üretmekte zorlanırken skordaki suskunluğu takımımız Esmeral Tunçluer ile bozdu (50-47). Takımımız ise bu baskete Hayden-Johnson ile karşılık verdi (50-49). Her iki ekipte buldukları basketlerle birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışırken siyah beyazlılar periyotta son 3 dakika 30 saniyeye 54-55 üstün girdi. Büyük mücadeleye sahne olan periyodu takımımız 61-59 önde tamamladı.

Final periyoduna siyah beyazlılar Lovelace-Tolbert'in basketiyle başlarken Fenerbahçemiz ise Sutton-Brown'un basketiyle başladı. Karşılaşmada 32. dakika 64-61  takımımızın üstünlüğüyle geçildi. Maçta son 7 dakikaya girilirken siyah beyazlılar Lovelace-Tolbert'in basketiyle skoru 67-64'e getirdi. Maçın sonlarına doğru rakibi karşısında farkı açmak isteyen Fenerbahçemiz Sutton-Brown'un basketiyle skoru 73-66 yaptı. Takımımız mücadelede son 2 dakikaya ise 75-69 üstün girdi. Maçın sonlarına doğru oyundaki etkisini arttıran Fenerbahçemiz mücadeleden de 82-73'lük skorla galip ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Kaan Büyükçil, Rıfat Bayar

FENERBAHÇE (82): Esmeral Tunçluer 17 (2 ribaund, 7 asist), Birsel Vardarlı 3 (5 ribaund, 6 asist), Begüm Dalgalar 2 (1 asist), Nevriye Yılmaz 22 (9 ribaund, 1 asist), Gergana Branzova Erdenay 5 (5 ribaund, 2 asist), Tamara Sutton-Brown 27 (10 ribaund, 2 asist), Melike Bakırcıoğlu 6 (3 ribaund, 2 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (73): Jelena Spiric 4 (4 ribaund, 2 asist), Seda Erdoğan (1 ribaund), Nilay Yiğit 9 (5 ribaund, 10 asist), Ayşe Dilek Ünüvar 9 (5 ribaund, 2 asist), Nazlı Güler 6 (2 ribaund, 1 asist), Stacey Lovalace Tolbert 24 (11 ribaund, 1 asist), Vanessa Hayden-Johnson 21 (5 ribaund, 2 asist),

1.PERİYOT:23-22
2.PERİYOT:21-20
3.PERİYOT:17-17
4.PERİYOT:21-14

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
















-------------


Mesajı Yazan: Albatros2
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2007 Saat 05:11
Orjinalini yazan: cem54

bildiğin haraket çekti ne bu kıvırmalar?

 
tarihte küfür yiyen ilk basketçi o mu türkiyede.. çeksin cezasını..
 
 
        Basketbol Federasyonu'da iyice işin zırvasını çıkarmaya başladı ,tıpkı Haluk ULUSOY gibi.Çifte standart gırla gidiyor.G.Saray C.C -F.Bahçe Ü.Maçında Hüseyin BEŞOK F.Bahçe Benjine hareket çekiyor ona ceza yok,Başka bir maçta kendisine ve Kulübüne küfür eden taraftarın karşısında formasını öpen Capie Pondexter'e bir derbi maç öncesi savunma yapmaya dahi fırsat vermemek için son dakikada tebliğ edilen bir ceza.Böyle zihniyetlerle nasıl kalkınır sporumuz çok merak ediyorum doğrusu.
       Ama hevesleri kursaklarında kaldı kızlarımız aslan gibi çıktı  Pondexter'sizde ezdiler Beşiktaş'ı.Bakalım daha ne oyunlarla karşılaşacağız.


-------------
Bir Şarkısın Sen.Ömür boyu Sürecek.


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2007 Saat 19:44
Migrosspor 67 – 85 Fenerbahçe
26 Aralık 2007 Çarşamba

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 9. haftasında Fenerbahçemiz deplasmanda karşılaştığı Migros'u 67-85'lik skorla mağlup etti.

Mücadeleye Jennifer Harris'in üçlüğü ile başlayan Migros ilk dakikayı 3-0 önde geçti. İlk basketini Neviye Yılmaz ile bulan takımımız, Birsel Vardarlı ve Esmeral Tunçluer'in üst üste bulduğu üçlüklerle 11-0'lık seri yakaladı ve 6. dakikayı 3-11 önde geçti. Tuğçe İnöntepe ile basket bulan ev sahibi ekip, Cappie Pondexter ve Yasemin Begüm Dalgalar'ın üst üste bulduğu sayılara engel olamadı. İyi savunmasını sürdüren Fenerbahçemiz farklı üstünlüğünü de koruyarak mücadelenin ilk periyodunu 8-22 önde tamamladı.

İkinci periyoda Jennifer Harris'in üçlüğü ile başlayan Migros, Dalila Esse'nin de turnikesi ile farkı 9 sayıya kadar indirdi (13-22). Melike Bakırcıoğlu ve Yasemin Begüm Dalgalar'ın basketleri ile etkili olan Fenerbahçemiz ise Cappie Pondexter ve Gergena Branzova'nın da devreye girmesiyle birlikte üstünlüğünü sürdürdü. İlk yarının son 5 dakikasına 13-34'lük skorla önde giren takımımız Branzova Erdenay, Esmeral Tunçluer ve Melike Bakırcıoğlu ile skor üretmeye devam etti. Birsel Vardarlı ve Cappie Pondexter ile basketler bulan Fenerbahçemiz ilk yarıyı da 26-52 önde tamamladı.

İkinci yarıdaki ilk basketini Nevriye Yılmaz ile bulan Fenerbahçemiz, Yasemin Begüm Dalgalar ve Gergena Branzova Erdenay'ın da sayıları ile 21 sayılık farkı yakaladı. Yasemin Begüm Dalgalar ve Melike Bakırcıoğlu ile sayılar bulmaya devam eden takımımız mücadelenin son periyoduna da 24 sayılık fark ile önde girdi (45-69).

Final periyoduna Tuğçe İnöntepe'nin üç sayılık basketi ile başlayan Migros, Nevriye Yılmaz'ın sayılarına engel olamadı. Takımımız savunmakta zorlanan Migros, Cappie Pondexter ve Yasemin Begüm Dalgalar'ın sayılarına engel olamadı. Fenerbahçemiz normal sürenin son 4 dakikasına da 57-78 önde girdi. Migros, Dalila Esse ve Jennifer Harris ile sayılar bulsa da, Deniz Selin Ekiz ve Melike Bakırcıoğlu ikilisi ile sayılar üretmeye devam eden Fenerbahçemiz mücadeleden de 67-85 galip ayrılan taraf oldu.

SALON: Pamukspor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Ahmet Tatlıcı

MİGROS (67): Aylin Hacıoğlu 2 (4 ribaund, 1 asist), Tuğçe İnöntepe 14 (6 ribaund, 1 asist), Nalan Güney 2 (3 ribaund, 2 asist), Kübra Siyahdemir 3 (2 ribaund), Melek Bilge 2 (7 ribaund, 2 asist), Jennifer Harris 21 (8 ribaund, 3 asist), Dalila Esse 23 (11 ribaund, 4 asist), Asley Graham (1 asist)

FENERBAHÇE (85): Burcu Erbaş (2 ribaund), Esmeral Tunçluer 12 (7 ribaund, 6 asist), Birsel Vardarlı 6 (4 ribaund, 6 asist), Yasemin Begüm Dalgalar 26 (2 ribaund), Nevriye Yılmaz 6 (11 ribaund, 1 asist), Deniz Selin Ekiz 4 (1 ribaund), Gergena Branzova Erdenay 10 (8 ribaund), Tuğçe Murat (1 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 12 (3 ribaund, 2 asist), Cappie Pondexter 9 (4 ribaund, 3 asist)

1.PERİYOT: 8-22
2.PERİYOT: 18-30
3.PERİYOT: 19-17
4.PERİYOT: 22-26

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar







-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2007 Saat 19:51
FIBA All Star oylamasında 3 Fenerbahçeli
27 Aralık 2007 Perşembe

Bayanlar Euroleague All Star oylaması, FIBA'nın  resmi internet sitesi ''fibaeurope.com''da başladı.

Moskova'da 13 Mart 2008 tarihinde yapılacak olan Bayanlar EuroLeague All Star organizasyonunda yer alacak oyuncuları belirlemek için yapılan oylama başlarken, Bu sene All Star'da yer alabilmek için yarışan adaylar arasında Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın oyuncularından Nevriye Yılmaz, Cappie Pondexter ve Tammy Sutton Brown yer alıyor.



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2007 Saat 21:17
Fenerbahçe 112 - 53 Edremit
30 Aralık 2007 Pazar

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde bugün oynanan karşılaşmada Fenerbahçemiz, Edremit Basketbol karşısında zorlanmadan 112-53'lük skorla galip geldi.

Cafer Ağa Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada karşılıklı atılan basketler maçın ilk dakikalarına damgasını vursa da Fenerbahçemiz, ilerleyen dakikalarda tecrübesi ve güçlü kadrosu ile maça ağırlığını koydu. Tuğçe Murat'ın elinden bulduğu basketle maça balan Fenerbahçemiz, Pınar Okul'un üçlük sayısı ile maçta ilk kez geriye düştü (2-3) Esmeral Tunçluer ve Yasemin Begüm Dalgalar'ın basketleriyle periyodun bitimine 4.35 dakika kala 13-8 öne geçen Fenerbahçemiz bu dakikadan sonra da üst üste bulduğu basketlerle farkı arttırmaya başladı. Rakibi karşısında sert savunma yaparak potasında sayı görmek istemeyen Fenerbahçemiz, bunda başarılı oldu ve rakibini uzun süre 11 sayıda tutarak farkı oldukça açtı. İlk periyodun bitimine 3 dakika kala 17-11'lik skor avantajı yakalayan sarı lacivertlilerimiz ikinci periyoda da 28-11 önde başladı. İlk periyodun son üç dakikasında 11-0'lık seri yakalayan sarı lacivertlilerimiz, ikinci periyotta da bu seriyi devam ettirdi ve rakibine 5 dakika daha sayı attırmadı maçın 15.dakikası Fenerbahçe'mizin 44-11'lik üstünlüğü ile geçildi. Bu dakikadan sonra ilk sayısını Pınar Okul'un üçlük basketiyle kazanan Edremit Basketbol, skoru 44-14'e taşıdı. İkinci periyodun son bölümünde de Fenerbahçemizin, üstünlüğünü sürdürürken ilk yarıyı da 55-23 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısına da rahat başlayan sarı lacivertlilerimiz, Yasemin Begüm Dalgalar, Melike Bakırcıoğlu gibi genç oyucularıyla sahada mücadele ederken üstün oyununu korumasını bildi. Maçın üçüncü periyodunda da skor farkını koruyan sarı lacivertlilerimiz en çok sayıyı da bu periyotta kaydettiler. 57-23 başlayan üçüncü periyotta Fenerbahçemiz final periyoduna 86-39 önde girdi. Final periyodunda da rahat bir oyun ortaya koyan sarı lacivertliler hiç zorlanmadıkları karşılaşmadan 112-53 galip ayrıldı.

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar











-------------


Mesajı Yazan: Albatros2
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2007 Saat 05:40
       Bu kızlarımızı seyretmek büyük keyif veriyor bize.Begüm ve Melike ilerki zamanlarda Türk Basketbolunda adından stayişle bahsettirecek yetenekler.Umarım böyle devam ederler.

-------------
Bir Şarkısın Sen.Ömür boyu Sürecek.


Mesajı Yazan: kafsinkaf
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2007 Saat 08:57
herzaman heryerde en buyuk kafsın kaf karsıyakamız tbl de ılk 4 ıcınde bıtırır ılk bastan cok ıyıdık...ama sonradan puan kaybettık uzucuydu cry

-------------
http://www.yukle.tc">

ALEMİN KRALI GELİYOR GELİYOR GELİYOOOORRR KAF KAF KAF SİN SİN SİN KAFSİN KAFSİN KAF..


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2008 Saat 07:14
S TAKIMLAR O G Y A Y P
1. Fenerbahçe 10 10 0 892 676 20
2. Galatasaray 10 8 2 777 649 18
3. Botaş 10 7 3 828 752 17
4. Panküp TED Kayseri 10 7 3 806 722 17
5. Mersin BŞB 10 7 3 835 724 17
6. Beşiktaş Cola Turka 10 6 4 740 637 16
7. Ceyhan Belediye 10 6 4 713 728 16
8. Çankaya Üniversitesi 10 4 6 734 792 14
9. Migros 10 2 8 760 856 12
10. Burhaniye Belediye 10 2 8 732 895 12
11. İstanbul Ünv 10 1 9 675 788 11
12. Edremit Basketbol 10 0 10 652 925 10

11.HAFTA PROGRAMI
4 Ocak Cuma:
14.00 Çankaya Ünv- Panküp TED (Arı Koleji)
5 Ocak Cumartesi:
15.00 Galatasaray- Botaş (Ayhan Şahenk)
15.00 Migros- Mersin BŞB (Caferağa)
6 Ocak Pazar:
14.00 Ceyhan Bld- Fenerbahçe (Ceyhan)
14.00 Edremit İhtisas- İstanbul Ünv (Edremit)
15.00 Beşiktaş ColaTurka- Burhaniye Bld (ColaTurka Arena)


-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2008 Saat 07:16
Bayanlara takviye

Ligde yenilgisiz lider olmasına karşın‚ Avrupa´da ikinci sırada bulunan bayan basketbol takımına yeni transfer.

Ligde yenilgisiz lider olmasına karşın‚ Avrupada ikinci sırada bulunan bayan basketbol takımına yeni transfer. Rusyanın Dinamo Moskova takımında forma giyen 1979 doğumlu 1.87 boyundaki Sviatlana Volnaya kadroya dahil edildi. Guard ve forvet mevkilerinde görev yapan Volnaya‚ 2 Ocakta İstanbula gelerek imza atacak. Kadroya bir de Amerikalı takviyesi yapılacağı belirlendi.

-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2008 Saat 16:27
Ceyhan Bld. 66 – 71 Fenerbahçe
06 Ocak 2008 Pazar

Bayanlar Birinci Ligi'nde yenilgisiz lider konumda olan Fenerbahçemiz sezonun 11. haftasında puan cetvelinde averajla 7. sırada bulunan Ceyhan Belediyesi'ne konuk oldu. Maçtan takımımız 66-71 galip ayrıldı.

Maça Fenerbahçemiz, Nevriye ve Sutton-Brown'un basketleri ile etkili başladı. İlk dakikalarda hücumda zorlanan Ceyhan Belediyesi, Tuğba ve Campbell ile skordaki sıkıntısına çözüm buldu. 4. dakikaya konuk takım 6-8 önde girdi. Pondexter'ın basketine Adana temsilcisi, Burcu ile karşılık verirken, 3 dakika boyunca 2 takım da hücumlardan boş döndü. Smith'in serbest atışlardan kazandırdığı 2 sayı ile Ceyhan Belediyesi 8. dakikaya girilirken skor üstünlüğünü ele geçirdi(11-10). Karşılıklı üretilen basketlerin ardından ilk periyodu Podexter'ın 3 sayılık basketi ile Fenerbahçemiz 15-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda Nevriye ve Birsel ile hızlı başlayan takımımız, 9-1'lik bir seri yakalayarak farkı 11 sayıya çıkarttı ve skoru da 12. dakikada 16-27'ye taşıdı. Seda ve Bahar ile farkın daha fazla açılmasına engel olan rakibi karşısında Fenerbahçemiz 15. dakikayı 24-32 üstün geçti. Tuğba-Bahar ikilisi ile skor üreten Ceyhan Belediyesi, Pondexter'ı durdurmakta zorlandı. Esmeral ile hücumda etkili olan Fenerbahçemiz ilk yarıyı 32-41 önde tamamladı.

İkinci yarıya iki takım da tutuk başladı. 3 dakika boyunca Ceyhan Belediyesi sadece Bahar ile bir basket bulurken takımımız, Sutton-Brown ile serbest atıştan 1 sayı bulabildi. Seda ve Tuğba'nın hücumdaki gayretli oyunu ile skor üreten ev sahibi takım, farkı 5 sayıya kadar indirirken, Pondexter ve Birsel'in basketlerine engel olmadı. Karşılaşmanın 26. dakikasını 39-50 Fenerbahçemiz üstün geçti. Özellikle savunma ribaundlarında rakibine üstünlük kuran takımımız, maçın bu bölümünde Smith ve Campbell'ı durdurmakta zorlanırken Adana temsilcisi 28. dakikada farkı tekrar 6 sayıya düşürdü(46-52). Son periyoda Fenerbahçemiz 48-54 önde girdi.

Mücadelenin final periyoduna Ceyhan Belediyesi Bahar'ın, Fenerbahçe de Melike'nin 3 sayılık basketleri ile başladı. 3 sayılık basketlerine Esmeral ile devam eden takımımız Ponrexter ile de bir basket kazanırken, Ceyhan Belediyesi bu sayılara Tuğba-Bahar ikilisi ile hemen karşılık verdi. Burcu ve Tuğba ile etkili olan ev sahibi takım maçın 34. dakikasına girilirken farkı 3 sayıya indirdi(59-62). Nevriye ve Sutton-Brown ile skor sıkıntısına çözüm bulan Fenerbahçemiz, üstünlüğünü korumayı başarırken, ev sahibi takım üst üste hücumlardan boş döndü. Maçın son 3 dakikasına takımımız 61-68 üstün girdi. Tuğba'nın 3 sayılık basketi ile maçtan kopmayan Adana temsilcisi, Burcu'nun serbest atışlardan kazandırdığı 2 sayı ile maçın bitimine 40 saniye kala farkı tekrar 3 sayıya indirdi (66-69). Pondexter ile bir basket bulan Fenerbahçemiz, maçtan 66-71 galip ayrıldı.


SALON: Ceyhan Spor Salonu
HAKEMLER: İsmail Aydın-Ali İhsan Küçük

CEYHAN BELEDİYESİ (66): Gülizar Sezer 2 (4 ribaund), Crystal Marie Smith 10 (4 ribaund, 5 asist), Nesibe Burcu Uzun 9 (2 ribaund, 3 asist), Seda Tekindağ 5 (4 ribaund), Michelle Marie Campbell 9 (6 ribaund, 2 asist), Bahar Çağlar 13 (9 ribaund, 2 asist), Tuğba Taşçı 18 (5 ribaund, 2 asist)

FENERBAHÇE (71): Esmeral Tunçluer 7 (6 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı 7 (3 ribaund, 3 asist), Nevriye Yılmaz 15 (6 ribaund), Gergena Branzova Erdenay 5 (2 ribaund, 2 asist), Tamara Kim Sutton-Brown 12 (14 ribaund, 1 asist), Cappie Pondexter 18 (7 ribaund, 3 asist), Melike Bakırcıoğlu 7 (4 ribaund, 2 asist)

1.PERİYOT:15-18
2.PERİYOT:17-23
3.PERİYOT:16-13
4.PERİYOT:18-17



-------------


Mesajı Yazan: rad.dr.
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2008 Saat 16:31
Ceyhan Bld. 66 – 71 Fenerbahçe
06 Ocak 2008 Pazar

Bayanlar Birinci Ligi'nde yenilgisiz lider konumda olan Fenerbahçemiz sezonun 11. haftasında puan cetvelinde averajla 7. sırada bulunan Ceyhan Belediyesi'ne konuk oldu. Maçtan takımımız 66-71 galip ayrıldı.

Maça Fenerbahçemiz, Nevriye ve Sutton-Brown'un basketleri ile etkili başladı. İlk dakikalarda hücumda zorlanan Ceyhan Belediyesi, Tuğba ve Campbell ile skordaki sıkıntısına çözüm buldu. 4. dakikaya konuk takım 6-8 önde girdi. Pondexter'ın basketine Adana temsilcisi, Burcu ile karşılık verirken, 3 dakika boyunca 2 takım da hücumlardan boş döndü. Smith'in serbest atışlardan kazandırdığı 2 sayı ile Ceyhan Belediyesi 8. dakikaya girilirken skor üstünlüğünü ele geçirdi(11-10). Karşılıklı üretilen basketlerin ardından ilk periyodu Podexter'ın 3 sayılık basketi ile Fenerbahçemiz 15-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda Nevriye ve Birsel ile hızlı başlayan takımımız, 9-1'lik bir seri yakalayarak farkı 11 sayıya çıkarttı ve skoru da 12. dakikada 16-27'ye taşıdı. Seda ve Bahar ile farkın daha fazla açılmasına engel olan rakibi karşısında Fenerbahçemiz 15. dakikayı 24-32 üstün geçti. Tuğba-Bahar ikilisi ile skor üreten Ceyhan Belediyesi, Pondexter'ı durdurmakta zorlandı. Esmeral ile hücumda etkili olan Fenerbahçemiz ilk yarıyı 32-41 önde tamamladı.

İkinci yarıya iki takım da tutuk başladı. 3 dakika boyunca Ceyhan Belediyesi sadece Bahar ile bir basket bulurken takımımız, Sutton-Brown ile serbest atıştan 1 sayı bulabildi. Seda ve Tuğba'nın hücumdaki gayretli oyunu ile skor üreten ev sahibi takım, farkı 5 sayıya kadar indirirken, Pondexter ve Birsel'in basketlerine engel olmadı. Karşılaşmanın 26. dakikasını 39-50 Fenerbahçemiz üstün geçti. Özellikle savunma ribaundlarında rakibine üstünlük kuran takımımız, maçın bu bölümünde Smith ve Campbell'ı durdurmakta zorlanırken Adana temsilcisi 28. dakikada farkı tekrar 6 sayıya düşürdü(46-52). Son periyoda Fenerbahçemiz 48-54 önde girdi.

Mücadelenin final periyoduna Ceyhan Belediyesi Bahar'ın, Fenerbahçe de Melike'nin 3 sayılık basketleri ile başladı. 3 sayılık basketlerine Esmeral ile devam eden takımımız Ponrexter ile de bir basket kazanırken, Ceyhan Belediyesi bu sayılara Tuğba-Bahar ikilisi ile hemen karşılık verdi. Burcu ve Tuğba ile etkili olan ev sahibi takım maçın 34. dakikasına girilirken farkı 3 sayıya indirdi(59-62). Nevriye ve Sutton-Brown ile skor sıkıntısına çözüm bulan Fenerbahçemiz, üstünlüğünü korumayı başarırken, ev sahibi takım üst üste hücumlardan boş döndü. Maçın son 3 dakikasına takımımız 61-68 üstün girdi. Tuğba'nın 3 sayılık basketi ile maçtan kopmayan Adana temsilcisi, Burcu'nun serbest atışlardan kazandırdığı 2 sayı ile maçın bitimine 40 saniye kala farkı tekrar 3 sayıya indirdi (66-69). Pondexter ile bir basket bulan Fenerbahçemiz, maçtan 66-71 galip ayrıldı.


SALON: Ceyhan Spor Salonu
HAKEMLER: İsmail Aydın-Ali İhsan Küçük

CEYHAN BELEDİYESİ (66): Gülizar Sezer 2 (4 ribaund), Crystal Marie Smith 10 (4 ribaund, 5 asist), Nesibe Burcu Uzun 9 (2 ribaund, 3 asist), Seda Tekindağ 5 (4 ribaund), Michelle Marie Campbell 9 (6 ribaund, 2 asist), Bahar Çağlar 13 (9 ribaund, 2 asist), Tuğba Taşçı 18 (5 ribaund, 2 asist)

FENERBAHÇE (71): Esmeral Tunçluer 7 (6 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı 7 (3 ribaund, 3 asist), Nevriye Yılmaz 15 (6 ribaund), Gergena Branzova Erdenay 5 (2 ribaund, 2 asist), Tamara Kim Sutton-Brown 12 (14 ribaund, 1 asist), Cappie Pondexter 18 (7 ribaund, 3 asist), Melike Bakırcıoğlu 7 (4 ribaund, 2 asist)

1.PERİYOT:15-18
2.PERİYOT:17-23
3.PERİYOT:16-13
4.PERİYOT:18-17



-------------
Ne ararsin Allah ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararim, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

N.T.


Mesajı Yazan: rad.dr.
Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2008 Saat 21:44
11´de 11, ilk devreyi namaglup lider bitiren kizlarimiza tesekkürler ve tebrikler Clap

-------------
Ne ararsin Allah ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararim, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

N.T.


Mesajı Yazan: Albatros2
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2008 Saat 03:42
     
TTT Riga 55 – 59 Fenerbahçe
09 Ocak 2008 Çarşamba

Bayanlar Euroleague'de Fenerbahçemiz, A Grubu'ndaki 8. maçında Letonya'nın TTT Riga takımı ile deplasmanda karşılaştı. Özellikle son periyotta çok etkili bir görüntü çizen takımımız, maçtan 55-59'luk skorla galip ayrıldı.

Maça TTT Riga Tillis'in sayısı ile başlarken, Fenerbahçemiz de rakibine Sutton Brown ile hemen cevap verdi. İlk dakikalarda her iki takım da skor üretmekte zorlanırken, evsahibi ekip Tillis ve Kityzina ile 6-2'lik üstünlüğü yakaladı. Uzun süren suskunluğunu Cappie Pondexter'ın sayısı ile bozan Fenerbahçemiz, rakibinin savunmasını aşmakta zorlanırken ilk periyodun son 3 dakikasına ev sahibi ekip 10-6 önde girdi. Skor üretmekte zorlanan takımımız, savunması ile farkın çok açılmasına izin vermese de ilk periyot 12-8 TTT Riga'nın üstünlüğünde tamamlandı.

İkinci periyoda da takımlar skor üretmekte zorlanarak başladılar. Her iki takım da savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyunca ilk 3 dakika boyunca skor üretemediler. 2. periyodun ilk sayısını Nevriye Yılmaz ile bulan Fenerbahçemiz, Cappie Pondexter ile 12-12'lik eşitliği yakaladı. Tillis ile etkili olan ev sahibi ekip, maçın 15. dakikası geçilirken bu oyuncunun bulduğu sayılarla yeniden 17-12'lik üstünlüğü sağladı. Temsilcimiz zaman zaman Nevriye Yılmaz ile etkili olmaya çalışsa da, Tillis ve Kityzina'yı durdurmakta zorlanan Fenerbahçemiz devrenin son 3 dakikasına girilirken farkı 9 sayıya çıkmasına engel olamadı (23-14). Esmeral Tunçluer ve Cappie Pondexter ile üst üste iki 3 sayılık basket bulan takımımız, skoru 23-20'ye getirerek farkı 3 sayıya kadar indirdi. Temsilcimizin sayılarına hemen cevap veren TTT Riga devrenin son 2 dakikasına girilirken, farkı yeniden 6 sayıya çıkardı (26-20). Etkili oyununu son dakikalarda da sürdüren TTT Riga ilk devreyi 31-23 önde tamamladı.

İkinci devreye Nevriye Yılmaz ve Cappie Pondexter'ın sayıları ile başlayan takımımıza TTT Riga da Penicheiro ile cevap verdi. İlk devreye oranla daha etkili bir görüntü çizen Fenerbahçemiz, maçın 25. dakikası içinde Esmeral Tuçluer ile farkı 1 sayıya indirdi (33-32). Penicheiro ile takımımıza hemen cevap veren ev sahibi ekip, yine aynı oyuncunun bulduğu sayılarla skoru 37-32'ye taşıdı. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu basketlerle devam edilen maçta 3. periyodun son dakikasına da 39-36 TTT Riga üstünlüğünde girildi. Son dakikayı rakibine oranla daha iyi değerlendiren Fenerbahçemiz, Esmeral Tunçluer'in 3 sayılık ve Cappie Pondexter'ın da son saniyelerde pota altında bulduğu basketlerle maçın final periyoduna 42-41 geride girdi.

Son periyoda Martins'in sayısı ile başlayan ev sahibi ekip, Kityzina, Tillis ve Eglite 9-0'lık bir seri yakalayarak skoru 51-41'e taşıdı ve farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Rakibinin serisine Tammy Sutton Brown'un serbest atıştan bulduğu sayı ile son veren Fenerbahçemiz, Sviatlana Volnaya ve Cappie Pondexter ile 6-0'lık bir seri yakaladı ve skoru 51-47'ye taşıdı. Skor üstünlüğünü korumaya çalışan TTT Riga, Pondexter ve Volnaya'yı durdurmakta zorlanınca maçın son 3 dakikasına içinde Fenerbahçemiz skoru 53-51'e taşıdı. Penicheiro ile skor üreten TTT Riga, Cappie Pondexter'ın arka arkaya bulduğu 5 sayıya engel olamayınca maçın bitimine 36 saniye kala takımımız ilk kez 55-56'lık skorla öne geçti. Son 3 dakika boyunca rakibine sayı şansı vermeyen Fenerbahçemiz, son saniyeler içinde Cappie Pondexter ile kendisine yapılan taktik faulleri sayıya çevirdi ve 55-58'lik üstünlüğü yakaladı. Bitime 2 saniye kala Penicheiro ile 3 sayılık bir atıştan yararlanamayan TTT Riga, son saniyede Volnaya'nın serbest atıştan bulduğu sayıya da engel olamayınca Fenerbahçemiz mücadeleden 55-59 galip ayrıldı.

TTT RİGA (55): Tillis 13 (12 ribaund, 3 asist), Martins Jacintho 11 (5 ribaund, 1 asist), Z. Eglite 3 (2 ribaund), I. Tare (1 ribaund, 1 asist), O. Zherzherunova 5 (4 ribaund), E. Kityzina 13 (6 ribaund), T. Penicheiro 10 (4 ribaund, 5 asist).

FENERBAHÇE (59): Sviatlana Volnaya 7 (5 ribaund, 1 asist), Esmeral Tunçluer 8 (4 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı (7 ribaund, 3 asist), Cappie Pondexter 23 (3 ribaund), Nevriye Yılmaz 11 (9 ribaund), Branzova Erdenay 2 (1 asist) Tammy Sutton Brown 8 (5 ribaund, 1 asist).

1. PERİYOT. 12-8
2. PERİYOT: 19-15
3. PERİYOT: 11-18
4. PERİYOT: 13-18

        sizede bu galibiyet yakışırdı.Bravo kızlarımıza.

-------------
Bir Şarkısın Sen.Ömür boyu Sürecek.


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2008 Saat 19:36
Fenerbahçe Hofmann ile anlaştı!
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe, ABD'li oyuncu Ebony Hofmann ile anlaştı.
 

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, Indiana Fever'de oynayan Hofmann ile anlaştıklarını, oyuncu ile bugün yapılacak sağlık kontrollerinden sonra sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Kalaycıoğlu, Hofmann'ın Avrupa Kupası maçlarında oynayamayacağını bildirdi.



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 20 Ocak 2008 Saat 20:17
TED Kayseri Koleji: 60 - Fenerbahçe: 85
20 Ocak 2008 Pazar

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Fenerbaçemiz deplasmanda Panküp TED Kayseri Koleji ile karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 25 sayı farkla 85-60 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya ev sahibi ekip Serap Yücesir ve Hülya Özkan'ın ellerinden bulduğu sayılarla 4-0'lık seri ile başlarken Fenerbahçemiz ilk sayısını Tammy Sutton Brown ile buldu. Rakibi karşısında sert savunma uygulayan Fenerbahçemiz Nevriye Yılmaz'ın pota altında bulduğu sayılarla maçın 4. dakikasında 6-8 öne geçti. Ev sahibi ekip Panküp Ted Kayseri Koleji Monique Coker ve Mactabene ile Fenerbahçe potasında sayılar bulurken, Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer, Nevriye Yılmaz ve Sutton Brown ile sayılar bulmaya devam etti ve maçın ilk periyodu takımımızın 16-24'lük üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci yarısına da üstün başlayan Fenerbahçe, üst üste bulduğu sayılarla farkı arttırmaya başladı. Fenerbahçe'nin basketlerine dışardan sayılar bularak cevap vermeye çalışan Panküp Ted Kayseri Koleji, Mactabene'nin etkili oyunu ile sayılar buldu ve farkın çok fazla açılmasına izin vermedi. İlk yarının son 4 dakikasına girilirken Esmeral Tunçluer'in etkili oyunu ile rakibi karşısında üstünlüğünü arttıran takımımız farkı da arttırarak skoru 20-36'ya getirdi. İlk yarının geride kalan dakikalarında üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçemiz maçın ilk yarısını da 26-46 önde tamamladı.

Panküp Ted Kayseri Koleji'nin ikinci yarıya sert savunma ile başlaması da Fenerbahçe'nin sayılar bulmasına engel olmadı. Pota altında Nevriye Yılmaz ve Sutton Brown'un bulduğu sayılara Esmeral Tunçluer ve Birsel Vardarlı'nın da destek vermesi ile farkı arttırmaya devam eden takımımız karşılaşmanın final periyoduna da 40-63 önde giren taraf oldu. Rakibinin etkili oyunu karşısında sayı üretmekte zorlanan Panküp Ted Kayseri Koleji Monique Coker ve Mactabene ile sayılar bulsa da bu sayılar farkı azaltmaya yetmedi ve takımımız karşılaşmayı 25 sayı fark ile 60-85 kazandı.

Salon: Atatürk
Hakemler: Tunçtan Durmuşcan , Vedat Borulday
PANKÜP TED KAYSERİ KOLEJİ: Rüya , Burcu , Stanoeva , Betül , Hülya 13 , Serap 4 , Mactebene 14 , Coker 18 , Aynur , Moore , İlsu 7 , Gülçin 4 
FENERBAHÇE: Sviatlana 9 , Esmeral 14 , Birsel 6 , Begüm 4 , Nevriye 5 , Deniz , Gergana 10 , Brown 15 , Tuğçe 1 , Melike 4 , Pondexter 17
1. PERİYOT: 16-24
DEVRE: 26-46 (Fenerbahçe lehine)
3. PERİYOT: 40-63
5 FAULLE ÇIKANLAR: 27.20 Aynur, 34.39 Mectebene (Panküp TED Kayseri Koleji)



-------------


Mesajı Yazan: Albatros2
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2008 Saat 03:08
     Kızlarımız bu sezonda namalup Şampiyon olacak bu gidişle.Seyrederken çok büyük keyf alıyorum.Muhteşem oynuyorlar.Erkekler gibi rakipte küçümsemiyorlar.Her maça aynı konsantrasyonla çıkıyorlar.Bu ahengi sağladığı için Koç Zafer KALAYCIOĞLU'nu tebrik ederim.

-------------
Bir Şarkısın Sen.Ömür boyu Sürecek.


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2008 Saat 23:36
Rakibimiz Wisla Can-Pack
24 Ocak 2008 Perşembe

FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, ikinci turda Polonya'nın Wisla Can-Pack ekibiyle eşleşti.
Dün gece Fransa'nın ESB Lille Metropole takımıyla gruplardaki son maçını oynayan Fenerbahçemiz, (A) Grubu'nu 6 galibiyet, 4 yenilgiyle tamamladı. İkinci sırada gruptan çıkan Fenerbahçe, (B) Grubu'nu 5 galibiyet ve 5 yenilgiyle üçüncü sırada bitiren Polonya temsilcisiyle ikinci turda karşı karşıya gelecek. Ev sahibi avantajına sahip takımımız, ilk maçını 5 Şubat Salı günü evinde oynayacak. Fenerbahçemiz, ikinci maçını 8 Şubat Cuma günü Polonya'da yapacak. Galibiyet sayısında eşitlik olması durumunda ise serinin üçüncü ve son maçı 13 Şubat Çarşamba günü yine İstanbul'da oynanacak. 4 grupta ilk 4 sırada yer alan takımların bir üst tura çıktığı FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde ikinci turdaki diğer eşleşmeler şöyle:


CSKA Moskova (Rusya) - Halcon Avenida (İspanya)
UMMC Ekaterinburg (Rusya) - ESB Lille Metropole (Fransa)
Bourges Basket (Fransa) - MKB Euroleasing (Macaristan)
Spartak Moskova Region (Rusya) - TEO Vilnius (Litvanya)
Ros Caseres (İspanya) - USVO (Fransa)
Gambrinus (Çek Cumhuriyeti) - MiZo Pecs 2010 (Macaristan)
Dinamo Moskova (Rusya) - Lotos PKO BP (Polonya)



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2008 Saat 21:36
İstanbul Ünv. 63 – 73 Fenerbahçe
27 Ocak 2008 Pazar

Bayanlar Basketbol Ligi'nin 13. haftasında Fenerbahçemiz deplasmandaİstanbul Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Özellikle ikinci devrede çok etkili bir oyun anlayışı sergileyen takımımız mücadeleden 63-73 galip ayrıldı.

Maça çok hızlı başlayan İstanbul Üniversitesi, Hande Kayalar'ın 3 ve Marita Payne'nin pota altında bulduğu sayılarla 5-0'lık üstünlüğü yakaladı. Sviatlana Volyana ile rakibine cevap veren takımımız, Mehtap Gezer ve Seda Tabakçı'yı durdurmakta güçlük çekince maçın 5. dakikası 11-4 İstanbul Üniversitesi üstünlüğünde geçildi. Yasemin Dalgalar'ın 3 sayılık basketi ile farkı 7 sayıya indiren Fenerbahçemiz, Sutton Brown ve Yasemin Dalgalar ile skor üreterek farkı 4 sayıya kadar indirdi ve ilk periyot 19-15 İstanbul Üniversitesi üstünlüğünde sona erdi.

İkinci periyoda Vernice Hoffman'ın sayıları ile başlayan takımımız, maçta özellikle Sutton Brown ile etkili oldu. Takımımız aradaki farkı eriterek maçın 14. dakikası içinde ilk kez öne geçti (24-25). İstanbul Üniversitesi Mehtap Gezer ve Marita Ann Payne ile skor üretirken Fenerbahçemiz de rakibine Sutton Brown ile cevap verdi ve maçın 15. dakikası 28-27 İstanbul Üniversitesi üstünlüğünde geçildi. Mehtap Gezer ve İlknur Dumlu ile farkı açmaya çalışan İstanbul Üniversitesi'ne Cappie Pondexter ile cevap vermeye çalışan Fenerbahçemiz, devrenin son 3 dakikasına girilirken yine Cappie Pondexter'ın sayısı ile 34-34'lük eşitliği yakaladı. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren İstanbul Üniversitesi, son 3 dakika boyunca rakibine sadece 2 sayı şansı verirken, potamızda 8 sayı üreterek devreyi 42-36 önde kapatan taraf oldu.

İkinci devreye Marita Ann Payne'nin 3 sayılık basketi ile başlayan İstanbul Üniversitesi'ne Fenerbahçemiz de Sviatlana Volyana'nın 3 sayılık basketi ile hemen cevap verdi. Esmeral Tunçluer'in pota altında bulduğu sayı ile skoru 45-41'e taşıyan konuk ekip farkı 4 sayıya kadar indirdi. Birsel Vardarlı ve Sutton Brown ile skor üretmeye devam eden Fenerbahçemiz, maçın 25. dakikası geri kalırken skoru 47-45'e getirerek farkı 2 sayıya kadar indirdi. Birsel Vardarlı'nın sayısı ile eşitliği sağlayan takımımız, Cappie Pondexter'ın da serbest atıştan bulduğu sayı ile uzun bir aradan sonra tekrar öne geçti (47-48). Sviatlana Volyana ve Esmeral Tunçluer ile üst üste basketler bulan Fenerbahçe, 3. periyodun son 2 dakikasına girilirken farkı 5 sayıya çıkartarak skoru 47-52'ye taşıdı. Son dakika içinde Bahar Yapar ile sayı bulan rakibine Sviatlana Volyana'nın 3 sayılık basketi ile cevap veren Fenerbahçemiz, maçın final periyoduna 49-55 önde giren taraf oldu.

Maçın final periyoduna Sutton Brown'ın sayısı ile başlayan Fenerbahçe'ye, İstanbul Üniversitesi de Marita Ann Payne ile hemen cevap verdi. Sviatlana Volyana'nın 3 sayılık basketi ile farkı 9 sayıya çıkartan Fenerbahçemiz (51-60), Gizem Yavuz ve İlknur Dumlu'nun üst üste gelen sayılarına engel olamayınca İstanbul Üniversitesi skoru 56-60'a taşıyarak farkı yeniden 4 sayıya kadar düşürdü. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu basketlerle devam eden maçta son 5 dakikaya girilirken Fenerbahçemiz Sutton Brown'un sayısı ile 10 sayılık farka ulaştı (58-68). Son 5 dakika boyunca da etkili oyununu sürdüren Fenerbahçemiz, mücadeleden 63-73 galip ayrılarak yenilgisizliğini sürdürdü.

SALON: Avcılar Spor Salonu

HAKEMLER: Yücel Çilingir, Ergün Cengiz

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (63): Bahar Yapar 4 (2 asist), Seda Tabakçı 15 (7 ribaund, 4 asist), İlknur Dumlu 6 (4 ribaund, 1 asist), Marita Ann Payne 15 (11 ribaund, 2 asist), Gizem Yavuz 7 (1 ribaund, 6 asist), Mehtap Gezer 5 (6 ribaund), Yelda Kavazoğlu 2 (1 ribaund), Deniz Çolakoğlu, Hande Kayalar 9 (4 ribaund, 1 asist).

FENERBAHÇE (73): Sviatlana Volyana 15 (4 ribaund), Esmeral Tunçluer 4 (3 ribaund, 2 asist), Birsel Vardarlı 7 (4 ribaund), Yasemin Dalgalar 5 (2 ribaund, 1 asist), Branzova Erdenay (5 ribaund), Sutton Brown 22 (13 ribaund, 1 asist), Tuğçe Murat, Melike Bakırcıoğlu 2 (4 ribaund), Cappie Pondexter 13 (4 ribaund, 3 asist), Vernice Hoffman 5 (10 ribaund).

1. PERİYOT: 19-15
2. PERİYOT: 23-21
3. PERİYOT: 7-19
4. PERİYOT: 14-18



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2008 Saat 00:48
Antalya B.Ş.Bld 82 – 71 Fenerbahçe Ülker
03 Şubat 2008 Pazar

Beko Basketbol Ligi'nin 19. haftasında Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız Antalya Büyükşehir Belediye ile deplasmanda karşı karşıya geldi.  Takımımız karşılaşmadan 71 – 82 mağlup oldu.
Karşılaşmaya Can Akın'ın sayısı ile başlayan evsahibi ekibe, takımımız Gasper Vidmar ile cevap verdi. Marcus Douthit ve Alfred Lucas ile skoru 6-2'ye taşıyan Antalya Büyükşehir Belediye, Willie Solomon'un 3 sayılık basketine engel olamadı. Evsahibi ekip, Can Akın'ın 3 sayılık basketi ile 3. dakikayı 12-7 önde geçti. Rakibine Willie Solomon'un 3 sayılık basketi ile hemen cevap veren Fenerbahçe Ülker, farkın da daha fazla açılmasına izin vermedi. Her iki takım da son dakika içinde karşılıklı skor üretirken, ilk periyot 26-16 Antalya Büyükşehir Belediye üstünlüğünde sona erdi.

İkinci periyoda Ersin Görkem'in sayısı ile başlayan evsahibi ekibe, Fenerbahçe Ülker de Ömer Aşık ile cevap verdi. İkinci periyotta her iki takım da skor üretmekte zorlanırken, maçın 15. dakikası 29-21 Antalya Büyükşehir Belediye üstünlüğünde geçildi. Marcus Douthit ile farkı yeniden 10 sayıya çıkartan rakibine Willie Solomon, Ömer Aşık ve Oğuz Savaş'ın arka arkaya bulduğu sayılarla cevap veren takımımız devrenin son 3 dakikasına girilirken skoru 31-30'a getirerek farkı 1 sayıya kadar indirdi. Ömer Onan'ın serbest atışları ile 31-32 öne geçen Fenerbahçe Ülker, Alexander Martin'in sayılarına engel olamayınca rakibimiz 35-32 öne geçti. Devrenin son dakikasına da 37-34'lük skorla öne giren Antalya Büyükşehir Belediye, ilk devreyi de 39-34 önde tamamladı.

İkinci devreye Marcus Douthit'in sayısı ile başlayan rakibine, Fenerbahçe Ülker de Emir Preldzic ile cevap verdi. Fenerbahçe Ülker, 3. periyodun son 3 dakikasına girilirken skoru 51-46'ya taşıyarak farkı 5 sayıya indirdi. Farkın daha fazla erimesine izin vermeyen Antalya Büyükşehir Belediye, Ricardo Marsh ve Alfred Lucas ile skor üreterek maçın final periyoduna 57-50 önde girdi.

Son periyoda Alfred Lucas'ın sayısı ile başlayan rakibine, Fenerbahçe Ülker de Willie Solomon'un 3 sayılık basketi ile cevap verdi. Gasper Vidmar ile skor üreten Fenerbahçe Ülker, Marcus Douthit'i durdurmakta güçlük çekince farkı da eritemedi ve maçın son 7 dakikasına 67-56 geride girdi. Alfred Lucas ile skor üretmeye devam eden konuk ekip, maçta son 5 dakika girilirken 15 sayılık farka ulaştı (72-57). Ömer Aşık ve Ömer Onan ile skor üretmeye çalışan takımımız istedikleri oyunu sahaya yansıtamayınca maçın son 3 dakikasına da Antalya Büyükşehir Belediye 76-62 önde girdi. Antalya Büyükşehir Belediye, mücadeleden 82-71 galip ayrıldı.

SALON: Antalya Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Can Atsüren, Serdar Ünal

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (82): Ricardo Marsh 12 (5 ribaund, 3 asist), Nedim Yücel, Can Akın, Arda Urcu 6 (3 ribaund), Hadi Doğan, Mustafa Kemal Bitim 3 (2 ribaund), Alexander Martin 17 (5 ribaund, 2 asist), Kerem Öztoprak, Marcus Douthit 19 (8 ribaund, 1 asist), Ersin Görkem 4 (3 ribaund, 3 asist), Alfred Lucas 16 (4 ribaund, 4 asist),

FENERBAHÇE ÜLKER (71): Willie Solomon 17 (3 ribaund, 2 asist), Ömer Onan 14 (2 ribaund, 2 asist), Rasim Başak 3 (7 ribaund, 2 asist), Demir Kaan 3 (2 ribaund, 2 asist), Gasper Vidmar 10 (2 ribaund, 1 asist), Oğuz Savaş 2 (4 ribaund), Tarence Kinsey 3 (3 ribaund), Ömer Aşık 8 (10 ribaund), Emir Preldzic 11 (2 ribaund, 3 asist).

1. PERİYOT: 26-16
2. PERİYOT: 13-18
3. PERİYOT: 18-16
4. PERİYOT: 25-21



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2008 Saat 00:49
Cappie ve Nevriye All Star’da
31 Ocak 2008 Perşembe

Euroleague Bayanlar All Star Maçı kadroları açıklandı. 13 Mart 2008 tarihinde Spartak Moskova'nın salonunda yapılacak olan organizasyonda forma giyecek ilk 5 basketbolseverler tarafından belirlendi.
10 binden fazla taraftarın katıldığı oylamada Ros Casares oyuncusu Elisa Aguilar 2,016 oyla başı çekerken, oyuncumuz Cappie Pondexter 2000 oy alarak ikinci oldu.
Augilar'ın kaptanlığını yapacağı Avrupa Takımı'nda ortada Fenerbahçeli oyuncumuz Nevriye Yılmaz, CSKA'dan Valdemoro, Dinamo Moskova'dan Anete Jekabsone-Zogota ve Wisla Can Pack'ten Marta Fernandez ile görev alacak.
Oylamada 2000 oyla ikinci olan oyuncumuz Pondexter ise Spartak Moscow'dan Lauren Jackson, Spartak'tan Diana Taurasi, ZVVZ Prag'dan Lindsey Whalen ve Ros Casares'ten Delisha Milton-Jones'tan oluşan karşı takımın kaptanlığını yapacak.
Oyuncumuz Cappie Pondexter yıl boyunca en skorer oyuncu listelerinde hep üst sıralarda yer alırken, 21.1 sayı averajına da ulaştı. Fenerbahçemiz ise ikinci turda  Wisla Can-Pack'le karşılaşmayı bekliyor.
All Star maçının yedekleri 4 Şubat'ta FIBA Avrupa tarafından açıklanacak.



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2008 Saat 00:25
Fenerbahçe 78 - 61 Wisla Can-Pack
05 Şubat 2008 Salı

Bayan Basketbol Takımımız, FIBA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Polonya'nın Wisla Can-Pack Krakow takımını 78-61 yendi.

Bayanlarımız bu galibiyet ile 3 maçlık seride 1-0 öne geçti. İkinci maç 8 Şubat Cuma günü Polonya'da oynanacak. Temsilcimiz rakibini deplasmanda da yenerse seride durumu 2-0 yaparak çeyrek finale yükselecek. Galibiyet sayısında eşitlik olması halinde serinin üçüncü ve son maçı 13 Şubat'ta İstanbul'da oynanacak.

Bu karşılaşmayı Başkanımız Aziz Yıldırım, Asbaşkanımız Mahmut Uslu, İdari İşler  Müdürümüz Serkan Acar izledi.


FENERBAHÇE: 78 - WISLA CAN-PACK KRAKOW: 61

Salon: Caferağa

Hakemler: Manjan Stojovski (Makedonya), Ioannis Foufis (Yunanistan), Gentian Cici (Arnavutluk)

Fenerbahçe: Birsel 14, Pondexter 22, Volnaya 8, Nevriye 5, Sutton-Brown 20, Esmeral 5, Branzova, Melike 2, Begüm 2, Burcu, Tuğçe

Wisla Can-Pack Krakow: Skerovic 2, Dupree 6, Fernandez 13, Forge 13, Kobryn 12, Palka 2, Gburczyk, Gajda, Wielebnowska 8, Trafimava 3, Krawiec 2

1. Periyot: 27-17
İlk yarı: 55-37 (Fenerbahçe lehine)
3. periyot: 62-49

5 faul alan: Dk. 38.02 Kobryn (Wisla Can-Pack Krakow)

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar











-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 08 Şubat 2008 Saat 22:35
Bayanlarımız çeyrek finalde
08 Şubat 2008 Cuma

Bayanlar Euroleague 2. tur 2. maçına çıkan Fenerbahçemiz, Polonya'da karşılaştığı Wisla Can-Pack'i 59-67 mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 2-0'a getiren Fenerbahçemiz adını çeyrek finale yazdırdı.
2. tur ilk maçında Polonyalı rakibini Caferağa Spor Salonu'nda 78-61'lik skorla yenen takımımız, deplasmandan da 59-67 galip ayrılarak çeyrek finale yükselen taraf oldu. Fenerbahçemizin Bayanlar Euroleague'de çeyrek finaldeki rakibi Bourges Basket – MKB Euroleasing eşleşmesinin galibi olacak.

Mücadeleye Cappie Pondexter'ın basketi ile başlayan Fenerbahçemiz, Sviatlana Volnaya'nın serbest atış çizgisinden bulduğu sayı ile 0-3 öne geçti. Kobryn ile ilk basketini bulan Wisla Can-Pack, Dupree'nin basketi ile 4-3 öne geçti. Tammy Sutton Brown ile boyalı alanda bulduğu basket ile öne geçen takımımız, Sviatlana Volnaya ile skoru 4-7'ye getirdi. Skerovic'in üçlüğü ve Fernandez'in basketi ile 5-0'lık seri yakalayan ev sahibi ekip, Nevriye Yılmaz'ın basketine DeForge ile karşılık verdi (11-9). Cappie Pondexter ile etkili olan Fenerbahçe, Nevriye Yılmaz ile orta mesafeli üst üste basketler buldu ve farkı 4'e çıkardı (12-16). Wisla Can-Pack, DeForge ile basket bulsa da Fenerbahçemiz ilk periyodu 14-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda DeForge'nin basketi ile başlayan Wisla Can-Pack, Trafimava'nın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla 18-16 öne geçti. İlk sayılarını Nevriye Yılmaz ile bulan Fenerbahçemiz, Skerovic ve Dupree'nin basketlerine engel olamadı (23-19). Skerovic'in üçlüğü ile ev sahibi ekip farkı 7 sayıya çıkardı (26-19). Ancak savunmasını sertleştiren takımımız Tammy Sutton Brown, Cappie Pondexter ve Esmeral Tunçluer üçlüsü ile üst üste basketler bularak 8-0'lık seri yakaladı (26-27). DeForge ile bulduğu basket ile tekrar öne geçen Wisla Can-Pack, Skerovic ile üst üste üçlükler bularak üstünlüğünü korudu ve ilk yarıyı ev sahibi ekip 34-33 önde bitirdi.

İkinci yarıya Dupree'nin basketi ile başlayan ev sahibi ekip 21. dakikayı 36-33 önde geçti. Savunmasını sertleştiren takımımız ise rakibine 3 dakikalık sürede sayı şansı vermedi. Cappie Pondexter ve Nevriye Yılmaz ile basketler bulan takımımız 24. dakikaya 36-37 önde girdi. Dupree'nin basketi ile uzun süren suskunluğunu bozan Wisla Can-Pack, seyircisinin de desteğini arkasına alarak, DeForge ve Kobryn ile sayılar buldu ve 28. dakikaya 45-40 önde girdi. Son 2 dakikada ev sahibi ekibe sayı şansı vermeyen Fenerbahçemiz, Volnaya ile basket bulsa da son periyoda 45-42'lik skorla girdi.

Final periyodunun ilk 2 dakikasında her iki takım da sayı üretemedi. Gergena Branzova-Erdenay'ın üçlüğü ile eşitliği yakalayan Fenerbahçe, 33. dakikaya 45-45'lik skorla girdi. Skerovic ve Fernandez'in basketlerine Sviatlana Volnaya'nın üst üste bulduğu 5 sayı ile karşılık veren Fenerbahçe, normal sürenin son 5 dakikasına 49-50 önde girdi. Sviatlana Volnaya ve Nevriye Yılmaz ile sayılar üreterek üstünlüğünü kaybetmeyen temsilcimiz 37. dakikaya da 53-54'lük skorla girdi. Boyalı alanda Kobryn ile bulduğu basket ile öne geçen Wisla Can-Pack 38. dakikaya 55-54'lük skorla girdi. Cappie Pondexter'ın basketine DeForge ile karşılık veren Polonya ekibi öne geçti. Ancak Tammy Sutton Brown ile bulduğu basket ile Fenerbahçe son dakikaya 57-58 önde girdi. Esmeral Tunçluer'in üçlüğü ile Fenerbahçe normal sürenin son 45 saniyesine 4 sayılık avantaj ile girdi (57-61). Kalan sürede top kaybı yapan rakibi karşısında Cappie Pondexter ile serbest atış çizgisinden sayılar bulan Fenerbahçemiz farkı 6 sayıya çıkardı. Son 25 saniyeye 57-63 önde giren Fenerbahçe, mücadeleden de 59-67 galip ayrıldı.

WISLA CAN-PACK (59): Candice Dupree 10 (7 ribaund, 3 asist), Jelena Skerovic 18 (3 ribaund, 3 asist), Marta Fernandez 4 (1 ribaund, 5 asist), Anna Wielebnowska (3 ribaund), Ewalina Kobryn 6 (9 ribaund), Agnieszka Pakla (6 ribaund, 1 asist), Nataliya Trafimava 4 (4 ribaund), Anna DeForge 17 (7 ribaund, 4 asist)

FENERBAHÇE (67): Sviatlana Volnaya10 (5 ribaund, 2 asist), Esmeral Tunçluer 5 (2 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı (4 ribaund, 2 asist), Cappie Pondexter 22 (8 ribaund, 4 asist), Nevriye Yılmaz 14 (10 ribaund, 1 asist), Gergena Branzova-Erdenay 3 (3 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 2, Tammy Sutton Brown 11 (9 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 14-16
2.PERİYOT: 20-17
3.PERİYOT: 11-9
4.PERİYOT: 14-15



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2008 Saat 20:10
Burhaniye Bld. 63 – 88 Fenerbahçe
11 Şubat 2008 Pazartesi

TBBL'de 15. haftanın son maçında Fenerbahçemiz deplasmanda karşılaştığı Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi'ni 63-88 mağlup etti.

Karşılaşmaya Sutton-Brown'ın basketleriyle başlayan takımımız skoru 0-4 yaparken evsahibi ekip ise Norman ve Şükran Çapalı'nın basketleriyle skorda üstünlüğü yakaladı (5-4). İlk dakikalarda iki takımda hücumda etkili olurken periyotta son 6 dakika 43 saniyeye 8-8 eşitlikle girildi. Bu dakikadan sonra hücumdaki etkisini arttıran Fenerbahçemiz rakibi karşısında bulduğu basketlerle skoru 8-14'e getirdi. Etkili oyununu periyot sonuna kadar devam ettiren takımımız ilk periyodu 12-21 önde tamamladı.

Mücadelede ikinci periyoda hızlı başlayan taraf Fenerbahçemiz oldu. Takımımız üst üste buldukları basketlerle 9-0'lık bir seri yakaladı ve skoru 12-30'a getirdi. Evsahibi ekip ise ilk sayısını Şükran Çapalı ile elde etti. Takımımız devrenin bitmesine 5 dakika kala ise Begüm Dalgalar ile skoru 19-34 yaptı. Farkı kapatmak isteyen Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi ise son 2 dakikaya girilirken skoru 28-40'a getirdi. Rakibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermeyen Fenerbahçemiz ilk yarıyı ise 31-43 üstün tamamladı.

İkinci devreye de hızlı ve etkili başlayan taraf takımımız oldu. Yaptığı sert savunmayla rakibine fazla sayı şansı vermeyen Fenerbahçemiz, Sutton-Brown'un basketiyle skoru 33-50 yaptı. Evsahibi ekip ise Bristol'un 3 sayılık basketiyle skoru 44-56'ya getirdi. Farkı açmayı sürdüren takımımız final periyoduna ise 52-65 üstün girdi.

Final periyoduna her iki takımda karşılıklı basketler bularak başladı. Oyundaki üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçemiz maçta son 7 dakikaya 59-73 üstün girdi. Takımımız son 5 dakikaya girilirken Hoffman'ın basketiyle farkı 21 sayıya kadar çıkardı (59-80). Etkili oyununu maç sonuna kadar devam ettiren Fenerbahçemiz karşılaşmadan ise 63-88 galip ayrıldı.

SALON: Burhaniye Spor Salonu

HAKEMLER: Tarkan Tuser, Hafize Büyükkaan

BAHÇEŞEHİR BURHANİYE BELEDİYESİ (63): Ceren Zeytingöz 3 (3 ribaund), Reshea La Netle Bristol 23 (7 ribaund, 1 asist), Tuğçe Canbaz 2 (3 ribaund, 2 asist), Nina Marie Norman 12 (4 ribaund, 4 asist), Amisha Lolina Carter 6 (11 ribaund, 2 asist), Seda Bayraktar 10, Şükran Çapalı 5 (3 ribaund, 2 asist), Bojana Vulic 2 (2 ribaund)

FENERBAHÇE (88): Sviatlana Volyana 10 (5 ribaund, 1 asist), Esmeral Tunçluer 5 (4 ribaund, 2 asist), Birsel Vardarlı 12 (5 ribaund, 7 asist), Begüm Dalgalar 7 (1 asist), Nevriye Yılmaz 5 (3 ribaund), Gergana Branzva Erdenay 4 (3 ribaund), Tamara Sutton-Brown 11 (9 ribaund, 2 asist), Tuğçe Murat (1 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 4 ( 2 ribaund), Duygu Fırat 2 (1 ribaund), Cappie Pondexter 20 (5 ribaund, 4 asist), Ebony Vermice Hoffman 8 (6 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT:12-21

2.PERİYOT:19-22

3.PERİYOT:21-22

4.PERİYOT:11-23



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2008 Saat 22:49
Fenerbahçe 77 – 66 Botaş
17 Şubat 2008 Pazar

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 16. haftanın kapanış mücadelesinde Fenerbahçemiz Caferağa Spor Salonu'nda konuk ettiği Botaş'ı 77-66 yendi.

Karşılaşmanın ilk yarısını konuk ekip Botaş 38-39 önde tamamladı.

Karşılaşmada atılan sayılar ve periyotlar şöyle:
Fenerbahçe: Svatlana 12, Esmeral 9, Birsel 7, Begüm 5, Nevriye 12, Gergena 9, Tammy 21, Vernice Hoffman 2

Botaş: Naile 2, Pınar 13, Guzman 13, Ayşe 8, Gamze 4, Givens 6, Pelin 8, Newlin 25

1. Periyot: 22-21
Devre: 38-39
3. Periyot: 54-47

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar











-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2008 Saat 20:15
Çankaya Üniversitesi 64–69 Fenerbahçe
22 Şubat 2008 Cuma

Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nin 17. haftasında Ankara'da oynanan maçta, ligin yenilgisiz lideri Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Çankaya Üniversitesi'ni uzatma sonunda 64-69 mağlup etti.
Karşılaşma karşılıklı sayılarla başlarken; Çankaya Üniversitesi, ilk periyodu 15-14 önde tamamladı. İkinci periyotta toparlanan ve pota altından sayılar bulan Fenerbahçe, devreyi 4 sayı farkla 27-31 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte Sutton-Brown'ın sayıları karşısında, takım olarak istekli bir oyun ortaya koyan Çankaya Üniversitesi, maçtan kopmadı ve dördüncü çeyreğe Fenerbahçe 42-44 önde girdi. Bu bölümde iyi savunma yapan başkent temsilcisi, maçın bitimine 2 dakika kala 4 sayılık farkı yakaladı. Volyana ile maçın bitmesine kısa bir süre kala basket bulan Fenerbahçe, durumu 58-58'e getirdi ve maç uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe, maçtan 64-69'lük skorla galip ayrılarak namağlup liderliğini sürdürdü.

SALON: Çankaya Üniversitesi
HAKEMLER: İsmail Aydın, Emrah Yüce

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ: Seda 6, Filiz 5, Brackett 8, Randee 19, Andrea 14, Belvin 10, Ceyda, Belgin 2, Nihan

FENERBAHÇE: Volyana 14, Esmeral  8, Nevriye 8, Sutton-Brown 16, Pondexter 12, Birsel 7, Branzova  4

1. PERİYOT: 15-14 (Çankaya Üniversitesi Lehine)
DEVRE: 27-31 (Fenerbahçe Lehine)
3. PERİYOT: 42-44 (Fenerbahçe Lehine)
NORMAL SÜRE: 58-58

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar






-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2008 Saat 00:31
Bourges Basket 85 – 69 Fenerbahçe
26 Şubat 2008 Salı

Ülkemizi Bayanlar Euroleague'de temsil eden Fenerbahçemiz, çeyrek final ilk maçında Bourges Basket ile karşılaştı. Takımımız karşılaşmadan 85-69'luk skorla mağlup ayrıldı.

Maça Bourges Basket etkili başlarken, arka arkaya bulduğu basketlerle 3. dakikaya 9-4 üstün girdi. Nevriye ile hücumda toparlanan Fenerbahçemiz skorda dengeyi sağladığı dakikalarda savunmasında açıklar verdi ve Fransa temsilcisi Kireta'nın basketleri ile 5. dakikayı 13-9 önde geçti. Nevriye'nin sayıları ile farkın daha fazla açılmasına engel olan Fenerbahçemiz ilk periyodu 25-15 geride tamamladı.

İkinci periyoda Pondexter'ın 3 sayılık basketi ile başlayan takımımız Sutton-Brown'un da skora katkısı ile toparlandı. Boyalı alanda Miyem ile etkili olan Bourges Basket, 15. dakikayı 35-24 üstün geçti. Bourges Basket, farkı 12 sayıya çıkartırken, ilk yarıyı 44-34 önde kapattı.

İkinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Esmeral ve Sutton-Brown'un sayıları ile 24. dakikaya girilirken farkı 6 sayıya düşüren takımımız, skoru da 47-41'e taşıdı. Nevriye-Esmeral ikilisinin sayılarına Ndongue ve Miyem ile karşılık veren Bourges Basket, skor üstünlüğünü korurken, Petrovic'in de skora katkısı ile takımımızın hücumda zorlandığı dakikaları iyi değerlendirdi ve son periyoda 64-54 önde girdi.

Mücadelenin final periyoduna Snell ve Kireta ile skor üreterek başlayan Fransa temsilcisi son 5 dakikaya da 73-62 önde girdi. Pondexter'ın arka arkaya bulduğu basketlerle maça ortak olmaya çalışan Fenerbahçemiz, bu dakikalarda Dumerc'i durdurmakta zorlandı. Pota altından sayılar bulmaya devam eden Bourges Basket, maçtan 85-69 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE (85): Volnaya 4 (2 ribaund, 1 asist), Esmeral  9 (3 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı 3 (2 ribaund, 3 asist), Pondexter 23 (3 ribaund, 2 asist), Nevriye Yılmaz 16 (6 ribaund), Branzova-Erdenay (1 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 4 (4 ribaund, 1 asist), Tammy Sutton Brown 10 (5 ribaund)

BOURGES BASKET(69):Sonja Petrovic6 (3 ribaund), Belinda Rose Snell 14 (4 ribaund, 6 asist), Catherine Melain 2 (3 ribaund, 5 asist), Endene Miyem 16 (5 ribaund, 2 asist), Celine Dumerc 10 (2 ribaund, 6 asist), Sonja Kireta 19 (6 ribaund), Florence Lepron 5 (1 ribaund, 1 asist), Emmeline Ndongue 10 (3 ribaund, 1 asist), Nóra Bujdosó 3 (4 ribaund, 1 asist)


1.PERİYOT:25-15
2.PERİYOT:19-19
3.PERİYOT:20-20
4.PERİYOT:21-15



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 29 Şubat 2008 Saat 23:18
Bayanlarımız Euroleague’e veda etti
29 Şubat 2008 Cuma

Ülkemizi Bayanlar Euroleague'de temsil eden Fenerbahçemiz, çeyrek final ikinci maçında Fransa'nın Bourges Basket takımını Caferağa Spor Salonu'nda konuk etti. İlk maçı deplasmanda 85-69 kaybeden Fenerbahçemiz, evinde oynadığı maçtan da 72-74 mağlup ayrılarak Bayanlar Eurolague'e veda etti. Karşılaşmayı Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu da izledi. Taraftarımız maç sonunda oyuncularımızı tek tek tebrik etti.

SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (72): Volnaya 7 (2 ribaund, 1 asist), Esmeral Tunçluer (2 asist), Birsel Vardarlı 10 (2 ribaund, 1 asist), Pondexter 31 (3 ribaund, 4 asist), Nevriye Yılmaz 13 (9 ribaund), Branzova-Erdenay (1 ribaund), Melike Bakırcıoğlu, Sutton Brown 11 (9 ribaund).

BOURGES BASKET (74): Sonja Petrovic 4 (5 ribaund), Belinda Rose Snell 20 (3 ribaund, 4 asist), Catherine Melain 10 (7 ribaund, 2 asist), Endene Miyem 12 (3 ribaund, 2 asist), Celine Dumerc 6 (1 ribaund, 6 asist), Sonja Kireta 10 (8 ribaund), Florence Lepron 2 (2 ribaund, 1 asist), Emmeline Ndongue 10 (4 ribaund), Nóra Bujdosó.

1. PERİYOT: 16-19
2. PERİYOT: 15-15
3. PERİYOT: 14-18
4. PERİYOT: 27-22

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar











-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2008 Saat 01:23
BJK Cola Turka 62 – 57 Fenerbahçe
09 Mart 2008 Pazar

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 19. haftasında Fenerbahçemiz deplasmanda  Beşiktaş Cola Turka ile karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 57-62 mağlup ayrıldı. Takımımız bu sezon ilk mağlubiyetini aldı.

SALON: BJK Cola Turka Arena

HAKEMLER: Tunçtan Durmuşcan, Mehmet Serdar Ünal

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (62): Jelena Spiric 2 (1 ribaund), Nilay Yiğit 1 (5 ribaund, 9 asist), Ayşe Dilek Ünüvar 4 (2 ribaund), Nazlı Güler (2 ribaund, 2 asist), Korana Zanze 16 (7 ribaund, 2 asist), Stacey Lovelace-Tolbert 21 (5 ribaund, 2 asist), Vanessa Hayden-Jonhosn 15 (6 ribaund), Şaziye Karslı 3 (1 ribaund)

FENERBAHÇE (57): Sviatlana Volnaya 8 (4 ribaund, 1 asist), Esmeral Tunçluer 3 (5 ribaund, 3 asist), Birsel Vardarlı 11 (4 ribaund, 3 asist), Begüm Dalgalar 2 (1 ribaund), Nevriye Yılmaz 14 (7 ribaund), Branzova Erdenay 2 (2 ribaund), Sutton-Brown 10 (7 ribaund, 1 asist), Melike Bakırcıoğlu (3 ribaund, 1 asist), Hoffman 7 (5 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT:11-13
2.PERİYOT:15-15
3.PERİYOT:14-12
4.PERİYOT:22-17

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar









-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 15 Mart 2008 Saat 18:01
Fenerbahçe 71 – 75 Migrosspor
15 Mart 2008 Cumartesi

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi 20.hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz Migrosspor ile karşı karşıya geldi. Caferağa Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmadan takımımız 71-75 mağlup ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Özgün – Berk Torun

FENERBAHÇE (71): Volnaya 4 (3 ribaund), Esmeral Tunçluer 11 (4 ribaund, 2 asist), Birsel Vardarlı 7 (5 ribaund, 9 asist), Begüm Dalgalar 4 (1 asist), Nevriye Yılmaz 16 (3 ribaund, 1 asist), Branzova Erdenay 4 (6 ribaund), Sutton Brown 14 (2 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 9 (4 ribaund, 2 asist), Hoffman 2 (2 ribaund, 2 asist)

MİGROS (75): Tuğçe İnontepe 13 (4 ribaund, 1 asist), Nalan Güney 12 (3 ribaund, 1 asist), Kübra İmren Siyahdemir 14 (3 ribaund, 2 asist), Melek Bilge 2 (1 ribaund), Dalila Ayobumi Esse 18 (3 ribaund, 1 asist), Kerri Garden 6 (6 ribaund, 3 asist), Adeola Olanrewaju 10 (13 ribaund)

1.PERİYOT: 20-23
2.PERİYOT: 17-22
3.PERİYOT: 17-11
4.PERİYOT: 17-19

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar






-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2008 Saat 18:04
Fenerbahçe 79-66 Ceyhan Belediye
29 Mart 2008 Cumartesi

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi(TBBL)'nin 22. haftasında Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Ceyhan Belediye'yi 79-66 yenerek, normal sezonu lider tamamladı. Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılan ve Asbaşkanlarımızdan Tahir Perek'in de izlediği karşılaşma karşılıklı basketler başladı. Maçta ilk çeyrek 15-15 beraberlikle geçildi. İkinci periyotta üstünlüğü ele geçiren Fenerbahçe Bayan basketbol Takımımız devreyi 43-30 önde kapadı. Maçın ikinci yarısında aradaki bu farkı koruyan Fenerbahçe, üçüncü çeyreğini 58-46 önde bitirdiği maçtan 79-66 galip ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe TBBL'de  normal sezonu lider tamamladı.

Salon: Caferağa

Fenerbahçe: Volnaya 17, Esmeral 2, Birsel  9, Gergena 3, Tammy Sutton Brown 17, Tuğçe, Melike, 15, Pondexter 9, Hoffman 7

Ceyhan Belediye: Gülizar 5, Marie Smith 9, Burcu 15, Seda 4, Campell 13, Bahar 5, Tuğçe,  Tuğba 15

1. Periyot  : 15-15
Devre        : 43-30
3. Periyot   : 58-46

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar










-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2008 Saat 02:04
Mersin B.Ş.Bld. 66 – 69 Fenerbahçe
04 Nisan 2008 Cuma

Bayanlar Opel Türkiye Kupası'nda günün son maçında Fenerbahçemiz ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya geldi. Takımımız maçtan 66-69 galip ayrılarak yarı finale yükseldi.

Maça, Pondexter'ın 3 sayılık basketi ile başlayan Fenerbahçemize, Mersin Büyükşehir Belediye de Brown ile cevap verdi. İlk dakikalarda her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, takımımız Brown, Erdenay ve Volnaya ile skor üretirken, Mersin Büyükşehir Belediye de Tatum Brown ve Nikcole Fluker ile skor üretti ve maçın 4. dakikası 11-11 eşitlikle geçildi.
Sutton Brown ve Volnaya ile skor üreten Fenerbahçemiz maçın 5. dakikasını 15-18 önde geçen taraf oldu. Bu dakikadan sonra her iki takım da hızlı hücum fırsatları yakalarken, skor üretmekte zorlandılar. Tatum Brown ile farkı 1 sayıya indiren Mersin temsilcisi (17-18), Pondexter'ın 3 sayılık basketine engel olamadı. Erdenay ile farkı 6 sayıya çıkartan Fenerbahçemiz (17-23), Brown'u durdurmakta zorlanınca periyodun son dakikasına 21-23 Fenerbahçemizin üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde her iki takım da sayı fırsatları yakalasa da skor üretemediler ve ilk periyot 21-23 Fenerbahçemizin üstünlüğünde sona erdi.

İkinci periyoda Esmeral'in sayısı ile başlayan Fenerbahçemiz, Tuğba Palazoğlu'nun üçlüğüne engel olamadı. Periyodun ilk 2 dakikası boyunca her iki takım da skor üretmekte zorlanırken, Pondexter ile 3 sayılık bir basket bulan Fenerbahçemiz skoru 24-28'e taşıdı. Son 6 dakikasına 26-30 Fenerbahçemizin üstünlüğünde girildi. Pondexter'ın serbest atış sayısı ile maça dengeyi getiren Fenerbahçemiz, Erdenay'ın serbest atışı ile bir kez daha öne geçti. Pondexter'ın turnikesi ile bitime 1:46 kala skoru 31-34'e getiren takımımız Aslı Kartaltepe'nin sayısına engel olamadı. Son hücum şansında, Branzova Erdenay ile boş turnikeyi kaçıran Fenerbahçemiz, ilk devreyi 33-34 önde tamamlayan taraf oldu.

Fenerbahçemiz, ikinci devreye Pondexter'ın sayısı ile başlarken, her iki takım da skor üretmekte zorlandı. Yaklaşık 3 dakika boyunca her iki takım da rakip potada sayı bulamazken, hücumlardan boş döndüler. Nikcole Fluker ile periyottaki ilk sayısını bulan Mersin Büyükşehir Belediye, Sutton Brown'un hemen gelen basket faulüne engel olamadı. Aylin Yıldızoğlu ile rakibine cevap veren Mersin temsilcisi 40-39 öne geçse de Birsel Vardarlı ile sarı lacivertli ekip bir kez daha 40-42'lik üstünlüğü sağladı. Her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar ve maçta 26. dakika 42-44 Fenerbahçe'nin üstünlüğünde geçildi. Bu dakikadan sonra da maçtaki başa baş mücadele devam etti. Fenerbahçemiz Cappie Pondexter ve Tatum Brown ile skor üretirken, periyodun son dakikasına 47-50 Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde de her iki takım da karşılıklı sayılar buldular ve maçın final periyoduna Fenerbahçemiz 49-52 önde giren taraf oldu.

Maçın final periyoduna Tuğba Palazoğlu'nun sayısı ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediye maça bir kez daha dengeyi getirdi. Maçın tamamında süregelen büyük çekişme son periyotta da devam etti ve maçtaki son 8 dakikaya da 54-54'lük eşitlikle girildi.
Maçın son 5 dakikasına 57-58 Fenerbahçemizin üstünlüğünde girilirken, Tamara James'in sayısı ile Mersin Büyükşehir Belediye 59-58'lik üstünlüğü ele geçirdi. Pondexter'ın serbest atış sayısı ile skora bir kez daha dengeyi getiren Fenerbahçe, özellikle Pondexter ile rakip potada etkili oldu ve maçta son 4 dakikaya 60-61 Fenerbahçe üstünlüğünde girildi. Bu dakikadan sonra yaklaşık 2 dakika boyunca takımlar skor üretemediler ve maçın son 2 dakikasına da 60-61 Fenerbahçe önde girdi. Nikcole Fluker ile 61-61'lik eşitliği yakalayan Mersin Büyükşehir Belediye, Sutton Brown'un bitime 1:15 dakika kala gelen basketine engel olamadı ve Fenerbahçe bir kez daha 61-63'lük skorla öne geçti. Cappie Pondexter ile skoru 63-65'e taşıyan Fenerbahçemiz, maçın bitimine 14 saniye kala Esmeral Tunçluer ile kullandığı serbest atışları sayıya çevirerek 63-67'lik üstünlüğü sağladı. Tuğba Palazoğlu ile 3 sayılık bir basket bulan Mersin temsilcisi bitime 8 saniye kala farkı 1 sayıya indirdi (66-67). Sviatlana Volyana ile kullandığı 2 serbest atıştan yararlanamayan Fenerbahçe, Cappie Pondexter'ın faul atışları ile skoru 66-69'a taşıdı. Yine aynı oyuncunun yaptığı teknik faulü Tamara James ile değerlendirmeyen Mersin Büyükşehir Belediye, son hücum şansından yararlanamayınca karşılaşmadan 66-69 Fenerbahçe galip ayrıldı.
Bu karşılaşmanın ardından yarı finalde Fenerbahçemiz Galatasaray ile eşleşti.

SALON: Adana Menderes Spor Salonu

HAKEMLER: Ali Şakacı, Cem Cengiz

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (66): Tuğba Palazoğlu 14 (2 ribaund, 2 asist), Müjde Yüksel (1 ribaund, 2 asist), Aslı Kartaltepe 2 (1 asist), Aylin Yıldızoğlu 6 (2 ribaund, 5 asist), Tatum Brown 30 (15 ribaund, 3 asist), Pelin İncel (1 ribaund), Jessica Simmonds (1 asist), Tamara James 5 (2 ribaund, 5 asist), Nickole Fluker 9 (4 ribaund, 1 asist).

FENERBAHÇE (69): Volnaya 10 (9 ribaund), Esmeral Tunçluer 4 (1 asist), Birsel Vardarlı 3 (2 ribaund), Branzova Erdenay 5 (8 ribaund, 4 asist), Sutton Brown 20 (8 ribaund), Melike Bakırcıoğlu (1 ribaund), Pondexter 27 (7 ribaund, 4 asist), Hoffman (2 ribaund).

1. PERİYOT: 21-23
2. PERİYOT: 12-11
3. PERİYOT: 16-18
4. PERİYOT: 17-17



-------------


Mesajı Yazan: Albatros2
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2008 Saat 16:54
     Fenerbahçe Galatasaray maçının ilk yarı sonucu 37-22 Fenerbahçe lehine.Nevriye YILMAZ'ın olmadığı maçta böyle bir farkı yakalamak büyük başarı.Umarım maçı kazanıp yarın Türkiye Kupası finalinde Botaş'a rakip oluruz.


-------------
Bir Şarkısın Sen.Ömür boyu Sürecek.


Mesajı Yazan: Albatros2
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2008 Saat 03:19
Galatasaray 52 – 67 Fenerbahçe
05 Nisan 2008 Cumartesi

Adana'da gerçekleştirilmekte olan Opel Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonunda ikinci finalist Galatasaray'ı 52-67 mağlup eden Fenerbahçemiz oldu. Fenerbahçemiz, yarın saat 15:30'da oynanacak ve SkyTurk ekranlarından canlı olarak yayınlanacak final müsabakasında Botaş ile karşılaşacak.

Maça Pondexter'ın basketi ile başlayan ve Hoffman ve Birsel Vardarlı ile de sayılar bulan Fenerbahçemiz karşısında üst üste hücumlardan boş dönen Galatasaray ilk iki dakikayı 0-6 geride geçti. Maçtaki ilk sayılarını Işıl Alben'in çaldığı top ve yaptığı asist sonrasında 3. dakikada Sophia Young'ın elinden bulan Sarı-Kırmızılılar 4. dakika içerisinde skoru 4-6'ya taşıdı. Birsel Vardarlı'nın sağ köşeden kaydettiği 3 sayılık basket ile (6-9) uzun bir aradan sonra skor üretmeyi başaran takımımız, yaptığı tam saha baskıya rağmen Işıl Alben'in basketine engel olamadı: 8-9. Pondexter'ın devreye girmesiyle skor üretmekte yaşadığı sıkıntıyı bir nebze olsun aşan Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer'in sayıları ile skoru 10-13'e taşıdı. İlk çeyrek 14-14 sona erdi.

İkinci çeyreğin ilk sayılarını Sophia Young'ın yüksek posttan kaydettiği basket ile bulan ve maçta ilk kez skor üstünlüğünü ele geçiren Galatasaray'a Pondexter ile yanıt veren Fenerbahçemiz, Branzova Erdenay'ın 3 sayılık basketi ile skoru 16-19 ile yeniden lehine çevirmekte gecikmedi. Chantelle Anderson'un turnike basketi ile farkı yeniden 1 sayıya (18-19) indiren Galatasaray'a Sutton-Brown'un boyalı alandan bulduğu basket ile karşılık veren Fenerbahçemiz 14. dakikada skoru 18-21'e getirdi.

Bu bölümde Cappie Pondexter'ın yeniden oyuna girmesiyle set hücumlarını daha etkili uygulamaya başlayan Sarı Lacivertli ekip karşısında Galatasaray hızlı hücumlarla sonuca gitmeye çalıştı. Chantelle Anderson'un serbest atış sayıları ile farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Galatasaray 'ın alan savunmasını Esmeral Tunçluer'in 3 sayılık basketleri ile cezalandıran Fenerbahçe, 17. Dakika sonunda farkı 10 sayıya kadar taşıdı: 22-32. Melike Bakırcıoğlu'nun sağ dipten kaydettiği 3 sayılık basket ile yakaladığı seriyi 13-4'e ve skoru da 22-35'e taşıyan Fenerbahçe karşısında bu dakikalarda skor üretmeyi başaramayan ve demoralize olan Galatasaray, ilk yarının son dakikasına 22-35 geride girdi. Son dakika içerisinde kaydedilen tek basket Esmeral Tunçluer'in turnikesi ile Fenerbahçe adına gelince devre 22-37 takımımız lehine sonuçlandı.

Karşılaşmanın ilk yarısına damgasını vuran isim hiç şüphesiz maçın kırılma noktasında üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle Galatasaray potasına 15 sayı bırakan Esmeral Tunçluer oldu. İlk yarının ribaund lideri aldığı 7 ribaund ile Fenerbahçemizden Ebony Hoffman olurken, asist lideri ise 4 asist yapan bir başka oyuncumuz Pondexter oldu.

Fenerbahçe'nin ilk dakika içerisinde Pondexter ve Erdenay ile bulduğu basketlere Galatasaray, Vickie Johnson ve Petra Ujhelyi'nin basketleri ile karşılık verince skor 26-43'e taşındı. Pondexter'ın orta mesafeli şutu ile sonuca gittikten hemen sonra Esmeral Tunçluer ile bir de turnike basket bulan Fenerbahçemiz farkı 19 sayıya kadar yükseltti: 26-45. Galatasaray'ın skor üretmekte zorluk yaşadığı bu bölümde Erdenay'ın 3 sayılık basketi ile farkı 20 sayı barajının üzerine taşıyan takımımız Pondexter'ın serbest atış sayıları ile 24. dakika içerisinde 26-49 üstünlüğü yakaladı. 25. dakikası 34-51 Fenerbahçemizin üstünlüğü ile geçilen maça Pondexter'ın 3 kişi üzerinden kaydettiği fade-away baskete Galatasaray Petra Ujhelyi ve Sophia Young'ın basketleri ile cevap verdi: 42-53.

Işıl Alben'in serbest atış sayısıyla farkı uzun bir aradan sonra 10 sayıya kadar indiren (43-53) Galatasaray'ın savunması karşısında skor bulmakta zorlanan Fenerbahçemiz, Sophia Young'ın basketi 30. dakikada skor 45-53 oldu. Son saniyelerde her iki takım da başka sayı bulamayınca, karşılaşmanın 3. çeyreği 45-53'lük skor ile Fenerbahçemiz lehine tamamlandı.

Son 10 dakikaya top kayıplarıyla başlayan Fenerbahçe karşısında bulduğu şansları değerlendiremeyen Galatasaray 31. dakikada potasında Pondexter'ın turnike basketini gördü. Bu baskete gecikmeden Esra Şencebe ile (47-55) cevap veren Galatasaray, Fenerbahçe'nin hücumlardan boş dönmeye devam etmesini lehine çevirecek sayıları bulamadı. Vickie Johnson'ın serbest atış sayısı ile 34. dakikada skoru 48-55'e getiren Sarı Kırmızılılar, Sophia Young'ın basketi ile farkı 35. dakika içerisinde 5 sayıya indirmeyi başardı: 50-55. Sutton Brown'ın 5 faulle oyun dışında kalmasıyla pota altı gücü zayıflayan Fenerbahçemiz, Pondexter'ın son derece kritik 3 sayılık basketi ile son 4 dakikaya girilirken skoru 50-58'e taşıdı.

Suskunluğu bozan bitime 1 dakika 49 saniye kala bulduğu serbest atış sayısıyla Fenerbahçe'den Birsel Vardarlı oldu: 50-59. Bu sayıya Sophia Young'ın basketi ile cevap veren Galatasaray bitime 1 dakika 27 saniye kala farkı 7 sayıya indirdi: 52-59. Son dakikaya girilirken çaldığı topu, hızlı hücumdan bulduğu turnike basketle Birsel Vardarlı skoru 52-61'e taşıyarak takımına rahat bir nefes aldırdı. Pondexter'ın serbest atış sayıları ile bitime 40 saniye kala farkı 10 sayının üzerine (52-63) taşıyan Fenerbahçemiz bu avantajını kullanarak sahadan 52-67 galip ayrıldı ve adını Opel Türkiye Kupası finaline yazdıran taraf oldu.

SALON: Adana Menderes Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, Altuğ Köselerli

GALATASARAY (52): Vickie Johnson 7 (12 ribaund, 3 asist), Denise Anderson 6 (2 ribaund), Işıl Alben 7 (4 ribaund, 3 asist), Petra Ujhelyi 7 (10 ribaund), Sariye Gökçe, Sophie Young 17 (11 ribaund, 3 asist), Esra Şencebe 8 (2 asist).

FENERBAHÇE (67): Volnaya 1 (1 ribaund), Esmeral Tunçluer 17 (1 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı 8 (5 ribaund, 2 asist), Yasemin Dalgalar, Branzova Erdenay 9 (2 ribaund), Tamara Sutton Brown 2 (8 ribaund, 3 asist), Melike Bakırcıoğlu 3 (2 ribaund), Tuğçe Murat 2, Cappie Pondexter 21 (6 ribaund, 5 asist), Vernice Hoffman 4 (13 ribaund, 2 asist).

1. PERİYOT: 14-14

2. PERİYOT: 8-23

3. PERİYOT: 23-16

4. PERİYOT: 7-14



-------------
Bir Şarkısın Sen.Ömür boyu Sürecek.


Mesajı Yazan: rad.dr.
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2008 Saat 17:31
Opel Türkiye Kupasini Botas´i yenip 8. kez kazanan Bayan Basketbol Takimini kutluyorum...
 
5. kez üstüste Türkiye Kupasini müzesine götüren kizlarimizin simdiki hedefi Lig Sampiyonlugu...


-------------
Ne ararsin Allah ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararim, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

N.T.


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2008 Saat 18:52
Opel Türkiye Kupası Fenerbahçemizin
06 Nisan 2008 Pazar

Adana'da gerçekleştirilen Opel Türkiye Kupası Fenerbahçemizin oldu. Final maçında Botaş ile karşılaşan ve sahadan 51-62 galip ayrılan Fenerbahçemiz, bu yıl Opel'in sponsorluğunda düzenlenen 16. Bayanlar Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Fenerbahçe bu sonuçla Türkiye Kupası'nı toplamda 8 ve üst üste 5. kez kazandı.

Menderes Spor Salonu'nda oynanan ve Adanalı basketbolseverler ile yerel ve ulusal basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma baştan sona büyük bir çekişmeye sahne oldu. Mücadelenin ilk yarısını 33-35 önde kapatan Fenerbahçemiz maçtan da 51-62 galip ayrılmayı bildi. Turnuvanın Yıldızı (MVP) ödülüne ise Fenerbahçemizin 7 numaralı formasıyla Birsel Vardarlı layık görüldü. Vardarlı ödülünü TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat'ın elinden aldı.

Türkiye Kupası'nı toplamda 8. üst üste ise 5. Kez müzesine götüren Fenerbahçe, çeyrek finalde Mersin Büyükşehir Belediye'yi, yarı finalde ise Galatasaray'ı saf dışı bırakarak finale yükselmişti.

SALON: Adana Menderes Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Aydın, Serdar Ünal

BOTAŞ(51): Naile İvegin 4 (3 ribaund, 2 asist), Burcu Çiğil, Pınar Turan 2 81 asist), Şebnem Tümer (1 ribaund), Ayşe İvegin, Gülşah Gümüşay 6 (5 ribaund), Nura Imamovic 2 (4 ribaund), Gamze Takmaz 3 (5 ribaund, 1 asist), Chrissy Givens 6 (4 ribaund, 1 asist), Pelin Gülbağ 2, Kristen Newlin 26 (11 ribaund, 3 asist).

FENERBAHÇE (62): Esmeral Tunçluer 8 (4 ribaund, 5 asist), Birsel Vardarlı 4 (7 ribaund, 4 asist), Begüm Dalgalar (1 asist), Nalan Ramazanoğlu, Branzova Erdenay 9 (4 ribaund, 1 asist), Sutton Brown 16 (9 ribaund, 2 asist), Tuğçe Murat, Pondexter 17 (2 ribaund, 2 asist), Burcu Erbaş (1 ribaund), Hoffman 8 (11 ribaund).

1. PERİYOT: 18-15
2. PERİYOT: 15-20
3. PERİYOT: 4-11
4. PERİYOT: 14-16

 

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar





-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2008 Saat 18:52
“Hedeflerimizden biri gerçekleşti”
06 Nisan 2008 Pazar

Opel Türkiye Kupası'nı müzemize getiren Bayan Basketbol Takımımızda oyuncularımızdan Pondexter, Adana'dan kupayla döndükleri için çok sevinçli olduklarını söyledi. Pondexter, "Sezon başındaki hedeflerimizden birisi de Opel Türkiye Kupası'ydı. Zorlu geçen 3 günün sonunda bu hedefimizi gerçekleştirdik. Aynı ciddiyetle mücadelemize devam ederek TBBL play-off'larında da başarılı sonuçlar almak ve sezonu TBBL Şampiyonluğu ile kapatmak istiyoruz" dedi.



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2008 Saat 18:52
Zor oldu ama kupayı kaldırdık”
06 Nisan 2008 Pazar

Opel Türkiye Kupası'nın MVP'si seçilen Birsel Vardarlı ise takım olarak kupayı çok istediklerini ve bunu başardıklarını söyledi. Vardarlı, "İlk iki maç bizim için zorlu geçti. Ancak mücadelemizi hiç bırakmadık ve finale kadar çıktık. Finalde Botaş karşısında zorlu bir mücadele verdik. Zaman zaman sıkıntı çektiysek de başarıya ulaştık. Ben de takımıma katkı vererek elimden geleni yaptım. MVP olduğum için de çok mutluyum. Ama ödülden daha iyi olan kupayı kazanmış olmamız" diye konuştu.



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2008 Saat 18:53
“Kupayı almak için gelmiştik”
06 Nisan 2008 Pazar

Opel Bayanlar Türkiye Kupası'nı üst üste 5.kez kupasına götüren Fenerbahçemizde büyük bir sevinç yaşanırken, kupa töreninin ardından Antrenörümüz Zafer Kalaycıoğlu açıklamalarda bulundu. Kalaycıoğlu şunları söyledi: "Sezon başındaki hedeflerimizden birisi de Opel Bayanlar Türkiye Kupası'ydı. Biz, Adana'ya kupayı almak için gelmiştik. Bu hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Camiamıza bir kupa daha hediye ettik. Her maçımıza aynı ciddiyetle çıktık ve hedefimize ulaştık. Oyuncularımı kutluyorum. Bundan sonra play-off'larda da aynı ciddiyetle oynayarak sezonu da şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz." Kalaycıoğlu ayrıca, Adana'daki organizasyonun her yönüyle çok başarılı geçtiğini de sözlerine ekledi.



-------------


Mesajı Yazan: Albatros2
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2008 Saat 19:49
    Tıpki 2007 de olduğu gibi 2008 dede birer birer kupalar gelmeye başladı.Tebrikler kızlarımıza.Darısı lig şampiyonluğuna.Ne mutluki.Fenerbahçe'liyiz.Takımlarımız bizi mutlu etmek için ne gerekiyorsa yapıyorlar.

-------------
Bir Şarkısın Sen.Ömür boyu Sürecek.


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2008 Saat 22:37
Fenerbahçe 76 – 58 Bahçeşehir Burhaniye Bld.
09 Nisan 2008 Çarşamba

TBBL'de play-off ilk maçında Fenerbahçemiz evinde konuk ettiği Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi'ni 76-58 mağlup etti ve seride durumu 2-0 yaptı.
İki takım arasındaki ikinci maç ise 13 Nisan Pazar günü Burhaniye'de oynanacak ve saat 14:00'te başlayacak.

Mücadeleye Birsel Vardarlı ve Pondexter'ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçemiz, yaptığı sert savunmayla Burhaniye takımına ilk dakikalarda fazla sayı şansı vermedi. Konuk ekibin ilk sayısı ise 4. dakikada Amisha Carter'dan geldi (6-2). Gülnur Sandallıoğlu ile bulduğu üçlükle farkı bire indiren Burhaniye'ye, Fenerbahçemizin karşılığı Sutton-Brown'dan geldi. Her iki ekipte karşılıklı basketlerle birbirine üstünlük kurmaya çalışırken takımımız periyotta son 3 dakikaya 10-9 üstün girdi. Oyunda kontrolü eline alan takımımız ekip Esmeral Tunçluer ve Birsel Vardarlı'nın sayılarıyla farkı 5 sayıya çıkartırken, Sutton Brown'un son saniyelerde bulduğu basketlerle ilk periyodu 18-9 önde tamamladı.

Fenerbahçemiz ikinci periyoda Ebony Hoffman'ın serbest atıştan bulduğu sayıyla başladı. Takımımız Sutton Brown ve Cappie Pondexter ile ardı ardına bulduğu sayılarla farkı 14 sayıya kadar çıkardı (23-9). Devrenin bitmesine 6 dakika kala Fenerbahçemiz skoru 27-16 yaptı. Bu dakikalarda taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçemiz son 1 dakika 30 saniyeye girilirken skoru ise 34-26 yaptı. Üstün oyununu devam ettiren ev sahibi ekip ilk yarıyı ise 40-30 önde tamamladı.

İkinci devreye Fenerbahçemiz, Birsel Vardarlı'nın 3 sayılık basketiyle başlarken Sutton-Brown'un da arka arkaya basketleriyle farkı 17 sayıya kadar çıkardı (47-30). Konuk ekip ise ilk sayısını Amisha Lolina Carter ile buldu. Takımımız periyotta son 4 dakika 44 saniyeye ise 52-31 üstün girdi. Bulduğu basketlerle rakibiyle arasındaki farkı koruyan takımımız son 2 dakika 43 saniyeye ise 57-35'lik skorla üstün girdi. Farkı kapatmak isteyen Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi ise bu isteğinde başarılı olamazken, Bojana Vulic'in basketiyle skoru 60-39'a getirdi. Etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe final periyoduna ise 62-39 üstün girdi.

Final periyoduna konuk ekip Bojana Vulic'in basket faulden bulduğu basketle başladı. Fenerbahçemiz ise ilk hücum şansından yararlanamadı. Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi, Ceren Zeytingöz'ün basketiyle skoru 62-44 yaptı. Oyuna yeniden dönen takımımız Esmeral Tunçluer'in basketiyle skoru 66-46 yaptı. Takımımız maçta son 6 dakika 20 saniyeye ise 70-49 üstün girdi. Karşılaşmanın bitmesine 2 dakika 42 saniye kala konuk ekip Ceren Zeytingöz'ün basketiyle skoru 74-53'e getirdi. Farkı eritmek isteyen Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi faul atışlarından bulduğu sayılarla skoru 74-56'ya getirdi. Fenerbahçemiz baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 76-58 galip ayrılan taraf oldu.


SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Berk Torun, Sezin Sofuoğlu

FENERBAHÇE (76): Esmeral Tunçluer 13 (3 ribaund, 5 asist), Birsel Vardarlı 13 (4 ribaund, 6 asist), Nalan Ramazanoğlu 4 (2 ribaund, 1 asist), Branzova Erdenay (3 ribaund, 2 asist), Tamara Sutton-Brown 18 (7 ribaund, 1 asist), Duygu Fırat 2 (2 ribaund), Ceren Sarper 3 (1 ribaund), İpek Derici 2 (2 ribaund), Pondexter 10 (3 ribaund, 4 asist), Burcu Erbaş (3 asist), Hoffman 9 (9 ribaund, 1 asist),

BAHÇEŞEHİR BURHANİYE BELEDİYESİ (58): Ceren Zeytingöz 15 (2 ribaund, 1 asist), Reshea La Netle Bristol 9 (4 ribaund, 2 asist), Gülnur Sandallıoğlu 3 (1 ribaund, 2 asist), Tuğçe Canbaz 7 (8 ribaund, 2 asist), Amisha Lolina Carter 15 (12 ribaund), Seda Bayraktar (3 ribaund), Şükran Çapalı (1 asist) Bojana Vulic 9 (5 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 18-9
2.PERİYOT: 22-21
3.PERİYOT: 22-9
4.PERİYOT:14-19

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar








-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2008 Saat 17:16
Fenerbahçemiz yarı finalde
13 Nisan 2008 Pazar

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin ikinci maçında Fenerbahçemiz, deplasmanda Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi'ni 83-76 yenerek, seride durumu 3-0 yaptı ve yarı finale yükseldi.

Maça her iki takım da karşılıklı sayılar ile başlarken, ilk dakikalarda Fenerbahçemiz, Sutton Brown, Bahçeşehir Burhaniye Belediye de Bojana Vulic ile etkili oldu. Birsel Vardarlı'nın basketi ile 2. dakikayı 2-6 önde geçen takımımız, Gülnur Sandallıoğlu'nun 3 sayılık basketine engel olamadı. Amisha Carter ile skor üreten rakibine Cappie Pondexter ile cevap veren Fenerbahçemiz, maçta 6. dakika geride kalırken 12-14 öne geçti. Bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdüren takımımız, Sutton Brown ve Pondexter ile etkili olarak ilk periyodu 16-25 önde tamamladı.

İkinci periyoda 5-0'lık bir seri ile başlayan Fenerbahçemiz skoru 16-30'a taşıyarak farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Amisha Carter ile periyodun ilk sayısını bulan evsahibi ekip, Birsel Vardarlı'nın sayısına engel olamadı. Her iki takımın da skor üretmekte zorlandığı maçta 15. dakika 22-37 Fenerbahçemiz üstünlüğünde geçildi. Sutton Brown ve
Pondexter ile etkili olan Fenerbahçe farkı açmaya devam etti ve skoru 22-39'a taşıdı. Amisha Carter ile suskunluğunu bozan Bahçeşehir Burhaniye Belediye, bu dakikalarda rakibine cevap vermekte zorlandı ve devrenin son 2 dakikasına 30-44 Fenerbahçemiz üstünlüğünde girildi. Son dakikalar içinde Amisha Carter ile skor üreten evsahibi ekip, bulduğu 5 sayı ile farkı eritmeye çalışsa da ilk devre 35-45 Fenerbahçe üstünlüğünde sona erdi.

İkinci devreye hızlı başlayan Bahçeşehir Burhaniye Belediye, Bojana Vulic ve Amisha Carter ile skor üreterek skoru 39-45'e taşıdı ve farkı 6 sayıya kadar indirdi. 2 dakika boyunca skor üretemeyen Fenerbahçemiz, periyodun ilk sayısını Pondexter'ın elinden buldu. Pondexter ile bir kez daha skor üreten takımımız farkı yeniden 10 sayıya çıkardı (39-49). Takımımız zaman zaman skor üretmekte zorlansa da skor avantajını rakibine kaptırmadı ve periyodun son dakikasına 50-57 önde giren taraf oldu. Son dakika içinde Bojana Vulic ile skor üreten rakibine Esmeral Tunçluer ve Cappie Pondexter ile cevap veren Fenerbahçemiz, maçın final periyoduna da 53-59'luk skorla önde giren taraf oldu.

Maçın final periyoduna Şükran Çapalı'nın 3 sayılık basketi ile başlayan Bahçeşehir Burhaniye Belediye farkı 3 sayıya indirdi (56-59). Rakibine hemen Branzova Erdenay'ın üçlüğü ile karşılık veren Fenerbahçemiz, Hoffman'ın da sayısı ile skoru 56-64'e taşıdı. Pondexter'ın sayısı ile yeniden 10 sayılık farka ulaşan Fenerbahçemiz, Amisha Carter ve Reshea Bristol'un sayılarına engel olamadı. Maçın son 5 dakikasına girilirken Reshea Bristol ile 3 sayılık bir basket bulan Bahçeşehir Burhaniye Belediye farkı 4 sayıya kadar indirdi (64-68). Bu dakikadan sonra Fenerbahçemiz skor avantajını korumak isterken, Bahçeşehir Burhaniye Belediye de farkı eritmek için mücadele etti ve maçta son 1:27 dakikaya 68-79 Fenerbahçemizin üstünlüğünde girildi. Son dakika içinde Reshea Bristol ve Ceren Zeytingöz'ün sayıları ile farkı 5 sayıya kadar indiren Bahçeşehir Burhaniye Belediye, taktik faullere başvursa da, serbest atışlardan iyi yararlanan Fenerbahçemiz, mücadeleden 76-83 galip ayrılarak TBBL Play-Off yarı finaline adını yazdıran taraf oldu.

SALON: Burhaniye Spor Salonu

HAKEMLER: Can Atsüren, Şafak Işık

BAHÇEŞEHİR BURHANİYE BELEDİYE (76): Ceren Zeytingöz 9 (5 ribaund, 3 asist), Reshea Bristol 13 (9 ribaund, 2 asist), Gülnur Sandallıoğlu 3, Tuğçe Canbaz 6 (3 ribaund, 2 asist), Arnisha Carter 30 (5 ribaund, 1 asist), Seda Bayraktar 2, Şükran Çapalı 3, Bojana Vulic 10 (6 ribaund).

FENERBAHÇE (83): Esmeral Tunçluer 7 (2 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı 9 (5 ribaund, 3 asist), Yasemin Begüm Dalgalar (1 ribaund), Branzova Erdenay 12 (5 ribaund), Sutton Brown 12 (5 ribaund), Melike Bakırcıoğlu (2 asist), Pondexter 33 (3 ribaund, 1 asist), Hoffman 10 (12 ribaund, 1 asist).

1. PERİYOT: 16-25
2. PERİYOT: 19-20
3. PERİYOT: 18-14
4. PERİYOT. 23-24



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2008 Saat 00:39
Fenerbahçemiz seriyi 2-0 yaptı
22 Nisan 2008 Salı

TBBL, play off yarı final ilk maçında Panküp Ted Kayseri Koleji'ni konuk eden Fenerbahçemiz, rakibini zorlanmadan 81-57 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

Normal sezonda oynanan her iki karşılaşmayı da kazanan Fenerbahçemiz, play off yarı finali ilk maçına 1-0'lık avantaj ile çıktı. Karşılıklı atılan basketlerle başlayan karşılaşmada Kayseri temsilcisi Esra Ural, Anita Moore ve Hülya Özkan ile sayılar bulurken ev sahibi Fenerbahçemiz, Pondexter'ın etkili oyunu, Suttan Brown ve Hoffman'ın pota altından bulduğu sayılarla ilk periyodun ikinci 5 dakikalık bölümüne 13-10 önde girdi. Bu dakikadan sonra oyunun üstünlüğünü eline geçire Fenerbahçemiz, rakibinin yaptığı top kayıplarını iyi değerlendirerek hem pota altından hem de dışardan şutlarla sayılar bulmaya devam etti ve maçın ilk periyodunu 24-11 gibi farklı bir skorla önde tamamladılar. Panküp Ted Kayseri Koleji karşısında maçın ikinci periyodunda da etkili olan takımımız özellikle pota altı organizasyonları ile bulduğu sayılarla farkı korudu ve maçın ilk yarısını 45-30 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Pondexter'ın sayısıyla başlayan takımımız, üstünlüğünü üçüncü periyotta da sürdürdü. Rakibinin pota altına kadar inmesine izin vermeyen Fenerbahçemiz hızlı hücumlarla arka arkaya sayılar bularak farkı yeniden arttırdı ve son periyodun son 2 dakikasına 60-36 önde girdi. Farkın artmasının ardından genç oyuncularını da oyuna sokan Fenerbahçemiz özellikle ribauntlarda ki üstünlüğü ile Panküp Ted Kayseri Koleji'nin sayılar bulmasını ve hücum etmesini engelledi. Dış atışlarla açılan farkı eritmeye çalışan konuk ekip ise Hülya Özkan ve Aynur Metin'in denediği şutlarda başarılı olamadı ve ev sahibi Fenerbahçemiz karşılaşmanın üçüncü periyodunu 63-38 önde tamamladı. Maçın final periyoduna da sayı ile başlayan takımımız bu periyotta da üstünlüğünü sürdürdü. Maçın ilk 5 dakikalık bölümünden sonra oyunda üstünlüğünü kuran sarı takımımız son periyotta yaptıkları savunma ile rakibine kolay sayı şansı vermezken dış atışlarla farkı korumaya devam etti ve maçın 7 dakikalık bölümüne 67-43 önde girdi. Hülya Özkan'ın gayretli oyunu ile Fenerbahçe potasında sayılan bulan Panküp Ted Kayseri Koleji buna rağmen farkı eritemeyince Fenerbahçemiz karşılaşmadan 81-57 galip ayrıldı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Serkan Emlek, Serkan Sert

FENERBAHÇE (81):Volnaya 11 (3 ribaund, 1 asist), Esmeral Tunçluer 6 (2 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı 8 (3 ribaund, 2 asist), Begüm Dalgalar 2 (1 ribaund), Nalan Ramazanoğlu 4 (2 ribaund), Bronzova Erdenay 14 (5 ribaund), Sutton Brown 15 ( 3 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 2 (3 ribaund),Tuğçe 2, Pondexter 9 (2 ribaund, 5 asist), Burcu Erbaş (1 asist), Hoffman 8 (8 ribaund, 3 asist)

PANKÜP TED KAYSERİ KLJ (57): Burcu Taşbaş 6 (2 ribaund), Metodieva Stanoeva 3 (2 ribaund, 1 asist), Betül Sunter 3 (1 ribaund), Hülya Özkan 20 (3 ribaund, 1 asist), Serap Yücesir 2 (3 ribaund, 2 asist), Esra Ural 8 (2 ribaund, 1 asist), Aynur Metin (2 ribaund, 1 asist), Anita Moore 9 (2 ribaund, 5 asist), İlsu Darıcıoğlu 4 (1 asist), Gülçin Cantekin 2 (2 ribaund, 2 asist)

1.PERİYOT: 24-11
2.PERİYOT: 21-19
3.PERİYOT: 18-8
4.PERİYOT: 18-19









-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2008 Saat 01:30
Bayanlarımız finalde
25 Nisan 2008 Cuma

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı finali 2. mücadelesinde, deplasmanda Panküp TED Kayseri Koleji'ni 76-59 mağlup eden Fenerbahçe, seriyi 3-0'a getirip finale yükseldi. Takımımız finalde, Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan yarı final serisinden galip çıkacak takımla eşleşecek.


 

PANKÜP TED KAYSERİ KOLEJİ: 59-76 FENERBAHÇE

Salon: Atatürk
Hakemler: İsmail Aydın, Mehmet Serdar Ünal

Panküp TED Kayseri Koleji: Rüya, Burcu, Stanoeva 6, Betül 8, Hülya 20, Serap 2, Aysun, Esra, Aynur 4, Moore 8 , İlsu 9, Gülçin 2

Fenerbahçe: Volyana 4, Esmeral, Birsel 7, Yasemin 5, Nalan, Branzova 8, Sutton-Brown 15, Tuğçe, Melike 16, Pondexter 11, Hoffman 10

1. Periyot: 16-24
Devre: 38-36
3. Periyot: 47-58

Beş Faulle Çıkanlar: 35.20 Yasemin (Fenerbahçe), 38.42 İlsu (Panküp TED Kayseri Koleji)

 

 

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar



 


-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2008 Saat 22:25
Şampiyonluk için mücadele edecekler
29 Nisan 2008 Salı

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 2007-08 sezonunun şampiyonunun belirleneceği Play-Off Final serisi yarın oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde, 2007-08 sezonunun şampiyonunun belirleneceği Play-Off final serisi yarın Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak Fenerbahçemiz ile Galatasaray maçı ile başlayacak.

Bu sene TBBL'de normal sezonu lider tamamlayan Fenerbahçemiz, sezon boyunca 20 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. Son şampiyon unvanını da elinde bulunduran takımımız, Play-Off çeyrek finalinde Bahçeşehir Burhaniye Belediye'yi ve yarı finalde de Panküp TED Kayseri Koleji'ni eleyerek adını finale yazdırdı.

Galatasaray ise normal sezonu 17 galibiyet ve 5 mağlubiyet ile tamamladı. Play-Off çeyrek final mücadelesinde Ceyhan Belediye'yi geçen sarı kırmızılı ekip, yarı finalde ise Beşiktaş Cola Turka'yı eleyerek Fenerbahçemizin final serisindeki rakibi oldu.

Normal sezonda takımların birbirlerine karşı aldıkları sonuçlar final serisine taşınmazken, takımlar seriye 0-0'lık eşitlikle başlayacak ve 3'e ulaşan taraf 2007-08 sezonu şampiyonu olacak. Serinin tüm maçları D Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Final serisinde ilk maç yarın Caferağa Spor Salonu'nda 20:00'de oynanırken, ikinci maç ise 3 Mayıs Cumartesi günü yine Caferağa Spor Salonu'nda 18:30'da başlayacak. Serinin üçüncü maçı ise 7 Mayıs Çarşamba günü Ayhan Şehenk Spor Salonu'nda 20:00'de başlayacak. Bu karşılaşmalar sonunda takımlar 3'e ulaşamazsa, saati daha sonra Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü tarafından açıklanacak olan 10 Mayıs Cumartesi günkü serinin 4. maçı oynanacak. Bu maç sonunda da şampiyon belirlenmezse, 2007-08 sezonu şampiyonu 14 Mayıs Cumartesi günü Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak maç sonunda belli olacak. Bu maçın da saati daha sonra açıklanacak.


TBBL Play-Off Final serisinin toplu programı şu şekilde;

30 Nisan Çarşamba
20:00 Fenerbahçe – Galatasaray (Caferağa Spor Salonu)

3 Mayıs Cumartesi
18:30 Fenerbahçe – Galatasaray (Caferağa Spor Salonu)

7 Mayıs Çarşamba
20:00 Galatasaray – Fenerbahçe (Ayhan Şahenk Spor Salonu)

10 Mayıs Cumartesi
Galatasaray – Fenerbahçe (Ayhan Şahenk Spor Salonu) G

14 Mayıs Çarşamba
Fenerbahçe – Galatasaray (Caferağa Spor Salonu) G



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2008 Saat 23:23
Bayanlarımız seride 2-1 öne geçti
07 Mayıs 2008 Çarşamba

TBBL Play-Off final serisi 3. maçında Fenerbahçemiz ile Galatasaray Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.  Maçın normal süresi 67-67 eşitlikle sona ererken, uzatma periyodu sonunda Fenerbahçemiz rakibini 73-74 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti.

Final serisinin 4. maçı yine Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda 10 Mayıs Cumartesi günü oynanacak. Bu maçı Fenerbahçemiz kazandığı takdirde takımımız 2007-08 sezonu şampiyonu olacak.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal, Can Atsüren,

GALATASARAY (73): Vickie Johnson 16 (6 ribaund-5 asist), Işıl Alben 13 (2 ribaund-6 asist), Petra Ujhlelyi 4 (14 ribaund-3 asist), Sariye Gökçe, Sophia Young 17 (9 ribaund-2 asist), Didem Sarıca 7 (1 ribaund), Esra Şencebe 16 (1 ribaund-2 asist).

FENERBAHÇE (74): Volnaya 5 (2 ribaund), Esmeral Tunçluer 11 (2 ribaund-1 asist), Birsel Vardarlı 7 (7 ribaund-3 asist), Nevriye Yılmaz 8 (10 ribaund), Branzova Erdenay 81 ribaund-1 asist), Sutton-Brown 12 (5 ribaund), Melike Bakırcıoğlu (2 ribaund), Cappie Pondexter 26 (6 ribaund-4 asist), Vernice Hoffman 5 (10 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 19-19
2. PERİYOT: 11-17
3. PERİYOT: 21-16
4. PERİYOT: 16-15
UZATMA: 6-7

 





-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 01 Haziran 2008 Saat 19:19
Bayan Yıldızlarımız Türkiye Şampiyonu
01 Haziran 2008 Pazar

Sinop'ta sona eren Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nın final maçında Botaş'ı 73-37 mağlup eden Fenerbahçemiz şampiyon oldu. Maça Fenerbahçe Özge Kavurmacıoğlu'nun basketiyle başlarken, Ecem Güler'in de basketiyle skor 4-0 oldu. Botaş ise ilk sayısını Oya Tuğçe Çiçek ile elde etti. Karşılaşmanın ilk dakikalarında rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyen İstanbul ekibi Özge'nin basketleriyle skoru 8-2 yaptı. Periyotta 4. dakika geride kalırken sarı lacivertliler skoru 10-5 yaptı. Savunması ile rakibine fazla sayı şansı vermeyen Fenerbahçe, bulduğu basketlerle de farkı açmayı sürdürdü ve periyotta son 3 dakika 43 saniyeye girilirken skoru da 14-6'ya getirdi. Üstün oyununu periyota sonuna kadar devam ettiren Fenerbahçe ilk periyodu ise 14-10 önde kapadı.

İkinci periyoda iki takımda karşılıklı basketler bularak başladı. Fenerbahçe Büşra Köprü'nün basketiyle farkı 10 sayıya çıkardı (22-12). Hücumda etkili olamayan Botaş, savunmada da başarılı olamayınca rakibinin farkı açmasına engel olamazken, sarı lacivertli ekip son 5 dakikaya da 29-15 önde girdi. Aradaki farkı açmayı sürdüren İstanbul ekibi özellikle hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla farkı daha da açtı ve skoru 35-18'e getirdi. Fenerbahçe maçta ilk yarıyı ise 37-18 önde tamamladı.

İkinci devreye iki ekipte oyuncu değişiklikleri ile başladı. Periyottaki ilk basket Fenerbahçe'den Özlem Öztürk ile geldi. Botaş ise ilk dakikalarda hücumlardan boş dönerek istediği sayıları bulamadı. Sarı lacivertli ekip ise Olcay Çakır'ın turnike basketiyle skoru 41-18'e getirdi. Adana ekibi ise ilk basketini periyodun bitmesine 3 dakika 48 saniye kala Şeyda Çopuroğlu ile elde etti (43-21). Periyodun sonlarına doğru farkı daha da açan Fenerbahçe ise final periyoduna 49-23 üstün girdi.

Final periyoduna Fenerbahçe, Özge Kavurmacıoğlu'nun basketiyle başladı. Botaş ise ilk hücum şanslarından yararlanamadı. İlk dakikalarda iki ekipte hücumda tutuk kalırken maçın bitmesine 6 dakika 30 saniye kala Adana ekibi, Oya Tuğçe Çiçek'in basketiyle skoru 55-26'ya getirdi. Sarı lacivertliler ise rakibine Ecem Güler ve Özlem Öztürk'ün arka arkaya bulduğu basketleriyle cevap verirken skoru da 62-26'ya getirdi. Farkı eritmek isteyen rakibine izin vermeyen İstanbul ekibi arka arkaya sayılar bulurken son 2 dakikaya ise 66-33 üstün girdi. Üstün oyununu maç sonuna kadar devam ettiren Fenerbahçe mücadeleden 73-37 galip ayrıldı.


FENERBAHÇE (73): Olcay Çakar 15 (15 ribaund, 5 asist), Özlem Öztürk 14 (1 ribaund, 1 asist), Ecem Güvenciler (1 ribaund), Elif Doygun (2 ribaund), Büşra Öztürk 2 (3 ribaund), Büşra Köprü 10 (5 ribaund, 3 asist), Yasemin Huner 2, Ecem Güler 13 (10 ribaund, 3 asist), Bade Parlak (4 ribaund), Gökçe Kasap (1 ribaund, 1 asist), Özge Kavurmacıoğlu 17 (11 ribaund, 3 asist)

BOTAŞ (37): Elvan Çapalı (1 ribaund), CansuYetiş 2 (3 ribaund, 4 asist), Gülcihan Kömür 2 (1 ribaund), Şeyda Çopuroğlu 3 (1 ribaund), Burcu Tatlıkiraz (1 ribaund), Pelin Derya Bilgiç 12 (9 ribaund, 2 asist), Gizem Çim (1 asist), Damla Uredi 4 (2 ribaund, 1 asist), Tuğçe Beyzi 1 (1 ribaund), Tilbe Şenyürek 2 (2 ribaund), Oya Tuğçe Çiçek 4 (3 ribaund), Yeşim Yakut 7 (9 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT:14-10
2.PERİYOT:23-8
3.PERİYOT:12-5
4.PERİYOT:24-14



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2008 Saat 15:35
Galatasaray C.C. 58-66 Fenerbahçe
15 Kasım 2008 Cumartesi
http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori.asp?ContentCategoryID=102 - Basketbol Bayan - Haberler kategorisindeki haberleri görüntüle
http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori2.asp?CategoryAnaID=34 - Tüm haber kategorilerini görüntüle

TBBL'de sezonun ilk derbisinde Fenerbahçemiz Galatasaray ile Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Büyük heyecanın ve çekişmenin yaşandığı, özellikle son anları kıyasıya bir mücadeleye sahne olan maçtan Fenerbahçemiz 66-58'lik skorla galip ayrılarak yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Maça Seimone Augustus'un sayıları ile başlayan Galatasaray'a, Fenerbahçemiz Matee Ajavon ile cevap verdi. Marina Kress ile skoru 6-2'ye taşıyan Galatasaray karşısında ilk dakikalarda Esmeral Tunçluer ile etkili olan takımımız, skora dengeyi getirdi (6-6). İlk periyotta her iki takım da savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyarken, skor üretmekte zorlandılar ve 5. dakika 7-6 Galatasaray üstünlüğünde geçildi. Sutton Brown'un turnikesi ile skoru 7-8'e getiren Fenerbahçemiz, Matee Ajavon ve Nicole Powell ile de skor üreterek periyodun son 3 dakikasına 7-12 önde girdi. Rakibi karşısında sert savunmasını sürdüren Fenerbahçemiz, Nevriye Yılmaz ve Matee Ajavon ile rakip potada sayılar bulmaya devam etti ve ilk periyodu 13-17 önde tamamladı.

İkinci periyoda Nicole Powell'ın sayısı ile başlayan takımımıza Galatasaray Mc Williams ile cevap verdi. Yasemin Horasan'ın üçlüğü ile farkı 1 sayıya indiren Galatasaray (18-19), Sutton Brown'un sayısına engel olamadı. Her iki takımın da karşılıklı basketleri ile devam eden maçta 12. dakika 20-21 Fenerbahçemiz üstünlüğünde geçildi. Bu dakikadan sonra Emilie Gomis ve Esmeral Tunçluer ile skor üreten konuk ekip 6 sayılık farkla ulaştı (20-26). Tuğba Palazoğlu'nun turnikesi ile farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen Galatasaray devrenin son 5 dakikasına girilirken skoru 26-29'a taşıdı. Bu dakikadan sonra özellikle Nevriye Yılmaz ile etkili olan Fenerbahçemiz, Sutton Brown'un da katkısı ile 6-0'lık bir seri yakalayarak devrenin son 2 dakikasına 26-35 önde girdi. Esra Şencebe'nin üçlüğü ile skordaki suskunluğunu bozan evsahibi ekip, Mc Williams ile farkı 4 sayıya (31-35) indirse de, devrenin bitimine 7 saniye kala Esmeral Tunçluer ile üç sayılık basket kaydeden Fenerbahçemiz, ilk 20 dakikayı 31-38 önde tamamlayan taraf oldu.

Maçın ikinci devresine Esra Şencebe'nin sayısı ile başlayan rakibine, Matee Ajavon ile hemen cevap veren Fenerbahçemiz Sutton Brown, Nicole Powell ve Nevriye Yılmaz ile 8-0'lık bir seri yakaladı ve skoru 33-46 yaparak farkı 13 sayıya kadar çıkardı. Esra Şencebe'nin sayısına Esmeral Tunçluer'in üçlüğü ile cevap veren takımımız, maçta 24. dakika geride kalırken, Matee Ajavon ile de skoru 35-51'e taşıdı. Nevriye Yılmaz'ın sayısı ile farkı 18 sayıya (35-53) çıkartan Fenerbahçemiz karşısında skor üretmekte zorlanan Galatasaray, Esra Şencebe'nin üçlüğü ile periyodun bitimine 5 dakika kala skoru 38-53 yaptı. Seimone Augustus ile farkı 13 sayıya kadar indiren Galatasaray, Seimone Augustus ve Mc Wiliams ile etkili olmaya devam ederek periyodun bitimine 3:18 dakika kala skoru 42-53'e taşıdı. Rakibinin farkı daha fazla azaltmasına izin vermeyen Fenerbahçemiz, günün başarılı ismi Matee Ajavon ile skoru 42-55'e getirdi. Üçüncü periyodun sonlarına doğru özellikle Seimone Augustus ve Mc Williams ile çok etkili olan Galatasaray, bu oyuncularının üst üste bulduğu sayılarla farkı eritmeye devam etti ve periyodun son dakikasına 48-55 geride girdi.

Maçın final periyoduna Matee Ajavon'un sayısı ile başlanırken, periyodun ilk dakikalarında her iki takım da skor üretmekte zorlandılar ve karşılıklı sayılar kaçırdılar. Periyodun ilk 3 dakikası içinde Fenerbahçemiz sadece 2 sayı bulabilirken, Galatasaray ise skor üretemedi ve son 7 dakikaya 48-57 takımımızın üstünlüğünde girildi. Yaklaşık 4 dakika boyunca Galatasaray skor üretemezken, Fenerbahçe Esmeral Tunçluer'in serbest atış sayıları ile skoru 48-59'a getirerek farkı yeniden çift haneli rakamlara taşıdı. Periyottaki ilk sayısını Tuğba Palazoğlu'nun üçlüğü ile bitime 6 dakika kala bulan Galatasaray, Sesimone Augustus'un sayısı ile de bitime 5 dakika kala farkı 6 sayıya kadar indirdi (53-59). Sutton Brown'un serbest atış sayısı ile maçın son 4 dakikasına 53-60 önde giren Fenerbahçemiz, Esmeral Tunçluer'in üçlüğü ile de farkı yeniden 10 sayıya (53-63) çıkardı. Maçta son 3 dakikaya girilirken Seimone Augustus'un üçlüğü ile Galatasaray farkı 7 sayıya indirirken (56-63), 1.5 dakika boyunca her iki takım da skor üretemedi ve son 1:32 dakikaya da 56-63 Fenerbahçemizin üstünlüğünde girildi. Işıl Alben'in turnike basketi ile son dakikaya girilirken Fenerbahçe potasında bir kez daha sayı bulan Galatasaray karşısında, Matee Ajavon ile iki serbest atıştan yararlanan Fenerbahçe skoru 58-65 yaparak maçın son 30 saniyesine önde girdi. Son saniyeler içinde de Sarı Kırmızılılar farkı eritmeyi başaramadılar ve maçtan Fenerbahçemiz 66 58'lik skorla galip ayrıldı.


SALON: Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Turgut Işık

GALATASARAY (58): Tuğba Palazoğlu 5 (2 ribaund-1 asist), Bahar Çağlar 82 ribaund), Işıl Alben 8 (4 ribaund-2 asist), Mc Williams 8 (11 ribaund), Korel Engin, Yasemin Horasan 6 (1 asist), Marina Kress 2 (8 ribaund-2 asist), Kübra Siyahdemir, Seimone Augustus 19 (2 ribaund-2 asist), Esra Şencebe 10 (1 ribaund).

FENERBAHÇE (66): Emilie Gomis 3 (1 ribaund), Esmeral Tunçluer 17 (3 ribaund-5 asist), Nicole Powell 6 (10 ribaund), Nevriye Yılmaz 12 (7 ribaund-3 asist), Matee Ajavon 17 (5 ribaund-5 asist), Sutton Brown 11 (4 ribaund), Nevin Nevlin (3 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 13-17
2. PERİYOT: 18-21
3. PERİYOT: 17-17
4. PERİYOT: 10-11

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar








-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2009 Saat 15:41
Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi 65 – 79 Fenerbahçe
17 Ocak 2009 Cumartesi

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde lider durumda bulunan Fenerbahçemiz ligin ikinci yarısının ilk maçında puan cetvelinde son sırada bulunan Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi'ne konuk oldu. Maçtan takımımız 65-79 galip ayrıldı.

Maça Fenerbahçe, Melike Bakırcıoğlu ve Nevriye Yılmaz'ın basketelri ile başlarken Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi ise Jocelyn Penn ve Marie Norman ile skor üretti. Maçın 5. dakikasını 14-17 konuk takım önde geçti. Sutton Brown ve Esmeral Tunçluer ile etkili olan takımımız ilk periyodu da 20-24 önde tamamladı.

İkinci periyoda ev sahibi takım Jocelyn Penn'in, Fenerbahçe de Nevin Nevlin'in basketi ile başladı. Özellikle rakip potada Keila Tenay Beachem ile etkili olan Balıkesir temsilcisi, oyunun bu bölümünde Nevriye Yılmaz'ı durdurmakta zorlandı ve ilk yarıyı Fenerbahçe 35-40 önde tamamladı.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf takımımız oldu. Katherine May Smith ile üst üste basketler bulan İstanbul temsilcisi 9-2'lik bir seri yakalayarak farkı açtı ve 25. dakikayı 37-49 üstün geçti. 3 sayı çizgisinin gerisinden Katherine May Smith, pota altından da Nevriye Yılmaz ikilisi ile skor üretmeye devam eden konuk takım son periyoda 51-62 önde girdi.

Final periyoduna iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. farkı eritmeye çalışan Bahçeşehir Burhaniye Belediyesi, Reshea Bristol ile etkili olurken, İstanbul temsilcisi potasında gördüğü basketlere Sutton Brown ile cevap verdi. Son 5 dakikasına 60-68 önde girdiği maçtan Fenerbahçe üstünlüğünü koruyarak 65-79 galip ayrıldı.

SALON: Burhaniye Spor Salonu

HAKEMLER: Serkan Sert-Mehmet Fatih Ertürkmen

BAHÇEŞEHİR BURHANİYE BELEDİYE (65): Ceren Zeytingöz 5 (1 ribaund, 1 asist), Selvin Türkmen, Zeynep Tamyüksel (1 ribaund), Reshea Bristol 13 (5 ribaund, 4 asist), Tuğçe Canbaz 8 (4 ribaund, 2 asist), Tülay Hızal (2 ribaund, 2 asist), Keila Tenay Beachem 14 (7 ribaund, 1 asist), Marie Norman 14 (3 ribaund, 2 asist), Jocelyn Penn 11 (6 ribaund, 2 asist)

FENERBAHÇE (79): Esmeral Tunçluer 9 (3 ribaund, 5 asist), Birsel Vardarlı 5 (5 ribaund, 4 asist), Begüm Dalgalar 3, Nevriye Yılmaz 16 (6 ribaund, 1 asist), Sutton Brown 20 (13 ribaund, 1 asist), Melike Bakırcıoğlu 3 (2 ribaund, 2 asist), Nevin Nevlin 8 (8 ribaund) Katherine May Smith 15 (3 ribaund, 3 asist).


1. PERİYOT:20-24
2. PERİYOT:15-16
3. PERİYOT:16-22
4. PERİYOT:14-17


-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2009 Saat 23:23
Fenerbahçe 87-83 Lotos PKO BP Gydina
27 Ocak 2009 Salı
 

Bayanlar Euroleague'de Fenerbahçemiz, Polonya temsilcisi Lotos PKO BP Gydina'yı 87-83'lük skorla mağlup ederek seride durumu 1-0'a getirdi. Serinin ikinci maçı, 30 Ocak Cuma günü Polonya'da oynanacak.
Oyuna iyi başlayan Fenerbahçemiz, özellikle pota altından Nevriye Yılmaz ile sayılar buldu. İlk dakikayı 4-0 önde geçen takımımız karşısında konuk takım ilk sayısını, Katsiaryna Snytsina ile kaydetti. Pota altını iyi kullanan temsilcimiz, Tammy Sutton-Brown ve Katie Smith'in sayılarıyla 4. dakikada skoru 8-4 yaptı. Hücumda Snytsina ile etkili olan Lotos PKO BP Gydina, Ivana Matovis'in de skora katkı sağlamasıyla 6. dakikada 12-13 öne geçti. Nevriye Yılmaz'ın serbest atışları ve Katie Smith'in de turnikesiyle toparlanan Fenerbahçemiz, ilk çeyreği de 25-18 üstünlükle tamamladı. Caferağa Spor Salonundaki maçı yönetim kurulu üyelerimiz Turan Şahin ile Semih Özsoy izledi. Devre arasında İstanbul Liselerarası şampiyonu olan Fenerbahçe Koleji sporcularına Turhan Şahin ve Kolej müdürümüz Arif Kırkıç hediye ve kupalarını verdi. İkinci çeyreğin ilk hücumunda takımımız, Tammy Sutton-Brown ile serbest atış çizgisinden basketler buldu. Pota altını iyi kullanan Fenerbahçemiz, savunmada da başarılı bir performans sergiledi. Tamika Catchings'in üç sayılık basketi ve pota altı tipiyle hücumdaki tutukluğunu üzerinden atan konuk ekip, Emilija Podrug'un da turnikesiyle farkı 6.sayıya indirdi (35-29). Mola alan Fenerbahçemiz, Nalan Ramazanoğlu ile serbest atıştan skor buldu. Alana Beard ve Tamika Catchings ile hücumda etkili olan Lotos PKO BP Gydina karşısında takımımız, kontrolü elinden bırakmadı ve 17.dakikada da durumu 42-36 yaptı. Son bölümde farkı eriten rakibi karşısında Fenerbahçe, devreye 47-42 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk hücumunda Natalia Marchanka ile üç sayılık basket bulan Lotos PKO BP Gydina, farkı da 2 sayıya indirdi (47-45). Katie Smith'in turnike basketiyle ikinci yarıdaki ilk sayılarını kaydeden Fenerbahçe, buna karşın savunmada sıkıntı yaşadı. Topu pota altına indirdiği bölümlerde skor sıkıntısı yaşamayan takımımız, Tamika Catchings'i durdurmakta zorlanınca, Polonya ekibi 24.dakikada 53-55 öne geçti. Mola alan takımımız, aranın ardından Katie Smith ile orta mesafeden basket kaydetti ve skoru da eşitledi (55-55). Hücumda iki takımın da skor bulmakta zorlandığı bölümde Lotos PKO BP Gydina, özellikle savunmada çok sert bir oyun sergiledi. Fenerbahçe ise değişmeli alan savunması uygularken, periyodun son dakikasına da 61-60 önde girdi. Tamika Catchings'in serbest atışlarına Birsel Vardarlı ile karşılık veren Fenerbahçe, dördüncü çeyreğe de 63-62 üstünlükle girdi.

Mücadelenin final periyoduna Fenerbahçe hücumda tutuk başlamasına karşın, savunmadaki direncini sürdürdü. Emilia Podrug'un turnike basketiyle 63-64 öne geçen Lotos PKO BP Gydina karşısında takımımız, Nevlin ve Birsel ikilisiyle skoru 68-64 yaptı. Mola alan ve savunmasını sertleştiren Fenerbahçe, hücumda istediği skoru bulamayınca, farkı da açamadı. Alana Beard ve Natalia Marchanka ikilisiyle üçer sayılık basketler bulan Polonya ekibi, 35.dakikada da skoru eşitledi (70-70). Tammy Sutton-Brown ve Katie Smith ile hücumdaki suskunluğunu bozan takımımız, bir dakika sonra 73-72 öne geçti. Mola alan Fenerbahçe, son dakika içerisinde Katie Smith'in sayılarıyla 77-74 öne geçti. Leciejewska'nın top kaybı sonrası Birsel Vardarlı ile iki serbest atışı değerlendiremeyen takımımız, Matovic'in üç sayılık atışına engel olamadı ve normal süre 77-77 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma bölümüne iyi savunmayla başlayan Fenerbahçe, rakibini top kaybına zorlarken, Katie Smith'in basketiyle skoru 79-77'ye getirdi. Ivana Matovic'in turnike basketiyle uzatma bölümündeki ilk sayılarını bulan Lotos PKO BP Gydina, 3.dakikada skoru 80-83'e getirdi. Matovic'in devreye girmesi üzerine mola alan Fenerbahçe, ilk hücumu Nevriye Yılmaz ile değerlendiremedi. Nalan Ramazanoğlu'nun iki kritik sayısıyla skor bulan bayanlarımız, 84-83 ile yeniden öne geçti. Fenerbahçemiz, son bölümde Birsel Vardarlı'nın serbest atışları ve yaptığı savunma gayretiyle, salondan 87-83 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (87): Esmeral Tunçluer 4 (2 asist), Birsel Vardarlı 11 (4 ribaund- 9 asist), Nalan Ramazanoğlu 7, Nevriye Yılmaz 19 (10 ribaund- 3 asist), Melike Bakırcıoğlu (5 ribaund- 1 asist), Sutton Brown 12 (4 ribaund- 1 asist), Nevin Nevlin 6 (5 ribaund), Katie Smith 28 (5 ribaund- 3 asist)

LOTOS PKO BP GYDİNA (83): Natalia Marchanka 14 (5 asist), Paulina Pawlak, Katsiaryna Snytsina 6 (3 asist), Emilija Podrug 8 (3 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 22 (3 ribaund), Magdalena Leciejewska (2 ribaund), Alana Beard 9 , Tamika Catchings 24 (8 ribaund)

1. PERİYOT: 25-18
2. PERİYOT: 22-24
3. PERİYOT: 16-20
4. PERİYOT: 14-15

UZATMA : 10- 6

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar


































-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2009 Saat 22:00
Fenerbahçemiz Euroleague’de çeyrek finalde
04 Şubat 2009 Çarşamba
 
 

Bayanlar Euroleague'de mücadele eden Fenerbahçemiz, Polonya temsilcisi Lotos PKO BP Gydina'yı uzatma sonunda 79-76'lık skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

İki takımında kontrollü başladığı mücadelede ilk basketi temsilcimiz Fenerbahçe, Tammy Sutton Brown ile pota altından buldu. Tamika Catchings ile maçtaki ilk sayılarını bulan rakibi karşısında Sarı Lacivertliler, 2.dakikayı Birsel Vardarlı'nın serbest atışlarıyla 4-3 önde geçti. Hücumda Katie Smith'in turnikesine Catchings'in üç sayılık basketiyle karşılık veren Lotos, 4.dakikada durumu 6-9 yaptı. Ön alanda Smith'e baskılı savunma yapan konuk takım karşısında Fenerbahçe, hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşadı. Hücumdaki suskunluğunu Nevriye Yılmaz'ın serbest atıştan bulduğu tek basket ile bozan takımımız, 8.dakikaya da 9-13 geride girdi. Savunmasını sertleştiren ve Sutton-Brown ile Nevriye Yılmaz ikilisiyle etkili olan takımımız, durumu da 13-13'e getirdi. İlk çeyrek, son hücumda Nevriye'nin basketi sonrası 15-15 eşitlikle tamamlandı.

Mücadelenin ikinci çeyreğine konuk takım Lotos, Tamika Catchings'in üç sayılık basketiyle başladı ve durumu da 15-18'e getirdi. Nevriye Yılmaz'ın pota altı tipiyle ikinci çeyrekteki ilk sayılarını bulan takımımız, Alana Beard ve Magdalena Leciejewska'nın basketine engel olamayınca, konuk takım 13.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (17-24). Pota altını sertleştiren rakibine karşı Tammy Sutton-Brown ile iki basket birden bulan Fenerbahçe, durumu da 21-26 yaptı. Alan savunmasına karşı Matovic'in asistinde Alana Beard ve sonraki hücumda da Tamika Catchings ile üçer sayılık basketler bulan Lotos, farkı da 11 sayıya çıkarttı (21-32). Pota altına Sutton-Brown'ın sayılarıyla rakibinin serisine son veren takımımız, skoru da 25-32 yaptı. Mola alan konuk takım karşısında aranın ardından da pota altında Sutton-Brown ve Nevriye ikilisini iyi kullanmayı sürdüren temsilcimiz boyalı alanda da rakibine büyük üstünlük sağladı. Son dakika içerisinde alan savunmasına dönen takımımız karşısında Lotos, Natalia Marchanka ile üç sayılık basket buldu ve devreye de 34-39 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe iki takımda hücumda tutuk başlarken, konuk ekip Tamika Catchings ile bulduğu turnike basketle durumu 34-41 yaptı. Pota altında Tammy Sutton-Brown'ı çok iyi kullanan temsilcimiz, boyalı alandaki etkili savunmasıyla da rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Hücumdaki suskunluğunu Alana Beard ve Tamika Catchings ikilisinin sayılarıyla bozan Lotos karşısında Fenerbahçe, Nalan Ramazanoğlu ile basket buldu. Mola alan konuk takım karşısında ilk hücumu Nevin Nevlin ile iyi değerlendiren takımımız, Nevriye Yılmaz'ın orta mesafe basketiyle de skoru eşitledi (44-44). Son dakika içerisinde Birsel Vardarlı ile serbest atışardan bir isabet bulan Fenerbahçe, skoru 45-44 yapmasına karşın, konuk takım periyodu, Alana Beard'ün sayılarıyla 45-46 öde tamamladı.
Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine takımımız Fenerbahçe iyi başladı ve Nevin Nevlin'in üç sayılık basketiyle skoru 48-46 yaptı. Ivana Matovic'in serbest atışlarıyla periyotaki ilk sayılarını bulan rakibi karşısında takımımız özellikle savunmada diri bir görüntü çizdi. Boyalı alanda Sutton-Brown'ı kullanmaya çalışan temsilcimiz, Esmeral Tunçluer'in üç sayılık basketiyle farkı 4 sayıya çıkarttı (54-50). Ancak konuk takım, Catchings ve Snysina ikilisinin sayılarıyla yakaladığı 6-0'lık seriyle durumu 54-55 yaptı. Mola alan temsilcimiz, savunmada Katsiaryna Snytsina ve Ivana Matovic'in basketlerine Birsel Vardarlı ve Tammy Sutton-Brown ile karşılık verdi. Alana Beard'ün basketiyle son dakikaya 60-63 geride giren Fenerbahçe, Sutton-Brown'ın top kaybı sonrası hücum şansını da kullanamadı. Ancak etkili savunmasıyla rakibinin de skor bulmasına engel olan takımımız, Esmeral Tunçluer'in üç sayılık basketiyle bitime 14 saniye kala skoru eşitledi (63-63). Lotos molasının ardından konuk takım hücumu değerlendiremezken, normal süre 63-63 eşitlikle tamamlandı.

Tammy Sutton Brown ve Ivana Matovic'in karşılıklı basketleriyle başlayan dördüncü çeyrekte Sarı Lacivertliler, Nevriye Yılmaz'ın pota altı basketiyle skoru 67-65'e getirdi. Özellikle Matovic'i boyalı alanda iyi savunan takımımız, hücumlarda da Nevriye ve Birsel'i iyi kullandı. Uzatma dakikalarının tamamlanmasına 1.5 dakika kala Birsel Vardarlı'nın basketine Catchings ile karşılık veren Lotos, farkı da 1 sayıya indirdi (73-72). Birsel Vardarlı ve Katie Smith'in kritik serbest atışları sonrası iyi savunma yapan Fenerbahçe, karşılaşmadan da 79-76 galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

SALON: Caferağa Spor Salonu

FENERBAHÇE (79): Esmeral Tunçluer 6 (2 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 13 (3 ribaund- 5 asist), Nalan Ramazanoğlu 4, Nevriye Yılmaz 17 (9 ribaund- 2 asist), Melike Bakırcıoğlu, Sutton Brown 28 (11 ribaund- 1 asist), Nevin Nevlin 5 (6 ribaund), Katie Smith 6 (4 ribaund- 3 asist)

LOTOS PKO BP GYDİNA (76): Natalia Marchanka 3 (3 ribaund- 6 asist), Paulina Pawlak, Katsiaryna Snytsina 9 (2 asist), Ivana Matovic 12 (2 ribaund), Magdalena Leciejewska 4 (2 ribaund- 4 asist), Alana Beard 22, Tamika Catchings 26 (8 ribaund)

1. PERİYOT: 15-15
2. PERİYOT: 19-24
3. PERİYOT: 11- 7
4. PERİYOT: 18-17
UZATMA: 16-13

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar






























 


-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2009 Saat 19:33
Fenerbahçemiz UMMC Ekaterinburg ile eşleşti
05 Şubat 2009 Perşembe
 
 

Euroleague'de çeyrek finale yükselen Fenerbahçemiz, bu turda Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımıyla eşleşti.

Eski oyuncumuz Cappie Pondexter'ın da forma giydiği takım seride saha avantajını da elinde bulunduruyor. Takımımız Rus rakibiyle çeyrek finaldeki ilk maçını 17 Şubat Salı günü deplasmanda yapacak. İki ekip arasında turun 2. maçı, 20 Şubat Cuma günü İstanbul'da oynanacak.

Çeyrek final turunda gerekirse 3. maç, 25 Şubat Çarşamba günü yine Rusya'da yapılacak.



-------------


Mesajı Yazan: 4r3s
Mesaj Tarihi: 09 Şubat 2009 Saat 21:49

NEVRİYE ALL-STAR'DA!..

http://www.sporx.com/images/16/46/5934_B_nevriye001.jpg

Bu yıl 8 Mart Pazar günü Fransa'nın başkenti
Paris'te düzenlenecek olan Bayanlar Euroleague All-Star kadrosunda milli basketbolcu Nevriye Yılmaz da yer alacak.

Her yıl tüm dünyadaki basketbol sevrelerin oylarıyla seçilen, Bayanlar Euroleague All-Star kadroları açıklanırken, milli oyuncu Nevriye Yılmaz da, gerçekleştirilen oylama sonunda 3. kez All-Star kadrosuna seçildi.

FIBA'nın resmi internet sitesi fibaeurope.com adresinden gerçekleştirilen oylama sonunda All-Star Avrupa Karması'na Milli oyuncumuz Nevriye Yılmaz ile birlikte, Ann Wauters, Angieszka Bibrzycka, Ann Vajda, Celine Dumerc, Shay Doron, Maria Stepanova, Anastasia Veremenko, Evanthia Maltsi, Jelena Milovanovic, Rebekka Hammon, Geraldine Robert ve Catherine Melaine seçildiler.

Bu arada Bayanlar Basketbol Birinci Ligi'nde Beşiktaş Cola Turca forması giyen Shay Doron Avrupa Karması'nın ilk 5'ine seçilme başarısı gösterdi. Yine Beşiktaş Cola Turca forması giyen Laura Ashley Harper ise Dünya Karması'nda yedekler arasında All-Star'a seçildi.

Bayanlar All Star organizasyonu çerçevesinde gerçekleşecek 3 Sayı Yarışması'na Laura Jackson, Agnieszka Bibrzycka, Celine Dumerc, Evanthia Maltsi, Diana Taurasi ve Sheana Mosch katılacak.

Dünya Karması'nın oyuncu kadrosu;
Koçlar: Laszlo Ratgeber (Spartak M.R. Vidnoje) - Lubor Blazek (ZVVZ USK Prague)
İlk 5:
Alessandra Santos-Bourges Basket-Pivot
Lauren Jackson-Spartak-Forvet
Candice Dupree-Wisla Can-Pack-Forvet
Diana Taurasi-Spartak-Guard
Dominique Canty-Wisla Can-Pack-Guard

Yedekler:
Mudju Ngoyisa-Union Hainaut-Pivot/Forvet
Laura Ashley Harper-Beşiktaş Cola Turka-Pivot
Crystal Langhorne-TEO Vilnius-Pivot
Tamika Whitmore-Gambrinus-Forvet
Lindsay Whalen-ZVVZ USK Prague-Guard
Alana Beard-LOTOS PKO BP-Guard
Sheana Mosch-Lattes Montpellier-Guard

Avrupa Karması'nın oyuncu kadrosu;
Koçlar: Pierre Vincent (Bourges) - Gundars Vetra (UMMC Ekaterinburg)
İlk 5:
Ann Wauters-CSKA Moskova-Pivot
Agnieszka Bibrzycka-UMMC Ekaterinburg-Forvet
Anna Vajda-MiZo Pecs 2010-Forvet
Celine Dumerc-Bourges Basket-Guard
Shay Doron-Beşiktaş Cola Turka-Guard

Yedekler
Maria Stepanova-UMMC Ekaterinburg-Pivot
Nevriye Yılmaz-Fenerbahçe-Pivot
Anastasiya Veremeenko Nadezhda-Pivot
Evanthia Maltsi-ZVVZ USK Prag-Forvet
Jelena Milovanovic-MKB Euroleasing-Forvet
Rebekka Hammon-CSKA Moskova-Guard
Geraldine Robert-ESB Lille Metropole-Forvet
Catherine Melaine-Bourges Basket-Guard



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 14 Şubat 2009 Saat 19:25
Fenerbahçe 82 – 55 Galatasaray
14 Şubat 2009 Cumartesi
 

TBBL'de 16. haftanın derbi müsabakasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı 82-55 mağlup etti.
İki takımın karşılıklı kaydettiği sayılarla başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında etkili olan taraf Galatasaray'dı. Farkın artmasının ardından Nicole Powell ile sayılar üreten Fenerbahçe skoru 7-9'a taşıdı. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar kaydederken Galatasaray skor farkını koruyarak ilk çeyreğin son 3 dakikasına 9-15 önde girdi. Nevriye Yılmaz ve Sutton Brown ikilisinin pota altı organizasyonları ile sayılar bulan Fenerbahçe ilk periyodun son dakikasına girilirken skoru eşitledi (15-15) Son dakika içinde iki takım da sayı üretemezken ilk periyot 15-15'lik eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğine Fenerbahçe Tamara Sutton Brown'un basketiyle başladı ve 17-15 öne geçti. İki ezeli rakip potça altında uyguladıkları organizasyonlarla karşılıklı sayılar kaydederken takımımız Fenerbahçe Matee Avajon'un 3 sayılık basketiyle 22-19 öne geçti. Bu üç sayılık basketin ardından sert bir savunma uygulamaya başlayan takımımız, rakibini 19 sayıda tutarken ilk yarının son 5 dakikasına 29-19 önde girdi. Fenerbahçe'nin sert savunmasını dış şutlarla aşmaya çalışan Galatasaray ise sayı üretmekte zorlanırken Fenerbahçe ilk yarının son 2 dakikasına girilirken farkı daha da arttırdı ve 36-23 öne geçti. İlk yarının kalan dakikalarında üstünlüğünü korumasını bilen Fenerbahçe, soyunma odasına da 39-27 önde gitti.

Şaziye Karslı'nın iki sayılık basketiyle Galatasaray ikinci yarıya start verirken, Fenerbahçe ezeli rakibine karşılık vermekte gecikmedi ve Nevriye Yılmaz ile 41-29 öne geçti. Bu dakikadan sonra rakibini uzun süre 29 sayıda tutmayı başaran Fenerbahçe, Matee Avajon'un etkili oyunu ile sayılar bulmaya devam etti ve skoru 48-29'a getirdi. Fenerbahçe potasında sayı bulmakta zorlanan Galatasaray, Işıl Alben ve Keisha Brown ile dış atışlarla sayılar üretmeye başladı ancak Fenerbahçe de rakibine karşılık verince 3. çeyreğin son üç dakikasına Fenerbahçe'nin 57-37'lik üstünlüğü ile girildi. Bu dakikadan sonra Galatasaray, dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışsa da Fenerbahçe oluşan farkı korumasını bildi ve final periyoduna 62-44 önde girdi.

Final çeyreğinin hemen başında Matee Avajon'un basketiyle farkı yeniden 20 sayıya çıkaran Fenerbahçe (64-44) Nevriye Yılmaz ve Tamara Sutton Brown'un sayılarıyla da 68-44 öne geçti. Takımımızin etkili oyunu karşısında bir türlü istediği oyunu ortaya koyamayan Galatasaray, hem pota altından hem de dış atışlardan sayılar üretse de bunlar farkı eritmeye yetmedi ve Fenerbahçe karşılaşmanın son 5 dakikasına 70-54 önde girdi. Karşılıklı satılan sayılarla 20 sayılık skor farkı korunurken, Fenerbahçe maçın son saniyelerine kadar sürdürdüğü üstünlük ile karşılaşmayı 82 – 55 kazandı.

Fenerbahçemizin Galatasaray ile oynadığı karşılaşmayı yönetim kurulu üyelerimiz de izledi.

HAKEMLER: Engin Kenerman, Semih Ural

FENERBAHÇE (82) : Esmeral Tunçluer 4 (2 ribaund, 1 asist), Birsel Vardarlı 6 (3 ribaund, 9 asist),Nicole Powell 10 (4 ribaund, 2 asist), Nevriye Yılmaz 20 (8 ribaund, 3 asist), Matee Avajon 19 (1 ribaund, 2 asist), Sutton Brown 12 (7 ribaund, 2 asist), Nevin Nevlin 11 (5 ribaund, 1 asist)

GALATASARAY (55) Tuğba Palazoğlu 3, Keisha Brown 5 ( 1 ribaund), Şaziye Karslı 2 (1 ribaund), Işıl Alben 12 (7 ribaund, 4 asist), Yasemin Horosan 4 (3 ribaund,1 asist), Marina Kress 5 (6 ribaund), Seimone Augustus 20 (4 ribaund, 1 asist), Sophia Young 4 (2 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 15-15
2.PERİYOT: 24-12
3.PERİYOT: 23-17
4.PERİYOT: 20-11

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar




























-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 15 Şubat 2009 Saat 19:01
Katie NBA All-Star’da
15 Şubat 2009 Pazar
 

NBA All-Star organizasyonun geleneksel yarışmalarından olan Shooting Stars'da bu sezon Detroit gülen taraf oldu.
Bir NBA oyuncusu, bir emekli NBA oyuncusu ve bir WNBA oyuncusundan oluşan takımların, sahanın altı farklı yerinden attıkları şutu en kısa sürede basket yapmanın amaçlandığı yarışmayı Detroit adına katılan Arron Afflalo, Bill Laimbeer ve Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın oyuncusu Katie Smith üçlüsü kazandı.



-------------


Mesajı Yazan: 4r3s
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2009 Saat 21:41

Derbi F.Bahçe'nin: 82-72

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 82-72 galip bitirdi.

Fenerbahçe'de Matee Ajavon 19 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Tamara Sutton-Brown 14 sayı 9 ribaund ve Nicole Powell 16 sayı 5 ribaund üretti. Galatasaray da ise Sophie Yvonne 21 sayı 12 ribaund ile double double yaparken, karşılaşmanın da en fazla sayı üreten basketbolcusu oldu. Augustus da 16 sayı 5 ribaund ile maçı noktaladı.

Normal sezonda yapılan her iki maçı da kazanan son 3 yılın lig şampiyonu Fenerbahçe, bu sezon FIBA Avrupa Kupası'nı müzesine götüren Galatasaray önünde 2-0'a getirdi.

Galatasaray, deplasmanda ilk periyodu 23-13 önde tamamladı. İlk bölümde sarı kırmızılılarda Augustus 7, Spohia Yvonne 10 sayı üretirken; Fenerbahçe de ise Nevriye 6 ve Esmeral 4 sayı atabildi. İkinci çeyrekte, özellikle son dakikada Ajavon ile arka arkaya iki üçlük üreten Fenerbahçe aradaki farkı biraz olsun eritti ve ilk yarı 42-37 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü periyoda hızlı başlayan Fenerbahçe, Powell ve Ajavon ile sayılar buldu ve son çeyreğe 63-54 önde girdi. Son çeyrekte ise Powell ve Ajavon ile bulduğu basketlerle arayı açan sarı lacivertliler maçı 82-72 galip tamamladı.

Toplamda 3 galibiyete ulaşacak takımın finale çıkacağı serinin ikinci maçı 25 Nisan Cumartesi günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak. Bu iki maç sonrasında tur atlayan takım belli olmazsa, serideki üçüncü maç 27 Nisan Pazartesi günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda, dördüncü maç ise 30 Nisan Perşembe günü Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapılacak.



-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2009 Saat 22:56
Fenerbahçemiz Finalde
27 Nisan 2009 Pazartesi
 
 

TBBL play-off yarı final üçüncü maçında Fenerbahçemiz, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Galatasaray'ı 64-68'lik skorla mağlup ederek seride durumu 3-1'e getirdi ve adını finale yazdırdı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçemiz, pota altından Tammy Sutton Brown ve serbest atış çizgisinden de Nevriye Yılmaz ile tek sayı buldu. Sophia Young'ın basket faulü ile üç sayı birden bulan Galatasaray, maçtaki ilk sayılarını kaydederken, skorda da dengeyi yakaladı (3-3). Marina Kress, Işıl Alben ve Semione Augustus üçlüsüyle hücumları iyi değerlendiren Sarı Kırmızılılar, 4.dakikada durumu 9-5'e getirdi. Birsel Vardarlı'nın asistinde Nevriye Yılmaz ile boyalı alanı iyi kullanan takımımız, Matee Ajavon'un da tunikesiyle 4-0'lık bir seri yakalayarak skoru eşitledi (9-9). Işıl Alben, Kara Braxton ve Semione Augustus ile hücumları değerlendiren Galatasaray, buna karşın savunmada istediklerini yapamadı. Son dakikaya 23-18 önde giren Sarı Kırmızılılar, ilk çeyreği de 25-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda Fenerbahçe, Matee Ajavon ile basket buldu. Kara Braxton ve Sophia Young ikilisiyle boyalı alanı iyi kullanan Sarı Kırmızılılar, Işıl Alben'in de üç sayılık basketiyle 7-0'lık bir seri yakaladı ve farkı da 12.dakikada 10 sayıya çıkarttı (32-22). Mola alarak rakibinin hızını kesen Fenerbahçe, Matee Ajavon'un hücum ribaundundan bulduğu basketle rakibinin serisine son verdi. Skor bulmakta zorlanan takımımız, savunmada da özellikle Young'ın orta mesafeden bulduğu basketlere engel olamayınca, 14.dakikada durum 36-24'e getirdi. Birkez daha mola alan konuk takım, Ajavon'un hücum ribaundlarındaki etkinliğiyle skorda tutunmaya çalıştı. Işıl Alben'in sakatlanarak kenara geldiği bölümde Tuğba Palazoğlu oyuna dahil oldu. Alan savunmasına dönen Fenerbahçe, Nicole Powell'ın üç sayılık basketiyle 18.dakikada farkı 6 sayıya indirdi (38-31). Marina Kress'in pota altı tipi ve Semione Augustus'un da hızlı hücumdan bulduğu turnike basketle ev sahibi takım durumu 42-31 yaptı. Galatsaray, devre sonunda da soyunma odasına 42-35 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğin ilk hücumunda Sophia Young, kendisine yapılan faul nedeniyle serbest atış çizgisine gitti ve bir isabet kaydetti. Karşılıklı isabetsiz atışlar sonrasında Fenerbahçe, Nevin Nevlin ile ikinci yarıdaki ilk sayılarını buldu. Semione Augustus'un turnikesine Esmeral Tunçluer ve Matee Ajavon'un üçer sayılık basketleriyle karşılık veren takımımız, 25.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (46-43). Mola alan Galatasaray, Semione Augustus ile dışarıdan ve Kara Braxton ile de pota altından basketler buldu. Esmeral Tunçluer'in asistini iyi değerlendiren Katie Smith, üç sayı isabeti kaydederken, Matee Ajavon ise 28.dakikada durumu 51-50 yaptı. Galatasaray, dördüncü çeyreğe de 55-52 önde giren taraf oldu.

Mücadelenin final periyodunda Fenerbahçe, Katie Smith ile bulduğu üç sayı isabetiyle skoru eşitledi (55-55). Alan savunmasına dönen Sarı Lacivertliler, buna karşın boyalı alanda Sophia Young'ın sayılarına engel olamadı. Hücumda Yasemin Horasan'ın isabetsiz şutu sonrası topu iyi kullanan takımımız, Katie Smith ile 34.dakikada 57-58 öne geçti. Temponun düştüğü bölümlerde iki takımda skor bulmakta zorlanırken, Fenerbahçe özellikle Matee Ajavon ile Nicole Powell'ın sayılarıyla farkı 4 sayıya çıkarttı (59-63). Mola alan Galatasaray, baskılı savunma karşısında Semione Augustus ile basketler bularak bitime 3 dakika kala skorda bir kez daha eşitliği yakaladı (63-63). Augustus'un serbest atış çizgisinden bir isabet bulması sonrası Kaite Smith, kendisine yapılan faulleri sayıya çevirince, son dakikaya da 64-65 önde giren taraf oldu. Esra'nın isabetsiz üç sayı denemesi sonrası hücum ribaundunu alan Braxton, topu Augustus'a kazandırdı. Ancak ABD'li oyuncu turnikede isabet bulamayınca, Katie Smith, kendisine yapılan faulden doğan serbest atışları değerlendirerek skoru 64-67 yaptı. Rakibinin üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulamaması sonrası Nevriye Yılmaz ile taktik faullerden bir isabet çıkartan Fenerbahçe, bitime 6 saniye kala durumu 64-68'e getirdi. Sarı Lacivertliler, karşılaşmadan 64-68 galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

GALATASARAY: Tuğba Palazoğlu (2 ribaund- 1 asist), Şaziye Karslı (1 asist), Işıl Alben 13 (4 ribaund- 4 asist), Kara Braxton 9 (7 ribaund- 2 asist), Yasemin Horasan (1 ribaund), Marina Kress 5 (3 ribaund), Seimone Augustus 21 (5 ribaund- 2 asist), Sophia Young 16 (11 ribaund- 3 asist), Esra Şencebe (4 ribaund- 1 asist)

FENERBAHÇE: Esmeral Tunçluer 5 (3 ribaund- 6 asist), Birsel Vardarlı 2 (4 ribaund- 4 asist), Nicole Powell 5 (5 ribaund- 1 asist), Nevriye Yılmaz 10 (11 ribaund), Matee Ajavon 20 (6 ribaund- 1 asist), Tammy Sutton Brown 6 (4 ribaund), Nevin Nevlin 4 (3 ribaund), Katie Smith 16 (6 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 25-20
2.PERİYOT: 17-15
3.PERİYOT: 13-17
4.PERİYOT: 12-16

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
















-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2009 Saat 18:39
Fenerbahçe 87-61 Mersin Büyükşehir Belediyesi
03 Mayıs 2009 Pazar
 

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisinin ilk maçında Fenerbahçemiz, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 87-61 yenerek seride 1-0 öne geçti.
Caferağa Spor Salonu'nda, karşılıklı atışlarla dengeli başlayan mücadelenin ilk çeyreğinde Sutton-Brown, Smith, Nevriye ve Ajavon'un sayılarıyla etkili olarak üstünlüğü eline geçiren Fenerbahçe, 1. periyodu 22-12 önde tamamladı. İkinci periyoda iyi başlayarak üst üste sayılar bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında kısa süre içinde yeniden oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, 19. dakikada Smith'in basketiyle farkı 17 sayıya (44-27) taşıdı. Takımımız, Nevlin'in son saniyelerde kazandırdığı sayıyla devreyi 18 sayı farkla 48-30 önde kapattı. İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe, 3. çeyrekte rakibi karşısında farkı 30 sayının üzerine çıkardı. Özellikle Esmeral'in sayılarıyla etkili olduğu bu periyotta, 26. dakikada Ajavon'un basketiyle 67-35 öne geçerek 32 sayı farka ulaşan Takımımız 3. periyodu da 71-44 önde geçti. Son çeyrekte 36. dakikada Ajavon'un basketleriyle 33 sayılık farkı (86-53) yakalayan Fenerbahçe, karşılaşmadan da 87-61 kazandı. Play-off final serisinin ikinci maçı, 5 Mayıs Salı günü yine Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak ve maç  saat 19.30'da başlayacak. Toplamda 3 galibiyete ulaşan takım, 2008-09 sezonunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Salon: Caferağa
Hakemler: Zafer Yılmaz, Alper Altuğ Köselerli

Fenerbahçe: Birsel  7, Ajavon 12, Smith 17, Sutton-Brown 13, Nevriye 10, Powell 1, Esmeral 11, Nevlin 13, Nalan, Melike 3, Begüm, Tuğçe.

Mersin Büyükşehir Belediyesi: Lindsey  7, Aynur 6, Sariye 2, Mistie 6, Olympia 10, Tuğba 2, Aylin 9, Allie 2, Berrin 2, Makbule 12, Merve 3, Bircan.

1. Periyot: 22-12 (Fenerbahçe)
Devre: 48-30 (Fenerbahçe)
3. Periyot: 71-44 (Fenerbahçe)

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar














-------------


Mesajı Yazan: denizli1907
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2009 Saat 01:31
Fenerbahçemiz seriyi 2-0 yaptı
05 Mayıs 2009 Salı
 

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçemiz evinde konuk ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 102-62 mağlup etti. Bu sonuçla takımımız seride durumu 2-0 yaptı.

Maça Mersin Büyükşehir Belediyesi, Lindsey Harding'in basketiyle başlarken Fenerbahçe ise ilk sayısını Tammy Sutton-Brown ile elde etti. İlk dakikalarda iki takımda karşılıklı basketlerle birbirlerine cevap verirken üçüncü dakika 8-5 takımımızın üstünlüğü ile geçildi. Rakibi karşısında oyunu bırakmayan Mersin temsilcisi bulduğu sayılarla periyotta son 6 dakikaya girilirken rakibi ile arasındaki farkı 1 sayıya kadar indirdi ve skor 10-9 oldu. Fenerbahçe ise bu baskete Matee Ajavon ile cevap verdi. Son 2 dakika 30 saniyeye girilirken ise Mersin Büyükşehir Belediyesi, Alex Quigly'nin 3 sayılık basketiyle farkı 2 sayıya indirmeyi başardı (14-12). Bu sayıdan sonra ise arka arkaya bulduğu sayılarla rakibine hemen karılık veren Fenerbahçe farkı açtı ve ilk periyodu 21-15 önde tamamladı.

İkinci periyoda etkili başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Takımımız Esmeral, Nevin Nevlin ve Nevriye Yılmaz'ın basketleriyle skoru 26-15'e getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise ilk sayısını Mistie Williams ile buldu. Rakibi karşısında skor üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip son 7 dakikaya ise 31-19 önde girdi. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren Fenerbahçemiz, üst üste bulduğu sayılarla rakibi ile arasındaki farkı açtı. Rakibine karşılık veremeyen Mersin temsilcisi, savunmada da etkili olamayınca Fenerbahçe farkı 28 sayıya kadar çıkardı ve skor 47-19 oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi uzun süren suskunluğunu ise Lindsey Harding ile bozdu (47-21). Farkı üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçe ilk yarıyı da 51-26 önde kapadı.

İkinci devreye iki takımda oyuncu değişiklikleri ile başladı. Bu periyottaki ilk basket Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Sariye Gökçe ile gelirken yine bu oyuncunun basketiyle skor 51-30 oldu. Fenerbahçe ise rakibine Birsel Vardarlı ile cevap verdi. İkinci yarıda etkili bir oyun sergileyen Mersin temsilcisi arka arkaya basketlerle rakibi ile arasındaki farkı kapatırken skoru da 57-41'e getirmeyi başardı. Taraftarının da desteği ile toparlanan takımımız bu sayılara karşılık vermekte gecikmedi ve farkı yeniden açtı (68-48). Sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe final periyoduna ise 74-50 üstün girdi.

Final periyoduna iki takımda karşılıklı basketlerle başladı. Ajavon ile etkili olan Fenerbahçe bulduğu sayılarla skoru 83-52'ye getirdi. Nevin Nevlin ve Smith ile sayılar bulmaya devam eden ev sahibi ekip son 6 dakika 30 saniyeye ise 89-52 önde girdi. Yaptığı sert savunma ile rakibi ile arasındaki farkı koruyan takımımız son 5 dakikaya ise 97-56 önde girdi. Son 3 dakikaya girilirken ise konuk ekip Aynur Metin ile skoru 100-60 yaptı. Skor üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçe maçtan ise 102-62 galip ayrıldı.

Fenerbahçemizin maçını Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu, Tahir Perek ve yönetim kurulu üyelerimizden Semih Özsoy'da izledi.

SALON: Caferağa Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Özlem Yalman

FENERBAHÇE (102): Esmeral Tunçluer 7 (2 ribaund, 2 asist), Birsel Vardarlı 18 (7 ribaund, 8 asist), Yasemin Begüm Dalgalar 2 (1 ribaund), Nalan Ramazanoğlu 3 (1 ribaund), Nicole Powell 10 (2 ribaund), Nevriye Yılmaz 9 (1 ribaund, 2 asist), Matee Ajavon 10 (3 ribaund, 2 asist), Tammy Sutton-Brown 12 (6 ribaund, 1 asist), Tuğçe Murat 1 (2 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 2 (1 ribaund), Nevin Nevlin 11 (1 ribaund, 2 asist), Katie Smith 17 (1 ribaund, 1 asist),

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (62): Melike Tuğba Talaslıoğlu 2 (1 ribaund), Mistie Mccray Williams 19 (5 ribaund, 3 asist), Merve Aydın 2 (1 ribaund, 1 asist), Sariye Gökçe 4 (1 asist), Aylin Yıldızoğlu 2 (1 asist), Makbule Amachree 2 (3 ribaund, 2 asist), Alex Quilgy 5, Nazlı Bircan Gökdemir 3 (3 ribaund), Berrin Karabaş 2, Lindsey Hardin 16 (1 ribaund, 5 asist), Aynur Metin 3 (1 ribaund, 1 asist), Olympia Scott 2 (4 ribaund)

1.PERİYOT:21-15
2.PERİYOT:30-11
3.PERİYOT:23-24
4.PERİYOT:28-12

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar


















-------------


Mesajı Yazan: rad.dr.
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2009 Saat 10:04
Kocaeli B. B. Kağıtspor: 52 – 80 Fenerbahçe
22 Kasım 2009 Pazar
http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori.asp?ContentCategoryID=102 - Basketbol Bayan - Haberler kategorisindeki haberleri görüntüle
http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori2.asp?CategoryAnaID=34 - Tüm haber kategorilerini görüntüle

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) 5. haftada Fenerbahçemiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'u 80-52 yendi.

Kocaeli B. B. Kağıtspor: 52 – 80 Fenerbahçe

Salon: Atatürk

Hakemler: Sencer Yılmaz, Uygar Kurt, Semcem Demircan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor: Ceyda 18, Burcu 2, Asli 7, Meryem 7, Meriç 2, Seda 14, Tuğba 2, Tuğçe

Fenerbahçe: Melike, Ayşe, Birsel 3, Yasemin 5, Esmeray 11, Nicole 5, Nevriye 7, Matee 13, Devran 2, Penelope 14, Tamara 6, Nevin 14

1. Periyot: 13-27
Devre: 27-52
3. Periyot: 39-64



-------------
Ne ararsin Allah ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararim, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

N.T.


Mesajı Yazan: rad.dr.
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2009 Saat 02:32
Tarbes Gespe Biggore 70 – 83 Fenerbahçe
25 Kasım 2009 Çarşamba
http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori.asp?ContentCategoryID=102 - Basketbol Bayan - Haberler kategorisindeki haberleri görüntüle
http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori2.asp?CategoryAnaID=34 - Tüm haber kategorilerini görüntüle

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, FIBA Bayanlar Avrupa Ligi D grubundaki 5. maçında Fransız ekibi Tarbes Gespe Biggore takımını 83-70 mağlup etti. Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı, karşılaşmanın başından itibaren rakibi karşısında etkili bir oyun sergilerken, ilk çeyreği 21-13, devreyi de 44-30'luk üstünlükle tamamladı. Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan takımımız, 3. çeyreğin sonunda skoru 73-52'ye, sayı farkını da 21 sayıya çıkardı. Üstün oyununu son 10 dakikalık dilimde de sürdüren Fenerbahçemiz, mücadeleden 83-70'lik galibiyetle ayrıldı.

 

Bayan basketbol takımımızda Nevriye Yılmaz 24 sayı ile en skorer oyuncu olurken, Nicole Powell 14, Nevin ve Taylor 13'er sayıyla skora katkı sağladılar.

 

Fenerbahçemiz, bu galibiyetle 5. maçında 3. galibiyetine imza attı.



-------------
Ne ararsin Allah ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararim, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

N.T.


Mesajı Yazan: rad.dr.
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2009 Saat 18:48
Lotos Gydnia 63-69 Fenerbahçe
03 Aralık 2009 Perşembe
http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori.asp?ContentCategoryID=102 - Basketbol Bayan - Haberler kategorisindeki haberleri görüntüle
http://www.fenerbahce.org/fb2008/kategori2.asp?CategoryAnaID=34 - Tüm haber kategorilerini görüntüle

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız Bayanlar Euroleauge 6. Maçında deplasmanda Polonya temsilcisi Lotos Gydnia ile karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 69-63 galip ayrıldı.

Takımımız mücadeleye Birsel Vardarlı , Esmeral Tunçluer , Nıcole Powell , Nevriye Yılmaz , Sutton Brown beşiyle başladı.

Maçın oynandığı salonda yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle karşılaşma 45 dakika geç başlarken Fenerbahçemiz ilk periyodu 14 - 12 geride tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreği başa baş bir mücadeleye sahne olurken ilk yarı 32 - 32'lik eşitlikle sona erdi.

Takımımız 3. Çeyrekte pota altından sayılar bulurken final periyoduna  48 - 44 geride girdi.

Fenerbahçemiz son çeyrekteki etkili oyunuyla maçtan 69 - 63 galip ayrılmayı başardı.

Takımımızda Nevriye Yılmaz ve Sutton Brown 16, Penny Taylor da 11 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

LOTOS GDYNİA (63): Shameka Christon 8 (4 ribaund- 2 asist), Paulina Pawlak 5, Erin Phillips 9 (6 ribaund- 4 asist), Emilija Podrug 8 (2 ribaund), Ivana Matovic 21 (8 ribaund- 4 asist), Magdalena Leciejewska 4 (9 ribaund- 3 asist), Alana Beard 8 (1 ribaund)

FENERBAHÇE (69): Birsel Vardarlı 5 (2 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer 7 (2 ribaund- 1 asist), Nicole Powell 7 (5 ribaund- 2 asist), Nevriye Yılmaz 16 (6 ribaund- 6 asist), Penny Taylor 11 (4 ribaund- 3 asist), Tammy Sutton-Brown 16 (5 ribaund), Nevin Nevlin 7 (7 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 14-12
2.PERİYOT: 18-20
3.PERİYOT: 16-12
4.PERİYOT: 15-25



-------------
Ne ararsin Allah ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararim, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

N.T.


Mesajı Yazan: rad.dr.
Mesaj Tarihi: 10 Ocak 2010 Saat 20:05
Samsun Basketbol Kulübü 64 - 74 Fenerbahçe
09 Ocak 2010 Cumartesi

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde yenilgisiz lider Fenerbahçemiz, Samsun Basketbol engelini de geride bıraktı.

SAMSUN BASKETBOL KULÜBÜ: 64 - FENERBAHÇE: 74

Salon: Yaşar Doğu

Hakemler: Sencer Yılmaz, Ersin Karanfil, Semcem Demircan

Samsun Basketbol Kulübü: Cansu 7, Gülşah 18, Saynur, Hande, Gaither 10, Chaney 12, Alyoshkina 5, İlsu 6, Gardner 6

Fenerbahçe: Birsel 11, Esmeral 6, Powell 9, Nevriye 20, Ajavon 4, Taylor 12, Sutton 10, Nevin 2

1. Periyot: 23-20

Devre: 40-43 (Fenerbahçe lehine)

3. Periyot: 64-74



-------------
Ne ararsin Allah ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararim, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

N.T.


Mesajı Yazan: rad.dr.
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2010 Saat 00:06
Fenerbahçe 82-69 Tarbes Gespe Bigorre
20 Ocak 2010 Çarşamba

Bayanlar Euroleague (D) Grubu son hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz, Fransız ekibi Tarbes Gespe Bigorre'yi 82-69 mağlup etti. Son maçların ardından grubunu 17 puanla 2. sırada tamamlayan Fenerbahçemiz, Bayanlar Euroleague'de Play-Off Grubu'na yükseldi.

Pauline Jannault'ın basketleriyle karşılaşmaya hızlı başlayan Tarbes Gespe Bigorre karşısında Fenerbahçe Nevriye Yılmaz, Penny Taylor ve Nicole Powell üçlüsüyle rakibine karşılık verdi. İlk 5 dakikayı 15-9 önde geçen Fenerbahçe, ilk çeyreği de Birsel Vardarlı'nın turnikesiyle 26-20 önde tamamladı.

İkinci periyotta Nevriye Yılmaz ve Melike Bakırcıoğlu'nu kullanarak hücum eden Takımımız, 14.dakikada durumu 35-29'a getirdi. Charde Lakishia Houston ile Fatimayou Sacko'yu kullanarak farkı eriten rakibi karşısında Fenerbahçemiz, devre sonunda soyunma odasına 41-38 üstün giden taraf oldu.

Isabelle Yacoudou-Dehoui'nun basketine Esmeral Tunçluer ile karşılık veren Fenerbahçe, Nicole Powell'ın üç sayı isabetiyle 23.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (48-43). Pauline Jannault'un basketi sonrası savunmasını sertleştiren Takımımız, özellikle Penny Taylor'ın skorer oyunuyla periyodu 61-53 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunda temsilcimiz, özellikle pota altını etkili kullanarak etkili oldu. Esmeral Tunçluer'in de devreye girmesiyle skor kolay sayılar bulan Fenerbahçe, 35.dakikada farkı 13 sayıya çıkarttı (72-59). Mücadelenin final periyodunda yakaladığı skor avantajını koruyan Fenerbahçe, karşılaşmadan da 82-69'luk skorla galip ayrıldı.

SALON: Caferağa
HAKEMLER: Marjan Stojovski(Makedonya), Yaari Rainisch(İsrail), Borislav Peltekov (Bulgaristan).

FENERBAHÇE (82):
Melike Bakırcıoğlu 2 (4 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 12 (4 ribaund- 6 asist), Begüm Dalgalar 2 (1 ribaund), Esmeral Tunçluer 13 (3 ribaund- 1 asist), Nicole Powell 8 (4 ribaund), Nevriye Yılmaz 12 (4 ribaund- 3 asist), Devran Tanaçan 1, Penny Taylor 29 (5 ribaund- 2 asist), Tammy Sutton-Brown 3 (7 ribaund- 2 asist)

TARBES GESPE BIGORRE (69): Charde Lakishia Houston 18 (7 ribaund), Anne Breitreiner 5 (2 ribaund), Pauline Jannault 11 (3 ribaund- 3 asist), E.Randall 16 (3 ribaund- 3 asist), Naura El Gargati (2 ribaund), Florence Lepron 4 (7 asist), Fatimayou Sacko 8 (9 ribaund- 2 asist), Isabelle Yacoudou-Dehoui 7 (11 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 26-20
2.PERİYOT: 15-18
3.PERİYOT: 20-15
4.PERİYOT: 21-16



-------------
Ne ararsin Allah ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararim, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

N.T.


Mesajı Yazan: rad.dr.
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2010 Saat 23:17
Fenerbahçe 89-83 Cras Basket Taranto
02 Şubat 2010 Salı

Bayanlar Euroleague play-off turu ilk maçında Fenerbahçemiz, İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını 89-83 yenerek, seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı, 5 Şubat Cuma günü İtalya'da oynanacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan Cras Basket Taranto, 7. dakikayı 18-11 önde geçti. Bu dakikadan sonra toparlanan ve iyi savunma yapan Fenerbahçe, farkı kapattı ve Birsel'in 3 sayılık basketiyle 1. periyodu 23-20 önde tamamladı. İkinci periyotta Nevriye ve Taylor ile etkili olan Takımımız, devreyi de 38-36 önde kapadı. Üçünçü periyoda 8-0'lık bir seriyle başlayan Fenerbahçe, 22. dakikada farkı 10 sayıya (46-36) çıkardı. Bu periyotta 14 sayı atan Brunson'un etkili oyunuyla farkı kapatan konuk ekip, 27. dakikada David'in basketiyle 54-53 öne geçse de; son periyoda Fenerbahçe 63-62 önde girdi. Son periyotta da Taylor, Nevriye ve Birsel ile sayılar üreten Fenerbahçe, karşılaşmadan 89-83 galip ayrıldı. Maçta 28 sayıyla maçın en skorer ismi olan Fenerbahçeli Penny Taylor, 7 ribaunt ve 6 asist ile oynadı.

Karşılaşmayı Başkanımız Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Yüksel Günay, Yöneticilerimiz Murat Özaydınlı, Şekip Mosturoğlu, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Ömer Temelli, Semih Özsoy ve Yasemin Merçil de izledi

Play-off serisinin ikinci maçı 5 Şubat'ta İtalya'da yapılacak. Fenerbahçe bu maçı kazanırsa çeyrek finale çıkacak, ancak İtalyan ekibi kazanırsa seride durum 1-1 olacak, 3. ve son maç 10 Şubat'ta İstanbul'da yapılacak.

Salon: Caferağa
Hakemler: Anton Makhlin (Rusya), Zoran Zlatevski (Makedonya), Csaba Cziffra (Macaristan)

Fenerbahçe: Birsel 10, Powell 11, Taylor 28, Nevriye 22, Sutton Brown  16, Esmeral, Begüm 2, Melike.

Cras Basket Taranto: Wambe 4, Mahoney 12, Greco 12, Godin 4, Brunson 25, David 12, Siccardi 3, Montagnino 9, Giauro 2,

1. Periyot: 23-20
İlk yarı: 38-36
3. Periyot: 63-62



-------------
Ne ararsin Allah ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararim, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

N.T.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05a - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info