ÖZEL - Robinho, Ajansspor'a konuştu! Tüm merak edilenleri yanıtladı...

29.01.2018 - 14:34 | Son Güncellenme: 29.01.2018 - 14:34

ÖZEL - Robinho, Ajansspor'a konuştu! Tüm merak edilenleri yanıtladı...

Sivasspor’un transfer ettiği dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Robinho, transfer olduktan sonra ilk özel röportajını Ajansspor’a verdi.

Ajansspor için Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Robinho, “Türkiye’de pek çok Brezilyalı oyuncu forma giydi; değil mi? İnanın burada olmaktan çok mutluyum. Çok iyi bir seçenekti Sivasspor, değerlendirdim. Doğru karar verdiğimi düşünüyorum.”

Robinho önceki yıllarda Türkiye’nin, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi, bütün büyük kulüplerinden teklif aldığını belirterek, “O dönemde teklifler aldım. Şartlar uygun olmadı. Bazen kulüpler anlaşamadı. Ama doğru Türkiye’deki bahsettiğiniz büyük takımlardan teklif aldım. Ama onlar geride kaldı. Bu dönem içerisinse Sivasspor beni istedi. Kabul ettim. Zamanla her şey daha iyi olacak” dedi.

Sivasspor’un kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu belirten Brezilyalı yıldız, “Takımdançok sayıda tanınmış oyuncu var. Kalite bir kadronun olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bir teknik direktör var. Umarım, ligin ikinci yarısı bizim çok iyi olacak” diye konuştu.

Alex de Souza’nun kendisini transfer için tebrik ettiğini belirten Robinho, “Gerçekten büyük bir futbolcuydu. Burada çok iyi izler bıraktı. Bence Alex pek çok kişi için örnek bir futbolcuydu” ifadelerini kullandı.

Robinho, “Buraya gelmeden Roberto Carlos ve Türkiye’de oynayan diğer Brezilyalı arkadaşlarımla konuştum, bana çok güzel şeyler söylediler. Hep iyi refaranslardı” dedi.

Real Madrid yorumu

Eski takımı Real Madrid’in Copa del Rey’den elenmesi, ligde son derece kötü sonuçlar almasıyla ilgili olarak, “Şu anda kötü bir dönemdeler, ama futbolda kötü dönemler de vardır, iyi olanlarda... Şu anda kötü olanı yaşıyorlar, ama bence hâlâ durumu düzeltme şansları var. İnsanlar Madrid’in bütün yıl boyunca kazanmasını bekliyor. Ben bir madritistayım (Real Madridli) ve takımın bundan sonra iyi sonuçlar alacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Robinho, Galatasaraylı Mariano’yu çok iyi tanıdığını söyledi: “Birlikte Brezilya milli takımında oynadık. Gerçekten çok iyi bir oyuncu ve iyi bir insan. Galatasaray’a büyük katkısı var” dedi.

TALISCA DÜNYA KUPASI’NDA MİLLİ TAKIM’A GİDER Mİ?

Robinho, “Anderson Talisca başarılı bir oyucu. Takip ediyorum. Ama Dünya Kupası’nda Brezilya milli takımına seçilmesi çok zor. İyi bir oyuncu, ama milli takım için ben umutlu değilim” şeklinde konuştu.

Brezilya Milli Takımı ile 100 maç

Robinho Brezilya Milli Takım formasını 100 kez giymeyi başardı. Son olarak 2017 yılı Ocak ayı içinde Brezilya Milli Takım formasını giyen ve bu alanda en başarılı 6.oyuncu olan Robinho Milli forma altında 28 gol attı. Robinho iki kez FIFA Konfederasyon kupasını ve bir kez (2007) Copa America'yı kazandı

Robinho aktif olan futbolculuk yaşamını sürdüren Brezilyalı oyuncular arasında ikinci sırada

Dani Alves 105
Robinho 100

AC Milan ve Real Madrid ile başarılı dönemler geçirdi

Robinho son olarak 2013-14 sezonunda Avrupa kıtasında futbol oynadı. AC Milan forması giyen Robinho, daha sonra Santos kısa bir Çin mecarası Guangzhou ve ardından Atletico Minero takımında oynadı. 

AC Milan ile Serie A ve İtalya Süper Kupası kazanan Robinho 144 maçta 32 gol attı
R.Madrid ile La Liga (2 kez) şampiyonu olan Robinho 137 resmi maçta 35 gol attı

2017 yılında 50 maçı devirdi

Atletico Mineiro takımı ile 2017 takvim yılı içinde 52 maça çıkan Robinho bu maçlarda 13 gol atıp 6 asist yapmayı başardı. Robinho sadece Brezilya Serie A'da 38 haftanın 30'unda forma giyerken 7 gol attı.

2017 yılında Atletico Mineiro adına en çok gol atan oyuncular

Fred 53 maç 28 gol
Romulu 55 maç 14 gol
Robinho 52 maç 13 gol

2016 yılında 55 maç oynadı 25 gol attı

Robinho 2017 yılında olduğu gibi 2016 takvim yılı içinde de 50 maç barajını geçti. Toplamda 55 maça çıkan Robinho 25 gol atıp 8 asist yaptı. Robinho 2016 yılı içinde Atletico Mineiro takımının en golcü oyuncusu oldu. 

Mecnun Otyakmaz Robinho hakkında şöyle konuşmuştu

Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz, “İşimizi doğru yapmaya çalışıyoruz. Bu tür futbolcuların Türk futbolcuları ve yabancı genç futbolculara örnek olduğunu düşünüyorum. Cicinho çok güzel bir örnekti bizim için yapı itibariyle karakter itibariyle Robinho’da böyle bir karakter onunda buradaki gençlere ve diğer oyunculara faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Samet Aybaba Robinho transferi hakkında şunları söylemişti

Robinho transferini değerlendiren Sivasspor teknik direktörü Samet Aybaba, transferden olayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Kaliteli oyuncular gelsin ülkemize istedik hep bunu savunduk. Bizim oyuncularımız da onlardan bir şey öğrensin. Bizim genç oyuncularımıza görev düşüyor. Onlar da kendini geliştirirse bizim amacımız Türk futboluna katkı sunmak. İnşallah Robinho'nun da katkısı olur takıma. Biz de hem böyle bir yıldızı izlettiğimiz için hem de Demir Grup Sivasspor ondan faydalandığı için mutluyuz." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler