Ajansspor.com - Anında, Tarafsız Spor Haberleri
   GÖZDEN KAÇIRMA : Spor Toto Süperlig | Puan Durumu | Süper Final Şampiyonluk Grubu | Süper Final Avrupa Ligi Grubu |

Burak, 38 kralı şimdiden geçti!

Burak, 38 kralı şimdiden geçti!

Tarih12 Şubat 2012 , 09:45

HABER İLE İLGİLİ TAKIMLAR

Bordo-mavili formayla çıktığı 23 maçta 27 gol (maç başına 1.17 gol) atmayı başaran Burak, 1987-88 sezonunda Tanju Çolak’a ait 37 maçta 39 gollük (maç başına 1.05) rekoru geçme yolunda ilerliyor.

Trabzonspor’un golcüsü, ligde kalan 8 maçta veya bu sezon ilk kez uygulanan play-off sisteminin dahil edilmesi halinde 14 karşılaşmada bu rekoru kırmaya çalışacak. Burak, geride kalan 53 sezonun 38’inin gol krallarını geçmeyi başarırken, 2’si ile aynı gol sayısına ulaştı. 1992-93 sezonunda Tanju Çolak ve 1994-95 sezonunda ise Aykut Kocaman 27’şer golle ligi bitirmişti.

Burak Yılmaz bir gol daha atması halinde geçen sezon 28 golle kral olan Fenerbahçe kaptanı Alex’i yakalayacak. Burak geçen sezon 19 golle, Alex’in ardından ikinci sırada kalmıştı.

YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.

SON HABERLERTüm Haberler
  •  
RESİM GALERİLERİ
AKTİF HABERLERTüm Haberler
ÇOK OKUNAN HABERLERTüm Haberler
AjansOtomobil.com

ah