12 kulübe Avrupa Süper Ligi'nin faturası belli oldu!

07.05.2021 - 20:28 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 20:37

UEFA, Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımlarla ilgili kararını verdi. Öte yandan UEFA Juventus, Barcelona ve Real Madrid için disiplin süreci başlattı.

12 kulübe Avrupa Süper Ligi'nin faturası belli oldu!

AJANSSPOR - HABER

18 Nisan gecesi başlayan Avrupa Süper Ligi projesi, 21 Nisan günü de resmen rafa kaldırılmıştı. UEFA, bu projenin kurucusu olan 12 takımla ilgili alınan kararları açıkladı. 

Avrupa Süper Ligi'nde hangi 12 takım vardı?

Avrupa'nın üst düzey kulüpleri arasında bulunan Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, Milan, Inter, Juventus, Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir girişim başlattıklarını duyurmuştu. 

100 milyon Euro tazminat 

UEFA ile anlaşma sağlayan Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atletico Madrid, Milan ve Inter, UEFA'dan izinsiz bir turnuvaya katılmaları durumunda 100 milyon Euro tazminat ödemeyi kabul etti.

 

UEFA'dan yapılan açıklamada, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrılan 9 kulübün gençlik projelerine 15 milyon Euro bağış yapacağı, gelirlerinin yüzde 5'ine 1 yıl el konulduğu kaydedildi. 

 

Bu 9 takım, kurucusu oldukları Avrupa Süper Ligi'nden 2 gün sonra geri adım atarak ayrıldıklarını açıklamışlardı. 

Juventus, Barcelona ve Real Madrid UEFA'dan ne ceza aldı?

UEFA; Juventus, Barcelona ve Real Madrid için de disiplin süreci başlatıldığını açıkladı. Daha önce, dış kaynaklarda paylaşılan haberlerde bu 3 kulübün ağır cezalar alacağı görüşü yer almıştı. 
 

İtalyan ekipleri Juventus ve Milan ise oluşumdan ayrılma kelimesini kullanmazken, söz konusu tepkileri anlayışlı karşıladıklarını belirten açıklamalar yapmıştı. Real Madrid ve Barcelona ise ikinci bir açıklama yapmadı.
 

Real Madrid, Juventus ve Barcelona, Ceferin'in gözünde 'ihanet' eden kulüplerin önde gelenleri pozisyonunda.

"Yakınımızda yılanların olduğunu bilmiyorduk"

Ceferin, Avrupa Süper Lig teşebbüsünün açıkladığı günlerde Juventus Başkanı Andrea Agnelli için sert ifadeler kullanmıştı.

 

UEFA Başkanı, ''Onun kadar ısrarla ve bu kadar çok yalan söyleyen birini görmedim. Onunla cumartesi öğleden sonra görüştük ve bana her şeyin yalan olduğunu söyledi. Açgözlülük, tüm insani değerlerin buharlaşmasına izin veriyor. Yakınımızda yılanların olduğunu bilmiyorduk. İhanete uğradık'' demişti.

Senin için hazırladığımız haberler