2002 İlhan Mansız, 2022 Cho Gue-Sung

Cüneyt Muharremoğlu
04.12.2022 - 15:30 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 15:36

Güney Koreli Cho Gue-Sung'un yıldızı Dünya Kupası'yla parladı. Fenerbahçe'nin aralarında bulunduğu Avrupa devleri transfer için onun peşine düştü. Akıllara 2002'de popüler olan İlhan Mansız geldi.

2002 İlhan Mansız, 2022 Cho Gue-Sung

AJANSSPOR HABER

Her Dünya Kupası bazı futbolcuların yıldızını parlatır. Buna örnek olarak 2002 Dünya kupası'nda Türkiye forması giyen İlhan Mansız gösterilebilir. Katar'da devam eden Dünya Kupası'nda da şu ana kadar yıldızı parlayan oyunculardan biri Güney Koreli Cho Gue-Sung oldu. 

2002'de İlhan Mansız çılgınlığı

Güney Kore ve Japonya'nın ortak düzenlediği  2002 Dünya Kupası'nda 3. olan Türkiye'nin forveti İlhan Mansız, fiziğiyle öne çıkmış ve ilgi odağı haline gelmişti. Japonya ve Güney Kore'de ilginin çılgınlık derecesine varması Mansız'ın bu ülkelerde reklam filmlerinde oynamıştı. Mansız, Beşiktaş'tan Japonya'nın Vissel Kobe takımına 5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer yapmıştı.

Gana maçında yıldızı parladı: Cho Gue-Sung

İlhan Mansız'ın 2002'de başına gelenlerin benzerini 2022'de 24 yaşındaki forvet Cho Gue-Sung yaşıyor. Futbolcunun yıldızı Güney Kore'nin 3-2 kaybettiği Gana maçında parladı. Futbolcvu, takımı 2-0 yenik durumdayken ardı ardına attığı 2 golle Kore'ye beraberliği getirdi. Ancak Kore maçtan 3-2 yenik ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Güney Kore'ye son 16 primi!
Habere Git

Cho Gue-Sung, Kore ve Asya tarihine geçti

Gana'ya 58 ve 61. dakikada iki kafa golü atan 1,89 metre boyundaki forvet, Güney Kore formasıyla dünya kupası'na bir maçta iki gol atan ilk isim oldu. Ayrıca turnuvada bir karşılaşmada iki kafa golü kaydeden ilk Asyalı futbolcu ünvanını da elde etti.

Fenerbahçe ve dünya devlerinin dikkatini çekti

Güney Koreli Kim Min Jae'yi kadrosunda bulunduran ve yaz transfer döneminde futbolcuyu Napoli'ye satan Fenerbahçe, Cho Gue-Sung'un Dünya Kupası performansından etkilendi.  Fenerbahçe'nin yanı sıra Borussia Dortmund ve Celtics Koreli futbolcuyu izlemeye aldı.

Cho Gue-Sung'un takipçi sayısı patladı

Dünya Kupası öncesi Cho Gue-Sung'un Instagram takipçi sayısı 20 bindi. Gana maçında attığı gollerden sonra Güney Koreli futbolcunun takipçi sayısı patladı ve 2 milyonu aştı.

İlgini Çekebilir
Katar para verdi, UltrAslan'dan eğitim almayı reddetti: Bordo tişörtlüler!
Habere Git

Cho Gue-Sung, telefonunu kapattı

En son gönderisini temmuz ayında paylaşan Cho Gue-Sung, takipçilerinden binlerce mesaj aldı. Güney Kore medyası, Dünya Kupası sırasında konstarasyonun bozulmasını istemeyen futbolcunun telefonunu kapattığını yazdı. Haberlere göre telefonu devamlı çalan ve mesajlar alan 24 yaşındaki futbolcu, bu yüzden  uyuyamıyordu.

Cho Gue-Sung, Brezilya'ya karşı Kore'nin kozu

Son dakikada Portekiz'e attığı golle Portekiz'i 2-1 devirererek Uruguay ve Gana'yı saf dışı bırakan Güney Kore son 16 turunda Brezilya ile karşılaşacak. Cho Gue-Sung, sambacılar karşısında takımının en önemli silahlarından biri olacak.

Cho Gue-Sung kimdir?

1998 doğumlu Cho Gue-Sung, futbola defansif orta saha olarak başladı.  2017'de forvet pozisyonuna geçti. Jeonbuk Hyundai forması giyen 24 yaşındaki futbolcu, Kore Ligi'nde çıktığı 35 maçta 21 gol attı ve 5 asist yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler