4. kademe yarışları Çorum'da düzenlenecek

08.12.2015 - 16:02 | Son Güncellenme: 08.12.2015 - 16:02

Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nda dördüncü kademe yarışları, 15-17 Nisan 2016 tarihlerinde Çorum'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Genel Sekreteri İsa Gençtürk, Organizasyon Kurul Başkanı Metin Değirmenci, Çorum İl Temsilcisi Duran Torbacıoğlu ve Basın Müşaviri Harun Altan, şampiyonaya destek verecek Çorum Belediyesi'ni ziyaret etti. 

Gençtürk, ziyarette yaptığı konuşmada, oryantiringin her yaştan insanın yapabileceği bir spor olduğunu, insanların birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu anda hiç tanımadığı insanlarla günü paylaşmasının güzel bir duygu sağladığını söyledi.

Bir amaçlarının da çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu dile getiren Gençtürk, bu kapsamda çeşitli etkinlikler yaptıklarını kaydetti. Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nın hazırlıklarına başladıklarını anlatan Gençtürk, şampiyonanın 4'üncü kademe yarışlarının 15-17 Nisan 2016 tarihlerinde Çorum'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Organizasyonun Çorum Belediyesi'nin katkılarıyla düzenleneceğini vurgulayan Gençtürk, "Bu bakımdan kurumlarla iş birliği yapmayı çok önemsiyoruz. Buna vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum. Biz insana ve spora değer veren bir kurum ile iş birliği yapmaktan dolayı memnunuz. Şampiyonaya Çorum'un yanı sıra farklı illerden sporcular da katılacak. Birçok insan buraya gelerek bizi, birbirimize kaynaştıracak ve farklı kültürler bir arada olacak" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de Çorum Belediyesi'nin, sporun ana dallarını desteklemenin yanı sıra farklı alanlara ve amatör sporlara da büyük önem veren bir kurum olduğunu belirtti.

Oryantiring kademe yarışlarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Yarışlara yaklaşık bin 500 sporcunun katılımını bekliyoruz. Bu spora bizim de dahil olmamızı sağlayan, Çorum'un oryantiring haritasına sahip olmasına katkıda bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Türk oryantiringinin uluslararası alanda başarı düzeyini artırarak, güçlü ülkeler arasında yer alacağına yürekten inanıyorum. Biz başladığımız projeleri sürdürülebilir şekilde yönetiyoruz. Oryantiring sporu, Çorum'da özdeşleşecek."

Konuşmaların ardından Gençtürk ile Gül, iş birliği protokolünü imzaladı. 

Senin için hazırladığımız haberler