A Milli Kadın Hentbol Takımı başantrenörü Costica Buceschi Oldu

İsa Kethüda
04.02.2022 - 15:17 | Son Güncellenme: 04.02.2022 - 15:44

Hentbol haberleri... Costica Buceschi, A Milli Kadın Hentbol Takımı başantrenörlüğü görevine getirildi Buceschi, “Genç ve yetenekli oyuncuları bulacağız” dedi.

A Milli Kadın Hentbol Takımı başantrenörü Costica Buceschi Oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun 46. kuruluş yıl dönümünde düzenlenen basın toplantısında A Milli Kadın Hentbol Takımı yeni teknik heyeti tanıtılarak, başantrenörlük görevine getirilen Romanyalı antrenör Costica Buceschi ve yardımcıları için imza töreni düzenlendi.


Ankara THF Spor Kompleksi’nde düzenlenen törene; THF Başkanı Uğur Kılıç, Başkan VekiliKenan Gökmen, A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, yardımcı antrenör Mehmet Serkan İnci, kaleci antrenörü Erdal Kaynak, performans antrenörü İlker Kurtulmuş katıldılar.

Milli takımların hentbolun vitrini olduğunu belirten THF Başkanı Uğur Kılıç, “Kadın Milli Takımımız da bizim en değerli markalarımızdan başında geliyor. Hentbolda kadınları öncelikli tutan bir yönetim anlayışımız var. Her zaman söylerim, kadının olduğu yerde kalite vardır, güç vardır. Bu bakımdan Kadın Hentbol Milli Takımlarımız bizim için çok değerli. Bu imza törenimiz de özel bir güne denk geldi. Türkiye'de hentbolun temel yapı taşı olan Federasyonumuzun 46. yıldönümü. Başta rahmetli Yaşar Sevim Hocamız olmak üzere, Türk hentboluna değer katan, emek veren herkese buradan şükranlarımızı sunuyorum.”

Kılıç: “Herkese hentbola dönüş çağrısı yapmak istiyorum”

“Bugün, bir çağrıda bulunmak istiyorum. Biz çok büyük bir aileyiz, ama ne kadar büyük olduğumuzun farkında olmayan bir aileyiz. Bu özel günde, bu sihirli top ile tanışmış herkesin bir şekilde hentbolun içinde olmasını istiyorum. Çeşitli nedenlerle hentboldan uzaklaşmış herkese ama herkese hentbola dönüş çağrısı yapmak istiyorum. Gerek sosyal medyada federasyon veya hentbol takımlarımızın takipçisi olarak, gerek televizyon seyircisi, gerek salondaki bir taraftar olarak veya belki de yeniden takım çalıştırarak veya sosyal sorumluluk projelerimizde gönüllü olarak görev alarak, alt yapı takımlarına destek olarak veya sponsor olarak, tüm hentbol insanlarını hentbolun gelişim hareketi için birlik olmaya çağırıyorum. Yeni yönetim anlayışımızda hentbolu, kadınlarla, gençlerle, çocuklarla, engellilerimizle, sokakla ulaşabildiğimiz herkes ile buluşturma hedefimiz var. Federasyonumuz bünyesinde adımlarımızı atıyoruz. Gelişim Direktörlüğümüzü kurduk, hemen ardından bu hafta Mini ve Sokak Hentbolu, Kadınlar Hentbolu Kurullarımızı ilan ettik. Hentbolda eşitlikçi, kapsayıcı ve sürdürülebilir spor yapısı ile herkese ulaşacağız. Yapılandırmamızı bu yönde sürdüreceğiz. Kadın milli takımlarımızın da bu vizyonda; oyuncusu, teknik kadrosu, idari personeli ile daha çok çalışacağına yürekten inanıyorum. Belirttiğim gibi milli takımımız bizim vitrinimiz. Başarılarla dolu bir tarih yazmak için, biz tüm enerjimizi, desteğimizi onlara vereceğiz. 

Tüm paydaşlarımızla, Türk hentbolunu layık olduğu seviyelere ulaştıracağımıza yürekten inanıyorum.


Millilerimiz, başantrenör Buceschi ile çalışmalarını sürdürüp, 2 Mart Kastamonu’da ve 6 Mart deplasmanda İzlanda ile 20 Nisan'a Kastamonu’da Sırbistan ve 23 Nisan’da İsveç ile deplasmanda Avrupa elemeleri maçı oynayacaklar. Buceschi önderliğinde, uluslararası arenada başarılara imza atacak milli takım iskeletinin oluşabilmesi için biz sürekli destek olacağız. Yeni teknik ekibimize bu yolda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

Buceschi: “Milli takımların iskeletini oluşturacak genç ve yetenekli oyuncuları bulacağız” 

Rumen teknik adam Costica Buceschi da yaptığı konuşmada, “Her şeyden önce milli takımı çalıştırma olanağını bulduğum için çok mutluyum. Ekibimle birlikte, güçlü ve her seviyede rakiple mücadele edebilecek ve savaşacak bir takım oluşturacağım. Uzun vadede, hem fiziksel hem de teknik ve taktik olarak hazırlıklarımızı milli takımda oynamak isteyen oyuncularla birlikte yapacağım. Bir diğer hedefim de gelecekte milli takımların iskeletini
oluşturacak genç ve yetenekli oyuncuları bularak, onların milli takım seviyesine yükselmelerini sağlamak olacak” şeklinde konuştu. 


Buceschi'nin yardımcı antrenörü olarak görev alan Mehmet Serkan İnci, “Öncelikle bize bu görevi layık gören federasyon başkanımız ve yönetimimize teşekkür ederim. Buceschi ile çalışmaktan da ayrıca mutluyum. 2010 yılında Romanya Genç Milli takımını çalıştırdığında kendisi ile iyi rakipler olmuştuk. Yıllar sonra bu sefer Milli Takımda ekip arkadaşı olmak keyifli olacak. Amacımız; tecrübelerimizi, enerjimizi ve heyecanımızı milli takımların başarısına adamak olacak. Bu doğrultuda iyi bir ekip olacağımıza inanıyorum. Önümüzde kısa bir zaman var. Kısa vadede gerekli konsantrasyona sahip olarak, belirleyecek olduğumuz yol haritası ile elimizden gelen gayreti göstereceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler