Türkiye A Milli Takım maçları nerede, hangi şehir ve statta? Türk nüfusu ve stat kapasiteleri

Akın Ungan
02.12.2023 - 21:44 | Son Güncellenme: 02.12.2023 - 22:01

Türkiye'nin Euro 2024'teki rakipleri kimler? A Milli Takım'ın maçları nerede, hangi şehir ve statta oynanacak? Şehirlerdeki Türk nüfusu ve stat kapasiteleri...

Türkiye A Milli Takım maçları nerede, hangi şehir ve statta? Türk nüfusu ve stat kapasiteleri

AJANSSPOR HABER

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'ni geçerek Almanya'da düzenlenecek Euro 2024 biletini almıştı. Bugün, Euro 2024'te grup kuraları çekildi. Kuraların ardından A Milli Takım'ın rakipleri belli oldu.

Türkiye F Grubu'nda! İşte rakipler

Euro 2024'te F Grubu'na düşen Türkiye, Portekiz, Çekya ve Play-Off C Grubu'nun kazananı ile mücadele edecek. Play-Off C Grubu'nda ise Gürcistan - Lüksemburg ve Yunanistan - Kazakistan maçlarının kazananları, aralarında final maçı oynayacak. Finali kazanan, F Grubu'nda yer alacak.

Türkiye'nin maçları hangi şehirlerde oynanacak?

A Milli Takım'ın Euro 2024'te grup maçlarını hangi şehirlerde oynayacağı belli oldu.

RAKİP TARİH ŞEHİR
Play-Off (C) 18 Haziran Dortmund
Portekiz 22 Haziran Dortmund
Çekya 26 Haziran Hamburg
İlgini Çekebilir
EURO 2024'te gruplar belli oldu İşte A Milli Takım'ın rakipleri
Habere Git

Türkiye'nin maçlarını oynayacağı şehirlerdeki Türk nüfusu

Türkiye, grup maçlarında fazla seyehat etmeyecek. Bizim Çocuklar ilk iki maçını Dortmund'ta, son grup maçını ise Hamburg'ta oynayacak. Play-Off C'den gelecek rakip ile oynanacak olan ilk grup maçı ve Portekiz maçı Dortmund'ta olacak. Çekya ile Hamburg'ta karşı karşıya gelinecek.

2018 yılında yapılan sayımda Dortmund şehrinin toplam nüfusu 587.010 olarak tespit edilmişti. Bu nüfusun yüzde 35,6'sı göçmenken, çoğu Türk, Suriye, Fas, aynı zamanda Yugoslav, Polonya ve Rus kökenlidir.

Hamburg, hem vatandaşları hem de göçmenleri ile çok sayıda Türk’e ev sahipliği yapmaktadır. Hamburg’da tam olarak kaç Türk’ün yaşadığını tahmin etmek zor olsa da, şehirde binlerce Türk’ün yaşadığını ve birçoğunun iş ve tatil amaçlı olarak evlerini burada kurduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Hamburg, Almanya’daki en büyük dördüncü Türk nüfusuna sahiptir

İlgini Çekebilir
Play-Off C'den gelecek rakibimiz ne zaman belli olacak?
Habere Git

Türkiye'nin maçlarını oynayacağı statların kapasitesi

Türkiye grup maçlarının ikisini Dortmund'taki Signal Iduna Park'ta, son maçı ise Hamburg'ta yer alan Imtech Arena'da oynayacak.

Signal Iduna Park kapasitesi: 81.359 (65.851 koltuklu)

Imtech Arena kapasitesi: 57.274

Senin için hazırladığımız haberler