Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Visca, Uğurcan Çakır ve Berat Özdemir'den Başakşehir maçı yorumu

Akın Ungan
28.02.2024 - 20:49 | Son Güncellenme: 28.02.2024 - 20:58

Türkiye Kupası'nda Trabzonspor, Başakşehir karşısında 1-0 kazandı. Maçın ardından Abdullah Avcı, Edin Visca, Uğurcan Çakır ve Berat Özdemir açıklama yaptı.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Visca, Uğurcan Çakır ve Berat Özdemir'den Başakşehir maçı yorumu

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde Trabzonspor, Rams Başakşehir'i 1-0 yendi. Bordo-Mavililer adını yarı dinale yazdırdı. Maçın ardından teknik direktör Abdullah Avcı, oyunculardan Edin Visca, Berat Özdemir ve Uğurcan Çakır açıklamada bulundu.

Özdemir: "Önemli olan Trabzonspor"

Trabzonspor'un 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Berat Özdemir maçın ardından konuştu. Özdemir, Başakşehir karşılaşması için şunları söyledi: "Golü bulana kadar istediğimiz oyunu yansıttık. Gol bulduktan sonra koruma psikolojisiyle topu Başakşehir'e bıraktık. Umut sezon başından beri süre almasa da gördüğüm en büyük profesyonel Türklerden biri. Önemli olan Trabzonspor. Trabzonspor'a katkı vermeye çalışıyoruz."

Visca: "Hedefimiz sonuna kadar gitmek"

Edin Visca, Başakşehir karşısında 57. dakikada kaydettiği gol ile maçı 1-0 Trabzonspor'a kazandırdı. Ekibini Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale taşıyan Visca maçı şu ifadelerle değerlendirdi: "Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Turu geçtik. Son haftalarda yeni takım ruhu kurmaya başladık. Bu beni daha mutlu ediyor. Sabırlı oynuyoruz. Hem bugün hem geçen hafta fazla pozisyon bulduk. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Hedefimiz sonuna kadar gitmek, ligde 3'üncü olmak. Bu takım oyunu. İnşallah önümüzdeki maçlara da böyle çıkacağız. Abdullah Hoca geldi, çok çabuk bir şeyleri değiştirmek kolay değil. Trabzonspor'un büyüklüğünü yeni gelen oyuncular bilmeli. Bunları konuştuk. Bireysel olarak çalışmak, düşünmek, mental olarak daha fazla kendimizi vermek... Bunları konuştuk. Kim gol atacak, kim asist yapacak bunlar önemli değil. Takım olarak oynamak, kupalar kazanmak önemli. Bugün de defansif olarak 11 oyuncu da koştu." 

İlgini Çekebilir
Fırtına'ya yarı final için tek gol yetti!
Habere Git

Çakır: "Avrupa'ya gitmek istiyoruz"

Trabzonspor'un tecrübeli kalecisi Uğurcan Çakır kupanın önemini şöyle vurguladı: Kupa bizim için çok önemli. İki takım ligde arayı açtı, 3'üncülük hedefimiz var. Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Kupa bizim ilk hedeflerimizden biri. Maçın başından sonuna kadar oyuna hakim olan bizdik. Kalemizde net pozisyon vermedik. Hocamızın istediklerini sahaya yansıttık. İlk yarı 3-0, 4-0 olabilirdi. Rakip kaleci çok iyi bir performans sergiledi. Çağdaş Hoca bu ligin iyi hocalarından. Zor bir rakip. Analizlerde çalıştıklarımızı sahada uyguladık. Bütün herkesi kutluyorum. Takım halinde savunma yapıp, takım halinde hücum yaptığınızda gol yemiyorsunuz. Birlikte oynaya oynaya birbirinizi daha iyi tanıyorsunuz. Çalışıyoruz, hak ettiklerimizin karşılığını sahada alıyoruz." 

Avcı: "Trabzonspor inadıyla vazgeçmez"

Teknik direktör Abdullah Avcı ise Beşiktaş maçından bu yana takımın geliştiğini belirtti ve şunları ekledi: "Tur atladığımız için çok mutluyuz. Daha çok bizi mutlu eden Beşiktaş maçından bu yana gelişen oyunumuz. İlk yarı baskıları çok doğru yaptık. Net pozisyonlar var. Biraz daha tekrarlı hücumlar denememiz gerekiyor. Doğru zamanda gol geldi. Fırsatlar da vardı ama 1-0 bitti. Rakibe çok fazla pozisyon vermedik. Doğru savunma, doğru hücum... Karşılığında turu aldık. Trabzonspor büyüklüğünü bu kupalara ambargo koyarak almıştır. Avrupa kupaları hedeflerine doğru gidiyoruz. Trabzonspor inadıyla vazgeçmez. Başakşehir organize takım, onlara başarılar diliyorum." 

Abdullah Avcı'dan taraftarlara teşekkür

Trabzonspor'un Başakşehir'i mağlup ettiği maçın ardından taraftarlara seslenen Abdullah Avcı "Taraftara teşekkür ederim. Açık kanalda olmasına rağmen buraya geldiler. Oyunun iki yönünü de oynuyoruz. Takım savunması olmadan organize olamıyorsun. Bazı mevkilerde sıkıntılarımız var. Çok net şekilde bazı oyuncular fedakarlık yaparak yardımcı olmaya çalışıyor. İstikrarlı, yoğun şekilde çalışıyoruz. Bu 2-3 senelik olur, plan açıklanır. Oyunun her iki tarafını da oynamak herkesin yapmaya çalıştığı bir durum." dedi.

İlgini Çekebilir
Çağdaş Atan'dan VAR hakemi Alper Ulusoy'a tepki
Habere Git

"Onuachu'nun sabah MR'ı çekilecek"

Açıklamalarında Onuachu hakkında da bilgi veren Abdullah Avcı şunları söyledi: "Umut çok önemli mesafe kat ediyor. Bardhi çok yardımcı oluyor. Çalışmanın karşılığını Umut alıyor. Kafasına top gelmişti, tomografi çekilmeye gitti. O yüzden oyundan çıkmak zorunda kaldı. Onuachu'nun sabah MR'ı çekilecek. Kasığında bir durum var. Yarın öğleden sonra sağlık ekibi bilgi verir."

Avcı konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Kerem 1,5 sene evvel buraya kattığımız önemli yetenekli oyunculardan biri. Yavaş yavaş oynatıyoruz. Önümüzdeki sene kural geçerli olacaksa bu tür oyuncuların gelişimi için çalışıyoruz."

"Trabzonspor'un anayasası olması lazım"

Abdullah Avcı açıklamalarında çalışmalar hakkında şunları söyledi: "Trabzonspor'un anayasası olması lazım. Bugün teknik direktör geldiğinde 'şunu istiyorum' diyerek felsefeyi değiştirmemesi gerekiyor. Biz bunu oluşturmaya çalışıyoruz. İstediğimiz oyuncu profilini söyledik. Mevkisel olarak verdim, deneyimli de genç de oyuncular olacak. Yoğun şekilde çalışıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler