"ABD'yi yakalayacağımıza inanıyorum"

06.02.2017 - 22:38 | Son Güncellenme: 06.02.2017 - 22:38

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Rugbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Murat Pazan, ABD'de büyük bir ekonomiye sahip Super Bowl maçlarının Türkiye'de de aynı kalitede olabileceğini savundu.

Atlanta Falcons ile New England Patriots takımlarının karşılaştığı Super Bowl 2017 finalini kendisinin de canlı izlediğini dile getiren başkan Pazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu konuda ABD'yi yakalayabileceğimizi düşünüyorum ancak kolay değil. ABD bunu vermek istemiyor. ABD Büyükelçisi ile bir araya gelmek istiyorum. Hatta onlarla maç yapmak istiyoruz. ABD'yi yakalayacağımıza inanıyorum." şeklinde görüşlerini paylaştı.

İyi bir reklam olması durumunda ve maçların televizyondan yayınlanması halinde bu branşın Türkiye'de rağbet göreceğine inandığını anlatan Pazan, şöyle konuştu: "Çok zevkli bir branş. Türkiye'de işlendiğinde rağbet göreceğine inancım tam. 3 veya 4 bin civarında lisanslı sporcumuz var diyebilirim. Futbol ligindeki 4 büyük takımın isim hakkını kullanarak bu branşlara yol verebiliriz. Ligde şampiyon olan takımlarla bu konuda görüşüyoruz. Bu işin ABD ekonomisine katkısı 15 milyon dolar. Bu tabii ki arz ve talep meselesi. ABD'de gelir seviyesi ve spora bakış açısı farklı. Türk milleti kora kar mücadeleyi sever. Türk milletinin yapısına uygun bir spor"

Senin için hazırladığımız haberler