Boks | Ağır Siklette Tyson Fury - Anthony Joshua Maçı Ayarlanamadı

Akın Ungan
05.10.2022 - 22:58 | Son Güncellenme: 05.10.2022 - 23:25

Son dakika boks haberleri | Dünya Ağır Siklet şampiyonu Tyson Fury ve Anthony Joshua arasında yapılması beklenen şampiyonluk maçı için görüşmeler durdu.

Boks | Ağır Siklette Tyson Fury - Anthony Joshua Maçı Ayarlanamadı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Boksun ağır sıklette gözde isimleri olan Tyson Fury ve Anthony Joshua’nın WBC şampiyonluk maçı üzerine görüştüğü biliniyordu. İki ismin 3 Aralık’ta dövüşmesi beklenirken, müzakereler olumsuz sonuçlandı. Anthony Joshua’nın promotörlüğünü üstlenen Matchroom Boxing’ten Eddie Hearn, maç için görüşmelerin durduğunu açıkladı.

Görüşmeleri ağırdan aldılar

Sky Sports'un haberine göre maçın gündeme geldiği günden beri gerçekleşmesini istemeyen Eddie Hearn, görüşmeleri ağırdan aldı. Hearn'in bu tutumu, maçın düzenlenmesini engelledi.

Tyson Fury emeklilik açıklaması yapmıştı

WBC Dünya Ağır sıklet kemerini Deontay Wilder karşısında kazanan İngiliz boksör Fury, daha sonrasında kemeri eski şampiyona karşı korumuştu. “Çingene Kral” lakaplı dövüşçü son olarak Nisan ayında bir diğer İngiliz boksör Dillian Whyte ile kemerini korumak için dövüştü.

Mücadeleden 6. rauntta yaptığı nakavt ile galip ayrılan Fury maç sonunda “Eşime, Deontay Wilder ile yaptığım üçüncü maç sonrası emekli olacağımın sözünü vermiştim. Daha sonra bu maç için teklif aldım. Maçın Wembley’de olacağını duydum ve taraftara borcumu ödemek için kabul ettim. Şimdi sözümü tutma zamanı.” diyerek emeklilik kararını açıkladı.

İkinci emeklilik çok uzun sürmedi

Geçtiğimiz Ağustos’ta Anthony Joshua’yı yenip; İBO, İBF WBA ve WBO ağır sıklet kemerlerini koruyan Oleksandr Usky, sonrasında Tyson Fury’e meydan okumuştu. Meydan okumayı kabul eden “Çingene Kral” Ukraynalı boksöre 3 Aralık’ta dövüşmeyi teklif etti ama Usyk sakatlığını öne sürerek teklifi kabul etmedi. Bu gelişmelerin ardından Joshua’ya teklifte bulunan Fury, olumlu yanıt aldı fakat anlaşma sağlanamadı.

2,5 yıllık ara verdi

28 Kasım 2015’te boks efsanesi Wladimir Klitschko ile WBA, WBO, IBF, IBO ve Ring Magazine kemerleri için karşılaşan Tyson Fury o zamanların ağır sıklet 1 numarasını tahtından indirerek büyük yankı uyandırmıştı. Sonrasında kulislerde rövanş maçı haberleri dolaşırken, 2,06’lık boksör aniden psikolojik sorunları ve madde bağımlılıklarını sebep göstererek boksa 2,5 yıl boyunca ara verdi.

"Ben hâlâ büyük balığım"

Tyson Fury ile 4. maçı hak ettiğini savunan eski WBC Ağır Sıklet Şampiyonu Deontay Wilder, SkySports’a "Ağır sıklet sınıfı gerçekten küçük. Ben hâlâ bu sektörde büyük balıklardan biriyim, özellikle de burada, Amerika’da! Aynı sıklette olduğumuz sürece dövüşme şansımız var. Neden olmasın ki? Koşullara bakınca bu halen bir olasılık" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Gizem Özer, dünya şampiyonu oldu
Habere Git

"Anthony Joshua’nın büyük bir dayanıklılık problemi var"

Açıklamalarında Anthony Joshua’ya da yer veren 36 yaşındaki Wilder "Her zaman söyledim, Joshua’nın ciddi bir dayanıklılık sorunu var. Bence bunu düzeltebilirse tamamen farklı bir boksöre dönüşecek. Yumruk çıkarırken dayanıklılık sorunundan ötürü tereddüt ediyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler