Ahmet Ağaoğlu Levi Garcia'nın transfer listesinde olmadığını açıkladı

Kerem Ergün
31.10.2022 - 19:43 | Son Güncellenme: 31.10.2022 - 20:38

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Yunan basınına açıklamalarda bulundu. Levi Garcia'nın transferi konusu hakkında Ağaoğlu neler söyledi? Tüm Detaylar...

Ahmet Ağaoğlu Levi Garcia'nın transfer listesinde olmadığını açıkladı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AEK forması giyen futbolcu Levi Garcia'nın olası transferi hakkında Yunan basınına demeç verdi.

"AEK futbolcusu ile değil..."

Yunan SDNA gazetesi, Levi Garcia'nın olası transferi için Ahmet Ağaoğlu'na ulaştıklarını açıkladı. Habere göre Karadeniz ekibinin başkanı gazetenin muhabirlerine şu cevabı verdi: "Hayır, Levi Garcia ile ilgilenmiyoruz. Bu konuda sizi temin ederim. AEK futbolcusunu değil ileride bizi ilgilendirebilecek futbolcuları izliyoruz."

Beşiktaş'ın da ilgilendiği iddia edildi

Yunan Sportime gazetesinin haberine göre Beşiktaş ile Trabzonspor, Yunanistan Süper Ligi'nde dün oynanan AEK Atina -PAOK maçına Levi Garcia'yı izlemesi için bir ekip gönderdi. Gazetenin haberine göre Beşiktaş ve Trabzonspor'un yanında Lazio, Lille, Eintracht Frankfurt ve Fiorentina'da 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusu için maça oyuncu izleme ekibi gönderdi.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor ve Beşiktaş, golcü oyuncu için karşı karşıya
Habere Git

Maçta perdeyi o açtı

Sportime gazetesinin haberine göre Beşiktaş ve Trabzonspor'un izlediği Levi Garcia, AEK Atina'nın PAOK'u konuk ettiği maçta yıldızlaştı. 24 yaşındaki Tobagolu forvet karşılaşmanın 36. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmayı AEK Atina 2-0'lık skorla kazandı. Ev sahibi ekibin diğer golünü 61. dakikada Mijat Gacinovic attı. 

118 dakikada bir gol atıyor

Ahmet Ağaoğlu'nun Trabzonspor'un gündeminde olmadığını açıkladığı Levi Garcia, bu sezon adeta şov yapıyor. Bu sezon sarı siyahlı ekiple 11 maça çıkan 24 yaşındaki oyuncu, 6 gol atarken hiç asist yapamadı. Sezon boyunca 707 dakika sahada kalan Garcia, istatistiklere göre 118 dakikada bir gol atıyor. Tobagolu sağ kanat, altı golünün üçünü sol ayakla, birini kafayla, birini de sağ ayakla attı.

AEK iyi gidiyor

Geçtiğimiz sezon Yunanistan Süper Ligi'ni normal sezonda üçüncü, play-off etabında beşinci sırada bitiren AEK'da işler yolunda. Atina ekibi ligde 10 maçın sonunda 24 puanla ikinci sırada bulunuyor. Birinci sırada olan Panathinaikos'un puanı ise 30.

İlgini Çekebilir
AEK Larnaca Teknik Direktörü Luis Oltra: "Küçük detaylar sonucu belirledi"
Habere Git

AEK Atina Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile aynı grupta mı?

AEK Atina ile Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi AEK Larnaca birçok insan tarafından karıştırılıyor. AEK Atina bir Yunanistan Süper Ligi ekibiyken AEK Larnaca Güney Kıbrıs 1. Ligi'nde mücadele eden bir takım.

Yunanistan Süper Ligi formatı

Yunanistan Süper Ligi'nde insanların alışık olmadığı bir format uygulanıyor. 14 takımlı ligde sezonu ilk 6 sırada bitiren takımlar şampiyonluk için 10 maçtan meydana gelen bir play-off oynuyor. Bu turun ardından meydana gelen sıralamaya göre Avrupa'ya gidecek olan takımlar belirleniyor. Ligi 7 ila 14. sırada bitiren takımlar ise ligden düşmemek için bir play-out oynuyor. Play-out etabını son 3 sırada tamamlayan takımlar ise Yunanistan İkinci Ligi'ne düşüyor.

Levi Garcia'nın kariyeri

Kariyerinde Az Alkmaar, AEK Atina gibi takımların formasını giyen Levi Garcia, toplam 226 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda oynadığı kulüplere 44 gol, 30 asistlik katkı verdi. Tobago Milli Takımı'nın da formasını giyen 24 yaşındaki oyuncu, ülkesi adına 37 maçta 8 gol atarken 8 tane de asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 4 Milyon Euro olan Garcia'nın kulübüyle 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler