Ahmet Örken, Türkiye adına bir ilke imza atacak

18.09.2017 - 18:40 | Son Güncellenme: 18.09.2017 - 18:40

Yeni sezonda Israel Cycling Academy'de mücadele edecek olan Ahmet Örken, bir Pro Continental takımında yarışarak Türkiye adına bir ilke imza atacak.

Türkiye'nin son yıllarda yetiştirdiği en önemli bisikletçilerden olan Ahmet Örken, Pro Continental takımlarından Israel Cycling Academy ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Yeni sezona iddialı bir kadroyla girmeyi hedefleyen İsrail ekibinin internet sitesinde yer alan haberde, Ahmet Örken'in geçtiğimiz 4 yıl boyunca bireysel zamana karşı kategorisinde Türkiye şampiyonu olduğu ve Torku Şekerspor formasıyla bu sezon Tour of Qinghai Lake'te üç etap galibiyeti elde ettiği hatırlatılarak, bu transferin hem sportif hem de sembolik olarak takım felfesine uygun bir hamle olduğunun altı çizildi.

Haberde açıklamalarına yer verilen takım menajeri Ran Margaliot, "Ahmet'i ilk kez 2009 yılında henüz 16 yaşında yarışırken gördüm. Uzun zamandır takibimizdeydi. Aradan geçen yıllarda kazanma mantığından hiçbir şey kaybetmedi. Son dönemde bazı sprint etaplarını da arkasında büyük bir destek olmadan kazanmayı başardı. İnanıyorum ki gereken ortamı sağlayarak onun potansiyelini ortaya çıkarabilir ve daha büyük zaferler elde edebiliriz." diye konuştu.

24 yaşındaki Ahmet Örken de kariyeri adına büyük bir adım attığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Pro Continental düzeyinde bir ekiple yarışma şansı yakalamayı bekliyordum ve yeni takımım sayesinde hayallerim gerçeğe dönüştü. Transferimin ayrıca barışa ve kardeşliğe katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi. Milli bisikletçi ayrıca önümüzdeki sene startı Kudüs'te verilecek Giro d'Italia'da yeni takımının formasıyla mücadele ederek, Türkiye'den bunu başaran ilk bisikletçi olmak istediğini sözlerine ekledi.

Dünyanın dört bir yanından gelecek vadeden bisikletçileri kadrosuna katmayı hedefleyen Israel Cycling Academy'de önümüzdeki sene İsrail'in yanı sıra 16 farklı ülkeden bisikletçinin yer alması bekleniyor. (Eurosport)

Senin için hazırladığımız haberler