"Ali Koç ve Fenerbahçe'ye kötülük olur"

27.07.2021 - 10:53 | Son Güncellenme: 27.07.2021 - 10:57

Fenerbahçe'nin eski başkan adaylarından Hulusi Belgü, sarı-lacivertlileri değerlendirdi. Belgü, teknik direktör Vitor Pereira hakkında çarpıcı konuştu.

"Ali Koç ve Fenerbahçe'ye kötülük olur"

AJANSSPOR-HABER 

Fenerbahçe camiasının etkin isimlerinden ve eski başkan adaylarından Hulusi Belgü, sarı-lacivertlilerin gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Fenerbahçe'de verilen kararlarda bir istikrar olması gerektiğini vurgulayan Belgü, teknik direktör Vitor Pereira hakkında da dikkat çeken sözler söyledi. 

Radyospor'da Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Hulusi Belgü'nün açıklamaları şu şekilde: 

"İleriye yatırım değil, şampiyon yapacak oyuncular lazım"

Kulüplerin önceliklerini iyi belirlemesi gerektiğini anlatan Belgü, "Fenerbahçe'nin önceliği son 3 senedir şampiyon olmak. İlk sene kredisini iyi kullanamadı. Sonraki 2 sene de şampiyonluk için takım kurulmaya çalışıldı. Acayip şişkin bir kadro var. Bunları azaltmaya çalışıyor Fenerbahçe. Satılması ve kiralanması gereken oyuncuları var. Fenerbahçe'den büyük bir beklenti var. Herkes iyi bir santrfor, sol açık bekliyor. İleriye yatırım değil, Fenerbahçe'yi şampiyon yapacak oyuncular lazım" ifadelerini kullandı. 

"Geniş kadro Erol Bulut'u da başarısız kıldı"

Kadrodaki şişkinliğin bir handikap olduğunu ve geniş bir kadroda oyuncuların mutsuz olma riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Belgü şu ifadeleri kullandı:

"Erol Bulut döneminde de çok fazla sayıda oyuncu vardı. Orta sahada yıldız isimler vardı. Geniş bir kadro vardı onu iyi değerlendirememek onu başarısız kıldı. Pereira'nın elinde de geniş kadro var. Pereira bu noktaya sıkıntı yaşayabilir. Pelkas'ı forvet arkasında oynatmak gerekirken sol açıkta oynatmak zorunda kalacak. Her oyuncuyu mutlu edemeyebilir."

"Ali Koç ve Fenerbahçe'ye kötülük olur"

Öte yandan Belgü, Vitor Pereira hakkında da konuştu. Belgü, "Ali Koç bir seçim yaptı ve Vitor Pereira'yı göreve getirdi. Zorlanacağı bir seçim yaptı bence. Pereira olaylı bir şekilde Fenerbahçe'den ayrılmıştı. Ancak; şu anda camianın üyeleri olarak bizlerin görevi desteklemek, beklemek ve görmek. Şu anda, 'Vitor Pereira Fenerbahçe'de yapamaz' demek Ali Koç ve Fenerbahçe'ye kötülük yapmak olur. Ben öyle görüyorum" dedi. 

"Fenerbahçe kesinlikle satmamalı"

Attila Szalai, Pelkas, Altay Bayındır gibi oyunculara transferde talip olan bazı kulüplerin olması konusunda ise Belgü net bir mesaj verdi. Belgü, "Şu anda Fenerbahçe'nin oyuncu satarak gelir elde etmek gibi bir hedefi olmamalı. Attila Szalai iyi bir oyuncu. Ali Koç döneminde bizi mutlu eden en iyi stoper Attila Szalai. Pelkas, Attila Szalai ve Altay gibi isimlerin satılmaması lazım. Fenerbahçe'nin Avrupa'da olması lazım. Şampiyonlar Ligi'nde olması gerekiyor. Fenerbahçe'nin bence şu anda oyuncu satmak gibi bir hakkı yok. Elden çıkarılacak oyuncuları takasta da kullanmak mümkün olabilir. İyi oyuncuları Fenerbahçe kesinlikle satmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

"Kararlarda istikrar olması gerekiyor"

Öte yandan Hulusi Belgü, Volkan Demirel'in Fenerbahçe'ye vedasını da değerlendirdi. Belgü, "Futbola biraz duygusal yaklaşıyoruz. Ama mantıklı da düşünmek gerek. Herkesin bir süresi ve hizmet dönemi var. Ayrılıkların olması doğal bir şey. Volkan Demirel, Fenerbahçe'de kadro dışı kaldı, alındı, tekrar kadro dışı kaldı. Dirar da farklı bir örnek. Sözleşme yaptıktan sonra Dirar'a takım bulması söylendi. Kararlarda bir istikrar olması gerekiyor. Her şeyin Fenerbahçe lehine olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler