Alman Panzeri Portekiz'i, Portekizlilerle ezdi geçti!

19.06.2021 - 20:40 | Son Güncellenme: 19.06.2021 - 21:58

EURO 2020'deki dev maçta Almanya, Portekiz'i 4-2 yendi. Almanlar 'Ölüm Grubu'nda avantaj yakalarken, kendi kalesine 2 gol atan Portekiz işini zora soktu.

Alman Panzeri Portekiz'i, Portekizlilerle ezdi geçti!

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın şu ana kadarki en gollü maçında Almanya, Portekiz'i 4-2 mağlup etti. 'Ölüm Grubu' olarak adlandırılan F Grubu mücadelesi izleyenlere futbol adına keyif verdi. 

Almanlar nefes aldırmadı 

Münih’teki Allianz Arena’da oynanan maçta baskılı başlayan taraf Almanya oldu. Ev sahibi ekip ilk dakikadan itibaren yoğun pres ve peş peşe pozisyonlarla Portekiz savunmasına zor anlar yaşattı.  

Gol perdesini Ronaldo açtı

Ancak mücadelede ilk golü konuk takım buldu. Gelişen hızlı atakta savunma arkasına sarkan Jota’nın pasını kaleye yuvarlayan Cristiano Ronaldo, Portekiz’i 1-0 öne geçirdi. 

Portekiz’den 5 dakikada kendi kalesine 2 gol

Baskısını devam ettiren Almanlar önce 35’te beraberliği buldu. Kai Havertz’in vuruşunu Ruben Dias kendi filelerine gönderdi. 39. dakikada bu kez topu uzaklaştırmak isteyen Guerreiro Portekiz  ağlarını havalandırdı ve devre 2-1 Panzerlerin lehine sonuçlandı.   

Gol yağmuru 2. yarıda da sürdü

İkinci yarıya da iyi başlayan Almanya 50. dakikada günün yıldızlarından Kai Havertz ile farkı 2’ye çıkardı. 60’ta Gosens durumu 4-1 yaparken, 67. dakikada Jota’nın golüyle maçın skoru ortaya çıktı.  

Gelenek devam etti

Almanya ile Portekiz arasında oynanan son 5 maçta 17 gol atılmış ve maç başına 3.4 gol ortalaması oluşmuştu. Bu karşılaşmada EURO 2020’nin en keyifli mücadeleleri arasına girerken geleneği bozmadı. 

Bu sonucun ardından F Grubu puan durumu şöyle oluştu:

  1. Fransa 4 puan (+1 av)
  2. Almanya 3 puan (+1 av)
  3. Portekiz 3 puan (+1 av)
  4. Macaristan 1 puan (-3 av)

Son maçlar: 23 Haziran (22.00)

Almanya-Macaristan

Fransa-Portekiz

 

 

Öte yandan Robin Gosens, Portekiz - Almanya maçının yıldızı seçildi. 

Senin için hazırladığımız haberler