Almanya Kupası yarı finalinde dev eşleşmeye doğru

02.03.2017 - 02:14 | Son Güncellenme: 02.03.2017 - 02:14


Almanya Kupası’nda Schalke’yi eleyen Bayern Münih yarı finalde Lotte-Dortmund maçı galibi ile eşleşti. Kupanın sürpriz ekibi, ikinci lig temsilcisi A.Bielefeld bir sürpriz daha yapamadı ve Eintracht Frankfurt'a yenildi. Frankfurt yarı finalde Hamburg'u deplasmanda deviren Mönchengladbach’ın rakibi oldu.

Lotte-Dortmund maçı ertelendi

Almanya Federasyon Kupası'nda çeyrek final karşılaşmalarının 3'ü tamamlandı. Lotte-Dortmund maçı ise kötü zemin koşulları nedeniyle ertelendi. Bu maç 14 Mart’da oynanacak. 

Münih zorlanmadı

Kupanın son sahibi Bayern Münih Schalke 04'e 3-0'lık skor ile üstünlük sağlayarak turu geçen taraf oldu. Schalke maçta yakaladığı az fırsatları değerlendiremedi. Bayern Robben, Ribery ve Lewandowsky’in klasını maç boyunca hissettirdi.
 
Ev sahibi takımın gollerini Lewandowsky (3. ve 29.) ve Thiago (16.) attı.

2. lig temsilcisi sürpriz yapamadı

Federasyon Kupası'daki 2'nci lig temsilcisi Arminia Bielefeld Frankfurt'a karşı sürpriz sonucu gerçekleştiremedi. Maç ilk yarıda Danny Blum'un Frankfurt adına altıncı dakikada kaydettiği gol ile 1-0 bitti. Bielefeld 2. yarıda yakaladığı 4 pozisyondan faydalanamadı ve kupaya veda etti. 

Mönchengladbach penaltılarla tur atladı

Borussia Mönchengladbach Hamburg'da 53 bin kişinin izlediği maçtaStindl’in penaltı golüyle öne geçti (53.). 8 dakika sonra Raffael’in yine penaltı golüyle 2-0’a ulaştı. Hamburg’un golü 90+2’de Wood’dan geldi. Hamburg maçı 1-2 kaybederek kupaya veda etti.

Önceki turlarda birinci ligden Bayer Leverkusen ve Werder Bremen'i saf dışı bırakan Lotte Dortmund karşısında sürpriz peşinde. Salı günü oynanması beklenen çeyrek final maçı kötü hava ve zemin şartları nedeniyle iptal edilmişti. Karşılaşmanın ne zaman oynanacağı bugün açıklandı (14.03.2017).  

Eksik maça rağmen eşleşmeler belli oldu

Karşılaşmalar sonrası yapılan kura çekimiyle yarı final eşleşmeleri belli oldu. 2014 ve 2015 yılların finalisti Bayern Münih ve Lotte-Dortmund galibi yarı finalde eşleşti. Dortmund tutu geçerce yarı finalde Bayern Münih ile eşleşecek. Takımlar kozlarını 25/26 Nisan günü paylaşacak.

Eintracht Frankfurt‘ın yarı finaldeki rakibi ise Monchengladbach oldu. Maçta 25/26 Nisan günü oynanacak.

2016/17 sezonu Almanya Federasyon Kupası 27 Mayıs'ta Berlin'de oynanacak final maçıyla sahibini bulacak.

Ajansspor - Ali Yıldırım

Senin için hazırladığımız haberler