Almanya'yı sallayan golcü oyuncudan Şenol Güneş'e çağrı!

10.01.2020 - 09:46 | Son Güncellenme: 10.01.2020 - 09:57

Almanya'yı sallayan golcü oyuncudan Şenol Güneş'e çağrı!

Almanya 2. Ligi’nde Darmstadt forması giyen golcü futbolcu Serdar Dursun, hedefleri, kariyer planlaması ve EURO 2020 için değerlendirmelerde bulundu. Hannover 96’ya transfer olacağı gündeme gelen Serdar Dursun, “Hedefim A Milli Takım’da oynamak. Şenol Güneş’in forma adaletine güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Serdar Dursun’un açıklamaları şu şekilde:

Darmstadt ekibinin bu sezonki performansı için neler söyler?

Her zamanki gibi fitim. 2 hafta iznimiz vardı. Antrenmanlara başladık. Her gün çift antrenman yapıyoruz. 3 hafta sonra ligler başlayacak. Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Almanya 2. Ligi çok çekişmeli geçiyor. 5.sırada olan takımla 16.sırada olan takım arasında çok az puan farkı var. Bir an önce 40 puanı toplamak ve önümüze bakmak istiyoruz.

Serdar Dursun: "Hedefim A Milli Takım'da oynamak"

10 gol attım, asistler yaptım. Tabi ki ikinci devredeki tüm maçlarda oynamak ve takımıma katkı sağlamak istiyorum. İnşallah 20 gole ulaşırım. Hedefim Türkiye A Milli Takım’da da oynayabilmek.

Almanya'da irtibat halinde olduğu isimler kimler?

Almanya’da tanıdığım ve görüştüğüm oyuncular var. Kaan Ayhan, Kenan Karaman ve teknik direktör Kenan Koçak ile görüşüyoruz. Almanya’da oynayan futbolcular iyi durumda bence.

Serdar Dursun: "Ozan Kabak böyle devam ederse İspanya ya da İngiltere'ye gider"

Ozan Kabak yaşına göre inanılmaz oynuyor. Daha yeni geldi ama Bundesliga gibi dünyanın en iyi liglerinden birinde oynuyor. Schalke camiası da kolay değildir. Bu performansı devam ederse İspanya ya da Premier Lig’e transfer olur diye düşünüyorum.

Serdar Dursun: "Şenol Güneş'in adaletine güveniyorum"

Şenol Hoca bütün dünyayı izliyor. Adaletli olduğunu düşünüyorum. Adaletine güveniyorum. Oynayan oyuncu her zaman hazırdır. İnşallah tüm oyuncular hazır olur ve EURO 2020’ye gider. Her futbolcu A Milli Takım’da oynamak ister. Benim de hedefim milli takım forması giymek.

Serdar Dursun: "EURO 2020'de gruptan çıkacak kaliteye sahibiz"

EURO 2020’de kolay rakip yok. Zor bir grup. Ama milli takım defansif anlamda kendisini çok gösterdi. İyi savunma yapmak bu tip şampiyonalarda çok önemlidir. Bence A Milli Takım gruptan çıkabilecek güce ve kaliteye sahip.

Hannover 96'ya transfer olacak mı? Kariyer planı nedir?

Benimle ilgili transfer haberleri var, görüyorum. Menajerimin bazı kulüplerle görüşmesi var. Hannover 96 olur mu bilemiyorum. Şu anda sözleşmem var. Tabi ki hem benim hem de kulübümün menfaatleri doğrultusunda olabilir. Önemli olan kulübümün de onay vermesi.

Serdar Dursun: "Sivasspor'u beğeniyorum"

Fırsat buldukça Süper Lig maçlarını izlemeye çalışıyorum. Bu sene Sivasspor çok iyi bir performans gösterdi. Sivasspor'u beğeniyorum. Büyük takımlar biraz arkada kaldı ama çekişmeli ligler her zaman güzeldir.

Serdar Dursun: "Almanya'da VAR hakemleri daha hızlı karar veriyor"

VAR sistemi ofansif oyuncular için bazen iyi olmayabiliyor. Ama futbolun adaleti için önemli. Almanya’da VAR hakemleri daha hızlı karar veriyor. Türkiye ile kıyasladığımızda öyle. Bazı pozisyonlarda hakemlerin işi gerçekten zor. Adalet açısından güzel ama futbolun heyecanını öldürüyor. Birkaç seneye bu sistem oturacaktır diye düşünüyorum.

Yerli Zlatan: Serdar Dursun

28 yaşındaki Serdar Dursun, Almanya 2. Ligi’nde 110 maçta 31 gol attı. Almanya Kupası’nda 9 maçta 5 gol kaydeden oyuncu, uzun boyu ve stiliyle Zlatan Ibrahimovic’e benzetiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler