Altay-Ankara Keçiörengücü: 2-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

İsa Kethüda
24.12.2023 - 20:20 | Son Güncellenme: 24.12.2023 - 23:05

Trendyol 1. Lig 17. haftasında Altay, sahasında karşılaştığı Ankara Keçiörengücü'nü mağlup etmeyi başardı. İşte maç sonucu, özet, goller ve mücadeleden detaylar...

Altay-Ankara Keçiörengücü: 2-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1. Lig 17. hafta mücadelesinde Altay, Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda karşılaştığı Ankara Keçiörengücü'u 2-1 mağlup etti ve üst üste 2. galibiyetini aldı. 

Paixao'dan 1 gol 1 asist

Altay'ın gollerini 68. dakikada penaltıdan Marco Paixao ve 73. dakikada Deniz Kadah attı. Maçı 1 gol ve 1 asist ile tamamlayan 39 yaşındaki Portekizli forvet Marco Paixao, bu sezon çıktığı 15 karşılaşmada 5 gol ve 2 asist ile oynadı. 

Koray Kılınç ilk kez gol sevinci yaşadı

Ankara Keçiörengücü'nün golünü ise 43. dakikada Jurgen Bardhi'nin asistinde Koray Kılınç kardetti. Başkent ekibinde fileleri havalandıran Koray Kılınç, bu sezon forma giydiği 12 karşılaşmada ilk kez gol sevinci yaşadı. Kılınç ayrıca attığı gol sonrası şehit olan askerler için asker selamı verdi.

Altay 8 puanla son sırada

Bu sonuçla son iki maçını kazanan Altay 8 puanla son sırada, Ankara Keçiörengücü ise 19 puanla on ikinci sırada yer aldı.

Yusuf Şimşek: “Oyuncularımı alnından öpüyorum”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Altay Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, “Maçla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Sadece oyuncu kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum. 12 gün oldu ben buraya geleli. 12 günde inanılmaz derecede isteyen arzulayan, kazanmak isteyen, bırakmayan ve kazanan 2 haftadır özellikle hem Adana maçı hem de bu maç. Kaybettiğimiz Boluspor maçında da verdiğimiz bir pozisyonda mağlup olduk. Ben futbolcu kardeşlerimin hepsinin alınlarından öpüyorum. Oynayan, oynamayan, kadroya giren, girmeyen tesiste çalışan personelimizi tebrik ediyorum. Onlar da bizi inanılmaz derecede motive ediyorlar. Her konuda bize yardımcı oluyorlar. Malzemecimizi, masörümüzü, başkanımızı, yönetimimizi ve büyük Altay'a galibiyeti armağan ediyoruz. Şimdi devre arası var. İnşallah ikinci yarıda bu ateşi devam ettiririz diye düşünüyorum. Daha güzel olur diye düşünüyorum. Tekrar tekrar ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

Cenk Özcan: “Bireysel hatalar canımızı yakıyor”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Keçiörengücü Teknik Direktörü Cenk Özcan ise, “Öncelikle terörü lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Takım olarak en kısa sürede toparlayıp ayağa kalkacağız. Gerçekten futbol çok basit nüanslara bağlı. İşte bu final pasları, gol vuruşları, bir an önce bunları toparlayıp tekrar ayağa kalkacağız. Oyunun hakimi genel anlamda bizdik fakat yaptığımız bireysel hatalar, yapamadığımız goller, atamadığımız final pasları, oyunu buraya getirdi Altay camiasını galibiyetten dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler