Amatörden Süper Lig'e Uzanan Hayatlar

Akın Ungan
09.08.2023 - 21:56 | Son Güncellenme: 09.08.2023 - 22:06

Ekonomik zorluklarla karşılaşan Süper Lig kulüpleri transferde alt liglerin genç yeteneklerine yöneldi. Amatörden Süper Lig'e yükselen futbolcuların hikayeleri dikkat çekti.

Amatörden Süper Lig'e Uzanan Hayatlar

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Bu sezon gerek kurların yükselmesi gerek ekonomik şartların zorluğu sebebiyle bazı kulüplerimiz çareyi alt liglerdeki genç yeteneklere çevirdi. İşte bu genç yetenekler içinde amatör takımlardan gelip Süper Lig'e kadar yükselenlerin dikkat çekici hikayeleri...

Emrecan Bulut

Beşiktaş’ın 2. Lig ekiplerinden Somaspor’dan transfer ettiği 21 yaşındaki başarılı kanat oyuncusu olan Emrecan Bulut, sadece 1 yıllık profesyonel geçmişe sahip. Çok değil 2 sezon önce Manisa Amatör Küme takımlarından Karaköyspor’da oynarken Somaspor’un yetenek avcısı teknik direktörü Burhanettin Basatemur tarafından keşfedilip oynatılarak başarı hikayesinin yazılmasına sebep olunmuştu.

Furkan Mehmet Doğan

Tarihinde ilk kez Süper lig'de oynamaya hak kazanan Pendikspor, hem tecrübeli ayakları transfer etti hem de genç ve gelecek vadeden isimleri kadrosuna kattı. İşte 3 Lig ekiplerinden Alanya Kestelspor’un sol beki Furkan Mehmet Doğan gibi.

İlgini Çekebilir
Eski Milan'lı Adana Demirspor'da!
Habere Git

İki sezon önce İzmir’in önemli tatil beldesi Alaçatı'nın Bölgesel Amatör Lig takımı Alaçatıspor’da oynarken yolu önce Kestelspor’a şimdi ise Süper Lig ekibi Pendikspor’a düşüyordu.

Eren Altıntaş ve Onur Arı

Türk futbolunun mihenk taşı kulüplerimizden Eskişehirspor, ekonomik sebeplerle Bölgesel Amatör Lig'e düşse de iki genç yeteneği Süper Lig'e hediye etti.

Alanyaspor’a transfer olan orta saha oyuncusu 19 yaşındaki Eren Altıntaş ve Hatayspor formasını giyecek olan 22 yaşındaki forvet Onur Arı, belki eski arkadaşları amatör kümenin çetin şartlarında mücadele ederken, kendileri Süper Lig takımlarında forma kapmaya çalışacaklar.

İlgini Çekebilir
İmzalar atıldı! Adanaspor'dan orta saha takviyesi
Habere Git

Mustafa Şengül

Listenin en son ismi ise Süper Lig'e bir sezon aranın ardından tekrar dönüş yapan Çaykur Rizespor’un yine Somaspor’dan transfer ettiği başarılı stoper Mustafa Şengül oldu. 24 yaşındaki başarılı oyuncu Somaspor’un Amatör Küme'den 2. Lig'e kadar yükselmesindeki başrol oyuncularından biriydi. İlginçtir ki Mustafa Şengül Somaspor’a, yine İzmir Amatör Küme ekiplerinden Kınık Belediyespor’dan gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler