Arda 11'de olmalı mı? Sabri Sarıoğlu'ndan derbi yorumu...

08.05.2021 - 16:25 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 16:33

Sabri Sarıoğlu, yayıncı kuruluşta Galatasaray-Beşiktaş maçını değerlendirdi. İki takımın artıları ve eksileri neler, Arda Turan derbide oynamalı mı? İşte Sabri Sarıoğlu'nun derbi öncesi analizleri...

Arda 11'de olmalı mı? Sabri Sarıoğlu'ndan derbi yorumu...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'in 40. haftasında bu akşam Galatasaray ile Beşiktaş derbide karşı karşıya gelecek. Bu maç aynı zamanda şampiyonluk açısından da büyük önem taşıyor. Galatasaray'ın eski futbolcularından ve yayıncı kuruluş beIN Sports'un yorumcusu Sabri Sarıoğlu, derbi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Derbide kilit faktör ne?

Beşiktaş'ın takım boyu uzadığında sıkıntılar yaşadığını ifade eden Sabri Sarıoğlu, "Beşiktaş topla oynuyor. Takım boyu uzadığında sıkıntı yaşıyor. Kilit faktörlerden biri o. Bu akşam Galatasaray bu konuda neler yapacak? Bu önemli" diye konuştu.

"Ghezzal ve Larin geriye koşmamalı"

Ghezzal ve Larin gibi isimlerin savunmaya çok fazla gelmeyeceğini düşündüğünü söyleyen Sarıoğlu, "Ghezzal ya da Larin'i geriye çok koşturursanız etkinliğini kaybedersiniz" dedi.

Topla oynama isteği üzerine...

Beşiktaş'ın topla oynamayı seven bir takım olduğuna dikkati çeken beIN Sports yorumcusu, "Bir futbolcuya topla birlikte 4 saat antrenman yapın, antrenman yaptım demez. Çünkü topla oynamayı sever. Ama koşu antrenmanı yaptır öyle olmaz. Beşiktaş, topla oynadığında oyundan düşmüyor ve etkili oluyor" yorumunda bulundu.

"İşinizi iyi yapmıyorsunuz demektir"

Galatasaray'ın eski futbolcusu Sabri Sarıoğlu, kaleciler Fernando Muslera ve Ersin Destanoğlu için de dikkati çeken bir yorum yaptı. Sabri Sarıoğlu, "Ersin iyi kaleci. Neden çok konuşulmuyor? Beşiktaş iyi defans yapıyor ve ona iş düşmüyor. Galatasaray'da kaleci Muslera öne çıkıyor. Demek ki işini iyi yapmıyorsun. Ersin'in hakkını yemek istemiyorum. Ama Muslera, Altay ya da Uğurcan kadar ona iş düşmedi" dedi. 

Arda Turan bugün için 11'de olmasın mesajı

Sabri Sarığlu, Arda Turan'ın performansı hakkında da konuştu. Sabri Sarıoğlu, "Maç temposundan uzak kalan bir Arda Turan vardı. Zaman zaman iyi performans da verdi. Ama istikarlı bir şekilde forma giyemedi. Beşiktaş'ın oyun planını düşünecek olursak, biraz daha mücadeleci bir 11 belirlenmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler