Arda Güler Real Madrid’e Gitti, Gençlerbirliği 1.5 Milyon Euro’dan Oldu | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
06.07.2023 - 16:58 | Son Güncellenme: 06.07.2023 - 17:02

Arda Güler’in yüzde 20’lik hakkını Fenerbahçe’ye 2.5 milyon Euro’ya satan Gençlerbirliği, böyle bir alışverişe girmeseydi, kazancı 4 milyon Euro olacaktı.

Arda Güler Real Madrid’e Gitti, Gençlerbirliği 1.5 Milyon Euro’dan Oldu | Transfer Haberleri

AJANSSPOR HABER 

Birçok dünya devinin transfer listesinde yer alan Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler’in yeni adresi belli oldu. İspanyol devi Real Madrid’in teklifini kabul eden yıldız futbolcu, resmi sözleşmeye imza atmak için İspanya’nın yolunu tuttu.

Yarın tanıtılacak

Real Madrid ile 6 yıllık sözleşmeye imza atacak Arda Güler, yarın TSİ 13.00’te Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in de katılımıyla Madrid'in Valdebebas bölgesindeki Real Madrid Sportif Şehri adlı tesislerinde basına tanıtılacak.

Bonuslarla 30 milyon Euro gelebilir

Yapılan anlaşmanın ardından transfer Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) da bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, Real Madrid’in Arda Güler için yapacağı ödeme 20 milyon Euro olacak. Fenerbahçe’nin kazancı, bonuslarla birlikte 30 milyon Euro’yu bulabilecek.

İlgini Çekebilir
Real Madrid, Arda Güler'i resmen açıkladı
Habere Git

Fenerbahçe’nin yaptığı bu satışın ardından Arda Güler’in altyapısından yetiştiği Gençlerbirliği ile yapılan anlaşma akıllara geldi. Arda Güler’in yüzde 20’lik hakkını geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’ye satan Gençlerbirliği, karşılığında 2.5 milyon Euro’yu kasasına koydu. Başkent ekibi, o gün satışı gerçekleştirmemiş olsa bugünkü kazancı 4 milyon Euro olacaktı.

Transfer yasağını kaldırdı

Geçen sezon transfer yasağı olduğu için zor günler geçiren Gençlerbirliği, Arda Güler’den gelen 2.5 milyon Euro ile büyük bir krizden kurtuldu. Yapılan ödemeyle birlikte transfer tahtasını açan Gençlerbirliği, kadrosuna kattığı isimlerle küme düşmekten kurtuldu.

Babası yüzde 5 komisyon alacak

Arda Güler için bonuslarla birlikte 30 milyon Euro’luk anlaşma yapılırken, genç yıldızın babasının da transferden yüzde 5 komisyon alacağı ifade edildi.

İlgini Çekebilir
Yıldız oyuncu F.Bahçe'ye geri dönüyor! Takımına veda etti...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler