Seçil Erzan davasında iki tahliye! Arda Turan, Emre Belözoğlu ifadesi...

Ali Bozkurt
21.11.2023 - 15:29 | Son Güncellenme: 21.11.2023 - 18:09

Kamuoyunda Fatih Terim Fonu olarak adlandırılan Seçil Erzan davasında iki tanık tahliye edildi. Arda Turan ve Emre Belözoğlu başta olmak üzere diğer sanıkların ifadeleri ortaya çıktı.

Seçil Erzan davasında iki tahliye! Arda Turan, Emre Belözoğlu ifadesi...

AJANSSPOR HABER

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Denizbank eski çalışanı Seçil Erhan ile birlikte 6 sanığın duruşmasına devam edildi. İki kişi yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Seçil Erzan ile birlikte bazı tutuklular katıldı. Tutuksuz bazı sanıklar ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Şikayetçilerden futbolcu Emre Çolak, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin’de duruşmaya katıldı. 

Mert Çetin'den bankaya suçlama

Şikayetçilerden eski kulüp tercümanı Mert Çetin, Denizbank çalışanı Seçil Erzan ile 2011'den bu yana çalıştıklarını söylerken, "2022 Ekim sonu Seçil Hanım bankanın uluslararası fonu olduğunu ve her şeyin legal olduğunu, bu fonun başında Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu olduğunu söyledi. 75 bin Dolar verdim, bana dönüşü 2-3 ay sonunda 100 bin dolar olacağını söyledi. Diğer futbolcuları da bu fona destek vermeleri konusunda yönlendirmemi istedi. Podolski ile görüştük, Polonya’da olduğu için fona katılmadı. Fonun tamamen legal olduğunu vurguladı" dedi. 

Emre Çolak: 3 milyon 212 bin Lira verdim

Şikayetçi Emre Çolak ise Seçil Erzan'ın kendisini bankanın fonu diyerek kandırdığını dile getirdi ve "Biz kaşına gözüne kanıp para vermedik. Bankanın kurumsal kimliğine güvenerek verdik. Beni aradığında ben de Arda Turan’a sordum, o da öyle bir fonu olduğunu söyledi. 3 milyon 212 bin lira tek seferde verdim. 2-3 ayda yüzde 25 karla geri parayı vereceğini söyledi. Birkaç gün sonrada belge aldım. Herhangi bir ödeme almadım sonrasında. Şikayetçiyim" açıklamasını yaptı. 

"Emre'nin (Belözoğlu) para kaybetmesine neden oldu"

Şikayetçilerden Volkan Bahçekalı ise, bankanın kurumsallığına güvendiğini belirtti ve “Seçil beni 3-4 kez aradı. Acil paraya ihtiyaç olduğunu söyledi. Eşimden dolayı böyle bir fon olduğunu biliyordum. Ben de para olmadığı için yatırmadım. Ben de fondan Emre Belezoğlu'na bahsettim. Eşim de para yatırdı. Emre’ye telefonunu verdim. Onlar kendi arasında konuşup miktar belirledi. Benim maddi kaybım yok ama kuzenim Emre’nin para kaybetmesine neden olduğum için vicdan azabı çektim" ifadelerini kullandı.

Denizbank'ın müşteki talebine ret

Şikayetçiler mağdur olduklarını söyleyerek sanıkların cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatları, tutuklu müvekkillerinin tahliyesini talep etti. DenizBank avukatının müşteki olarak davaya katılma talebini mahkeme reddetti. 

Seçil Erzan ve diğer tutuklu sanık Ali Yörük'ün tutukluluk haline devam kararı veren mahkeme heyeti, sanıklardan Nazlı Can ve Atilla Yörük’ün tahliyesine hükmetti. Kahkeme, tutuksuz sanıkların ise yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi. Duruşma 12 Ocak 2024 tarihine ertelendi. 

Fatih Terim Fonu davası iddianamesinde ne var?

Dava iddianamesinde 18 müştekinin yüksek fon getirisi vaadiyle toplam 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı ve mağdurların kamuoyunda tanınmış sporcular, iş adamları, hekim gibi çeşitli meslek gruplarına sahip kişiler olduğu bilgisi yer aldı. Şikayetçiler arasında Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak gibi isimler bulunuyor. 

Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can da "şüpheli" sıfatıyla iddianamede yer aldı. 

Arda Turan: Bütün paramı beni kandırarak yok etmişler

Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun ifadeleri ortaya çıktı. Arda Turan'ın, Seçil Erzan'ın kendisini "Bu fona kim ne kadar yatırdıysa ona göre kazanç sağlayacak, bu bir faiz değil' diyerek kandırdığını söyledi. 

13 milyon 900 bin doları elden verdiğini, kendisinin de 6 milyon 400 bin doları geri ödediğini, kendisine banka kaşeli ve ıslak imzalı belge verdiğini belirten Arda Turan, "Yıllardır çalışıp kazandığım bütün paramı emeğimi Seçil Erzan beni kandırarak yok etmiştir. Çok üzgünüm, bu olay beni çok yıprattı. Bütün birikimim bir anda gitti" dedi.

Emre Belözoğlu: Birikimimi beni kandırarak zimmetine geçirdi

Emre Belözoğlu da Volkan Bahçekapılı'ya verdiği paralara ilişkin toplam da 3 milyon 300 bin dolar fonda alacağı olduğuna dair Erzan tarafından belge verildiğini söyleyerek, "23 yıldır futbolcuyum, 2 senedir teknik direktörüm. 13 yaşımdan beri aileme bakıyorum. Tüm birikimimi beni kandırarak zimmetine geçirmiştir" dedi. 

ZİMMET SUÇUNDAN TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

Seçil Erzan ve bankanın bazı yöneticilerinin de arasında bulunduğu 11 şüpheli hakkında ise bankacılık zimmet suçundan yazılı başvuru şartının Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) gerçekleşmediği belirtilerek takipsizlik kararı verilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler