Arjantin kupayı kazandı ama Brezilya'yı geçemedi! İşte Türkiye'nin durumu

Cüneyt Muharremoğlu
22.12.2022 - 14:31 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 14:42

FIFA'nın ülkeler sıralaması açıklandı. Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, Brezilya'yı geçeme fırsatını kaçırdı. Türkiye ise 44. durumda bulunuyor. İşte detaylar...

Arjantin kupayı kazandı ama Brezilya'yı geçemedi! İşte Türkiye'nin durumu

AJANSSPOR HABER 

Dünya Kupası'nın Arjantin'in zaferiyle bitmesinden sonra FIFA, aralık ayı ülkeler sıralamasını açıkladı.  Brzelya, ilk sıradaki yerini korurken, Arjantin 2., Dünya kupası finalisti Fransa 3. sıraya çıktı.

Arjantin 90 dakikada kazansa zirveye çıkıyordu 

Lionel Messi'nin liderliğinde üçüncü kez Dünya Kupası zaferine ulaşan Arjantin,  Brezilya'yı zirveden indirme şansını kaçırdı.  Lionel Scaloni'nin takımı Fransa'ya karşı 90 dakika içinde galip gelmeyi başarsaydı, zirveyi Brezilya'dan alacaktı.

Fransa bir basamak yükseldi

Fransa bir basamak yükselerek dünya sıralamasında üçüncü sıraya çıktı. Katar'da grup aşamasında elenen n çıkamayan Belçika iki basamak gerileyerek dördüncü oldu. 

İlgini Çekebilir
2022 bitti, 2026 başladı! Çok sayıda soru işareti
Habere Git

İlk 10'daki diğer takımlar

Çeyrek finalde elenen İngiltere beşinci sırada kaldı. Hollanda, Hırvatistan, İtalya, Portekiz ve İspanya ilk 10 sirada yer alan takımlar oldu.

Afrika'nın en iyi takımı Fas oldu

Fas, Dünya Kupası'nda dördüncü olmasının ardından 22'den 11. sıraya yükseldi. Senegal'i geride bırakan Fas, en üst sıradaki Afrika ülkesi oldu. Fas, daha önce 1998'de ülkeler sıralamasında 10. sıra kadar çıkmış ve 2015'te 92. sıraya kadar gerilemişti.

Avustralya'dan büyük sıçrayış

Fas gibi büyük sıçrayış gerçekleştiren bir diğer takımsa Avustralya oldu. Katar'da son 16'ya kalmayı başaran  Avustralya 11 basamak yükselerek 27. sıraya yerleşti.

İlgini Çekebilir
Şampiyon Arjantin Buenos Aires'te! Mahşeri kalabalık...
Habere Git

Türkiye 1 sıra yükselip 44. oldu

Son açıklanan listede Türkiye A Milli Futbol Takımı, bir basamak yükselerek 44'üncü sırada yer buldu. Ay yıldızlılar, play-off maçında Portekiz'e 3-1 yenilerek Dünya Kupası'nda mücadele etme şansını kaçırmıştı.

Kadınların en iyisi ABD, Türkiye 64. sırada

FIFA'nın kadınlar sıralamasında ABD, Almanya'nın önünde zirvede yer alıyor. İsveç üçüncü, İngiltere ise dördüncü sırada bulunuyor.  Türkiye ise 64. sırada kendine yer buldu.

Senin için hazırladığımız haberler