Hakem Atilla Karaoğlan, Rennes - Villarreal maçında kural öğrendi!

Akın Ungan
15.12.2023 - 01:39 | Son Güncellenme: 15.12.2023 - 03:12

Süper Lig hakemlerinden Atilla Karaoğlan, UEFA Avrupa Ligi'nde yönettiği Rennes - Villarreal maçında VAR uyarısıyla yeni kural öğrendi. İşte detaylar.

Hakem Atilla Karaoğlan, Rennes - Villarreal maçında kural öğrendi!

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda son maçlar oynandı. Rennes ile Villarreal kritik maçta karşı karşıya geldi. Lideri belirleyecek olan karşılaşmayı Villarreal 3-2 kazandı. Bu sonuçla Villarreal lider, Rennes ise ikinci çıktı. Zorlu mücadeleyi yöneten Türk hakem Atilla Karaoğlan, bu maçta yeni kural öğrendi.

Gollerin cevapları anında geldi

Maçın gol perdesi 35'inci dakikada penaltıdan açıldı. Villarreal, Moreno'nun golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti. Bu golden sadece 2 dakika sonra sahneye çıkan Assignon beraberliği sağladı. Konuk ekip 62'de Chakkour ile 2-1 tekrar öne geçti. Ev sahibi ise 79'uncu dakikada Blas ile durumu 2-2 yaptı. Fakat hemen 1 dakika sonra Villarreal, Parejo'nun golüyle skoru 3-2 yaptı.

Rennes 90+11'de gol attı

Mücadelenin 90+11'inci dakikasında ise ilginç bir pozisyon yaşandı. Le Fee'nin kullandığı serbest vuruşta sağ köşeye giden top iki direğin birleştiği noktadan geri geldi. Sağ kanada açılan topu Le Fee, ceza alanına gönderdi. Savunmadan sekip penaltı noktasına düşen top Assignon'un önünde kaldı. Assignon yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

İlgini Çekebilir
PFDK'dan flaş karar! İşte Faruk Koca ve Ankaragücü'nün cezası
Habere Git

Karaoğlan'ı VAR uyardı

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan ilk etapta golü verse de VAR hakemi Massimiliano Irrati'nin uyarısıyla pozisyonu izlemeye geldi. Daha sonra ağlara giden bu top, serbest vuruşu kullanan oyuncunun direkten dönen topa kimsenin müdahalesi olmadan tekrar dokunması nedeniyle gol değeri kazanmadı. Karaoğlan'ın bu pozisyonu VAR müdahalesi olmadan görememesi ise dikkat çekti.

"Ben de kuralı yeni öğrendim"

İptal edilen Rennes golünün IFAB kurallarına göre doğru bir karar olduğunun hatırlatılması üzerine Rennes Teknik Direktörü Julien Stephan, "Ben de kuralı yeni öğrendim. Penaltılar için böyle bir kural olduğunu biliyordum ama serbest vuruşlar için böyle bir kural olabileceğini tahmin etmiyordum. Sert bir duygusal geçiş oldu bizim açımızdan" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler