"Babam yoksa ben de yokum" dedi; zirvede bıraktı

24.10.2020 - 23:25 | Son Güncellenme: 25.10.2020 - 00:27

Son dakika spor haberleri... Khabib Nurmagomedov ve Justin Gaethje özeti haberimizde! İkili, hafif siklet kemer maçında karşı karşıya geldi. Mücadele, S Sport Plus'ta canlı olarak ekranlara geldi. Peki Khabib Nurmagomedov - Justin Gaethje maçını kim kazandı? İşte özeti...

"Babam yoksa ben de yokum" dedi; zirvede bıraktı

The Eagle' lakaplı Dağıstanlı şampiyon Khabib Nurmagomedov, UFC hafif sıklet kemerini üçüncü kez korumak için Justin Gaethje ile karşı karşıya geldi.

Son karşılaşmasını geçtiğimiz sene Eylül'de Dustin Poirier ile yapan ve kemerini korumayı başaran yenilmez şampiyon Khabib, kemerini korumak için 1 yıl sonra kafese girdi. 

Gaethje ise, 10 Mayıs 2020’de efsanevi bir maç sonunda Tony Ferguson’ı yenerek hafif sıklet geçici kemerini almış ve Khabib ile karşılaşmaya hak kazanmıştı.

Hızlı başlayan mücadelede kazanan Khabib Nurmagomedov oldu.

Galibiyetle veda etti

Karşılaşmanın ardından Dağıstanlı dövüşçü, ''Tanrı bana her şeyi verdi. Takımıma teşekkür ederim. Tüm takımımı çok seviyorum. Bu benim son maçımdı. Babamsız buraya geldim. Babama olanlardan sonra ilk kez dövüştüm. Anneme de son maçım olacağına söz verdim. Bu benim son maçım'' diyerek emeklilik kararı aldığını açıkladı.

Mağlup olan taraf Justin Gaethje ise, ''Her kafese girdiğimde hayattaymış gibi hissediyorum. Rahatlamış durumdayım. Yapması gerekeni yaptı. Çok güçlü o. Babasını çok gururlandırdığını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Conor: "Güzel performans Khabib"

Öte yandan Khabib'in en büyük rakiplerinden biri olan Conor McGregor da, Dağıstanlı dövüşçüyü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik etti.

Conor, "Güzel performans Khabib. Ben devam edeceğim. Babana saygımı ve taziyelerimi sunuyorum. Sana ve ailene de. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

UFC: Khabib Nurmagomedov - Justin Gaethje maç özeti izlemek için tıklayınız

Senin için hazırladığımız haberler