Bahar Kupası Yarışları Bodrum'da başladı

02.05.2015 - 18:22 | Son Güncellenme: 02.05.2015 - 18:22

Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışları, Bodrum ilçesinde başladı.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından Bodrum'da gerçekleştirilecek yarışlara, Türkiye genelinden 20'si bayan 80 sporcu katıldı. Gümbet'teki bir otelin sahilinde gerçekleştirilen yarışlarında sporcular renkli görüntüler oluşturdu. Güneşli ve sıcak havada yapılan yarışları yerli ve yabancı turistler de ilgiyle izledi.

Türkiye Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Mengütay, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyonun olimpik kadrosunun Avrupa şampiyonalarında yarıştığını kaydetti. Yarışmaya 16 ilden 20'si bayan 80 sporcunun katıldığını belirten Mengütay, şöyle konuştu:

"Yarışmaya her yaş grubundan katılım var. Bu yarışmada Almanya'dan gelen bir spor adamı da yer aldı. Bu katılımlarda gençlerin bir araya gelmesi, aralarındaki sosyal uyumu bozmadan rekabet içinde bulunmaları, gençlerin kaynaşması ayrı bir önem katıyor."

Mengütay, kano sporunun Türkiye'de yeni bir spor dalı olduğunu, faaliyetlerin yaklaşık 9 yıldır sürdüğünü anlattı. Kanonun olimpiyatlarda en çok madalya veren spor dalı olduğuna değinen Mengütay, "Ülkemizde maalesef diğer amatör dallarda olduğu gibi kano sporuna da ilgi yeterli değil. Biz bu farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yarışmaya katılan kano eğitmeni Alman Peter Voigt ise yarışmada 11 sporcu arasında 7'nci geldiğini söyledi. Yarışmanın çok heyecanlı geçtiğini belirten Voigt, arkasında 4 genci bıraktığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. 

Yarışma yarın yapılacak bin metrelik kısa mesafe turlarının ardından ödül töreniyle sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler