Balıkesirspor mali sıkıntıya çözüm arıyor

07.12.2017 - 17:00 | Son Güncellenme: 07.12.2017 - 17:00

- Balıkesirspor Kulübü Başkanı Remzi Boncuk, kulübün mali sıkıntılarıyla ilgili çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Boncuk, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, oyunculardan Nizamettin Çalışkan, Abdülkadir Özgen ve Mehmet Boztepe'nin önceki yönetim döneminden kalan alacaklarını tahsil edemedikleri için Türkiye Futbol Federasyonuna başvuruda bulunmasının ardından kamuoyunda bilgi kirliliği yaşandığını bildirdi.

Göreve geldiklerinde bu konuyla ilgili plan ve projeler yaptıklarını belirten Boncuk, bu dönemde futbolculardan da sabırlı olmalarını beklediklerini ifade etti.

Temmuz ayı öncesinde kulüpten kimsenin alacağı olmadığına dikkati çeken Remzi Boncuk, "Ağustos ayından sonra kısmi ödemeler yaptık. Böyle birikmeler var. Primleri düzenli ödedikten sonra sıkıntı etmediler. Burada Nizamettin'in farklı olması lazım. Kaptanın sorumluluğu var. Ben Nizamettin ile de konuştum. Kendisi Balıkesirspor'da mutlu olduğunu söyledi. Nizamettin'in 5-6 talibi var. Çünkü kaliteli bir futbolcu. Dün takımla birlikte toplantı yaptım. Bilgi kirliliğinin önüne geçtik." diye konuştu.

"Balıkesirspor olarak sırat köprüsünden geçiyoruz"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile bu konuda görüşmeler yaptığına da değinen başkan Boncuk, şunları kaydetti:

"Temmuz sonuna kadar olan mali bilançoyu önüne koydum. Kendisi gördü ve 'Balıkesirspor için ne gerekiyorsa yapacağız.' dedi. Nuno Andre Coelho ile protokol yapmıştık. En büyük alacağı olan futbolcu oydu. Aylık 142 bin 500 avro olmak üzere 7 taksit yaptık. İlk 2 taksit ödendi. Biz o parayı yatırmazsak yüzde 15 cezai yaptırımı var. Ciddi rakam bunlar. Bütün futbolculardan doğan alacaklar, galibiyet primleri, yapılandırılmış ödemelerin toplamı temmuz sonuna kadar 25 milyon lira civarında. Sosyal medyayı çok da ciddiye almıyoruz. Para konusu hassas bir durum. Kılı kırk yararak hassas hareket emek zorundayız. Balıkesirspor olarak sırat köprüsünden geçiyoruz. Bizim şu ana kadar vergi, sigorta borcumuz yok. Santos dosyası var. Ayın 12'sine kadar 360 bin avro ödenmesi gerekiyor. Dongala'nın dosyasını 15 bin avroya kapattık. Zeefuik dosyasını da 275 bin avroya anlaştık. 20-25 bin avrosunu peşin yatırdık, kalanı taksit yaptık. Bu problemleri çözdükten sonra içerideki oyunculara yöneleceğiz."

Senin için hazırladığımız haberler