Olimpiyat çeyrek final maçında Türkiye, Güney Kore'ye 3-2 yenildi

Cüneyt Muharremoğlu
04.08.2021 - 04:01 | Son Güncellenme: 04.08.2021 - 05:53

Tokyo 2020 kadın voleybol çeyrek final maçında Türkiye, Güney Kore'ye 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Filenin Sultanları buna rağmen olimpiyatlarda alınan en başarılı sonuca imza attı.

Olimpiyat çeyrek final maçında Türkiye, Güney Kore'ye 3-2 yenildi

AJANSSPOR HABER

Tokyo 2020'de B Grubu'nu 3. sırada tamamlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde kura ile eşleştiği A Grubu üçüncüsü Güney Kore ile karşı karşıya geldi.

İlk sette iyi servis atıldı, 6 blok yapıldı

Türkiye, ilk sete iyi servis atarak başladı. Zehra Güneş'in servis turunda 3 sayılık bir seri yakalayan Filenin Sultanları durumu 5-2 yaptı. Daha sonra toqarlanan Güney Kore, bulduğu 3 sayılık seri ile 9-9 beraberliği sağladı. Bundan sonra Türkiye yine canlandı.  Cansu Özbay'ın servis turunda skor 12-9 olunca Güney Kore mola aldı. Mola dönüşünde Filenin Sultanları iyi oyununa devam etti ve farkı 17-10'luk skorla 7'ye çıkardı. Setin son bölümünde Türkiye 20-14 önde girdi. Setin sonunda hata yapmayan sporcularımız seti 25-17 kazanarak öne geçti. Filenin Sultanları, 6 sayıyı bloktan alarak adeta rakibine nefes aldırmadı.

İkinci sette hata üstüne hata

İkinci sete Güney Kore iyi başladı. Setin ilk bölümü 6-2 Kore üstünlüğüyle geçildi. Türkiye Meryem Boz'un sayılarıyla oyuna tutunmaya çalıştı. Kore 11-6 öne geçince Giovanni Guidetti mola aldı. Moladan sonra da Türkiye hata yapmaya devam etti. Servis karşılamada büyük zorluk çeken Türkiye farkin açılmasına mani olamadı. Skor 17-7 olunca Guidetti ikinci molayı almak zorunda kaldı. Bu dakikadan sonra Meryem Boz'un başarılı oyunu ve smaçlarıyla fark 7'ye indi: 19-12. Bu sefer mola alan Güney Kore oldu. Setin sonunda Güney Kore hata yapmadı ve seti 25-17 alarak durumu 1-1'e getirdi. 

Üçüncü sette heyecan fırtınası

Üçüncü sete de Türkiye hatalarla başladı. Arka arkaya verilen sayılarla skor 5-1 olunca Guidetti mola aldı.  Bu dakikadan sonra mücadele gücünü arttıran Filenin Sultanları 8-7'lik skorla farkı bire indirdi. Daha sonra Kore bir kez daha seri yakalayarak durumu 13-9 yaptı. Daha sonra kendine gelen Filenin Sultanları Eda Erdem'in blok sayısıyla skoru 15-15'e getirdi. Güney Kore'nin aldığı mola sonrası Türkiye Meliha İsmailooğlu'nun sayısıyla 17-16 öne geçti. Bu dakikadan sonra büyük bir heyecan yaşandı. Setin sonunda Koreli Kim'in etkili oyunu vardı. Skor 23-21 olunca Türkiye mola aldı. İki kere set sayısı kullanan Güney Kore'ye Filenin Sultanları izin vermedi. Skor 24-24 olunca bu kez Kore mola almak zorunda kaldı. Türkiye, Eda Erdem'in blok sayısıyla set sayısı atmaya hak kazandı. Tam bir heyecan fırtınası şeklinde geçen setin sonunda daha az hata yapan Güney Kore seti 28-26 alarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette güzel oyun

Dördüncü sete bu kez Filenin Sultanları iyi başladı. Şeyma Ercan'ın servisleriyle 3-0'ı yakalayınca Kore mola aldı. Başarılı oyunu sürdüren milli takım farkı 7'ye kadar çıkarmayı başadı. Koru bundan sonra seri yakaladı. Skor 14-11 olunca bu kez molayı Guidetti aldı.  Fark ikiye düştükten sonra devreye Guidetti'nin oyuna soktuğu Tuba Şenoğlu girdi. Arka arkaya alınan sayılarla skor 19-14 olunca Kore ikinci molasını kullandı. Setin sonunda farkı açmayı başaran Türkiye, seti 25-18 kazanarak durumu 2-2'ye getirdi.

Final setinde nefesler tutuldu 

Final seti karşılıklı sayılarla başladı. Bu dakikalarda Tuba Şenoğlu smaçlarıyla öne çıktı. Meryek Boz'un önce smaç sonra servisten bulduğu sayıyla 5-3'ü bulduk. Tuba Şenoğlu'nun sayısıyla 6-3 olunca Kore mola almak zorunda kaldı. Moladan Asya ekibi iki sayılık seriyle döndü. Eda Erdem'in blok sayısıyla skor 7-5 oldu. Kore 3 sayılık seriyle saha değişimine 8-7 önde gitti. A Milli Takım, Eda Erdem'in çok zor pozisyonda aldığı sayıyla beraberliği sağladı. Evrar Karakurt'un servisten bulduğu sayıyla Filenin Sultanları 10-9 öne geçti. Kore tekrar üç sayı alarak öne geçince Guidetti mola almak zorunda kaldı.Mola dönüşü Meryem Boz'un vuruşu dışarı gidip skor 13-10 olunca Türkiye bir kez daha mola aldı. Mola dönüşü oyuna giren Hande Baladın Kore'nin serisini bitirdi. Bu dakikadan sonra Kore 3 kez maç sayısı atma hakkı kazandı.Türkiye, Meryem Boz'un sayılarıyla skoru 14-13'e getirince bu kez molayı Güney Kore aldı. Mola dönüşü sayıyı Kore alınca set 15-13, maç 3-2 Güney Kore'nin üstünlüğüyle bitti. 

Senin için hazırladığımız haberler