Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal'dan Passolig Ve Transfer Yasağı Açıklaması

Ali Bozkurt
11.03.2024 - 14:30 | Son Güncellenme: 11.03.2024 - 14:36

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, Mavi-Beyazlı takım, transfer yasağı, teknik direktör Hakan Kutlu, yayıncı kuruluş ve Passolig hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal'dan Passolig Ve Transfer Yasağı Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Trendyol 1. Lig takımı Erzurumspor FK'da başkan Ahmet Dal, Ankara Keçiörengücü galibiyetinden sonra açıklamalarda bulundu. Transfer yasağı, Hakan Kutlu, yayıncı kuruluş ve Passolig'le ilgili konuşan Ahmet Dal, "Passolig ile 1 yıl daha devam edilecek" dedi. 

Hedef Tuzlaspor maçında 3 puan

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ahmet Dal, "3 yıldır aynı kadroyla devam ediyoruz. Beş dönemdir transfer yasağımız var. Bu şartlarda mücadele ediyoruz. Geçtiğimiz sezon ligde kalmayı başarmıştık. Bu yıl da aynı başarıyı sergilemek istiyoruz. 2024 yılında oynadığımız maçlarda sadece 1 gol yedik, son maçımız da Ankara Keçiörengücü'nü yendik. Bu hafta Tuzlaspor maçını kazanarak çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Hakan Kutlu ve ekibine teşekkür

Teknik Direktör Hakan Kutlu ve ekibine ayrı bir parantez açan Başkan Dal, "Hakan Hocamız (Kutlu) ile uyumumuz gayet iyi. Hakan Hocamız altyapıya önem veriyor, hocamızdan çok memnunuz. Hakan Hocamıza ve ekibine bizi bu konuma getirdiği için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ana gündem transfer yasağının kalkması

"Transfer yasağı kalkacak mı?" sorusuna ise Dal, "Transfer yasağı bizim ana gündem konumuz. Transfer yasağını kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaz transfer döneminde de aynı çabayı göstereceğiz. Şu anda transfer tahtamızı açabilmemiz için gerekli miktar 4.5 milyon Euro. Ancak bu ücret ödemeler nakit olursa azalabilir" cevabını verdi.

"Passolig'le devam edilecek"

Yayıncı kuruluş ve Passolig konusunda ise Ahmet Dal, "1. Lig kulüpleri yayıncı kuruluş noktasında dikkate alınmadı. Ne yazık ki karar verildikten sonra bizim haberimiz oluyor. Yayıncı kuruluş noktasında gelirlerin artacağından bahsediliyor. Umarım gelirlerimiz artar. Passolig ile de 1 yıl daha devam edilecek. Bize gelen bu şekilde. Passolig konusunda değişimin olması sistemsel olarak sıkıntı olabilir dediler. Sonrasında da devam kararı çıktı" ifadelerini kullandı ve ekledi: 

"Hakemlerden memnunum"

"Ligin ikinci yarısında maçlarımızı yöneten hakemlerden çok memnunum. Ankara Keçiörengücü maçında da Erkan Özdamar ve VAR'da Onur Özütoprak çok iyi bir performans sergiledi. İki hakem arkadaşımıza da teşekkür ediyorum"

Senin için hazırladığımız haberler