Bayern’i Dortmund şampiyon yaptı! Üst üste 9…

08.05.2021 - 18:19 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 19:22

Alman Ligi Bundesliga’da, Borussia Dortmund’un Leipzig’i yenmesiyle Bayern Münih kendi maçına çıkmadan üst üste 9, toplamda 31. şampiyonluğunu ilan etti.

Bayern’i Dortmund şampiyon yaptı! Üst üste 9…

AJANSSPOR-HABER

Bundesliga’da şampiyon yine değişmedi. Zirve takipçisi Leipzig, konuk olduğu Borussia Dortmund’a 3-2 yenilince, Bayern Münih 32. hafta itibariyle şampiyonluğu garantiledi. 

Sancho, Leipzig'in ümitlerini bitirdi

Dortmund’un, ezeli rakiplerinden Bayern Münih’i mutlu sona ulaştırdığı karşılaşmada gollerini Marco Reus ve Jadon Sancho (2) attı. Haftaya 64 puanla 2. sırada giren Leipzig’in golleri ise Lukas Klostermann ve Dani Olmo’dan geldi.

Almanya'da Bayern Münih hegemonyası

Bu sonuçla aradaki 7 puanlık farkı koruyan Bayern Münih, Mönchengladbach maçına çıkmadan tarihindeki 31. şampiyonluğunu kazandı. Bundesliga’ya büyük bir ambargo koyan Bavyera temsilcisi üst üste 9. kez şampiyon oldu. 

Flick şampiyon takımı Nagelsmann'a devredecek

Bayern Münih’i geçen sezonun ardından bu yıl da mutlu sona taşıyan teknik direktör Hansi Flick, lig bitiminde görevi bırakacağını açıklamıştı. Bundesliga şampiyonunu önümüzdeki sezon bu yıl zirve mücadelesi verdiği Leipzig’in teknik direktörü Julian Nagelsmann çalıştıracak. 

Müller ve Alaba’nın çoğu kulüpten fazla şampiyonluğu var

Bayern Münüh’in Alman futbolu üzerindeki egemenliği ilginç istatistikleri de beraberinde getirdi. Thomas Muller ve David Alaba, Bundesliga'da 10 şampiyonluğa ulaşan ilk isimler oldu. Bayern, en son şampiyonluğu kaçırdığında Alphonso Davies 10 yaşındaydı.

Kingsley Coman’dan inanılmaz rekor
 

Bayern Münih’in 24 yaşındaki Kingsley Coman ise, kadrosunda bulunduğu takımlarla 9 yılda 10 lig şampiyonluğu kazandı (7 Bayern, 2 PSG, 1 Juventus). Bundesliga'da Bayern Münih'ten önceki son şampiyonluğu ise 2011-12 sezonunda Borussia Dortmund kazanmıştı.

Bayern Münih'den sezon sonu ayrılacak Hansi Flick ortalama 3 ayda 1 kupa aldı.

İşte rakamlarla Flick'in muhteşem vedası:

* Ay: 18
* Kupa: 6
* Maç: 83
* Galibiyet: 68
* Beraberlik: 7
* Yenilgi: 8
* Atılan gol: 247

Dortmund-Leipzig maçının özeti

Senin için hazırladığımız haberler