beIN SPORTS yorumcuları Akhisar-Fenerbahçe mücadelesini değerlendirdi

09.12.2018 - 18:32 | Son Güncellenme: 09.12.2018 - 21:32

beIN SPORTS yorumcuları Akhisar-Fenerbahçe mücadelesini değerlendirdi

beIN SPORTS yorumcularından Önder Özen, Metin Tekin ve Tümer Metin, Akhisarspor-Fenerbahçe mücadelesini maçtan önce beIN FC programında konuşmuştu.

Yorumcuların maç öncesi açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Kadro yetenekli değil"

Bu kadro o kadar yetenekli bir kadro değil. O türbülanstan mücadele değil, yetenek çıkar. Kazanmak için ekstra bir şey yapmak lazım. Bunları yapacaksın, mücadele edeceksin ve ekstra bir şeyler yapman gerek. Fenerbahçe’nin bu kadrosu 15 hafta bunları yapamadı.

"Akhisar kazanabilir"

Akhisarspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı güçlüye karşı kazandı. Bugün Akhisarspor’un kazanma ihtimali de var. Maalesefi de ekleyerek Fenerbahçe’nin gücünü anlatmaya çalışıyorum.

Tümer Metin: "Mehmet Ekici çok yönlü bir oyuncu"

Mehmet Ekici bir yetenek. Problem çözer, oyun çözer, şut atar, frikik atar. Formaya ağırlığı veren içindekidir. İki takımın formalarını değiştirsek, Akhisarspor kesin kazanabilir diyebilir misiniz?

beIN SPORTS yorumcularından Önder Özen, Metin Tekin ve Tümer Metin, Akhisarspor-Fenerbahçe mücadelesinin devre arasında beIN FC programında konuşmuştu.

Yorumcuların devre arası açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Bu Fenerbahçe gibi değil"

Akhisarspor, top Fenerbahçe’ye geçtiği andan bekliyor ve birleşik oynuyor. Fenerbahçe’nin ne oynamaya çalıştığını anlamadım. Şener’i ileri çıkarken göremedik. Barış, Güray’ı; Elfij Vrsajevic’i nasıl tutacak? Bu Fenerbahçe takımı gibi durmuyor. Şener’in yerine Benzia’nın oynaması gerekiyor.

"Şartlar dibe vurmuş durumda"

Fenerbahçe koşuyor ve mücadele ediyor. İçeriden ekstra motivasyonla çıkacak. Şartlara göre oynasa, şartlar dibe vurmuş durumda. Fenerbahçe, sezon başından beri en büyük eksikliği olan kaliteyle sahaya çıkabilir.

Metin Tekin: "Fenerbahçe nasıl gol atacağını bulmalı"

Fenerbahçe, oyunu çok değiştirebilir mi? Benzia’yı kenarıdan kullanabilir. Artık oyun kalitesini bulma veya oyunu değiştirme şansı çok düşük. Maçın önemi gol atmak. O topu içeri nasıl atacaklarını bulmalılar.

"Her dört toptan biri..."

Fenerbahçe’nin pas isabet oranı %78 olur mu? Her dört toptan biri rakibe atılmış.

Yorumcuların maç sonu açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

beIN SPORTS yorumcularından Önder Özen, Metin Tekin ve Tümer Metin, Akhisarspor-Fenerbahçe mücadelesinden sonra açıklamalarda bulundu.

"15. haftayı beklemeye gerek yok"

Oyuncularla vedalaşma şansınız vardır. Ozan'ın bonservisini Fenerbahçe aldı. Bir antrenör olarak ve sportif direktör olarak bunu yöneteceksin. Devre arasında bu oyuncu muhtemelen ayrılacak... Kalıcı zararlardan birisi de budur. 8 milyon euro ödediğiniz futbolcunun yıllık gideri 2 milyon euro'dur. Tümer Metin maç önünde 'Fenerbahçe, altındaki 3 takıma yenildi' Artık altta takım da sayamayacağız. Hepsi için süper kalite demiyorum fakat yarışın içerisinde olacak isimler... Japonlara hayranım harikiri kültürü vardır, 15. haftayı beklemeye gerek yok.

"Fenerbahçe'nin bütün tercihleri fiyasko"

Ben de sportif direktörlük yaptım, hatta hiç bilmezken yaptım. Kaleden başlayarak, Fenerbahçe'nin bütün tercihleri fiyasko. Alınan, alınmayan oyuncular; verilen, verilmeyen tüm kararlar fiyasko! Eğer gururu varsa, mesleğe bakışı biraz pozitifse, mesleğe saygısı, kendine saygısı varsa, istifa da bir erdemdir. Ben beceremedim demek de bir gururdur.

Metin Tekin: "Eleştiriye kulak asmamak çözüm değil"

Türkiye'de işler böyle ben bekledim ama beklemediler. Bunu yapmayın. Hiçbir eleştiriye kulak asmamak çözüm olmadı.

"Sportif direktörün idareci kimliği olmalı"

Comolli dönemi olmadı. Ali Koç, Comolli'yi ilk yılında getirdi olmadı. Aziz Yıldırım, 18. yılında Terraneo'yu getirdi olmadı. Sportif direktörün idareci kimliği ve futbola bakışı olması lazım. İstikrar ayrı yanlışta ısrar ayrı.

"Cocu, Fenerbahçe seyircisine heyecan yaratmak için getirildi"

Ne yapılırsa onun üzerine konuşmak daha doğru olacak. 'Ben takımı buradan çıkartırım' diyen teknik adam lazım. Oyunun hikayelerini bilecek. Cocu neden geldi? Hollanda Ligi'ndeki 3 şampiyonluktan dolayı geldi. Burada yarışmadı, oluşturdu. Cocu, Fenerbahçe seyircisine heyecan yaratmak için getirildi. Fakat kadro çok kötüydü. Pas oyunu çok güzeldir ama kalitesiz oyuncularla oynarsanız işiniz çok zor. Comolli kadroyu mu yapıyor?  Fenerbahçe seyircisi dün Galatasaray'ı tutmak zorunda kaldı. Galatasaray, Rizespor ile oynadı. Galatasaray-Alanyaspor maçında da bu böyle olacak. Üzülerek söylüyorum; küme düşme korkusunu yaşamak budur.

Önder Özen: "Alt sıraların mücadelesi daha çetin"

İsim değil, profil tarif edilebilir. Guardiola sabah idmana çıkar, akşam uçağa biner gider. Ligimizde alt sıraların mücadelesi, şampiyonluk mücadelesinden daha çetin. Fenerbahçe oralara hiç alışık değil. Ligin 34. haftasında bile Fenerbahçe'nin 1 puana ihtiyacı olmadı, hep 3 puana ihtiyacı oldu. Şu anda Aykut Kocaman, Atiker Konyaspor'un teknik direktörü bir gözüyle Fenerbahçe'ye bakar. İsmail Kartal, Zico, Daum göz ucuyla bakar. Saydığım teknik direktörlerin hepsi Advacoot da dahil. Cocu, Fenerbahçe'yi takip ediyordur. Fenerbahçe bu süreçte kendi insanlarına dönmeli. Şu anda Fenerbahçe'nin sportif direktöre ihtiyacı yok. Hayır, Comolli kadro veremez. Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen ve Aykut Kocaman, 'ben ne yapabilirdim?' diye içinden söyler.

"Guardiola gelse Erzurum maçını kesin kazanamaz"

Onu bunu bilmem! Gelecek insanın işi çok zor. Guardiola'yı getirelim, Erzurum maçını kazanır diyemeyiz. Sıkıntı kadro yapısında. Kısa vadede çok kolay değil. Cocu'nun  bir gözü Fenerbahçe'de midir? Ali Koç, Comolli ile devam edecekse Önder Hoca'nın çizdiği profilden bir şey çıkmaz. Comolli, 'Benim ceketim nerede? Ben gidiyorum' demeli!

Senin için hazırladığımız haberler