Benzema 6 yıl sonra gollerle döndü! Bir açıldı, pir açıldı

23.06.2021 - 23:04 | Son Güncellenme: 23.06.2021 - 23:15

Yaklaşık 6 yıl uzak kaldığı Fransa Milli Takımı’na EURO 2020 ile dönen Real Madrid’in yıldızı Karim Benzema, Portekiz filelerini iki kez havalandırdı.

Benzema 6 yıl sonra gollerle döndü! Bir açıldı, pir açıldı

AJANSSPOR-HABER

EURO 2020’deki Fransa-Portekiz maçı bir golcünün geri dönüşüne sahne oldu. 6 yıla yakın bir süredir milli takıma alınmayan Karim Benzema bu turnuva öncesi affedilmişti. 

Suskunluğunu Portekiz'e bozdu

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ilk 2 maçını Almanya ve Macaristan önünde boş geçen Real Madrid’in yıldızı geri döndükten sonra suskunluğunu Portekiz karşısında bozdu. 

İki golle geri döndü

İlk yarının son anlarında 1-0 yenik durumda olan Fransa’da Kylian Mbappe’ye yapılan müdahale sonucu penaltı kararı çıktı. Topun başına geçen Benzema skora denge getirirken Ekim Ekim 2015’ten bu yana Fransa Milli Takımı’yla ilk gol sevincini yaşadı. Yıldız futbolcu ikinci yarının başında ise Pogba'nın pasında takımını 2-1 öne geçirdi.  

Benzema neden milli takıma alınmıyordu?

Karim Benzema 2015 Ekim'inde Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve milli takımdan arkadaşı Mathieu Valbuena'ya yapılan şantaj girişimine yardım ettiği gerekçesiyle göz altına alınmış, tutuksuz yargılanma kararı sonrası serbest bırakılmıştı. Cezayir asıllı yıldız o dönemden beri Fransa A Milli Takımı formasını giyemedi. 

'Valbuena'ya şantaja ortak oldu' iddiası 

Söz konusu davada özel hayatına ilişkin gizli olarak çekilmiş bir videonun Valbuena'ya gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin Euro para istendiği ortaya çıkmıştı. İddiaya göre çete üyeleriyle bağlantısı olan Benzema, Valbuena’ya "150 bin Euro'yu ver kurtul" diye bir mesaj attı. 

Fransa Milli Takımı'nda 24 golü var

Cezayir asıllı Fransa doğumlu olan Benzema ise yaşanan olaylardan sonra kendisinin ırkçılık sebebiyle kadro dışı bırakıldığını açıklamıştı. Fransızların teknik direktörü Dider Deschamps bu turnuvada kendisine yer vererek ırkçılık iddialarını geç de olsa çürütmüş oldu. 33 yaşındaki futbolcunun milli takım kariyerindeki 74 maçta 24 golü bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler