Ayrılık nedeni belli oldu! "Yönetim kurulu benden görevi aldı"

Furkan Sönmez
23.02.2024 - 18:16 | Son Güncellenme: 23.02.2024 - 18:43

Bandırmaspor Başkanlık görevinden ayrılarak Beşiktaş Asbaşkanı görevine gelen Onur Göçmez, Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu oldu. İşte tüm detaylar.

Ayrılık nedeni belli oldu! "Yönetim kurulu benden görevi aldı"

AJANSSPOR HABER

Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Beşiktaş Asbaşkanı Onur Göçmez, Bandırmaspor'daki başkanlık dönemi ve Beşiktaş'taki görevi hakkında özel açıklamalarda bulundu. Göçmez, "Bandırmaspor ile 5 yıllık bir görev sürem vardı. Göreve gelmeden önce de planımız 5 yıldı. 5 yıllık süreçte Bandırmaspor'u 3. Ligden düşme aşamasındayken şimdi 1. Lig'de marka takım yaptık. 5 yılda şampiyonluklar yaşadık, play-off finali yaşadık. 40 odalı konaklama tesisi yaptık, 3 tane olimpiyat düzeyinde uzman sahası yaptık. Hedeflerimizin hepsini yaptık diyebilirim" dedi.

"Bandırmaspor'da bir seçim olmayacak"

Bandırmaspor Kulübündeki Başkanlık görevinden ayrılarak Beşiktaş'ın Asbaşkanı olan Onur Göçmez, Bandırmaspor'da 2026'ya kadar seçim olmayacağını söyledi. Beşiktaş Asbaşkanı, "Bandırmalıyım ben, insanlar memlekete faydalı olmak ister ve ben de bir futbol sevdalısıyım. Bandırmaspor'da bir seçim olmayacak, benimle gelen yönetim devam ediyor. 2026'da sanırım seçim, ben hem işlerimin yoğunluğu ve Bandırma'da yaşamadığımdan dolayı benimle seçilen yönetim kurulu benden bu görevi aldılar. Sağ olsunlar, bana 2 yıl önce Onursal Başkanlık görevini uygun görmüştü camia. Bandırmalı olarak, Onursal Başkan olarak tarihe geçtik" açıklamasını yaptı.

"Bu hukuksal olarak benim hakkımdı ve ben bunu kullanabilirim"

Beşiktaş'ta Asbaşkanlık görevine getirilen Göçmez, Bandırmaspor Başkanı olduğu sırada sosyal medyadan birçok algı yapıldığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Sosyal medyadan bazen algı yapılıyor ama Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Spor yasası size aynı ligde olmadığınız sürece görev alabiliyorsunuz diyorsa ve Avrupa'da bunun birçok örneği varsa artık bazı şeylerin değişmesi gerektiğini görüyorsunuz. Bunu başka yerlere çekmemek gerekiyor. Bu hukuksal olarak benim hakkımdı ve ben bunu kullanabilirim. Bundan sonra da kullanabilirim ama şu an itibarıyla Bandırmaspor'un mevcut yönetimiyle başarılı olacağını düşündüğüm için ve değişime ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için bu kararı aldım."

"3 puanlı sistemde herkesin birbirini yendiği bir lig"

Bandırmaspor'un ligde yoluna iyi bir şekilde devam ettiğini ifade eden Onur Göçmez, "İyi noktada bırakmak lazım, kötü noktada bırakmaz olmaz. Bandırmaspor şampiyonluğa da gidiyor. 3 puanlı sistemde herkesin birbirini yendiği bir lig. Zaten play-off hedefi olmayan şampiyon olur, şampiyon olmak isteyen de play-off'a giremez böyle bir lig" diye konuştu.

"Beşiktaş'ta 7/24 çalışıyoruz hedef odaklıyız"

Beşiktaş'ta hedeflerinin ligde iyi bir sıralamada bitirmek ve Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu söyleyen Asbaşkan Göçmez, "Beşiktaş'ta 7/24 çalışıyoruz, hedef odaklıyız bence sabırlı olmak lazım. Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynayacak ve oynayacaktır da. Ligi iyi seviyede bitirmeliyiz ve kupayı kazanmamız gerekiyor. Herkes, futbol şubemiz bunun için çalışıyor. Transfer dönemini de iyi geçirdik bence. Şu an her şey güzel, biraz sabretmek ve farklı bakarak doğruları görmek lazım" ifadelerini kullandı.

"Semih Kılıçsoy'un hedefe ulaşacağını düşünüyorum"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Beşiktaş Asbaşkanı Onur Göçmez, Beşiktaş'ın yükselen değeri Semih Kılıçsoy hakkında "Daha çok yolun başında, çok çalışıyor. Duruş ve karakter olarakta çok iyi bir futbolcu, Allah sakatlık vermesin sadece her gün çalışıp mücadele etmesi lazım. Hedefe ulaşamayan birçok futbolcu oldu Türkiye'de, ben Semih'in hedefe ulaşacağını düşünüyorum. Oyun ve stil olarak çok beğeniyorum, çok güzel noktaya geleceğini düşünüyorum  ama her zaman amatör gibi düşünüp, amatör gibi mücadele etmesi lazım. Türk futbolu ve Milli Takım için çok büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum, ailesine de çok teşekkür ediyorum çok düzgün bir çocuk yetiştirmişler" yorumunu yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler