Beşiktaş Başakşehir'i rekorla devirdi

12.03.2021 - 20:18 | Son Güncellenme: 13.03.2021 - 00:45

Son dakika haberleri… Beşiktaş, 3-2 kazandığı Medipol Başakşehir karşılaşmasında tam 709 isabetli pas yaparak bu sezon Süper Lig'de en yüksek sayıya ulaşan takım oldu. İşte rekorun detayları...

Beşiktaş Başakşehir'i rekorla devirdi

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’in 30. haftasında Medipol Başakşehir ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar iki kez öne geçip yakalandıkları maçta galibiyeti bulana kadar uzun süre rakip defansı açmaya uğraştı. 

Başakşehir'e top göstermediler

İlk yarıda Cyle Larin’in 42. dakikadaki golü gelene kadar sürekli topa sahip olan Beşiktaş, Opta'nın verilerine göre devre sonunda toplamda 418 isabetli pasa ulaştı. 

Bu Opta'nın detaylı analize başladığı 2014/15 sezonundan bu yana Süper Lig'de ilk yarılar itibariyle bir takımın yaptığı en yüksek isabetli pas sayısı olarak tarihe geçti.  

Beşiktaş topla oynamada yüzde 72'yi buldu

Aynı zamanda devrenin sonunda Beşiktaş yüzde 72’lik topla oynama istatistiğine imza atarken, Aykut Kocaman’ın Başakşehir’i yüzde 28 oranında topa sahip oldu.

Özellikle karşılaşma golsüz devam ederken savunmasını rakip yarı alana kadar çıkaran siyah beyazlıların dönen her topu çok çabuk geri kazanması da dikkat çekti. Beşiktaş'ın baskılı oyununu sürdürdüğü ve iki kez Başakşehir'in skoru eşitlediği ikinci yarıda da pasa dayalı futbol devam etti. 

Süper Lig'de sezon rekoru

Son bölümde gelen Josef De Souza'nın golüyle galibiyete ulaşan Beşiktaş, 90 dakika sonunda toplam 709 isabetli pas yaparak, Süper Lig'de bu sezon bir maçta en çok isabetli pas sayısına ulaşan takım oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler