Fenerbahçe maçı nedeniyle Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama ve para cezası

Orhan Gülek
08.12.2023 - 00:13 | Son Güncellenme: 08.12.2023 - 00:22

TBF Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Beko maçındaki olayların tümü göz önüne alınarak Beşiktaş Emlakjet'e 1 maç seyircisiz oynama ve 325 bin TL para cezası verdi.

Fenerbahçe maçı nedeniyle Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama ve para cezası

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Beşiktaş Emlakjet'e bir maç seyircisiz oynama cezası verildiğini duyurdu.

Beşiktaş'a şok: Hem seyircisiz oynama hem de para cezası

Açıklamada, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasında Fenerbahçe Beko maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle Beşiktaş Emlakjet'e bir maç seyircisiz oynama ve 325 bin lira para cezası verildiği bildirildi.

Beşiktaş Emlakjet - Fenerbahçe Beko maçında ne olmuştu?

Karşılaşmanın ikinci periyodunda sahaya atılan yabancı maddelerden birinin Fenerbahçe oyuncusu Yam Madar'ın yüzüne isabet etmesi üzerine karşılaşma bir müddet durmuş, kaşı açılan sarı-lacivertli sporcunun bir süre saha içinde yapılan tedavisine soyunma odasında devam edilmişti.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol'dan flaş Yıldırım Demirören iddiası! Beşiktaş...
Habere Git

Yam Madar, görme kaybı yaşamıştı

Madar'a gelen yabancı cisim sonrası hakemler, tribünleri uyarmak için anons yaptırmıştı.

Fenerbahçe Beko ise yaşanan olay sonrası Yam Madar'ın kısmi görme kaybı yaşadığını açıklamıştı.

Beşiktaş'tan Fenerbahçe Beko'ya Yam Madar yanıtı

Beşiktaş Emlakjet, Fenerbahçe Beko mücadelesinde Yam Madar'a atılan yabancı cisimlerin ardından sarı-lacivertli ekip İsrailli basketin kısmi görme kaybı şikayeti olduğunu, müsabaka görevlilerini kınadığını açıkladı. Bu açıklamaların ardından Beşiktaş'tan yapılan açıklamada Fenerbahçeli yöneticinin formasıyla müsabakaya gelmesi ve saha olaylarına sebebiyet verecek davranışlarda bulunduğu öne sürüldü.

Beşiktaş: "Yetkilileri, göreve davet ediyoruz"

Siyah-beyazlı ekip, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Rakip takımın şube yöneticisi, nezaketen kendilerine ayrılan saha içi koltuklara talimatlara aykırı olarak kendi takım formasını giymiş bir şekilde gelmiş ve taraftarlarımızın dikkatini kendi üzerine çekmiştir.

Akabinde saha kenarından takımımızın momentumu eline aldığı ve farkı açtığı dakikalarda abartılı bir şekilde hakemlere itiraz ederek taraftarlarımızı tahrik etmeye çalışmış ve istenmeyen olayların yaşanmasına neden olmuştur.

Rakip takım yöneticisinin örnek olması gerektiği yerde taraftarlarımızı tahrik edici davranışlarda bulunması kendi sporcusunun yaralanmasına sebebiyet vermiştir.

Malum şahsın siyah-beyazlılarımızın başarısını gölgelemeye çalışması ve küçük oyunlar peşinde koşması temsil ettiği camiaya da yapılmış bir ayıptır.

Bir kez daha belirtmek isteriz ki bu olaylar asla tasvip ettiğimiz davranışlar değildir.

Türk sporunun gelişmesi ve örnek teşkil etmesi için yetkilileri, tasvip etmediğimiz bu olaylara neden olanlara gerekli cezaların verilmesi hususunda göreve davet ediyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler