Avrupa'ya Transfer Olan Beşiktaş'lı Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçı ve Emirhan İlkhan Hüsran Yaşadı

Orhan Gülek
05.05.2023 - 10:34 | Son Güncellenme: 05.05.2023 - 11:15

Beşiktaş altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezon Avrupa'ya transfer olan Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçı ve Emirhan İlkhan, takımlarında istenilen performansı sergileyemediler.

Avrupa'ya Transfer Olan Beşiktaş'lı Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçı ve Emirhan İlkhan Hüsran Yaşadı

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş öz kaynak düzeninden gelen ve sezon başında Avrupa kulüplerine transfer olarak siyah beyazlı ekibe 10 milyon Euro (Yaklaşık 183 milyon TL) kazandıran Rıdvan Yılmaz, Emirhan İlkhan ve Serdar Saatçı, malesef kendilerinden beklenen performansını sergileyemediler.

Rıdvan Yılmaz, Emirhan İlkhan ve Serdar Saatçı Avrupa'ya uçtu

İlk olarak sezon başında Rıdvan Yılmaz'ı İskoç ekibi Rangers'a gönderen Beşiktaş, ardından tartışmalar arasında Emirhan İlkhan'ın da Torino'ya transferini yaşadı. Son olarak da Avusturya kampındaki Plzen maçı sonrası kadro dışı bırakılan Serdar Saatçı da Braga'ya imza atmış ve 3 oyuncuda Beşiktaş'taki yuvalarından Avrupa'ya uçmuştu.

Rıdvan Yılmaz sadece 10 maça çıktı

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde hakkında pek çok transfer dedikodusu çıkan genç Rıdvan Yılmaz, yılan hikayesine dönen transfer görüşmelerinden sonra Frankfurt ile temas halindeyken 6,5 milyon Euro karşılığında İskoç ekibi Rangers’a imza attı. Genç sol bek, Rangers ile bugüne kadar toplam 10 maça çıkarken söz konusu karşılaşmalarda sadece 487 dakika süre aldı.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Yılmaz geri döndü! Aylar sonra ilk kez...
Habere Git

Ahmet Nur Çebi: "Rıdvan Yılmaz 'önümü tıkamayın' dedi"

O dönem Başkan Ahmet Nur Çebi, Rıdvan Yılmaz'ın transfer süreciyle ilgili, "Israrla gitmek istedi, önümü tıkamayın dedi. Biz de önünü kapatmayacağız." açıklamasında bulunmuştu. 

Rangers, İskoçya Premiership’te 33 maç sonunda topladığı 79 puanla lider Celtic’in 13 puan gerisinde 2. sırada yer aldı.

Emirhan İlkhan kayıp!

Beşiktaş'tan büyük hayallerle Torino'ya transfer olan, ardından Sampdoria'ya kiralanan 18 yaşındaki Emirhan İlkhan için de işler istediği gibi gitmiyor.

Emirhan İlkhan'ın İtalya planı tutmadı

Siyah beyazlı kulüpte Önder Karaveli ile birlikte a takımda sürekli forma şansı bulan 18 yaşındaki Emirhan, toplam 12 resmi maçta 673 dakika süre bulmuştu.

Hayalinin Avrupa olduğunu söyleyerek 4.5 milyon euro ve bir sonraki satıştan yüzde 15 karşılığı Torino'ya transfer olan Emirhan, burada sezonun ilk yarısında 4 maçta sonradan oyuna girip 92 dakika sahada kaldı ve skora etki edemedi.

Torino tarafından küme düşme hattında yer alan Sampdoria'ya, daha fazla oynama hedefiyle kiralanan Emirhan burada da adeta unutuldu.

İlgini Çekebilir
Serdar Saatçı'dan flaş itiraf! Ayrılığın perde arkası: "Soyunma odasında camı kırdım"
Habere Git

Serdar Saatçi kulübede unutuldu!

Sezon başı Beşiktaş'tan Portekiz Liga Nos ekiplerinden Braga'ya transfer olan Serdar Saatçi ise takımıyla ilk maçına geçtiğimiz Mart ayında oynanan Rio Ave karşısında çıktı.

Braga formasıyla toplam 10 maça çıkan Serdar Saatçı, henüz gol ve asist kaydedemedi. Genç defans oyuncusu Saatçı, Portekiz Liga'da sadece 577 dakika sahada kaldı.

Serdar Saatçi'nin Beşiktaş'tan ayrılık süreci

Beşiktaş altyapısından yetişen Serdar Saatçi, 2021-2022 sezonunda Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de maça çıkarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Sergen Yalçın'ın ayrılığı sonrası göreve gelen Önder Karaveli ve Valerin Ismael dönemlerinde toplam 11 lig maçına çıkan Serdar, sezon sonu Avusturya kampında yaşanan olaylar nedeniyle gündeme gelmişti. Valerien Ismael ile tartışan genç oyuncu daha sonrasında kadro dışı bırakılmıştı.

Uzun süren sözleşme krizi nedeniyle elden çıkarılmak istenen Serdar Saatçi, 1,5 milyon euro bedelle Braga'ya imza attı.

İşte Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçı ve Emirhan İlkhan'ın satış sözleşmeleri

  • RIDVAN YILMAZ

4 milyon Euro bonservis + 2.5 milyon Euro bonus ve %20 sonraki satıştan pay.

  • EMIRHAN İLKHAN

4.5 milyon Euro bonservis bedeli + başka kulübe sonraki satışından %15 pay.

  • SERDAR SAATÇI

1.5 milyon Euro bonservis + 1 milyon Euro bonus + %20 sonraki satıştan pay.

Senin için hazırladığımız haberler