Boey ve Rosier'in ortak kaderi! İlki yaşadılar...

21.09.2021 - 14:46 | Son Güncellenme: 21.09.2021 - 14:52

Beşiktaş'ta oynayan Valentin Rosier ile Galatasaray'ın yeni transferi Sacha Boey Türkiye'de kariyerleri adına ilki yaşadılar. İşte iki ismin ortak kaderi...

Boey ve Rosier'in ortak kaderi! İlki yaşadılar...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda geçen sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ta forma giyen Valentin Rosier, siyah-beyazlılara gelmeden önce birçok futbolsever tarafından bilinmiyordu. Rosier, Beşiktaş'ta kariyeri adına bir ilki yaşadı. Aynı kader, Galatasaray'a bu sezon başında transfer edilen Sacha Boey için de geçerliydi. Detaylar haberde...

Rosier Beşiktaş'ta gol attı 

Bu sezon başında Galatasaray'ın da transfer gündemine gelen Valentin Rosier, "Beşiktaş'ın çocuğuyum" demiş ve yola siyah-beyazlılarla devam etmişti.

Beşiktaş'a gelmeden önce kariyerinde hiç golü bulunmayan Rosier, siyah-beyazlı takımda kariyerinin ilk golünü atma fırsatını yakaladı. 

Geçen sezon Rosier neler yaptı?

Fransız oyuncu ilk resmi golünü Tarsus İdman Yurdu'na karşı kaydetse de ligdeki ilk golü ise geçen sezonun 24. haftasında 1-0 kazanılan Konyaspor maçındaydı. Rosier geçen sezonu 1 gol ve 6 asistle tamamladı. Bu sezon 5 haftalık süreçte 1 asist üretti. 

Boey de aynı kaderi yaşadı

Ve Galatasaray'ın yeni transferi, Rosier'in vatandaşı Sacha Boey bu sezon başında sarı-kırmızılılara katıldı. Oyun stiliyle Rosier'e benzetilen futbolcu, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında İstanbul'da İskoçya ekibi St. Johnstone ile 1-1 berabere kaldıkları maçta gol attı. Bu gol Boey'un kariyerindeki ilk gol olarak kayıtlara geçti. Boey, ligde ise henüz gol atamadı. 

Rosier ve Boey ne zaman rakip olacak?

İki Fransız bek, böylece Türkiye Süper Ligi'nde ortak bir kaderi yaşamış oldu. Rosier ile Boey'in takımları, Süper Lig'in 10. haftasında Vodafone Park'ta birbirlerine rakip olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler