Bolt'un arkadaşlarından yaylım ateşi!

13.08.2017 - 17:08 | Son Güncellenme: 13.08.2017 - 17:08

Jamaika takımı, 4x100 finali öncesi uzun süre soğukta bekletilmeleri yüzünden Bolt'un sakatlandığını öne sürdü.

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda geçtiğimiz gün efsanevi atlet Usain Bolt'un dramatik vedasına sahne olan 4x100 erkekler finali sonrası Jamaika takımının yaşadığı hayal kırıklığı bugün yerini öfkeye bıraktı. Kariyerindeki son yarışını sakatlanarak yarıda bırakmak zorunda kalan Bolt'un takım arkadaşları, yaşananlardan şampiyona organizatörlerini sorumlu tuttu.

Yarış sırasında son olarak bayrağı Bolt'a devreden Yohan Blake, tartışmaların fitilini ateşleyen isim oldu. Yarıştan önce alışılandan çok daha uzun süre bekletildiklerini söyleyen Blake, ". Madalya seremonileri sebebiyle bekleme odasında o kadar uzun süre tutulduk ki Usain'in tüm ısınmaları boşa gitti. Bekleyişimiz sırasında bir ara bana bunun ne kadar saçma olduğundan bahsetti." diye konuştu.

Jamaika adına yarışta ilk sırada koşan 110 metre engelli şampiyonu Omar McLeod da Bolt'un bu şekilde kariyerine nokta koymasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Usain'in altın madalyayla veda etmesi için her şeyimi verdim. Bu gerçekten kalp kırıcı bir sonuç oldu. Ancak yarıştan önce yaşadıklarımız büyük bir saçmalıktı. Yaklaşık 45 dakika boyunca madalya seremonilerinin bitmesini bekledik ve ısınmak için çok zorlandık." ifadelerini kullandı.

Jamaika takımının tamamlayamadığı 4x100 metre yarışını 37.47'lik derecesiyle ulusal rekor kıran ev sahibi Büyük Britanya kazanmıştı.(Eurosport)

Senin için hazırladığımız haberler