Portekiz Basınından Türkiye yorumu: "Herkes onlardan kaçmak istiyordu"

Özgür Koç
04.12.2023 - 10:43 | Son Güncellenme: 04.12.2023 - 11:13

A Milli Futbol Takımımızın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu'nda mücadele edeceği rakipler belli olurken millilerin eşleştiği ülkelerin basını kurayı değerlendirdi.

Portekiz Basınından Türkiye yorumu: "Herkes onlardan kaçmak istiyordu"

Tarihinde ilk kez eleme grubundan lider çıkarak EURO 2024 biletini alan A Millî Takımımızın Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan şampiyonadaki rakipleri ev sahibi Hamburg kentindeki gerçekleştirilen kura çekimi sonrası belli oldu. Kura çekimine ikinci torbadan katılan Milli Takımımız, F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Play-off C galibi ile eşleşti. 

A Milli Takımımızın rakiplerinin belli olduğu kura sonrasında rakiplerimizin ülke basınında Milli Takımımız ile ilgili dikkat çekici başlıklar yer aldı.

"Herkes onlardan kaçmak istiyordu"

Sabah Gazetesi'nin derlediği habere göre; Portekiz'in Record gazetesi Vincenzo Montella yönetimindeki Milli Takımımızı, "Yetenekli ve iki kutuplu" başlığını ile okuyucalarına duyurdu. Türkiye'nin güçlü oyun yapısı ve taraftar desteğine de vurgu yapan gazetenin haberinde, "Türkiye, ikinci torbadaki takımlar arasında en güçlü rakiplerden. Herkes onlardan kaçmak istiyordu" ifadelerine yer verildi.

EURO 2008 hatırlatması

Bir diğer Portekiz Gazetesi A Bola ise EURO 2008'deki Türkiye, Portekiz ve Çekya'nın aynı grupta mücadele ettiğini okuyucalarına hatırlatarak, "Biz bu grubu biliyoruz" başlığı ile verdiği haberde, "Eğer grubu kazanırsak İngiltere, Fransa ve Belçika'dan da kaçacağız. Bu şartlarda grup lideri, Almanya ve İspanya ile yarı finalde rakip olabilir." yorumunda bulundu.

Çekya kaptanından Türkiye övgüsü

Çekya Milli Takımı kaptanı Tomas Soucek ülke basınına yaptığı değerlendirmede, Türk futbolunun çıkışta olduğunu söyledi. Gruplarında yer alacak son takım henüz belli olmasa da dengeli bir grup olacağının altını çizen Soucek, "Türkiye son dönemde yükselişte. Genç oyuncularla dolu iyi bir dönem geçiriyorlar, bir yıl önce onlara karşı oynamıştık. Kesinlikle çok zor bir rakip olacak, ancak onlara karşı başarılı olma şansımız olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Çizme'de Montella vurgusu

İtalyan basını ise grup kuralarını Milli Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella üstünden yorumladı. Tuttomercato, İtalyan teknik adamın takıma etkisine yer verdiği haberinde "Yetenekle gençlik Türkiye'de birleşti. Hırvatistan'ın olduğu grubu ilk sırada bitirdiler. Yaptıkları gerçekten inanılmazdı. Montella'nın takımın başına gelmesi olumlu sonlandı." ifadelerini kullandı.

Hamburg ellerinde!

Türkiye-Çekya maçına (26 Haziran 2024) ev sahipliği yapacak olan Hamburg şehrinin gazeteleri de kurada Türkiye'nin kendi bölgelerine çıkmasını mutlulukla karşıladı. 52 bin kişilik Volksparkstadion'un Türklerin elinde olacağına vurgu yapan Hamburger Morgenpost, "Berlin'deki Almanya maçında Türkler atmosfer olarak turnuvaya hazır olduklarını gösterdi" ifadelerini kullandı.

Milli Takım ilk maçını Play-Off C galibi ile oynayacak

A Millî Takımımız, Portekiz, Çekya ve Play-Off C galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ile beraber F Grubu'nda yer alacak. Ay-Yıldızlılarımız, gruptaki ilk maçını 18 Haziran 2024 Salı günü Play-off C galibi ile Dortmund'da, ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund'da, üçüncü maçını ise 26 Haziran 2024 Çarşamba günü Çekya ile Hamburg'da oynayacak. 24 takımın katılacağı turnuvada, 6 grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Bu aşamadan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

 

Kura çekiminin ardından gruplar şöyle şekillendi:

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk

C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere 

D Grubu: Play-off A galibi, Hollanda, Avusturya, Fransa

E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya, Play-off B galibi

F Grubu: TÜRKİYE, Play-off C galibi, Portekiz, Çekya

A Millî Takımımızın yer aldığı F Grubu'ndaki maç programı ise şu şekilde:

18 Haziran 2024 Salı

Türkiye - Play-off C galibi (TSİ 19.00)

Portekiz - Çekya (TSİ 22.00)

22 Haziran 2024 Cumartesi

Türkiye - Portekiz (TSİ 19.00)

Play-off C galibi - Çekya (TSİ 16.00)

26 Haziran 2024 Çarşamba

Çekya - Türkiye (TSİ 22.00)

Play-off C galibi - Portekiz (TSİ 22.00)

Son üç takım 26 Mart'ta belli olacak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Finalleri'ne katılacak olan son üç takım, 21-26 Mart tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı play-off turu maçları sonunda belli olacak. Play-off etabında Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler mücadele verecek. Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak.

Şampiyona 14 Haziran'da başlayacak

EURO 2024, toplam 24 takımın katılımıyla 14 Haziran - 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Almanya'daki 10 şehrin ev sahipliği yapacağı şampiyonanın açılış maçı Münih Futbol Stadyumu'nda, final karşılaşması ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Finallere Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler