"Bundan sonraki hedefimiz olimpiyatlarda..."

03.07.2017 - 17:47 | Son Güncellenme: 03.07.2017 - 17:47

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek Badminton Milli Takımı'nın antrenörü Murat Altun, olimpiyatlarda derece elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Murat Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde badminton faaliyetlerini yürüttüklerini belirtti.

Çankırı'dan badminton dalında iki sporcunun olimpiyatlarda boy göstereceğini aktaran Altun, "Çankırı'da badmintona başladığımızda hedefimiz olimpiyatlardı ve bugün hedefimize ulaşmak üzereyiz. Mesai kavramı olmaksızın gece gündüz hedefimiz uğruna çalıştık ve çalışmanın karşılığını elde ettik. Bundan sonraki hedefimiz ise olimpiyatlarda derece elde ederek, hem üniversitemizi hem şehrimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek." diye konuştu.

İşitme engelli milli sporcu Gizem Nur Uludağ da 3 yıldır Badminton Milli Takımı'nda olduğunu söyledi.

Badminton antrenmanları yapmaya 12 yaşında başladığını dile getiren Gizem Nur, "İşitme engelli olduğumu 5'inci sınıfta anladım. Daha sonra beden eğitimi hocamız beni bu spora yönlendirdi. Olimpiyatlara gideceğim için de çok heyecanlıyım. Zorlu bir antrenman sürecimiz var. Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Oradan derece elde edip dönmek istiyorum." diye konuştu.

Milli sporcu Doğukan Yılmaz ise kendisinin de beden eğimi öğretmeni sayesinde badmintona başladığını ifade etti.

Geçmiş yıllardaki şampiyonalarda derecelerinin olduğunu ancak ilk defa olimpiyatlarda yarışacak olmanın heyecanını yaşadığını kaydeden Doğukan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 4 senedir badminton oynuyorum. Geçmiş yıllardaki organizasyonlarda birincilik aldığım oldu. Olimpiyatlara gidebilmek için katıldığım kamplarda da 3'üncü oldum. Olimpiyatlara sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Olimpiyatta mutlaka derece elde edeceğim."

Senin için hazırladığımız haberler