Burak Elmas: ''Galatasaray'ı çözümsüz ve sahipsiz bırakacak değiliz''

07.05.2021 - 19:05 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 19:27

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu. Elmas, Galatasaray'daki seçim ve adaylık süreci hakkında konuştu.

Burak Elmas: ''Galatasaray'ı çözümsüz ve sahipsiz bırakacak değiliz''

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da seçim süreci tüm hızıyla devam ediyor. Sarı - kırmızılı camiada başkan adaylığını ilk açıklayan isim olan Burak Elmas, Ajansspor Muhabiri Burhan Can Terzi'nin sorularını yanıtladı.

 

Yapılacak seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Elmas, ''Galatasaray'ı çözümsüz ve sahipsiz bırakacak değiliz. Ne kadar zor olursa olsun ekibimiz bu zorlukların üstesinden gelebilecek liyakatta bilgi birikimine ve zekaya sahip bir ekip'' dedi. 

'Beklediğimiz tablo zaten iyi bir tablo değil'

Yönetime geldiklerinde beklediklerinden daha zorlu bir tabloyla karşılaşmaları durumunda ne yapacakları sorusuna Elmas, "Teveccüh gösterilen yönetim Galatasaray'ın tahminimce en zor döneminde görev alacak. Bunu bilerek zaten, bu dönemin zorluğunu ve bu dönemin toparlanmasının gerekliliğini bilerek aday olduk. Beklediğimiz tablo zaten iyi bir tablo değil. İyi bir tablo devralmayacağımızı öngörüyoruz'' yanıtını verdi.

'Ne kadar zor olursa olsun endişemiz yok'

Yönetimi almaları halinde tüm şartlara hazırlıklı olduklarını vurgulayan Elmas, ''Beklediğimizden daha zorlu şartlar olması durumuna göre de hazırlığımızı yaptık. Her halükarda burada Galatasaray'ı çözümsüz ve sahipsiz bırakacak değiliz. Ne kadar zor olursa olsun ekibimiz bu zorlukların üstesinden gelebilecek liyakatta bilgi birikimine ve zekaya sahip bir ekip. Ondan bir endişemiz yok. Ama dediğiniz gibi Galatasaray'ın belki de en zor dönemi ama bu zor dönemde aday olmamızın sebebi de bu" dedi.

'Ekibim bu problemleri daha önce çözdü'

Galatasaray'ın 20'ye yakın sorunu olduğunu ifade eden genç başkan adayı, "Galatasaray'ın kronikleşmiş, uzun zamandır halledilemeyen 20 tane sorunu var. Bu dönemin zorluklarından bir tanesi, 20 sorundan birini seçerek öncelikle olarak onu halletme yoluna gidemezsiniz. Hepsini aynı anda çözüp üretip çözme mecburiyeti var. Ben zaten ekibimle bir araya geldiğimde bu sorunları aynı anda çözümlerini başlatabilecek, beraber çözebilecek kabiliyette bilgi birikime sahip, hayatında bunları daha önce daha büyük ölçekteki problemleri çözmüş kişilerle bir araya geldim" dedi.

'Galatasaray'ın geleceği için doğru hamleleri yapmaya özen gösterdim'

'Benim yolum her zaman Galatasaray oldu' diyen Elmas, ''Kazandıktan sonra da hızlı şekilde Galatasaray'ı birleştirecek ayrışmamış bir Galatasaray devralmak istiyoruz. Benim yolum her zaman Galatasaray oldu. Yıpranmayı göze alarak Galatasaray için doğru bildiğim, doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri yapmaya özen gösterdim. Hepimiz insanız. Hata yaptığım da olabilir, Kırmış olduğum insanlar da olabilir. Tüm bu yaptıklarımda sadece vicdanen Galatasaray için doğruları yapmaya Galatasaray'a doğru çözümler üretmeye  ve Galatasaray'ın geleceği için doğru hamleleri yapmaya özen gösterdim" ifadelerini kullandı.

 

'Belhanda silinemez'

Belhanda'nın gollerinin GS TV'de sansüre uğramasıyla ilgili konuşan Burak Elmas, "Kulübe hizmeti geçmiş insanların, bu kulüpte yapmış oldukları hizmetleri silemezsiniz. Kulübe katkı vermiş insanlar özel hayatlarından daha sonra ne yaşarlarsa yaşasınlar bu kulübe hizmetini unutamazsınız. Silmeye çalışma çabası da sadece görselde olur. Bunları silmek yerine o dönemin bir parçası olarak kabul etmek lazım" yorumunu yaptı.

"Ali Koç ile artılarımı eksilerimi değerlendirmek istemem''

Ali Koç'un da genç yaşta Fenerbahçe'ye başkan olduğu hatırlatılan başkan adayı Burak Elmas'a, Koç'tan artı yönleri soruldu. Elmas, "Ali Bey ile artılarımı eksilerimi değerlendirmek istemem. Böyle bir konuyu da girmem. İki farklı kulvar. Fenerbahçe Kulübü'nün kendi dinamikleri var. O dönemik içerisinde kendi başkanlarını seçiyorlar.  Galatasaray Kulübü apayrı bir kültür. Biz de Galatasaray olarak kendi yapımız içinde en uygun başkan ve yönetimlerini seçiyoruz. Uygulanamayan, uygulama aşamasında başarısız olan vizyon felaketle sonuçlanır. Vizyon bir hedef çizmek bir hedefe yönelmek için güzeldir. Ama o hedefin arkasına doğru stratejileri, stratejilerin uygulama planlarını doğru uygulayamıyorsanız vizyon hiçbir anlama gelmez. Vizyon tabii ki güzeldir. Önemli olan uygulayıp başarıya ulaştırmak" diye konuştu.

'Kemerburgaz'da 25 ila 28 ay sürecek bir inşaat takvimi var'

Kemerburgaz Tesisleriyle ilgili açıklama yapan Burak Elmas, "Camianın kağıtta kalan ve uygulayamayan projeler sebebiyle yönetimlere güveni kırıldı. Biz bu yola çıkarken buna çok hassasiyet gösterdik. Yapamayacağız ve söz verip uygulayamayacağımız hiçbir şeyin sözün sadece seçim kazanmak için vermiyoruz. Biz projelerimizi çok detaylı çalıştık'' şeklinde konuştu. 

Bu proje üzerine detaylıca çalıştıklarını belirten Elmas, ''4 ay çalıştık, mimari çizimleri, altyapı çalışmaları hatta rakip kulüplerin yaptığı yeni tesislerin planlamalarını da inceledik. Aynı prensipleri biz de detaylı olarak çalışarak planımızı, programımızı yaptık ve ona ait finansman modelini de hazırladık. Burada 25 ila 28 ay sürecek bir inşaat takvimi var. Kesin bir süreçtir bu. Görev bize verildiği takdirde hem kamplarını hem antrenmanlarını 25-28 ay sonra Kemerburgaz'da yapacak" ifadelerini kullandı.

 

Kayınpederi Faruk Süren ile ilişkileri

Kayınpederi Faruk Süren ile ilişkisi sorulan Burak Elmas, "Faruk Bey önce benim başkanım. Güvenerek bana yetki veren aslında benim Galatasaray'da yetişmemi sağlayan başkanım. İkincisi benim kayınpederim. Eşimle ben 3 sene sonra tanıştım. Tesadüfi yani Faruk Başkan tanıştırmadı, saklamış benden. Bizim en yakın iki arkadaşımız birbirleriyle evlendi onlar bizi tanıştırdı. O zamana kadar tanışmıyorduk. Galatasaray'ın çok değerli bir eski başkanı. Mecburen de olsa her an telefonumu açmak zorunda olması benim için bir avantaj. İstediğim zaman her konuda fikirlerimi alabilirim'' diye konuştu. 

'Yüksek istişare kurulu kuracağız'

Sarı - kırmızılı camianın tecrübeli isimleriyle bir yüksek istişare kurulu kurmak istediklerini aktaran Elmas, ''Sevgili Mehmet Cansun ağabeyimle, Alp ağabey (Yalman) bizimle beraber zaten. Sevgili Fatih Altaylı, Ali Dürüst ağabey... Hepsini arayıp fikirlerini alıyorum. Herkesin fikrini alırım, tavsiyeler çok önemlidir ama kararı kendi doğrularımla ben veririm. Göreve geldiğimizde hedeflerimizden biri yüksek istişare kurulu oluşturmak zaten. Kurulda eski başkanlarımız, eski divan başkanlarımız ve eski ikinci başkanlarımız olacak. Bu neden önemli. Camiadan oy almış kişilerin o oylarının bir karşılığı olduğuna inanıyorum. O oyların karşılığında oluşan tecrübelerin de Galatasaray'ın karar mekanizmasında olmasına çok önem veriyorum" diyerek sözlerini noktaladı. 

Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Galatasaray Kulübü ilk olarak, olağan seçimli genel kurulun 22 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 29 Mayıs'ta yapılacağı açıklanmıştı.

 

Galatasaray Kulübü, iptal edilen olağan seçimli genel kurul toplantısının tam kapanma sonrasında, pandemi koşullarının imkan vereceği en yakın tarihte gerçekleştirileceğini duyurdu.

  
Galatasaray Divan Kurulu Başkanlığı ise, "Bugün itibarıyla, seçim sürecinin işlenmesine ve seçimin belirlenen tarihte yapılmasına engel bir hal bulunmamaktadır." açıklamasıyla seçimin 29 Mayıs'ta yapılması gerektiğini belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler