Fortuna Sittard'dan Ayrılan Burak Yılmaz, Futbolu Bıraktığını Açıkladı

Orhan Gülek
05.06.2023 - 16:07 | Son Güncellenme: 05.06.2023 - 19:18

Fortuna Sittard'dan ayrılan Burak Yılmaz basın toplantısı düzenledi. Burak Yılmaz, profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı. İşte detaylar

Fortuna Sittard'dan Ayrılan Burak Yılmaz, Futbolu Bıraktığını Açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Hollanda ekibi Fortuna Sittard'a sürpriz bir şekilde veda eden Burak Yılmaz, kariyerinde yeni bir sayfa açıyor. Tecrübeli forvet Burak Yılmaz, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısında  profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.

"Ben de isterdim öyle veda etmeyi ama kısmet olmadı"

İlk olarak İsveçli golcü Zlatan İbrahimovic'in futbolu bırakmasına atıfta bulunan Yılmaz, "Bugün bu basın toplantısını neden yapıyoruz. Dün akşam dünyanın en büyük futbolcularından bir tanesi stadyumda el sallayarak veda etti. Ben de isterdim öyle veda etmeyi ama kısmet olmadı. İnternetten de bıraktığımı açıklamak benim içime sinmedi. Bu kariyerime yakışmaz diye düşündüm. Her zaman birebir iletişimden yanayım. Bugün kariyerimi sonlandırdığımı duyurmak istiyorum." dedi.

"Her gencimizin hayalidir dört büyük kulübümüzde oynamak"

Kariyerinde emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, "Böyle bir kariyer, böyle bir futbol yaşantısı her genç kardeşimizin hayalidir diye düşünüyorum. Allah'ıma şükrediyorum ki bana bu hayalleri nasip etti. 7 yaşında Antalyaspor'un altyapısında içeri girdim. Antalyaspor'a çok teşekkür ediyorum, beni eğittiler, geliştirdiler Türk futboluna sundular. Her gencimizin hayalidir dört büyük kulübümüzde oynamak. Bana bu nasip oldu. Dört tane büyük çınar kulübümüze teşekkür ediyorum. Hepsinde aynı başarıları yakalayamasam da bana güvenip kapılarını açmaları benim için çok değerli. Hepsinin kalbimde ayrı ayrı yeri vardır." dedi.

İlgini Çekebilir
Fortuna Sittard'da Burak Yılmaz dönemi resmen sona erdi!
Habere Git

"Fenerbahçe'de yeniden forma şansı bulmak isterdim"

Fenerbahçe'de oynadığı günlere de değinen Yılmaz, "Fenerbahçe'de çektiğim acılar beni bugünlere getirdi. Bugünkü kariyerimde Fenerbahçe'nin etkisi büyüktür. Fenerbahçe'de yeniden forma şansı bulmak isterdim. 1 tane gol at be kardeşim..." dedi.

"Teknik direktörlük yapmak isterim"

Gelecek kariyeri hakkında da konuşan Yılmaz, "Şenol Hocamın aklında benimle ilgili bir şey olduğunu biliyorum ama kendisi henüz bunu bana deklare etmedi. Bana yakışacak bir proje olursa teknik direktörlük yapmak isterim." dedi.

Şenol Güneş'in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum, hepsinden bir şeyler aldım ama Şenol Güneş'in bendeki yeri bambaşkadır. Benim 20 yaşındaki kafamla Şenol Güneş ile buluşsaydım Şenol hocayı delirtirdim herhalde. İyi ki 25 yaşından sonra buluşmuşum onunla." dedi.

Galatasaray sözleri

Galatasaray'a da ayrı bir parantez açan Yılmaz, "Galatasaray'ın beni Avrupa çapında futbolcu yapması, ne benim Beşiktaşlılığımı değiştirir ne de Galatasaray'da yaşadıklarımı unutturur." dedi.

"Fortuna Sittard ile aynı çizgide olmadığımızı gördük"

Son olarak formasını giydiği Hollanda ekibi Fortuna Sittard'dan ayrılığına değinen Yılmaz, "Fortuna Sittard'a 5 senelik proje için gittim, hoca olacaktım. Sonra beraber yürüyemeyeceğimizi, aynı çizgide olmadığımızı gördük. Sonrasında birlikteliğimizi sonlandırdık, geçmiştir ve bitmiştir. Önümüze bundan sonra bu şekilde bakacağız." dedi.

"Cenk Tosun ve Enes Ünal'ın gerekli etkiyi yaratacağını düşünüyorum"

Enes Ünal ile Cenk Tosun'a da değinen Yılmaz, "Enes Ünal çok talihsiz bir sakatlık yaşadı. Cenk Tosun'un performansı ortada. Cenk ve Enes'in gerekli etkiyi yaratacağını düşünüyorum. Onlara güvenim sonsuz. Altyapıdan da gelenler olacaktır, yeni isimler de bulmalıyız. Genç takımlardaki iyi oyuncuları da biliyorum. Mesela adını şu an hatırlayamadım ama Beşiktaş U17 takımında iyi bir golcü var." dedi.

"Icardi'nin Galatasaray ile kimyası tuttu"

Mauro Icardi hakkında da konuşan Yılmaz, "Mauro Icardi, bir Galatasaray efsanesi oldu zaten. Icardi'nin oyunculuğu ile alakalı söylenecek bir şey yok. Galatasaray ile kimyası tuttu. Bence devam etmeli. Galatasaray'da her zaman iyi golcüler ve kaleciler olmuştur, bu bir gelenek Galatasaray'da." dedi.

Ligue 1'in resmi İngilizce Twitter hesabındandan Burak Yılmaz paylaşımı

Fransa Ligue 1'in resmi İngilizce Twitter hesabı, futbol kariyerini noktalayan Burak Yılmaz ile ilgili bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, "Hatırlanacaksın KRAL" ifadelerine yer verildi.

Burak Yılmaz'ın kariyeri

  • 632 maç
  • 298 gol
  • 85 asist
  • Süper Lig x2
  • Ligue 1
  • Türkiye Kupası x5
  • Fransa Süper Kupa
  • Türkiye Süper Kupa x5
Senin için hazırladığımız haberler