Burak Yılmaz herkesi susturdu!

Cüneyt Muharremoğlu
27.01.2023 - 09:17 | Son Güncellenme: 27.01.2023 - 09:22

Hollanda Ligi'nde Fortuna Sittard forması giyen Burak Yılmaz, Heerenveen karşısında yaptığı asist ve attığı golle takımına 2023'ün ilk galibiyetini getirdi.

Burak Yılmaz herkesi susturdu!

AJANSSPOR HABER

Dört büyüklerde forma giyen ve Galatasaray'da iki şampiyonluk yaşayan Burak Yılmaz, 35 yaşında kariyer rotasını Avrupa'ya çevirdi. Lille takımıyla PSG'yi geçerek şampiyon olan takımda attığı gollerle büyük katkı yapan golcü oyuncu 2 yıllık Fransa macerasının ardından bu sezon Hollanda Ligi Eredivisie takımlarından Fortuna Sittard'a imza attı.

10 haftalık gol orucu

Fortuna Sittard formasıyla sezonun ilk 5 maçında 4 gol atmayı başaran 37 yaşındaki futbolcu, 10 hafta boyunca topu ağlara yollayamadı. Bu gol orucu Burak Yılmaz'a yapılan eleştirilerin artmasına neden oldu.

2023 Burak Yılmaz için iyi başladı

2023 yılı Burak Yılmaz için iyi, takımı Fortuna Sittard için kötü başladı. Yıldız forvet, 10 haftalık gol orucu 15 Ocak'taki 2-2 berabere biten PSV Eindhoven maçında bozdu.  Ardından 3-1 kaybedilen AZ Alkmaar maçını da boş geçmedi.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz, Hollanda'da tarihe geçti
Habere Git

Ve 2023'in siftahı geldi

Fortuna Sittard'da 2023'ün ilk galibiyeti 25 Ocak'ta yapılan Heerenveen karşılaşmasına geldi. 2-0 biten maça ise Burak Yılmaz damga vurdu. Umaro Embolo'nun 58. dakikada attığı golün asistini yapan Burak Yılmaz 90+8'de attığı penaltıyla skoru belirledi.

Hollanda basınından övgü

Çıktığı son maçta 3 gol, 1 asistle oynayan Burak Yılmaz böylece kendisini eleştirenleri susturmuş oldu. Hollanda gazeteleri de 17 lig maçanda 7 gol sevinci yaşayan ve takımın en skorer oyuncusu olan burak Yılmaz'dan övgüyle bahsetti. 

"Eleştiriler yerini sessizliğe bırakacak"

Burak Yılmaz'ın 2 yıl önce Dünya Kupası eleme maçında Hollanda'ya karşı yaptığı hat-trick'e dikkkat çeken De Telegraaf, "Artık ‘nefret’ ile anılmayacak. Hâlâ çok önemli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Türk forvet geçmişteki gibi bir gol makinesi olmasa da yine de harika özelliklere sahip.  Burak Yılmaz'a yapılan eleştiriler artık yerini sessizliğe bırakacak” ifadesini kullandı.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz’ın golü Fortuna Sittard'a yetmedi
Habere Git

"Eşsiz bir performans"

Voetbal International, “Burak Yılmaz ve Fortuna nihayet güldü. 37 yaşındaki futbolcu hata yapmadı ve galibiyette önemli rol oynadı” derken Algemeen Dagblad ise Burak Yılmaz'ın oyununu 'eşssiz' olarak niteledi. 

Fortuna Sittard'da 4 Türk oyuncu var

Fortuna Sittard 18 haftası geride kalan Eredivisie'de topladığı 19 puanla 12. sırada yer alıyor. Hollanda takımında  Burak Yılmaz'ın yanı sıra Oğuzhan Özyakup, Doğan Erdoğan, Tunahan Taşçı gibi Türkiye pasaportu taşıyan oyuncular da yer alıyor.  

Senin için hazırladığımız haberler