Burak transferindeki o gerçek! Bir şartla...

19.11.2018 - 18:00 | Son Güncellenme: 19.11.2018 - 21:00

Burak transferindeki o gerçek! Bir şartla...

Trabzonspor’un unutulmaz golcülerinden biri olan ve daha önce bordo-mavili takımda antrenörlük görevinde de bulunan Mehmet Yılmaz, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Trabzonspor’un mevcut durumundan dolayı üzüntülü olduğunu söyleyen Yılmaz, Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak konusunda da çarpıcı ifadeler kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Yılmaz’ın değerlendirmelerinden Ajansspor’un derledikleri şöyle;

"Fenerbahçe karşılaşması bir fırsat maçı"

Trabzonspor’un mevcut durumundan dolayı üzüntülüyüz. İşler pek iyi gitmiyor. Son maçta alınan ağır bir yenilgi var. Fenerbahçe maçı bir fırsat. Eğer Trabzonspor, Fenerbahçe maçını kazanırsa bulutların dağılması açısından faydalı olacak.

"Ünal Karaman ve Koeman'ın geleceğini belirler"

İki teknik direktör açısından da zor bir durum. Hem Ünal Karaman hem de Erwin Koeman da bu maçı merakla bekliyordur. Teknik adamların kaderlerini belirleyecek bir maç olarak görüyorum. Fenerbahçe kazanırsa Koeman da güven tazelemiş olacak. Mağlup olan takım, teknik direktörünü güven anlamında kaybedebilir. Tabi ki Koeman’ın daha fazla kredisi var.

Burak Yılmaz yorumu...

Burak’ın yaptıklarını tasvip etmiyorum. Agresif olabilirsin. Ama taraftarı ve hocayı karşına alamazsın. Burak karakter olarak çok iyidir. Kendisiyle birlikte çalıştım. Burak’ı bu kadar ön plana atmaya da gerek yoktu. Burak’ın aldığı paralar çok konuşuldu. Olayları buraya getiren şey biraz da dış etkenler. Burak’ın hareketlerini savunmuyorum. Ayrıca kaliteli bir insan. Oyuncuları kazanmak gerekiyor. Burak Yılmaz şu an oynasaydı milli takımda olurdu. Milli takım santrfor sıkıntısı yaşıyor.

"Burak, Beşiktaş'a giderse 20 golden aşağı atmaz"

Büyük takımlarda golcü sıkıntısı var. Galatasaray ve Beşiktaş ciddi sıkıntı yaşıyor. Fenerbahçe de öyle. Türkiye’de gündem değişebilir. Devre arasında da Burak’ı isteyenler olacaktır. Eğer Şenol Güneş Beşiktaş’ta devam edecekse ve Burak’a destek verilirse transfer olabilir. Beşiktaş taraftarları Burak’ı istemiyor ama gitse 20 golden aşağı atmaz. Eğer taraftar konusu göz önüne alınırsa, baskının olmamasını da düşünerek Başakşehir’e gidebilir, tercih edebilir.

"Onur'u kaybetmemek gerekiyor"

Onur Recep Kıvrak, 11 yıldır forma giydi, kaptanlık yaptı. Malatyaspor maçında hatası var. Formsuz olabilir. Ancak; sorun yapılabilecek bir durum yok. Formsuzsa kesersin, oynatmazsın. Yedek kalır, çalışır formasını alır. Burak’ı kadro dışı bıraktılar ama Onur’u kaybetmemek gerekiyor. Arkada kaleciler de var. Onur’un daha önce sakatlığı varken ve biz de görevdeyken Uğurcan’ı oynattık. Çok da verimliydi. Eğer kaybedeceksen de kendi öz evlatlarınla kaybet.

Lucescu yorumu...

Mircea Lucescu’nun göreve getirilmesi yanlıştı. Lucescu iyi olabilir ama milli takım heyecanlandırmıyor. İyi oyuncular var. Fakat; Almanya, İngiltere gibi olamayız kısa vadede. Oyuncuları daha iyi bilen bir teknik adam lazım. Lucescu, milli takıma hiçbir şey vermiyor, tam tersi götürüyor. Bence köklü bir değişime ihtiyaç var.

Senin için hazırladığımız haberler